Şimdi Ara

Bayilik sistemi artık gereksiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
10.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hala geçilmemiş olması büyük hata.

    Mesela araba alacaksın elinde olan bayi taa Türkiye’nin diğer ucunda. Git al getir büyük eziyet. Online alsan cüzi bir paraya getirtebilirsin.

    Yada bir şehirdeki bayi diğerindekine göre daha ucuz yada pahalı satıyor. Haksızlık oluşuyor. Bunun da önüne geçilmiş olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Online satış sistemine geçilmesi çok iyi olur. Bayi bayi dolaşıp üç kuruş için pazarlık etmek ve bazı bayilerde zorla dayatılan aksesuarları almak zorunda kalmak gibi sebepler yüzünden online satışa bir an önce geçilmeli.

    Herkese aynı fiyat uygulanmalı. En beğenmediğim şey bayiden bayiye fiyat farkı olması. Bazen 1-2 bin bazen 5-10 bin fiyat farkı oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zamanında Volkswagen Lupo modelini sadece internetten satmıştı ama devamı gelmedi.

    Sistemi oluşturmak çok zor olmamalı ama bayiye gidip kauçuk paspas pazarlığı yapmaktan vazgeçmek istemeyen binlerce tüketici olacaktır. geleneksel usüllerden vazgeçilmesi o yüzden çok zor olacaktır tahminimce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluerdem kullanıcısına yanıt
    Türk insanı böyle işte. tamam hepsi değil ama bir çoğu böyle. 155.500tlden araba sat. üzerine hediye yağdır. park sensörü, paspas, bagaj havuzu, boya koruma.. ama 150 binden satsan bir şey vermesen yine gider hediyeli olanı alır. ilginç bir durum. dışarda yaptırsan (ki dışardakiyle aynı hediye edilenler) belki yarı fiyatına halledecek.
  • evet hocam maalesef böyle bir durum acı ama gerçek. bayiye fiyat sorma bahanesiyle gidip hem zaman geçireyim hem de bedava çay-kahve içerim diyeni duydu bu kulaklarım. o yüzden konu sahibinin açtığı sistem bana Türkiye'nin Mars'ta koloni kurması gibi ütopik geliyor ne yazık ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluerdem kullanıcısına yanıt
    mini, land rover ve jaguar'IN online mağazaları var. bana da uzak geliyor. test sürüşü olayı da kalkacak. gerçi zaten 1-2km test sürüşünde hiç bir şey anlaşılmıyor arabaya dair ama yine de test etmeyi sevenler var
  • Servis hizmeti vermeyen bayilerin ayakta kalma şansı çok düşük. Emin olun onlar da satış işlemlerinden çok mutlu değillerdir. Bu güne kadar farklı markalardan çok tanıdıkla konuştum ki çok büyük bayilikleri olanlarda vardı. Araç satışı resmen külfet oluyor diyorlar. Bütün kazanç serviste.


    Ancak bence insanımız için erken . İsteyen almalı tabi ama hala çoluk çocuk yiğenim araba alacaaaz diye bayiye giden çok insan var. Bizim gibi değil insanlar.
  • Bayiler 0 araca plaka takıp, sorana 0 araç yok ama 0 km 2. el araç var deyip 50 üzerine koyup satmaya çalışıyorlar, sıfırın fiyatından bahsedene de bulursanız alın diyorlar, o pazarı kimse bırakmaz bu gidişle
  • Düşünce çok güzel destekliyorum.

    Bugün Honda Sakarya Sandıkçıyı aradım araç yok kasım ayında gelecek müşteri temsilcisine bağlayamıyorum dedi direkt.

    Zonguldak bayisini aradım orada yine müşteri temsilcisi çıktı en azından ama cevap aynı kasım ayında gelecek araç.

    Bayiler MTleri ücretsiz izine falan çıkartır artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yillardan beri yetkili serviste bakimlarimi yaptiriyorum ama gittigim servisler arac satmiyor yani bayi degil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayilik sistemi satış yapılan çoğu sektörde bitecek ileride.
    Ara toptancılık bitecek. Son satıcı veya müşteri direkt fabrika veya distribütör ile temasta olacak. Şu anda bile başladı. Üreticiler/distribütörler kendi web siteleri veya pazaryerleri üzerinden kendi ürünlerini satmaya başladılar.

