Şimdi Ara

Arzum nedir, ne değildir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle yazım hatalarım için baştan hepinizden özür diliyorum, bunu isteyerek değil, istem dışı yapılıyor.



    Konumuz Arzum ev aletleri firması ve ürünleri ile yaşadığım sıkıntı.

    Yine konuya geçmeden, bilgi olarak yazman isterim ki, uzun yıllar önce Arzum mutfak robotu kullandık, servis yüzü görmedi, eski, attık, yenisini yine 8-9 yıl önce Arzum markasından aldım. Ürün 7-8 sene kullandık, çırpma dişlisini sıyırttım ( cidden zorladım, katı, bulamaç çırparken, dişli sıyırdı ) dişli kutusunu satın alım. ( bu arada dişli yerine aldığım uyduruk Arzum blenderı hemen iade ettim, eskisi çok daha iyi çalışıyor )

    Asıl konumuz ise 2 yıl kadar önce kızımın çocuğu oldu, hediye olarak elektrikli süpürge aldım.
    Elektrikli süpürge o kadar adi idiki her tarafından bozulmaya başladı ( hizmet ömrü 10 yıl ama ürün resmen KULLAN-AT mantığı ile üretilmiş ) Hemen değişim yaptırdım. ( hemen dediğime bakmayın, bu süreçte ciddi tansiyon atakları geçirdim )

    Çaycı aldık, Kullandık.
    Bir süre sonra çaydanlık çıkışının içinde puntolardan 2 sinde paslanma yaptı, siliyorsun yine paslanıyor.
    Derhal değişim talep ettim, bana model seçmemei söylediler, model seçtik ama daha çekeceğimiz çile çok olduğunu nerden bileyim.
    Ürün kutusunu açtığımda KAPAK olmadığını gördüm..
    Satış sonrası yöneticisi Derya hanımı aradım,kapak çıkmadığını ilettim.
    Hemen Gebze den kapak yönlendirdiler ( sadece kapak değil, asla lazım olmayacak demlikle göndermişler )
    Bu çaydanlık ise kullandım ama çaydanlık kapak sistemi sıkıntılı, 2 mm kadar boşluk var, her çay doldurmada bu kapağı parmakla tutmak zorundasın, yoksa hemen düşüyor, bardağa da çarpıyor. Ancak geçen haftaya kadar sıkıntı yapmadım.
    Geçen hafta ürünü satın aldığım yerde dolaşırken Arzum ÇAYCILARA GÖZ ATTIM, hepsinde kapak çok iyi oturuyor, eşimde pek çok model çaydanlık kullandığından dolayı bizimki gibi düşen kapak görmedim dedi. Bu arada merak eden kardeşlerim için modeli interneten inceleyebilirler AR 3059 birde üründe tam sıkıntı olmasada, kullanırken güven vermeyen tarafı ise ÇAYDANLIK TUTMA SAPI sağlam dizayn edilmemiş. üst kısmı kısa, devamında led bar, altında ise uzun kısım var bu anılan sapın. Su doldurulduğunda ciddi esniyor, biraz küvvet uygulansa? hemen kırılacak gibi.

    Müşteri hizmetlerini aradım, Işılay diye biri ile karşılaştım. Bu kapak olayı, sıcaklık, soğukluk, esneme, ergime falan, filan bana hikaye anlatmaya başladı, sanki 2 cümle kuracak ve benim derdim halledilmiş olacak gibi..Ama olmadı. Asıl sıkıntı bundan sonra başladı.
    Israrla ürünü servise götürmemi söyledi.
    Önce kabul ettim ama oturduğum ilçedeki servis gayri ahlaki olduğundan bir başka ilçeye götürmem gerekecek ve bende tekrar aradım. Kendimce olayı pratik şekli ile çözmek istedim.
    Ürünün videosunu çektim, talep ederlerse kapak ve demlik ağzını kumpas ile ölçüp, ölçüleride göndereyim, sizler merkez servisinizde karşılaştırın, gereken parçeyı gönderin dedim ama prosedür dedi başka bir şey demedi. ASLINDA TÜM OLAYLARDA, TEK ÇIKIŞ YOKTUR, HER ZAMAN BİR ÇIKIŞ NOKTASI VARDIR. Hizmet etmek için çokça çabaya gerek yok, biraz zihin açıklığı yeterli olur.

