Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA 1.6 DREAM MULTİDRİVE S Mİ YOKSA MEGANE 1.3TCE 140HP OTOMATİK Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
277
Cevap
2
Favori
19.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba dostlar,
    öncelikle şu an kullandığım aracın bilgilerini paylaşarak başlamak istiyorum..
    2008 model accent era 1.5crdi kullanıyorum araçtan gayet memnumum fakat satıp sıfır araç almayı düşünüyorum.. neredeyse tüm markaları gezdim ve sadece megane4 ile corollayı beğenebildim. asıl sorum şu toyota corolla 1.6dream multidrive S (132hp-160tork) mu yoksa megane4 1.3tce (140hp-240tork) mu? güçlü bir araçtan inip güçsüz bir araca binmek tatsız olacaktır.. performans ve yakıt tüketimi konusunda megane4 bana daha cazip geliyor ama.. her şey performanstan ibaret değil. bu iki aracı kullanan varsa yakıt, performans, konfor, yol tutuş ve sağlamlık bakımından hangi aracı seçmemi önerebilir. bugün bayide 1.6 multidrive S corollayı kullanmam imkanım oldu açıkçası performansı haricinde beni gayet mutlu etti. aklıma takılan şu ortalama yakıt tüketimi ekranda 9.7 idi bu da beni korkuttu... bu iki aracı kullananlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Not: aracı bu ay içerisinde almayı düşünüyorum.
    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 8 Eylül 2020; 0:47:15 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    Meganın yanında corolla araba değilmiş

    Corolla dünyanın en çok satan binek otomobili, megane ?

    Corollanın hiç tutulmadığı avrupa pazarında bile aldı yürüdü adamlar. 2018'de 15 bin corolla satmış, 2019 yeni kasa çıkınca 133 bin...

    Gerçek dışı fikirlerimizi kendimize saklayalım, burası otomobil forumu.
    Turbolu araç daha az yakar.
    Turbosuz aracı, turbolu araç performansında kullanamya çalışırsan çok yakar.
    Turbolu araç bu performansı normal şartlarda karşıladığı için ekstra gaza basmanıza gerek kalmaz.
    Corollanın 1.6 motoru hiç tasarruflu bir motor değil, forumda biraz araştırma yaparak kullanıcılarını şaşırttığını görebilirsin.
    toyota konusunda yazılanların bir çoğu 2019 öncesi kasa için yazılmış gibi duruyor yeni kasa gerçekten sürüş dinamikleri bakımından çok önde daha rijit bir şasi ve arkada bağımsız süspansiyonlar yol tutuş konusunda öne çıkarıyor. 1.6 Motor 1rzu kodlu motor ailesinin kökeni 30 yıldan eski evet ama güncel kullanılan motor belkide dünyada üretilmiş en sağlam motor olabilir, japonya taksilerinde fabrika çıkışlı lpg li bu 1.6 motoru kullandılar 10 yıllarca. 132 bg atmosferik bir arabanın keyfini tatmanız lazım bence her nekadar turbo atik gelse de yüksek devirlerdeki tadı inanılmaz zevkli, 6000 devire kadar yolu var ama megan da ise nerdeyse 2000 devir üstü çöp kazanılan tork bakımından... Şanzıman konusunda cvt şanzımanın komple yenisi 3.5k civarında satılıyor ki hata vermez 80 k da bir yağı değişir oda 350 tl dışarıda. edc ise dsg ile aynı firma tarafından üretiliyor ondada son zamanlarda sorun yaşanmasa da daha önceki nesillerinde sorun çıktı ve arkalarında durmadıklarına şahit olmuştum(fluens edc).

    toyota hakkında söyleceklerim bukadar 1.33 megana binmedim ama 1.5 dci ile sürüş yapma imkanım oldu iç plasikler en üst pakette bile ses yapıyordu (kapı kolları dokununca gıcırdıyordu) ve multimedya ekranı küçük olmasına rağmen daha detaylı daha cafcaflı içerikliydi(toyota'ya göre).

    toyotanın motoru kendini kanıtlamış güvenilir bir motordur ülkede ustası bol bulunur ama ihtiyaç duymazsınız çünkü siz hiç yolda kalmış bir corolla gördünüz mü?
  • Sorgusuz sualsiz corolla .
  • Megane
  • Benzin, dizel farketmez turbo olmalı artık turbo hem performanslı hem de az yakıyor bu yüzden megane



