Şimdi Ara

3.5 senedir Hollandada yasiyorum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
10
Favori
10.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebavamqko

    işte saçmalık bu.


    2010 lara kadar Almanya da bir çok ev boş kiralar neredeyse maaşın 1/4 i kadar 3 odalı ev olarak.


    sonra bu çok bilmiş hristiyan demokrat ama içinde sosyalist liberal sol partilerin aklına harika fikir geliyor. fon oluşturuyorlar. taşınmazlar için. sonra elin arabı arabistandan gelip 1 milyar euroya 100 ev alıyor. elin şirisi hindistandan 2 milyara gelip 200 ev alıyor ve işte ev kalmıyor. Ev derken bina yani.


    sonra berlinde kiralar 3 oda 1200 eurodan başlıyor. stuttgart'ta 3 oda kiralar 1200 eurodan başlıyor. düşün bu evler genelde 70m2 lerden başlıyor tek dairede vs.


    birde 80lerde 90 larda almanya var mark döneminde. 2500 mark kaynakçı parası alan bir Alman, düsseldorf'ta 3 oda eve 400 mark ödeyerek maaşının 1/5 ine kirada kalabiliyordu.


    şimdi 2500 euro maaş alan Alman maaşının 1/2 ine yani yarısına anca kira bulabiliyor.


    işte lafa gelince sol parti açık görüş ama bunlar bildiğin global dünyanın arka bahçe tasmalıları. kürselcilerin kuklaları. o yüzden sağ partilere oy vermek şart!



    Alıntıları Göster

    Almanyada ve avrupada öyle bizdekine göre ters bir durum söz konusu.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyinghollandali

    @djuann arkadasin fikirlerine katiliyorum. Burada 7000 geliri olmak sanirim TR de 25-30 bin geliri olmakla ayni yasantiyi yasatir. Ama hizmetcimiz/dadimiz/soforumuz olsun derseniz onlar burada cok pahaliya gelir.

    Yo almanyada veya hollandadaki 7 bin € ile Türkiyede karşılığında olan miktarla yaşayabileceğin durum bir değil.Birinde daha kaliteli ev araba olsun veya diğer imkanları sağlıyorsun diğerinde daha kötü kalitesiz ve ortam olarakta berbat.


    Alım gücüde bir değil vergilendirme olsun gıda kalitesi vs olsun.Yani diyeceğim 7 bin € TL'de 60 bine geliyor ama reel asıl karşılığı Türkiyede 80-90 bin TL aynı kaliteyi yakalamak oda az çok.





  • 7-8 ülke 20 yakın şehir gezdim. Az ama bunların içinde tek yaşamak istediğim yer amsterdamdı. Aile nedenlerle kımıldıyamıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radagasty

    Cevabınız için teşekkür ederim.İngiltere için durum nedir bilgi verirseniz çok memnun olurum.Şu anda diş hekimliği 4. Sınıftayım ve yurt dışında çalışmayı istiyorum eğer çıkma imkanımız varsa bunu kullanmak isterim.Almanya İngiltere Hollanda öncelikli ülkelerim arasında.

    İngiltere baya sıkıntılı ben deyim sana.Çok masraflı ayrıca.Uyum süreci filan.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: PrensMişkın

    Sizce Avrupa'da en yaşanası ülkeler nereleri olabilir ?
    Mesele almanya hollanda avusturya fransa gibi ülkeri bşr sıralanaya tabi tutarsak hangisinde yaşam daha iyi sürülebilir?
    İskandinavya ülkerinş ve isviçreyi katmadan cevap verirseniz memnun olurum

    Senin adaptasyonuna bağlı bu durum oranın şartlarının ötesinde sevmen veya sevememen bazı şeylerden hoşlanmaman olabilir yani.Bunun nedeni ile imkan lazım işte öğrencilik erasmus gibi şeyler fırsatlarınız varsa yada tatil amaçlı dolanmak lazım.Gezeceksin göreceksin tanıyacaksın uyum sürecini kısaltacaksın.Hatta kendine uygun eş bulup hayat bile kurabilirsin buda kolaylık sağlar bu şekilde.