    Sonradan bir başka temsilci ile konuşmalarda aynı devam etti.

    Müşteri olarak benim asıl canımı sıkan ise.

    1-Müşteri hizmetleri pandemiden dolayı evden çalışıyorlar

    2-Genel merkezi aradım ve öğrendim ki Pandemiden dolayı dönüşümlü çalışıyorlar.

    Yani kendilerini korumaya alıyorlar, müşteriye gelince? ürünü alıp, diğer ilçeye götüreceksin, ürün bakılacak, kapak yada demlik değişecek, tekrar müşteri aranacak, pandemide tekrar başka semte gidilecek, ürün alınacak.. Para kaybı, zaman kaybı ve sinir olmak müşteriye kar kalacak Tabi yolarda ve hizbe servislerinde corona 19 kapılmamışsa. Benim talebim asla uygun görmediler.

    Bende Murat KOLBAŞI na ulaştım ( Firma nın sahibi )
    Bana hemen dönüş yaptı ve Genel müdür yardımcısı olan Emre bey size dönüp, şikayetinizi çözecek dedi ( dediği ile kaldı, arka planda ne oldu ise Emre bey dönüş yapmadı )
    Firmanın CEO sunun mail adresini de Murat bey eklemiş, bende ısrarla kanun tanımazlıklarını yazdım ama tahminim Satış sonrası Yöneticisi Derya adlı kişi den kaynaklı olduğunu zannettiğim bir durum olmuş, olabilir.

    Bu arada ısrarla 175 arıyor ve tek olarak 6502 sayılı kanun ve Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği mevzuatı ile alakalı net ve kesşn bilgiler almaya çalışıyorum.. 175 çağrılarım üzerine bir uzman dönüş yaptı ve olayı çok net anlatarak, son noktayı koydu..

    Olay şu, 6502 sayılı kanun ilk 6 ay içinde ayıp,kusur ve arızada satın aldığın gün gibi işlem yapılır.
    2- Aslında kanunda 2,3,4,5,6, defa arıza da yokmuş, garanti kapsamında ve süresinde ürün arıza yaptığında seçimlik haklar uygulanır diyor.. yani bizlere hep hikaye anlatıyorlar..Hatta Arzum sitesine bakın, garanti için 6 madde de 1 yıl içinde 4 arıza yada devam eden sürede 6 arızada seçimlik haklar diye 2014 yılı öncesi kanun hala sitelerinde yazmaktadır.. İşte tamda bu yüzden firmalar, özellikle ahlaklı firmalar kanun ve yönetmelikleri yakından takip eder ve uygularlar. Ancak Arzum ve gibileri ( dün 3-5 markayı aradım ve küçük firmalar aynen Arzum gibi satış sonrası hizmetler bilgisine sahip olduklarını gördüm ) Misal BOSCH evde onarım yapmakta, onarım evde olmuyorsa, servise götürüp hizmet devamı sağlamaktadırlar..

    Aslında Arzum daha vahimi ise Hem servislerine müşterilerini bilinçli yoldurmakta ( ses çıkartmamak ta yoldurmaktır ) Hem hak etmedikleri ücret talep ederek yollamtadırlar ama asıl vahimi ise GARANTİLİ ÜRÜNDE BİLE SÖZD, EVDEN-EVE HİZMET ADI ALTINDA 59 TL TALEP ETMEKTEDİR VE BU HAKSIZ KAZANÇTIR, YEDEK ÜRÜN VERİLMESİ HALİNDE 79 TL TALEP EDİLMEKTEDİR, BU İŞLEMİDE BİR BAŞKA FİRMAYA SÖZDE YAPTIRMAKTADIR.. yani kargoyu ücretsiz alması gerekirken, üstüne 59 tl hizmet bedeli talep eden ŞARK KURNAZI bir firma.

    Bugün tekrar bir mail atayım dedim ama tamda o anda Kargo geldi.
    Bana tekrar demlik göndermişler ( bana kapak lazım, elibol Arzum ise full demlik dönderiyor ) keşke demlik yerine ürünü incelemek için merkez servisinize çekseydiniz ( sözde merkez servisleri var ama merkez servisleri de aynı firmaları gibi olduğunu şikayetvarda görebilirsiniz) Servis kaydı açsaydınız,kapak yada her ne ise koyup, geri gönderseydiniz ama öyle yapmadılar...Ama iğrenç bir olaya imza attılar..

