Şimdi Ara

[TENİS] *GRAND-SLAM* /// Avustralya Açık, Fransa Açık, Wimbledon, Amerika Açık (253. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.373
Cevap
17
Favori
141.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nadal'dan sonra Wawrinka da gidici, 32'lik Hewitt setlerde 2-0 önde. Son sette de servis kırdı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ra hmetli

    Nadal Rollan Garros'a da ilk turun ilk setini vererek başlamıştı. Yoksa...!

  • yerimizi alalım

    NOVAK DJOKOVİC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 24 Haziran 2013; 22:08:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nadal uzun süre çimde oynamadı ama ilk turdan gider mi insan.
  • Preszsbuild P kullanıcısına yanıt
    hakaret ettiğimi kim söyledi?

    Oyununu sevmiyorum. Hiç bir numarası yok.

    Wta turunun kalitesi yerlerde ki, errani gibi vasat bir oyuncu turun 5.sırasında ve rolandgarros ta falan final oynadı.

    Olacak iş değil.
  • Nadal kazanır diye maçı izlememistim. Böyle birinci turda elenecegini bilseydim tüm işlerimi iptal edip maçı izlerdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nadal'ın elendiğini şimdi duydum ;
  • Cokoviç bırakmaz.
  • ilk gün 2. süpriz: Wavrinka set alamadan elendi.

    @ank_yer_6
  • federer
  • Nadal sürpriz oldu gerçekten, rakiplerinin kariyer maçları hep Nadal'a denk geliyor. Gerçi Nadal da kötüydü bugün, iki durum birleşince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Wawrinka'ya da üzüldüm, backhandleri başta olmak üzere izlemesi çok zevkli tenisçilerdendi. Tipsarevic beklediğim gibi elendi Troicki'ye.

    Bayanlarda da Bouchard müthiş bir geri dönüş yaptı ve şimdi 2.turda Ivanovic ile oynayacak. Çok zevkli bir maç olacak o da her açıdan.

    2.tur eşleşmelerinde bir diğer ilginç nokta ise, tenis tarihinin en yüksek ses çıkaran iki tenisçisi oynayacak çarşamba günü. Sharapova ve Larcher de Brito. LigTV'de verecektir o maçı, izleyecekseniz sesi çok açmayın.




  • Nadal nasil elenir ya


    Sakatliktan sonra diger kortlara iyi donemedi

    Kendini toprak korta hazirlamis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    hakaret ettiğimi kim söyledi?

    Oyununu sevmiyorum. Hiç bir numarası yok.

    Wta turunun kalitesi yerlerde ki, errani gibi vasat bir oyuncu turun 5.sırasında ve rolandgarros ta falan final oynadı.

    Olacak iş değil.

    Çapulcu kelimesi iltifat olmasa gerek.
    Errani'nin bu oyunla ilk 5'te olmasını eleştiriyorsanız bu kadın tenisinin kalitesiz olmasındandır, eğer Errani kötü bir oyuncuysa geriye düşmeli düşmüyorsa bu ondan değil diğer tenisçilerin seviyesinden kaynaklanır. Sizin sözlerinize göre kadının ben koskoca WTA'e yakışmıyorum birkaç turnuvaya katılmayıp aşağı düşeyim bari gibi bir düşüncede olması gerekir.
    Genel olarak da kadın tenisini incelersek Azarenka ve Sharapova güç oyunu oynuyor. Teknik, vuruşu çeşitliliği, file önü becerisi yok. Baseline'dan sert forehand ve backhand atıp maç alıyor, bir drop shot dahi yok teknik sert vuruşlarla rakibi köşelere koşturup hata yapmaya zorlamadan ibaret. Bu iki tenisçi bu nedenden dolayı Williams karşısında varlık gösteremiyor kadın formdayken. O daha güçlü çünkü ve bu iki tenisçinin de tek sahip olduğu şey güçlü vuruş. Bu ikiliye neden Serena'yı da dahil etmedim diye sorarsanız onda yılların da vermiş olduğu tecrübeyle vuruş çeşitliliği ve az çok teknik bir oyun var farklı olarak ama bunlar baskın değil. Sadece güçlü vurarak da tüm WTA'i geçebilir. İlk 20 dışındakilerin çoğu zaten topu karşıya geçirebilmek için oynuyor. Bugün Errani 5. ise haketmeme durumu kesinlikle yok. Sorun kadın tenisinde, genel olarak düşük bir şablon var. Şu anki oyuncular 90'larda oynamış olsaydı kaçı ilk 5'e girebilecekti? Olayı bu sorunun cevabı özetliyor.
    Bu sorun çözümü ise tamamen tek el backhandli oyuncu eksikliğinden kaynaklanıyor. 90'lı yıllarda kadın tenisi izlendiyse sebebi Graf'tır. Aynı şekilde şu an erkek tenisi sevilerek izleniyorsa sebebi Federer ve Nadal'dır (topspin). Bu iki tenisçi bıraktıktan sonra büyük ihtimalle erkeklerde kıtlık olacak ve izlenmeyecek. Bunun en büyük kanıtı 2012 US Open finalidir. Büyük ihtimalle 5-6 yıl sonraki finallerin çoğu öyle olacaktır. Bu olayı sadece tek el backhand (teb)'e bağlama sebebim Slice, Drop Shot ve Vole gibi vuruşların teb kullanan tenisçiler tarafından iyi kullanılmasıdır. Bu vuruşlar file önüne gelmeye ve kortun her yerinden birçok vuruş insiyatifine, bir çok oyun stiline ve taktiğine sahip olmayı sağlar. Yani oyuncuyu all-ground yapar. Bir drop shot anında oyun temposunu yükseltir oyuncular fileye yaklaşır ve tamamen taktiksel vuruşlara döner puan. Slice da keza tamamen taktiksel bir vuruştur, file önüne gelme teb oyuncularında görülür teb kullanma zorunluluğundan dolayı file önünde oyun yine heyecanlı bir hal alır, sert gelen topa verilen reaksiyon, voleler file önünden bırakılan drop shotlar vs. Yani tüm bunları bir kenara topladığımızda teb oyuna zevk katan şey bu ortaya çıkıyor, oyunu heyecanlı ve daha taktiksel hale getiriyor. Yukarıda saydığım vuruş stillerini çift el backhand kullanan sporcular üst sırada dahi olsalar pek yapamıyorlar. Kısacası wta'deki bu tıkanıklık ve 3-4 yıl sonra ATP'de olacak tıkanıklığın temelinde bu sebep yatıyor ve çözümü de teb ve kullanan oyuncu yoğunluğunun artması olacaktır kanaatimce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Preszsbuild -- 25 Haziran 2013; 1:31:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Wimbıldın başlamış hiç haber vermiyorsunuz üstüne Nadal elenmiş Ntvspor da mı maçlar denk gelmedim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Essentiel

