Şimdi Ara

SIFIR KM ARAÇ ALIP SATMAK TİCARİ FAALİYET DEĞİL Mİ ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
7.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • jademugla kullanıcısına yanıt
    Kahvelerde oyun oynamak hala yasak be dostum. Sallada azıcık destekli olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fırsatçılık konusunda haklısınız ama belirli bir meslek grubuna indirgemek yanlış olur. Ticaret yapan, ana faaliyeti galericilik olmayan esnaflar bu işi daha sık yapıyor. Geçen forumda konuda görmüştüm... Arkadaş 30 küsür araba almış. Esnaf bu kişi, piyasa yükselince satmış. Yaptığı hesaba göre kara geçtiğini düşünüyordu. Lakin parasını altın yada dolar da tutsaydı ne kadar daha karlı olacağını, tarihleri ve kur itibariyle söylemiştim tabi cevap yazmadı. Böyle tek tük araba alan satan kişilere salça olmaktansa diğer tipte parasının hesabını bilmeyen, nereye yatırım yapacağından haberi olmayıp piyasayı olmadık şekilde yükseltenlere yüklenmek daha doğru olur.
  • Simdi burada bu ogretmenler hakkinda yazdiklarimdan dolayi forumdaki ogretmen arkadaslardan tepki gorebilirim evet lakin ben eski bir isletmeci ve bir iktisatçı gozuyle olaya baktigimda personeli verimli kullanma, personel cikarlarini gozetme ve adaletli davranma açısından bu durumu kesinlikle yanlis buluyorum.

    Benim isletmemde bir kısım personel 6 aydir gece gunduz demeden ölüm tehlikesi icerisinde gece gunduz mesai yapacak, diger bir kisim personel ise işe bile gelmeden evde yattigi yerden yarim yıldır maaş alacak ha, duman ederim yeminle. Oyle bir dunya yok. Ya o mecburen yatmak zorunda kalan departmani baska hizmetlerde calistirirdim ya da baska turlu cozumler bulurdum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her meslekte her sektörde olduğu gibi öğretmenlikte de çürük elmalar mevcuttur. O ayrı bir şey, ancak;

    Öğretmene karşı değişen bakış açısına bir bakar misiniz? Yillar içinde ne kadar itibarsızlaştıgini sadece şu konudaki 5-6 yorumu okuyarak bile anlayabilirsiniz.

    Yaşlar kaç bilmiyorum ama eskiden öğretmene gösterilen saygıyı elbet hatırlayanlar vardir. Bu saygi doğrultusunda yetişen çocukları da hatirlayan vardir.

    Şimdiki velilerde ne var? Saygı var mi? Yok. İstediği an gecenin bir vakti whatsapp gruplarindan, haftasonu istedigi saatte istediği an ogretmene ulaşabiliyor. Aklina ne gelirse yerli yersiz soru sorabiliyor. Daha ileri gidip Öğretmen sıfatını taşıyan 10 senelik bir öğretmene, öğrencilere neyi nasil öğreteceğini söylemeye calisan hadsiz veliler dahi var.

    Şimdi anasi babasi bu bakis açısına sahip olan, bu yaklaşımda olan bir çocuğu ne kadar egitebilirsiniz?

    Hayatta 2 çeşit insan vardır, pes etmeden cabalayan ve umursamayip kabullenen.

    Yukarıdaki bu bakış açısına sahip kisilerin cocuklarini pes etmeden hala egitmeye calisan hala birseyler icin uğraşan öğretmenlerin hakkını yemeyin bu tip yorumlarla.

    Konu başlığına gelecek olursak.

    Aklimda deli sorular var.

    Bu durum sizi neden bu kadar ciddi şekilde rahatsız etti?

    Şikayet ettiğiniz kişi, tespit edilse ve meslekten ihraç edilse mutlu mu olacaksınız?

    Amacınizin bu tip kisilere uyari verilmesi ve boyle durumlarin yasanmamasini istemek oldugunu düşünüyorum ama sonunun nereye varabilecegini düşünmeniz gerekirdi.

    Bende 0 araci bayiden cekip karla millete itelenmeye çalışılmasından rahatsizim. Sadece öğretmen değil kim yaparsa yapsin rahatsızım bundan. Ancak bu sikayetle bilmem neyle düzelecek bir olay değil.

    Bu ilani veren kisi gibi baska meslekte baska sektörde, aylak, işsiz, galerici, alsatci bir suru insan var. Tüm ilanlari tek tek gezip şikayet etmeniz lazım bu mantıkla.