    Sabak kargo geldi, Kargo kimden dediğimde ise kargocu genç " abi hediye SATIŞLAR" dedi ve ben çıldırdım.
    Ulan bizler müşteriyiz, bize ne diye dilenci muhamelesi yapıyorsunuz.
    Hizmet pişi yok, servis fişi yok, üstünde HEDİYE SATIŞLAR yazıyor..Hemen firmanın tüm yöneticilerine mail attım, SADAKANIZI ÇEVRENİZE DAĞITIN ben ücretini başta ödediğim hizmeti istiyorum. Kanunsuz uygulama mı olur? OLUYOR.
    Düşünebiliyormusunuz, tv bozulur, servis hizmeti istersiniz, size ENTEGRE DEVRE HEDİYE EDİLİR yada her ne ise, Şaşırmış bunlar.

    Bende Ticaret Bakanlığı yetkilisinin bana verdiği bilgi üzerine berbat MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARADIM ve ilk defa düzgün birine denk geldin ( kendisine gıyabında çok teşekkürler Betül hn ) Derhal 6502 sayılı kanun ve 10 ve 11. maddesine istinaden ürün değişimi talep ettim. Kargo, illaki mecburen servise gideceksiniz diyenler ise bu defa 1 hafta geçerli kargo numarası verdiler.
    Yine bu HEDİYE SATIŞLAR adı altında kanıma dokunan ise hiçbir servis fişi vermeden diren irsaliye yada fatura ile kanun dışı parça göndermeleri, yarın hukuksal bir boyut olsa, elimde servis yada hizmet fişi bile yok...

    Netice itibariyle daha yazacak çok şey var ama burada keseyim
    Konu asla karalama değildir,Son 2 senedir tüm muhataplıkları iğrençtir.
    Neredeyse her defasında Derya hanım devreye girmiştir ( Murat kolbaşı bilgisi dahilinde, yoksa arayıp,sormazlar bile, müşteri kimdir ) Sanki lutuf ta bulunuyor gibi olayları çözmüştür.
    Tamda bu noktada asla ücret iadesi almayacağım, +1 Yıllık garantileri sildireceğim. satın aldığım 3 yıllık garantiyi insan gibi versinler yeter.

    Şimdi son cümleler ile aktarayım Arzum nedir.
    Arzum 9-10 yıl ve öncesi arzum değildir %49 yabancı sermayeye satılmış firmadır.
    Kalitesi belki ( tam bilmiyorum ) adsız firmalardan bir tık iyidir ama fiyat grubunda bunun kadar kötüsü yoktur.
    Elektrikli kahve çezvesi vardı, yıllar önce kırdım, yerine yenisini aldık.. Muhteşem sağlamdır ama çok ney yazıyorum ki ürünleri berbat.. hele blender grubu içinde kullanılan dişliler patates gibi... Keşke birileri çıksada şu çırpıcı ve blender aksamlarını test etse..

    Ben yemin ettim, bu kadar tecrübe bana yeter. Bir daha asla para vermem.

    Video : https://www.youtube.com/watch?v=IFXGx6rJFxo







  • sacma sapan yazini okuyup vakit kaybettigim icin uzgunum suan! marka sana 2 defa sifir demlik gondermis yaptigin goygoy neden ustunde hediye satis yaziyormus kargonun da kapagi geri almamislar da...

    ek; pas dedigin seyi elinle silmissin ya, bravo!

    ek; videoyu da izledim simdi ve bu kadar bilgizce yaptigin yorumlari hayretle dinledim! su kesici dedigin sey gereksizmis falan. urunlerin tasarimi, mevcut teknik, komponent bilgisi olmadan yorum yapmayin be!

    ek; ilgili kanunda gelecek alacak goturecek tamir edecek getirecek yazn kisim neresi? videoda soyledigin maddeler alakasiz bununla?

    tek hakli oldugun sey kapagin sikintili oldugu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 16 Eylül 2020; 13:12:22 >
  • black exodus kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan olduğunu bildiğimden ilk cümleyi yazdım.

    Yorum için ise okuduğundan daha fazla zaman harcadığın için aslında çok farkımız da yok.

