Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.920
Cevap
235
Favori
394.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LazerBülbül kullanıcısına yanıt

    Evet hocam Base MBA bakmıstım ben. İstanbul.

  • macbook pro 16 cilar hakikaten konunun icine etmis haldeler. hele su icindekileri doken arkadas hakikaten cok ilginc adam. benchmark'lari gectim gercek kullanim incelemelerinde bile cok hizli m1 cihazlar hala sacma sapan trolluk pesinde. elindeki cihaz i9 bile degilmis, soyledikleri daha komedi. m1 base model elindekinden bile hizli :D


    ister kabul edin etmeyin, m1 elimizde bulunan en hizli single core islemcisi. komik tarafi emulasyon ile bile en hizli single core intel islemcisine donusuyor. bunu tartismak o kadar abes bir durum ki sabahtan beri onlarca review linki eklendi gercek dunya testleri filan. her sey ortada arkadaslar.


    mesela i9 li imac var 9900k li bende. o da cop oldu neredeyse. oturup sacma sapan yazmiyorum ama. su gelismeler beni o kadar mutlu ediliyor ki inanamazsiniz. yillardir sacma sapan intel'in %5 artislarina kitlendik durduk. artik devir degisti. elimde sirf jenkins icin calisan mac mini var mesela, birazdan m1 li mac mini siparis verecegim. cok ucuza %250 daha hizli build alacak cihazim olcak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 18 Kasım 2020; 22:10:56 >




  • Aynen oyle demek istedigim o.

    Adamlar resmen yeni devir acti, arkadas senin derdin belli oldu elinde mba i5 gibi kotu bir cihaz var ondan diyor. Ya kardesim her sey ortada elimde i9 makine de olsa, ayni performansi 8 de 1 foyatina sagladi adamlar. Ben bin tl zarar etsem.ne olcak, bu adamlar bana gunde 1.5 saat kazandiracak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende Macbook Pro düşünüyorum. Tercihen 16 gb. Ama kapasitesi 512 gb yaparsam fiyatı iyice uçuyor. 256 gb yaparsam sanki yetmezmiş gibi geliyor. Ram'i 8 seçsem bu seferde yarın birgün hafızayı yedeklemesi kolay ama Ram artışı zor olur diye düşünüyorum.

    MBP yerine MBA alsam bu arada seferde pişman olur muyum, işlemci soğutması nasıl etki eder bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M1 işlemcili Mac'ler dünyada USB4 protokolünü destekleyen ilk cihazlarmış.


    Kaynak

  • M1 karşılaştırmaları, Apple Silikon'un neredeyse tüm mevcut Intel Mac çiplerini geride bıraktığını kanıtladı.


    Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]


    Kaynak





  • Adobe Photoshop'un daha uygun fiyatlı bir alternatifi sayılan Pixelmator Pro'nun ikinci versiyonu yayınlandı. Program Native M1 desteği ile güncellendi.


    Link

  • Konuyu neredeyse baştan sonra okudum. 16'' MBP kullanıyorum. Konuyu okuduktan sonra elimdeki cihazdan şüphe etmeye başladım. Bu cihaz çöp olacak herhalde demeye başladım kendi kendime. Öyle şeyler yazılmış, öyle şeyler konuşulmuş ki. Yani güncel verilere dayalı konuşmalar bile üslup nedeniyle fanboy havasına bürünmüş. Açıkçası kendi adıma ben bunu doğru bulmuyorum. Sonlara doğru biraz tartışmalar artınca konudan soğudum biraz. Aslında çok gerek yok böyle tartışmalara. Sonuçta konu sahibi arkadaşta elinden geldiğince paylaşım yapmaya çalışıyor be de kaynak göstererek yapıyor.


    Aslında burada şöyle bir sorun var: Şimdi Intel işlemcili Mac kullanıcılarının çoğu tereddüte düşmüş durumda. Çünkü yeni gelen M1 işlemcili cihazların performansı beklenenden iyi. Şimdi 6-7 ay önce MacBook Air satmaya başlıyorsun, cihazda ısınma problemi çıkıyor, ona rağmen birçok kişi güvenip alıyor ki ciddi paralara alıyor, sonra geliyosun bu kadar performanslı; ısınma problemi olan cihazı evirip çevirip fansız bir şekilde vs. üretiyorsun. E 6-7 ay önce alan adam napsın ? Sen bu adama ne kadar destek vereceksin ? Az paralar değil yani şu cihazlara verilen paralar. Ben mesela 16'' kullanıyorum, gayet memnunum ve uzun yıllar götüreceğini biliyorum ama adamlar öyle bir şey yaptılar ki ben bile acaba dedim. Güvensizlik oluştu.Tabiki kullanıcı testleri ile daha da netleşecektir M1 performansı ama ısınma sorunlu MBA kullanıcıları için bu durum sıkıntı . Ben bu konuda duygusal yaklaşıyorum ama bence Apple yine yaptı işgüzarlığını. Açıkçası kullanıcılar arasında oluşan görüş ayrılıkları biraz buna dayanıyor bence.