  • Sneijderi biliyorum zaten😂 Bölgeye göre değişebilir belki orada haklısınız. Mesela Almanlarda uzun' benim kuzen orada' boyu 1.85 bazen kısa kalıyorum yanlarında diyordu kendisi. Ama tabi ki kısa olanlarda var diyordu😂 Aslında trnin boy ortalaması da 1.74 değil bence 'özellikle şehir merkezlerinde uzun boylu insan sayısı bi hayli fazla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: themann41

    Sneijderi biliyorum zaten😂 Bölgeye göre değişebilir belki orada haklısınız. Mesela Almanlarda uzun' benim kuzen orada' boyu 1.85 bazen kısa kalıyorum yanlarında diyordu kendisi. Ama tabi ki kısa olanlarda var diyordu😂 Aslında trnin boy ortalaması da 1.74 değil bence 'özellikle şehir merkezlerinde uzun boylu insan sayısı bi hayli fazla.

    Almanya büyük bir ülke, özellikle de Hollanda gibi bir ülkeye göre. Boy ortalaması Bavyera gibi Roma imparatorluğuna yakın güney eyaletlerinde Schleswig-Holstein gibi Danimarka sınırındaki bir eyalete göre daha kısadır. Bremen yerlisi bir adamın tipik bir Hollandalıdan boy, saç rengi, göz rengi gibi konularda çok farklı olacağını sanmam. Ama kuzenin biraz abartmış gibi. Hele de güney eyaletlerindeyse.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Yo almanyada veya hollandadaki 7 bin € ile Türkiyede karşılığında olan miktarla yaşayabileceğin durum bir değil.Birinde daha kaliteli ev araba olsun veya diğer imkanları sağlıyorsun diğerinde daha kötü kalitesiz ve ortam olarakta berbat.


    Alım gücüde bir değil vergilendirme olsun gıda kalitesi vs olsun.Yani diyeceğim 7 bin € TL'de 60 bine geliyor ama reel asıl karşılığı Türkiyede 80-90 bin TL aynı kaliteyi yakalamak oda az çok.



    Alıntıları Göster

    Bir de parasını verseniz bile bazı şeylerin yine kötüsünü almak zorunda kalıyorsunuz. Mesela bizim ülkemizdeki arabalar bazen daha çok kısılmış oluyor. Onun dışında Adidas gibi markalar bizim ülkemize Avrupa ülkelerine göre daha kalitesiz mal gönderiyor. Yani bin lira basıp aldığın ayakkabı Belçika'dakiyle aynı değil mesela. Benim gibi bira içmeyi filan seviyorsanız zaten ülkemiz çöl gibi kalıyor o konuda. Adamlarda çeşit çeşit craft biralar oluyor. Keza aynı şekilde peynirde de çok fazla çeşit yok. Yani 20bin kazanan birisi olsan bile oradaki 1200 euroya çalışan birinin ulaştığı bir ürüne ulaşamayabilirsin. Çünkü parasını basıp alayım desen bile o ürün olmuyor.





  • Hamburg tarafında biryer de o söylemişti ama eyaletin ismini unuttum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: themann41

    Hamburg tarafında biryer de o söylemişti ama eyaletin ismini unuttum.

    Hamburg sanırım direk yönetim bölgesi olarak geçiyor. Adının önemi yok zaten. Hamburg kuzeyde. Yine de söylemi abartı. Sanırım ortalama boya yaklaştığı için öyle gelmiş.

  • Okurken acayip moralim bozuldu. 32 Yaşındayım bende 12 yıldır özel sektördeyim. Aldığımız maaş asgari ücrete yakın. Üstelik işimi iyi yapan biri olmama rağmen. Ne alkol nede sigara var, hatta hafta sonu bile dışarı çıkmıyorum doğru düzgün ona rağmen zor geçiniyorum ülkede. Keşke benimde yurt dışı şansım olsaydı...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 31 Ocak 2021; 16:17:34 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.