    Pas elle silmedim, gıda gurubunda pas oluşması sağlık açısından tehlikelidir, Bulaşık teli ile silince pas gidiyor ama pas üretmesi durmuyor.. ( ürün paslanmaz çelik diye satılıyor yani PASLANMAZZZZZZZZZ )

    Ürün değişim olacak, bu duruma gelmeden önce ısrarla 175 ile ve İstanbul Ticaret İl müdürlüğü ile telefonlaştım. 3 kuruşluk plastiklere bir ton para ödüyoruz yoksa muadilleri piyasada 130-150 tl ürün satarken bunlar 500-600 tl ye sözde kaliteli ama özde 3 kuruşluk mal satıyorlar.

    Zaten sıkıntı kapak için aradım ama müşteri hizmetleri HİZMET ATMEMEK İÇİN TALİMAT almış gibi, hep farklı yerlere yönlendirdi.
    Tüketiciyi Koruma Kanunu uzman görüşüdür....MECBUR KARGO İLE ALACAK..

    İlgine teşekkürler ama anlatımım çok zayıftır.

    ek: asıl kızdığım ise yasa tanımıyorlari hediye ürün yasal değil, servis gieiş-çıkış yok.
    Bir nevi yasak haklarını elinden almak oluyor, değişim-ücret iadesi için servis fişi çok önemli.
    Hem kim ki onlar, hediye veriyorlar, çıksınlar hediyelerini sokakta dağıtsınlar. Bana, ücretini peşin ödediğim hizmeti versinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daytone1 -- 16 Eylül 2020; 13:32:27 >




  • Arzumdan alışveriş yapmak gibi bir hatada bizde bulunduk . Evde kedi olduğundan dolayı tüy alıcı başlıklı bir süpürge aldık , ama halının üstündeki tüyleri eski arçelik kadar bile tüylerini alamıyordu , video sunu çektik yolladık internete yaymamamız için iade aldılar hemen , sonra türk kahvesi makinası aldık malesef kahveleri yapamıyor bile telveler üzerinde yüzüyor , 1 günde oda iade . Kahve makinasıyla beraber çaycı almıştık sizinle aynı kapak problemi bizdede vardı çayı dökerken kapak düşecek sanıyorsunuz çünkü sallanıyor , ve aynı zamanda su kaynayınca atması gereken termostat atmıyordu . Malesef onuda iade ettik ve arzum defterini ömür boyu kapadık . Servislerinin rezaletide ayrı bir boyut sürekli oyalama taktikleri yalanlar onlar bunlar . Rezalet gerçekten .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 24 Ekim 2020; 5:43:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Arzumdan alışveriş yapmak gibi bir hatada bizde bulunduk . Evde kedi olduğundan dolayı tüy alıcı başlıklı bir süpürge aldık , ama halının üstündeki tüyleri eski arçelik kadar bile tüylerini alamıyordu , video sunu çektik yolladık internete yaymamamız için iade aldılar hemen , sonra türk kahvesi makinası aldık malesef kahveleri yapamıyor bile telveler üzerinde yüzüyor , 1 günde oda iade . Kahve makinasıyla beraber çaycı almıştık sizinle aynı kapak problemi bizdede vardı çayı dökerken kapak düşecek sanıyorsunuz çünkü sallanıyor , ve aynı zamanda su kaynayınca atması gereken termostat atmıyordu . Malesef onuda iade ettik ve arzum defterini ömür boyu kapadık . Servislerinin rezaletide ayrı bir boyut sürekli oyalama taktikleri yalanlar onlar bunlar . Rezalet gerçekten .

    Maalesef bizde işler düzgün gitmez.

    Firmalar şartlandıkları tek konu müşteriyi daha çok öpmek.

    Arzum firması cidden eski arzu değil

    %49 yabancı sermaye yada her ne karıştırıyorlarsa o.

    Verilen hizmet iğrenç

    Yalan yanlış bilgi çok,

    Hatta en son çaydanlık değişiminde Call Center operatörü "ücret iade" seçeneğimizde var dedi:)

    Bende kibarca ücret iadesi almayacağım, bozuldukça değiştirin dedim. Garanti 3 yıl, sonra atarım çöpe.

    Hem ürünü, hemde ARZUM FİRMASINI.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.