    Sizin (bu dusuncelere sahip herkesin) sifir arac alamamaniza sebep olan tek şey x kisinin bayiden araci alip 10-20 bin fazlasina satiyor olması değil.

    Asıl sebep, %60 otv vergisidir döviz kurudur.

    O yüzden arac alamamakla ilgili bir karın agriniz rahatsızliginiz varsa asil bu iki şeyi şikayet edin. Belki bir işe yarar.

    Bu süreçte bazi firsatcilar sadece bu durumdan nemalanmıştır ve nemalanmaya devam etmektedir. Ama dediğim gibi bunu şikayet etmek, sirf yapmis olmak icin yapmak ve kendinizi rahatlatmaktan başka birsey degildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Witwickyyy -- 29 Ağustos 2020; 11:31:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    Simdi burada bu ogretmenler hakkinda yazdiklarimdan dolayi forumdaki ogretmen arkadaslardan tepki gorebilirim evet lakin ben eski bir isletmeci ve bir iktisatçı gozuyle olaya baktigimda personeli verimli kullanma, personel cikarlarini gozetme ve adaletli davranma açısından bu durumu kesinlikle yanlis buluyorum.

    Benim isletmemde bir kısım personel 6 aydir gece gunduz demeden ölüm tehlikesi icerisinde gece gunduz mesai yapacak, diger bir kisim personel ise işe bile gelmeden evde yattigi yerden yarim yıldır maaş alacak ha, duman ederim yeminle. Oyle bir dunya yok. Ya o mecburen yatmak zorunda kalan departmani baska hizmetlerde calistirirdim ya da baska turlu cozumler bulurdum.
    hayır bir de eleştirildiklerinde bazıları bildiğin insanlara sövüyorlar... yukarıda bir kaç örneği mevcut. hatta bir tanesi sövmüş en beğenilen mesajlara gitmiş.

    @anyhill @kocaballi




  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Biliyorum, gördüm. Bunlardan öğretmen olsa ne olur..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenliğin vasıfları neyi gerektiriyorsa, ben öğretmenim diyen de onu yapmalı. Öğretmenliğe duygusal bağ yapıştırmanıza gerek yok. Sonuçta karın tokluğuna bu işi yapmıyor. Bu ülkenin sorunlarından birisi de, işini yaptığı için alkışlamak. Diğer öğretmenlerden üstün bir başarıya imza atmışsa alkışlayın anlarım. Çocuk yetiştiriyorlar, çocuğumu emanet ediyorum diye yüceltmeye gerçekten gerek yok. Saygı duyulsun, gözde büyütülmesin.
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Öğretmenler günde 30 tane çocuğa bakıcılık yaparak bence az bile maaş alıyorlar. Hatta yaz tatilleri bile az. Velilerin çoğu okullar acilsin istiyor. Sebebi ne? Evde 2 cocuga katlanamiyorlar veya işleri var calismak zorundalar çocuğa bakacak yer bulamiyorlar.

    Evde 2 cocuga katlanamiyorken gunde 6-8 saat 30 çocukla ilgilenmek, nöbetteyken teneffüslerde 100lerce çocuk gürültüsune katlanmak. Bence hic kolay bir is değil. Ogretmenlik kutsal bir meslektir, işini layıkıyla yapan öğretmenler de başımızın taci olmak zorundadir.

    Yani demem o ki, yaptiklari bu yorucu is ve kucukten bir insani yetistirmek gibi büyük bir misyonu olan kişiler için o dönem maaş vermek bence haktır. Devlet memurluğunu gectim, bu kisileri maas vermeyerek ortada birakmak asil haksizlik adaletsizlik olurdu.

    Saglik calisanlarina ve bu süreçte gercekten görev yapmış kişilere gelecek olursak. Evet bu kişilerin en fazla primi destegi ve kendi hayatini riske atarak yasadigi durumu tolere edebilecek en guzel odulleri almalari gerektigini dusunuyorum. Ama devlet bunu diğer elemaninin hakkindan kisarak yapmamalı yapmadi da zaten. Ne yapip edip o insanlara daha fazlasini bir şekilde vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Ama öğretmen maasiyla değil.

