Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (239. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.920
Cevap
235
Favori
394.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Affection and Hatred kullanıcısına yanıt

    İlaçlı versiyonunu indirip Radio Silence ile progamın internet bağlantısını keserek kullanabilirsiniz.

  • SilenceRaziel kullanıcısına yanıt
    Windows'ta korsan uygulamalarda çok fazla güvenlik sorunu oluyor. Mac'te durum ne acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    Ben iki platformdada hiç bir sorun yaşamadım hocam. PM atarsanız kullandığım siteleri yollayabilirim Mac için.

  • SilenceRaziel kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Şimdilik ihtiyacım yok. Pek istemiyorum aslında güvenlik nedeniyle.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mustaka89 kullanıcısına yanıt

    size sıkıntılı bi seri denk gelmiş sanırım. technopat ekibi bikaç tane ssd yi ölüm testine sokmuşlardı, normalde garanti olarak verilen 300 TBW yi baya bi geçip hala ssd nin çalıştığını görmüşlerdi. belirtilen değerlerin altında kolay kolay bozulan aletler değiller, ancak dediğim gibi aldığınız serilerde bi sorun olmuş olabilir.

  • SilenceRaziel kullanıcısına yanıt

    Hocam m1 air için word konusunda yardımcı olabilir misiniz?

  • Korsan uygulama konuşulması hoş değil. Kaynak ve yöntem paylaşmak zaten forum kurallarına aykırı o işin bir yanı, ayrıca korsan kullanımının da bir hırsızlık olduğunu hatırlatmak isterim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,


    Ben de bugün ilk defa macbook alarak aranıza katıldım. M1 işlemcili macbookları çok övdükleri ve eğitim indirimiyle de güzel bir fiyata geldiği için Macbook Air M1 8GB 256SSD aldım.


    İlk açtığımda %77 şarjı vardı, programlarımı kurdum arkaya spotifydan bir şeyler açtım kurcalıyordum ki birden ekran 2-3 kere gidip geldi. Ardından açılıştaki dolan çubuk masaüstü ekranımda dolmaya başladı ve macbook komple kapandı. Şarja taktım açıldı, şarjı %1 görünüyordu (oysa kapandığı sırada %49 civarındaydı) tekrar kapatıp açtım ve %50'den şarj olmaya başladı.


    İlk şarj olayı artık kalktığı için direkt kullanmaya başlamıştım ama ilk kullanımda böyle bir şeyin olması normal mi? Şansıma üretim hatalı mı geldi yoksa diye endişelenmeye başladım.


    edit: ve şarjdayken hafif bir elektriklenme var elimi üstünde gezdirdiğimde. Şarjdan söktüğümde bir şey olmuyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U. -- 14 Ekim 2021; 13:7:52 >




  • U. kullanıcısına yanıt
    Bir batarya döngüsüne bakın 3’ten fazla mı, bir de birkaç döngü kullanıp öyle bakın durum nedir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt

    Döngüsü 1'di hocam ilk açtığımda kontrol etmiştim. Kapattım şarja taktım dolunca açacağım. Bu teknoloji çağında hala bataryanın tam oturmaması gibi olayların olması çok şaşırtıcı.

  • U. kullanıcısına yanıt
    İlk açılmada olabilir ama devam etmemesi gerek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kullanıp memnun kaldığınız hub var mı? İnternette ne baksam hep şikayet var. İyi olanlar da çok pahalı. Yok mu fiyat performans ürünü?
    Hdmi ve 1 hatta mümkünse 2 tane usb 3 çıkışı mutlaka olmalı. Gerisi olmazsa olmaz değil. Ethernet de olursa süper olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    Caldigit veya OWC markalı olanlar kalite bakımıdan tercih edilebilir.

  • ShortcutsMaster kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen çok iyiler ama çok pahalı. Daha makul fiyatlı bir şeyler bakıyorum. Sürekli kullandığım bir şey değil ama elimin altında olsun istiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni mac gelene kadar 3 bin papel daha koyarız fiyat üstüne ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ShortcutsMaster kullanıcısına yanıt
    Şirkette kullanıyoruz caldigit, canavar gibi hub, veri aktarımı müthiş ama işte pahalı kalıyor ev kullanıcısı için. Üç tanesinin parasına bir air alınıyor 🙂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 256gb ssd Li versiyonu alıp icloud alanını artırsak performanslı olur mu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merak ediyorum monitörü 144 hz olanlar hub için ne kullanıyorlar? DP çıkışlı bir hub kullanmak gerekmiyor mu

  • 2-3 ay önce 512 gb 9800 tl olan versiyonu nasıl 11500 tl altına bulunmuyor anlamış değilim. usd'dan hızlı yükseliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeri7 -- 15 Ekim 2021; 0:4:31 >
  • Merhaba arkadaşlar.

    Macbook cihazlarımızda sallantı problemi ile ilgili tecrübelerimi paylaşarak benim gibi kafayı sıyırmak üzere olan arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Sakin olun arkadaşlar :) Bu paylaşım ciddi araştırma ve okuma içerir. Türkiye'de çok fazla şikayet ve bu konuda paylaşım bulunmamakla birlikte yurtdışındaki paylaşımların tamamımını inceledim.


