Şimdi Ara

sil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38BAFF06C -- 27 Mart 2021; 0:43:17 >



  • ben de bilg müh okouyorum. hayalim 3d modelleme üzerinde çalışmak yani ironman filminde yapıyorlar ya onun gibi. gerçekçi hayalim ise 9-5, pazarı tatil olan 3500 maaşlı bir iş. eeen büyük hayalim ise yurt dışı ama hiç o kadar kalifiye olabileceğimi sanmıyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 25 Ağustos 2020; 18:1:27 >
  • Bilgisayar mühendisine ceng demediğin için teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soldierrrr

    Bilgisayar mühendisine ceng demediğin için teşekkürler

    rica ederim aşkım

  • Haklısın ancak bölümler arasında en fazla şansı olan yine onlar. Bu bölüm sertifikasyona bağlı değil. Yani doktor gibi iş yapabilmek için sertifikaya ihtiyacın yok. Doktorun iş bulabilmesi için diploması olması yeterli. Keza hemşirelik ve avukatlık da öyle. Fakat yazılım işinde diploma kağıt parçasından başka bir şey değil. Hangi okuldan mezun olursan ol yine de işveren seni sınava tabii tutuyor. İşte o zaman Hanya da Konya da belli oluyor.


    Demek istediğim: Yurt dışına çıkmak için global iş gücüyle rekabet edecek şekilde kendini yetiştirmen lazım. Bunu tek başına ne okul ne de diploma sağlamaz. CENG okuyanlar yurt dışına çıkabilir ancak çıkamıyorsa bu kendini geliştiremedikleri içindir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-06D4C1909

    Haklısın ancak bölümler arasında en fazla şansı olan yine onlar. Bu bölüm sertifikasyona bağlı değil. Yani doktor gibi iş yapabilmek için sertifikaya ihtiyacın yok. Doktorun iş bulabilmesi için diploması olması yeterli. Keza hemşirelik ve avukatlık da öyle. Fakat yazılım işinde diploma kağıt parçasından başka bir şey değil. Hangi okuldan mezun olursan ol yine de işveren seni sınava tabii tutuyor. İşte o zaman Hanya da Konya da belli oluyor.


    Demek istediğim: Yurt dışına çıkmak için global iş gücüyle rekabet edecek şekilde kendini yetiştirmen lazım. Bunu tek başına ne okul ne de diploma sağlamaz. CENG okuyanlar yurt dışına çıkabilir ancak çıkamıyorsa bu kendini geliştiremedikleri içindir.

    önceki konuna yazdım da cevaplamadın, merak ediyorum; bir işi otomatize eedebilrim ama etmeli miyim diye konu açmıştın naptın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 25 Ağustos 2020; 18:12:14 >




  • doğru hayal aferim onlara

  • Cevap verdim ona ben ama :/

  • sil

    Bak uçağın kalkıyor Meliiiiihhh



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamofk -- 25 Ağustos 2020; 18:33:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliği yurtdışına çıkma avantajına en çok sahip olan bölümlerden biridir. Bu alanda kendini geliştiren, github üzerinden paylaştığı projeler, google hashcode gibi yarışmalardaki başarılarıyla kendini kanıtlayanlar iş teklifi alıp çıkabiliyor. Mesela Selman Kahya sanırım Yaşar üniversitesi mezunu yakın zamanda uberde 20.000$ yakın maaş ile çalışıyordu. Daha sonrasında Microsoft da çalışan Ufuk isimli bir hocamız nasıl girdiği, aşamaları vesaire anlatmıştı onuda izleyebilirsiniz. Bu alanda kendini geliştirmeyen zaten ülkemizde de çok fazla iş bulamıyor. İyi üniversiterde oran %95 ise kalite azaldıkça %3 lere kadar düşüyor iyi bir kariyer yapma olasılığınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xunlei X kullanıcısına yanıt

    bu her meslek grubunda böyle ama kendini geliştirirsen tabii ki seni havada kaparlar

    bkz. aziz sancar

    bkz. erdal arıkan

    vb...

  • Doğru ve dediğiniz gibi genelde bu öğrenciler iyi üniversitelerden mezun oluyor. Zaten orayı kazanan adamlar iradeli, çalışkan insanlar olduğundan, eğitim hayatında da bu böyle devam ediyor. İstisnalar haricinde diğer üniversitelerde oran çok düşük.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hans da zaten "Hasan gelsin de çalıştırayım" diye bekliyordu zaten.

    Evet yurt dışına çıkma imkanı fazla ancak 10 kişi istiyorsa 1 kişi gidebiliyor sorun orada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.