    Bu arada öğretmen değilim, öğretmenlik okumus bir yazılımcıyim. Eşim öğretmen olduğu için sureci cok iyi biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Witwickyyy -- 29 Ağustos 2020; 11:40:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Beyefendi öğrenci okula geldi de Öğretmen ders mi yapmadı ?
    Rica ederim yapmayın böyle şeyler Öğretmenler şuan bok yoluna gidiyor ders de yapmıyorlar ki hani Ders yapsalar diyeceğim ki tamam en fazla ders yaparken ölür anlarım
    Gidiyorlar öyle zaman geçiriyorlar tamam arabası olan için problem yok
  • Maşallah öğretmenlerimiz güzel kazanıyor ve çok rahatlar.
    Şu pandemi 5 yıl sürse hiç sıkılmadan yatarak 5 yıl maaşlarını alırlar ama yine de geçinemiyorum, telefon, otomobil mdellerimi her yıl bir kaç defa yenileyemiyorum, seminere bile gitmeyelim, kıymayın bize diye ağlarlar. Şu dönemde yarım maaşlarını canları pahasına çalışan sağlık emekçilerine ver desen koşarak uzaklaşırlar.

    Sen yardım için ne yaptın diye şarlayacaklara peşinen yazayım. Kızılay aracılığıyla hem şahsen hem de ailemiz olarak sağlık çalışanlarına ciddi destekte bulunuyoruz.
  • Bu kadar büyütmeye gerek yok. Online eğitim altyapısını güçlendirdikten sonra sorun olmaz. Zaten ilkokul da problem olmaz zoom eba vs programla yüzyüze eğitim oluyor.
    Sorun ortaokul ve lisede. Ders öğretmenleri fazla ama iyi bir altyapı ile her öğretmen uzaktan eğitimini verebiliir.
    Tabiki de devlet donanımsal gereksinimleri velilere sağlamalı. Yani bu tablet olur bilgisayar olur vs
    Bu şekilde herkes aldığı maaşı gönül rahatlığı ile yiyebilir dışarıdan bakanlarda gocunmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Abartmayın. 6bin tl alan çok az. Ek ders ve haftasonu kurs vermesi lazım. Onların da o kadar tatili olmuyor. Ek derssiz net maaşları 4500tl civarında. Şubattan beri ek ders, kurs vs de yok.

    Hepsini geçtim, 12bin gelirleri olsa nasıl ev, bmw araba alacaklar hesaplar mısınız bana? Bir daire 500bin, bir bmw 500bin diyelim.
    bildiğim yeni giren evli eşi çalışmayan kişi 4300 -500 alıyor. yeni atanmış bekar arkadaşım 3800 alıyordu . sene sonuna doğru vergi dilimine girip bir kısmı kesiliyor . tam ekders girsen 1200 lira da ek ders geliyor . ek ders de her okulda,öğretmende olmuyor. yarın öbür gün atama olursa maaşa talim.
    üniversite okuyan herkes için geçerli şu lafım 4500 nedir abicim ? istanbulda vasifsız adama 3500 veriyoruz biz . o kadar oku et tahsil yap 1000 lira fark için çekilecek çile değil. yeni üniversite okuyacak arkadaşlara da çağrım olsun meslek edinin abicim berber olsan 50 liradan aşağı saç kesme yok,sanayiye gitsen 1 saatlik işi 100 liradan aşağı yapan yok , klimacının günlüğü 1000 liradan aşağı inmiyor. bu devirde okumak enayilik, ömür boyu ev kredisine çalışırsın.




  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    polisin askerin elinde güç var . küfür ederse sabaha karşı evden alırlar bir ton dayak yer youtube a düşer rezil olur . öğretmene öyle bir şey var mı? adamlar tamamen sahipsiz. istediği kadar ana bacı söver . ama bu looser arkadaşların babaları nedense hep öğretmenlerin götünde gezer

    hocam oğlana ek ders.... hocam 10 puan fazla .... hocam şu devamsızlığı ..... hocam bununla ne yapacağımızı bizde şaşırdık .... hocam bizi dinlemiyor birde siz şeyapsanız .....
  • Bu memlekette eli iyi kötü para tutan büyük bir kesim gizli al satçı zaten.Kamu,özel bilmem nesi yok bu işin.Bunlarla hayatını idame eden legal ya da illegal çok büyük bir kitle var.

    Yazı yazmayı bilmeyen,Türkçe'yi hakkı ile kullanamayan,eline kalem alıp imla kurallarına uygun 3 tane cümle yazamayacak,dilekçe dahi yazamayacak çoğu kişinin galericilik,emlakçılık yaptığı bir memleketten bahsediyoruz.

    Hali ile bu işin bir cezai ehliyeti ya da adam akıllı sınırları belirlenmediği için kimin eli kimin cebinde birbirine girmiş durumda,etik dışı alışverişler ve üç kağıtlar da beraberinde geliyor tabi.
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Ben de senin görüşüne yorum yapıyorum zaten. Kanunlar o kadar basit çiğnenebiliyorsa neden var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trak76 T kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılıyorum. Adam baksana öğretmen çifte bmw aldırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.