    Teknoloji çok ilerledi. Web sitelerinden bütün ürünler detaylıca görülebiliyor, hatta aracın yanına gidip müşteri temsilcisinden alabileceğiniz bilgilerden çok daha fazlasını web sitelerinden bulabilirsiniz. Youtube videolarında çoğu ürünün/aracın detaylı çeşit çeşit incelemeleri çıkıyor. Her detayını görebiliyorsunuz.

    Biraz daha geçsin; toptancılık/ara toptancılık/bayilik sistemleri hepsi ileride çoğu sektörlerde bitecek.
    Bu işlerle uğraşanlar ilerisi için kendilerine başka bir iş bakmaya başlayabilirler. E-ticaret'e yönelebilirler. Gıda, ambalaj, hırdavat vs. her sektör için böyle.




  • Katılıyorum ama Türkiye’de bayilik bitmez ancak devasa plazalarda araç satma devri kapanacaktır çünkü o maliyeti artık kimse kaldıramıyor.

    90’lı yıllardaki gibi apartman altı bayilere dönüş olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika'da ve Avrupa'nın neredeyse tamamında internet üzerinden sipariş vererek araba almak mümkün. Aracın dışındaki boyadan tut da içinde ki paspasa kadar her şeyi kendin konfigüre edebiliyorsun...
  • Markaların satış yapmayan showroomları olur. İnsanlar gider aracı görür, internet üzerinden konfigürasyon oluşturup satın alırlar
  • Aydin erkoc:7milyon arac satilmis.1 Milyon bayiden 1milyon galeriden ,5 milyon kayit disi arac satildi.
    Bayilik sistemi artık gereksiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başı mantıklıda sonu piyasada garipsenir, ne kadar ödeme yaparsan o kadarlık kısmı için fiyat fikslenir, ticarette dediğiniz gibi %25 ödeyeyim fiyat tamamı aynı kalsın olayı yoktur, tamamını ödersin fiyat anahtar teslim olur, şuna sonuna kadar katılıyorum, 3S olayı bitmiştir, yani satış, servis, yedek parça. Servis dışında shoplara ihtiyaç yoktur, araçları bile netten sipariş geçebilebileceğimiz bir zamanda yedek parça lojistik olarak sağlanmalıdır, aracı görmek, dokanmak, elleşmek isteyen kiralar bir günlüğe ona göre kararını verir, hem plaza giderleri araç üstünden atılmış olur.

    sonuç olarak istediğim aracı istediğim gibi konfigüre etmek muhteşem bir deneyim olurdu
  • Galericilikte tarife gelmesi lazım, ikinci elde markanın tavsiye edilen fiyatından yukarı satılmasının yasaklanması lazım. Çok fazla kansız var neymiş piyasada sıfır araç yokmuş 5 ay kullandığı arabasına sıfırdan pahalı fiyat yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4BB9945F7 -- 18 Ağustos 2020; 16:19:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dancing Bear

    fiyatın sabit olmamasından şikayet ediyor herkes. fiyat artışı kur ile alakalı. araç sipariş verdiniz diyelim, 3 ay sonra gelecek. fiyatın artmasından endişe ediyorsanız, sipariş veridğiniz gün aracın bedelini gidip euro yapın, 3 ay sonra geldiğinde kafanız rahat bir şekilde alın.
    Fakat bu dediğini kimse beğenmemiş desen kur farkını bayi karşılasın kur artışından kaynaklı vergi artışını üretici karşılasın muhtemelen epey beğeni alırdı mesajın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Ağustos 2020; 16:45:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ostrah

    Bayiler 0 araca plaka takıp, sorana 0 araç yok ama 0 km 2. el araç var deyip 50 üzerine koyup satmaya çalışıyorlar, sıfırın fiyatından bahsedene de bulursanız alın diyorlar, o pazarı kimse bırakmaz bu gidişle
    O sistemin nedeni ÖTV fiyat artışı 212 binde ÖTV farkı oluşuyor . Tanıdık birine 212 binden fatura keser dışarda 238e satar aradaki 26 bini paylaşır oysa direk sana 238e satsa 6bin lira ancak kazanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.