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omwe6113 -- 8 Eylül 2020; 1:9:36 >
  • başım ağrımasın, performans beklemiyorum, yolda memnun etsin diyorsanız corolla. fakat en büyük dezavantajı lpg olmadan çok cep yakar. açıkçası günümüzde benzinli araçların şehir içi 6.5’u geçmesini anormal buluyorum. japon araçları nedense garipler bu konuda.
  • Ben 2019 corolla kullanicisiyim cvt otomatik vites lpg li az yakiyor orta kaciyor konforu yetiyor tek eksigi yalitim o da cok sorun degil benim icin cunku yilda bir yada iki defa uzun yol yapiyorum
    Size tavsiyem eger performans istiyorsaniz ki beygir tork detaylarini belirtmissiniz megane alin ama megane ile performans yaptiginizda eski dizel araciniza gire ocaginiza incir agacini dikecek o motora lpg takiliyor ama pahali kitler var ayrica tasarruf orani atmosferik araclar kadar olmayacaktir
    Sonuc olarak ya performanslı megane ile fazla yakit
    Yada orta karar performansli 132 beygirlik corolla ile lpg ile dizel gibi az yakit karar sizin...
  • öncelikle cevaplarınız için teşekkür ediyorum.. performans ve yakıt konusuna şimdiki kullandığım araca gelirsek 1.5crdi 110beygir 235tork gücünde çok güçlü bir motora sahip. era’dan inip corollaya binince özellikle ara hızlanmada istediğim gücü, seriliği alamadım bu beni hayal kırıklığına uğrattı benzinli olduğu için neredeyse denk gider diye düşünüyordum fakat öyle değil. eradaki yakıt konusunda gelince de devirli kullanınca 7, 7.5lt yaktığı oluyor şehir dışı 4 litreye rahatlıkla düşüyor fakat araç ile genelde sürekli yol yapıyorum örneğin 3 ay içerisinde 6bin km yol yaptım şehir içi, şehir dışı karışık.. corolla alırsam dediğiniz gibi ocağımı söndürecek ve lpg şart olacak. yarın bir de gidip megane4’dü detaylıca inceleyip test sürüşü yapayım ona göre düşünüp hangi aracın daha makul olacağına karar verelim. son olarak benzinde sakin kullanımda şehir içi, şehir dışı ve karışık yakıt ortalamanız kaç gösterdi onu da baz alarak daha net bir şekilde karar verelim.




  • Her iki aracı da inceledim.

    Her ikisi de sevimsiz geldi. Ancak turbolu motor sizi daha çok memnun eder diye düşünüyorum.
  • Birinde motor var digerinde motor yok.LPG denen mereti taktırıp aracın garantisini cope atacaksanız bilemem ama ikisi arasında kıyas olmaz.Uzak ara Megane...

    Ben olsam gider 1.6 Mjet DCT Egea alırdım.
  • 1.3 tce de düzgün çalışan hiçbir lpg kiti yok bir ara proje yaptım bir lpg firmasına ordan biliyorum, lpg enjektörleri avansa göre püskürtme yapamıyor yavas kalıyor

    Sürüş pozisyonu olarak megane corolladan iyi sanki d premium sınıf havası var sürüş pozisyonu önemliyse net megane, fakat corolla ile çok yakınlar bunun dışında burda kişiye kalır tercih
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    Meganın yanında corolla araba değilmiş

    Corolla dünyanın en çok satan binek otomobili, megane ?

    Corollanın hiç tutulmadığı avrupa pazarında bile aldı yürüdü adamlar. 2018'de 15 bin corolla satmış, 2019 yeni kasa çıkınca 133 bin...

    Gerçek dışı fikirlerimizi kendimize saklayalım, burası otomobil forumu.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Diğer tüm araçlar yolda kalmıyor hocam abartmışsınız :D
  • Bence ikisi de yanlış tercih. Tamam C segment olsun demişsiniz ama 3 ayda 6 bin km, 12 ayda 24 bin km yapar. 24 bin km yi 1.33 tce megane ile yapmak ciddi yakıt tüketimi demektir. Eradaki gibi de rahat olmayacaksınız, eko sürüş yapmaya calisacaksiniz genelde. Ara hizlanmalarda bastin mi gider tabi ama senede 20 25 bin binerken turbo benzin pek mantikli degil. Imkan varsa 1.5 dci megane derim. Satarken de yine pahaliya satacaksiniz sonuçta.
    Gelelim corollaya. 1.5 crdi güçlü bir dizel. Atmosferik corolla kg farkı da olunca iyice kötü hissettirmistir. Lpg takıp senede 25 bin km yapılır mı? Bence yapılır. Alışmaniz biraz sürer o kadar. 132 hp o da sonuçta. Dizel gibi düşük devirde performans vermese de 3500 de nefesi kesilmez, açılır. Bunlara alışınca yine idare eder.
  • smyrna kullanıcısına yanıt
    Şehir içi 6,5 litreyi garip buluyorum diyen hibrit kullanıyordur. Şehir içi dediğim hangi şehir içi. Ben istanbul sabah 9 litre ile gidiyorum dönüşte 6 ile dönüyorum. Bir de garip buluyorum demişsiniz. Siz yakıyorsunuz soğuk motorla?
  • smyrna kullanıcısına yanıt
    Şehir içi 6,5 litreyi garip buluyorum diyen hibrit kullanıyordur. Şehir içi dediğim hangi şehir içi. Ben istanbul sabah 9 litre ile gidiyorum dönüşte 6 ile dönüyorum. Bir de garip buluyorum demişsiniz. Siz yakıyorsunuz soğuk motorla?
  • Corollanın 140hp turbo motorlu megane dan daha az yakacağını düşünüyorum. Forumda saçma sapan bir turbo motor az yakar şehir efsanesi var. 1.3 turbo megane ı 1.3 atmosferik gibi kullanırsanız 1.3 atmosferikmiş gibi az yakabilir. 140hp turbo yu kullanıp az yakamaz.

    Sürüş keyfi, performans, yalıtım, bagaj ve iç hacim megane.

    Sağlamlık, konfor, ikinci el gibi konularda corolla daha iyi. Lpg uyumu da bir artısı.

    Servis olarak ikisi de iyi.

    Megane ın artısı daha fazla. Donanım ve fiyata da bakmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 8 Eylül 2020; 8:52:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sungur16

    Sorgusuz sualsiz corolla .
    haklısın, sorgulamazsan ve düşünmezsen corolla. biraz sorgulayıp düşününce megane.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.