    Benim düşüncem, günlük kullanım için veya ağır işler yapmayacaklar için ve de imkanı olanlar için M1 işlemcili cihazları almaları. Tartışmam bile ben o konuda. Ama MBA kullanıcıları için üzüldüm açıkçası. Kendim içinse zaten cihazdan aşırı memnunum. Intel desteğini şak diye kesmek de şu an çok mantılı hareket değil ama Apple o güvensizliği bende oluşturmadı da değil. Zaten artık 16'' almak da hayal. M1'siz hali 25k. M1 ile 30k'dan aşağı gelmez.


    Uzun lafın kısası, bekleyip hep beraber görelim kullanıcı testlerini. Alacaklara şimdiden hayırlı olsun. Ama konuyu tartışmaya çevirmek konunun özünden saptırmış. Bence gerek yok. Herkese iyi forumlar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciho. -- 19 Kasım 2020; 1:14:23 >




  • ciho. kullanıcısına yanıt

    Apple fan boyluğu zaten başlı başına bir meseleydi, şimdi bir de Apple kendi içinde fraksiyonlara ayrıldı Apple M1 Mac [ANA KONU] Dediklerinize katılıyorum, 6 ay önce basit bir makyaj yapıp new macbook air/pro diye satılan cihazlarla apple iş güzarlığını yaptı. Fakat ben desteği hızlı çekeceklerini sanmıyorum. M1 geçişi zaten 2 yıllarını alacak, şu an 16" intel, high end veya base fark etmez, cihaz alan birisi de haklı olarak istiyor ki 5-6 sene gık demeden kullansın cihazı. Dolayısıyla hiç yoktan 5 sene destek devam edecektir, aksi, takdirde Apple'ın sac ayaklarından biri yok olur. Kimse Apple'a en iyi donanım diye para vermiyordu bundan evvel. Yazılıma, stabiliteye, yarattığı marka albenisine ve satış sonrasına desteğine veriyordu parayı. Tamamen şahsi yorumum tabi bu.

  • Haklısınız hocam, yorumunuz için teşekkürler. @ciho.

  • Durum aslında biraz şöyle :))


    Apple M1 Mac [ANA KONU]
  • Aynen öyle hocam. Ben elimdeki cihazı 4-5 sene kafa rahat kullanmak istiyorum açıkçası. O kadar para vermişim sonuçta. Bende Apple'ın Intel işlemcili Macbooklara desteğini sürdüreceğini düşünüyorum ama şu an öyle bir hava yaratıldı ki tereddüt ettim bundan. M1 işlemcili cihazların performansı ve kalitesi tartışılmaz ancak Intel işlemcili Macbook kullanan sayısı bu kadar çokken göz ardı edip ihmal etmemeli Apple.

    Yorumunuza kesinlikle katılıyorum. Ben şahsen alırken stabilitesine, müşteri hizmetleri kalitesine ve 2.el piyasasının bu kadar iyi olmasına güvendiğim için aldım. Şahsen gelip de benim cihazımı 1-2 sene sonra göz ardı edip umursamaz ise ki Apple bu ne yapacağı da belli olmaz, canları sıkılır moraller bozulur.

  • LazerBülbül kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam.

  • M1 işlemcili MacBook Pro alsam ne eksiklik yaşarım intel işlemcili olana göre. Rosetta 2 emulatörü ile yine istediğim her uygulamayı kurabiliyor muyum? Cihazı aldıktan sonra şu yapılamıyor diyebileceğiniz bir şey var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iyi geceler,

    Bende bazı arkadaşlar gibi 2020 macbook air base modeli eğitim indirimi ve airpods kampanyası ile satın aldım. Apple teslim, erken yaparak benim m1 işlemci sürecini değerlendirmemi kısalttı. Ürünü iade için bugün son günüm. Bir tarafım kullan intel desteği bitene kadar derken diğer tarafım biraz daha ver daha uzun süre yeniyi kullan diyor. Kullanım amacı normal kullanıcı olarak okul, internet video vb. olacak. Tavsiyelerinizi almak istiyorum. Teşekkür ederim..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcı001

    Arkadaşlar iyi geceler,

    Bende bazı arkadaşlar gibi 2020 macbook air base modeli eğitim indirimi ve airpods kampanyası ile satın aldım. Apple teslim, erken yaparak benim m1 işlemci sürecini değerlendirmemi kısalttı. Ürünü iade için bugün son günüm. Bir tarafım kullan intel desteği bitene kadar derken diğer tarafım biraz daha ver daha uzun süre yeniyi kullan diyor. Kullanım amacı normal kullanıcı olarak okul, internet video vb. olacak. Tavsiyelerinizi almak istiyorum. Teşekkür ederim..

    dusunmene gerek yok. iade et yenisini al.

  • intel sahipleri konuya aglayarak yaziyor son cirpinislar

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    siz önce chrome office uygulamalarını takılmadan açın sonra laf atarsınız Apple M1 Mac [ANA KONU] 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tripleseven

    siz önce chrome office uygulamalarını takılmadan açın sonra laf atarsınız  

    her devrimin basinda puruzler olur, intelin cokusunu goremeyenler zaten onunu bile goremeyen insanlardir. simdi bir mendil al ve klavyeye dokulen goz yaslarini sil

  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.