Şimdi Ara

bölünmüş diski birleştirme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar iyi günler,
    elimde 2 tane 1 tb disk var sıfır notebooklardan çıktı fakat bunların bölünmüş alanlarını windows disk yönetiminde tek bir disk haline getiremiyorum, resimdeki gibi disk 3 tek bir alan halinde olması gerekiyor.
    teşekkürler.

    bölünmüş diski birleştirme problemi







  • Bölümleri silmeden olmuyordu sanırım. Önce bölümler tek tek silinecek, sildikçe bir araya toplanıyor kendisi, sonra da format çekerek tek parça haline geliyordu. Elimde fazla disk yok deneyemiyorum şu an; hatırladığım kadarıyla böyleydi.
    Hangi aşamada sorun çıkıyor?
  • Aradaki bölümler Windows'a ait boot bilgileri içermekte. disk izlencesinin bunlar üzerinde işlem yapma yetkisi yok. Ücretsiz disk yönetim uygulamaları ile çözebilirsiniz.

    Bir kaç örnek;https://www.paragon-software.com/free/pm-express/http://tr.easeus.com/tutorial/partition-master-free-user-guide.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shruikan

    Bölümleri silmeden olmuyordu sanırım. Önce bölümler tek tek silinecek, sildikçe bir araya toplanıyor kendisi, sonra da format çekerek tek parça haline geliyordu. Elimde fazla disk yok deneyemiyorum şu an; hatırladığım kadarıyla böyleydi.
    Hangi aşamada sorun çıkıyor?
    hocam @-BUR@K- dediği gibi windows boot partitionlara erişim sağlanmıyor ondan dolayı da o bölgeler silinmiyor, ücretsiz programlar kullanarak deneyeceğim tekrar yazarım buraya.
  • Disklerin içindeki verileri yedekle. Sonra içine windows boot ettiğin bir format usb sini tak. Diskleri de takmış ol ve adlarını bildiğinden emin ol. Hatta diğer diskleri çıkarabilirsin karıştırmamak için. Bilgisayarı usb den başlayacak şekilde biostan ayarla. Format atacakmış gibi başla. İleri dediğinde zaten diskler ve bölümleri görünür. Buradan bölümleri silip diski biçimlendirirsin ve sonra format atmadan çıkarsın. Tekrar windowsa girdiğinde diskler başlatılmamış disk görünür. Bunları disk yönetiminden başlatır ve isimlendirirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.