    Öncelikle kendi tecrübemi aktarayım. macbook air sahibiyim. Bu problemin nereden aldığınızla veya renkle hiç bir alakası olmadığını da tam bu noktada söylemeliyim. Cihazımı aldığımda başlangıçta gayet stabil ve ayakları yere tam basan bir cihazdı :) bilgisayarı evde daha çok dizüstünde kullanmaktaydım. ayağa kalkarken veya cihazı başka bir yere koyacakken cihazın sürekli sol köşesinden/ucundan tutarak kaldırmaktaydım. Neyse bir süre sorunsuz kullandım iş yerindeki masamda, evdeki masamda vb.. Bir gün kütüphanede çalışırken farkettim ki sağ ön ayak yere basmıyor. sonra aynı masada farklı bölgelerde denedim sallanmıyordu lakin içime bir kurt düştü acaba bir dengesizlik mi var diye.. evde ve iş yerinde masamda kullandığım pozisyonda hakikaten sallanmıyordu ama masa üzerinde gezdirdiğimde sallantılar vardı ve hep aynı bölge..


    neyse başladım araştırmaya. baktım uluslararası forumlarda da bu konu çok dillendirilmiş bazı pro sahipleri de yazmışlar hatta.. ben de sizler gibi şansız olduğumu düşünerek yapacak bir şey yok dedim. bir süre takıntılı bir hal aldı bu mesele. baktım kurtulamıyorum servise götürdüm. servis bu durumun zeminden kaynaklandığını söyledi ancak kabullenemedim bu durumu. Zeminden olsa idi diğer ayaklarda da benzer bir sallantı olması lazımdı. Ya da mermer veya camda nispeten daha az olması lazımdı. hep aynı ayak her zeminde hareketliydi. sonra bir şekilde servis ikna oldu ama ben cihazımı değiştirmek istemiyordum sorunun çözülmesini istiyordum. nitekim birkaç parça değişti ama sorun devam ediyordu :) bilgisayarımı seviyorum değiştirmek istemiyorum sadece sorunum çözülsün istiyordum.. bu arada kaliteli bir koruyucu kapak alayım da ayakları daha yumuşak olursa bunu tolere edebilsin öyle devam edeyim dedim. aldığım kapak da harbiden kaliteliymiş kapak yokmuş gibi sardı cihazı :) sorun devam etti..


    Yabancı forumlarda yer alan çözümlere baktım. kimisi bükmüştü ama bu bükme işi hiç mantıklı gelmemişti. kimisi alt kapağı değiştirmişti kimisi üst kapağı. kiminin ikisi birden.. kimisi vidaları tekrar sıkmayı denedi. kimisi lastikleri değiştirmeyi denemişti. kimisi hiçbir şey yapmadan zamanla geçtiğini söylemişti vb.. ama büyük bir kısım değişim yapmış ve bu sorundan kurtulduğunu söylemiş, kimisi 4. bilgisayarda zeminde düz olan bir bilgisayara sahip olabildiğini söylemişti.. neyse düşünürken düşünürken sağ önün anlamsızca neden yere basmadığını aklıma bilgisayarı tutuş şeklim geldi. ben hep sağ önden kaynaklandığını düşünmüştüm. oysaki cihazı sol taraftan kavradığım için sol taraf aşağı eğilmiş dolayısıyla sağ ön yere basmıyor olamaz mıydı :)


    abi cihaz zaten sert metal tabana sahip ve lastik ayakların yapısı sert dolayısıyla milimetrik ayarlanmış bir cihazın çok hafif yamuk yüzeyde bile sallanacağı aşikar. ayakların ya da yapının, tasarımın toleransı zayıf bu konuda..


    neyse arkadaşlar şöyle ki cihazın en zayıf noktası en ince olduğu noktası yani alt ön tarafı. ön tarafta ise en zayıf bölge sol taraf. sağ taraf sol tarafa göre daha sağlam. şimdi şu bükme meselesinden çekinirken çok kişi böyle çözmüş dedim bir denesem mi denemesem mi.. sonra önce sağı denedim çok hafif baktım pek tepki yok solu yukarı hafif bükersem sağ aşağı daha çok temas eder düşüncesiyle çok hafif denedim. baktım geçti.. sonra cihazı farklı pozisyonlarda denedim yok oldu gibi titreme. titreyen bölgelerde cihazı yine soldan hafif bükerek dengelemeye çalıştım işe yaradı.. şimdi kütük gibi maşallah.. ama şöyle bir sıkıntı var ki cihazların (airler için konuşuyorum) yaptığınız çok çok ufak bükme hareketi bile dengesini hemen etkiliyor. bazılarınız bükmenin zarar verebileceğini düşünebilir ama bahsettiğim hareket kuvvetli bir baskı değil. ayrıca bölgesel sadece köşeyi büküyorsunuz.


    şimdi sallanmayan bir cihaza sahipseniz sevinmeyin sallanan bir cihaza sahipseniz üzülmeyin.. bu cihazlar esniyor arkadaşlar malzemeden dolayı.. esnemeden kasıt ciddi güç uyguladığınızda yamulacak diye düşünmeyin. cihazın kasası o açıdan sağlam. söylediğim esneme bir kağıdın veya birkaç kağıdın inceliğinde. sallanmayan cihazınızı sürekli çantada ya da farklı ortamlarda kullanıyorsanız ve pervasızca köşelerden tutup taşıyorsanız bir süre sonra bu sorunla karşılaşmanız muhtemel. şimdi bilgisayarımı değiştirmeyeceğim rot balansını yeni yaptım :) sorunsuz kullanmaya devam edeceğim. kesin çözümü ise şöyle buldum. 2 mm. kalınlığa sahip siyah yumuşak kaydırmaz bantlar var. bu bantla tüm ayaklara birer parça yapıştırdığımda artık cihazı acaba esnedi mi diye düşünmeden her yüzeyde rahatlıkla kullanabileceğim.


    Umarım faydalı olmuştur..





  • 
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.