    Wimbıldın başlamış hiç haber vermiyorsunuz üstüne Nadal elenmiş Ntvspor da mı maçlar denk gelmedim?

    Lig TV veriyor. İnternetten izlemek için gerekenler önceki sayfalarda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Preszsbuild P kullanıcısına yanıt
    Hakaret ettiğimi düşünmüyorum .

    Amacım hakaret etmek olsaydı çapulcu yerine daha farklı kelimeler kullanırdım. O kelimeyi sadece kötü durumunu özetlemek için kullanmıştım.

    Hala idda ediyorum, sıralamadaki yeri balondan ibaret. Alt sıralarda ondan çok daha iyi oyun stiline sahip, daha çok bu sıralamayı hakeden oyuncular var.

    Kimse beğenmez ama wozniacki,jankoviç gibi oyuncular her bakımdan erraniden ustundur.


    Erraninin tenis oyununu Çiftler partneri vinci ile beraer uyuz uyuz backhande slice sallamaktan ibaret oldugunu dusunuyorum.
  • Oyun stilleri hoşunuza gidebilir ama Errani stabil oynuyor, Wosniacki'nin WTA'de kaybetmediği oyuncu kalmadı. Vurduğu toplarda spin ya da güç yok zar zor sağa sola çeviriyor topu. Şu an Errani'ye karşı her türlü kortta kaybedecektir oynadığında. Bu durumda bize düşen şey tebrik etmek olur. Oyun stilini sevmesiniz o ayrı. Mesela ben de Wosniacki'yi hiç sevmem yetenekli ya da değil o ayrı bir konu ama topa güç uygulayamıyor, yön veremiyor winner yok. Savunma yaparak oynuyor. Errani ise 160 küsür boyuyla yavaş yavaş ofansif bir oyun sergilemeye başladı. Servisi yoktu onu geliştirdi. Vücut açısından dezavantajlıyken çalıştı ve şu an 5. sırada. Wosniacki ise halen yerinde sayıyor. Kesinlikle Errani o sırayı hele ki bir Wosniacki'ye göre tamamen hakediyor. Ek bilgi olarak Wosniacki şu sıralar raket değişikliğine gidecek daha çok güç üretebilen bir raket arıyor. Yetenekli olarak Radwanska ve Ivanovic var bence fakat onların da güç ve antrenman eksiği var. Özellikle Ivanovic bir ara komple mankenliğe dönmüştü ama onun forehand tekniği şu an listedeki kimsede yok. Sharapova'nın yaptığı gibi vücudunu geliştirmeli gerçi biraz geç artık. Radwanska ise o da çok güçsüz güçlenmeli ve birkaç teknik eksiğini gidermeli. Bu iki oyuncu tenise az da olsa zevk katabilir. @FlyingHigh



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Preszsbuild -- 25 Haziran 2013; 13:55:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nadal elenmiş yeni haberim oldu. Açıkçası Roland Garros'un ardından Wimbledon'da da Djokovic-Nadal finalini isterdim.
  • Müthiş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robert Nesta -- 2 Ağustos 2013; 17:25:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    wimbeldon şampiyonlugunu ben göremedi junirolarda mı?

    Ne olursa olsun winner ozelliği yok hocam malesef bartolide.

    Benim gonlum serenadan yana ama o olmayacaksa, azarenka şarapova falan olacagına bartoli olsun isterim.

    Ama benim kişisel gorusum bartolinin kariyerinde herhangi bir gs kazanması buyuk ama çok buyuk bir mucize olur

    Ben onu kazanmış sanıyodum. Bu huyumu seviyorum ki kuru kuruya inat etmem. Ama bugüne kadar birkaç kez finale çıkmış. Şuan serana dışındaki ilk 10 seranaya sürekli yeniliyor istisnalar hariç ama her karşılışmasında onu zorlayan isim bartoli. Herkesi yenebilecek teknik kapasite ve enerjiye inatçılığa sahip bir isim. Birazcık kazanmaya oynamalı bu psikolojiyi geliştirmeli eğer bunu yapabilirse kıza zamanda dünya 1 numarası olur.

    Şuan birilerinin psikolojik destekçisi yada adı her neyse ondan olsaydım bu ya bortoli olurdu ya caroline garcia yada bunun dışında bir kaç isim daha var ki onların psikolojik yönlendiricisi ve destekçisi olurdum. O zaman dünyanın ilk sıralarında kimlerin olacağını merak ediyorum işte.




  • 
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.