Şimdi Ara

Corona Testim pozitif çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
5
Favori
29.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bu yazıyı yazmamdaki amaç adım adım korona hakkında bilgi vermektir.Öncelikle yaşım 40 ve evlendiğimden beri(8 yıl oldu) doktora gitmiş bir insan degilim.

    Cuma sabahı kalktığımda sanki dayak yemiş gibi uyandım.Başım çatlayacak gibi ağrıyordu ve ağrı kesici alsamda geçmiyordu.

    Uyumaya çabalasamda ağrıdan uyuyamıyordum.Gece 02.30'da başağrım aşırı fazlalaştı ve ambulansı aradım.Ayakta durmakta zorluk çekiyordum ve ateşim vardı.

    Hastaneye sevkim gerçekleştirildi.Test için kan aldılar ve idrar örneği..Beni müşahade odasında 4-5 saat tuttular ve bu süreç içerisinde başım için ağrı kesici istedim.Serum vurdular ve sabah 07:00 gibi taburcu oldum.

    Yanlız tam hastaneden çıkmadan önce doktorum ağız ve burnuma bir çubuk sokarak örnekler aldı.

    Eve geldim,serumdan sonra iyiydim.Tıpkı annemin dediği gibi sanırım boğazlarım şişti demeye başladım.İştahsızdım,gerçi fazla yemek yemeyi de seven bir insan değilim.

    Öğlen 14.30 gibi il sağlık müdürlüğünden aradılar.Test sonucumun pozitif çıktığını söylediler.Tabi benden önce kız kardeşim ve ablamı da aramışlar.Hatta eşimi..(Bereket oğlumla eşimi 3-4 gün önce annesine götürmüştüm) :O

    Nasıl bulaşmış olabileceğini sordular.Kimlerle temas ettiğimi,nerelere gittiğimi..

    22 gün dışarı çıkmamam gerektiğini ve kimse ile görüşmememi tembihlediler.Bir sağlık ekibi gelip ilaçlarımı verecekmiş.

    Ekip geldi ve 2 bayan maskeli,özel gözlüklü,eldivenliydi.Yukarı çıkmak istemediler aşağıda dışarda konuştular ben ise merdivenlerde dinledim.Plaquenil adlı ilacı verdiler 5 gün kullanacakmışım.(Yanlız ilacı veriş şekilleri gayet güzeldi,uzaktan atarak :D ) Arkasından annemle de görüştüler.Sonra sisteme kayıt ettirdiler mesaj atarak.

    Şuan ağrı kesici aldım ve yarın ilaçlara başlayacağım.Daha iyiyim,terliyorum ve baş ağrısı var ama dayanılmayacak ölcüde değil.Duş aldım,birazdan dinleneceğim.

    NOT:Ben onca önlem almama rağmen(maskesiz asla çıkmazdım ve maskemi çıkartmazdım.)bana bile bulaşıyorsa lütfen dikkat edin.Hatta kendinize asla temas ettirmeyin.Benzin alırken,markette veya kurban kesim yerinde kapmış olabilirim.Net birşey yok.
    Corona Testim pozitif çıktı
    Corona Testim pozitif çıktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 9 Ağustos 2020; 13:20:36 >







  • Çok geçmiş olsun kardeşim. Ben Antalya havaalaninda calsiyrm o kdr kalabalıkki istersen 3 tane maske tak aradan Bi yerden sıvışır girer o lanet virüs suanlik bir şey yok fakat bence durum özelikle Antalya da çok vahim. Çalışırken siperlik dahi kullanıyorum. Hergun propolis içiyorum C vitamini de kullanıyorum. Bu maskeler umarım Bi ise yariyordur. Annemi dahi anneme gitmesini söyledim. Çok riskli yerdeyim. Havalımanina gelirseniz lütfen maskenizi çıkarmayın! Çoğu maaaal burnu açık geziyor. Sanırım kiclarinda hepa filtresi var oradan nefes alıyorlar. Uçacak olan kişiler kimliğini dahi çekin personeline vermesin elinizde gösterin. Herkese sağlıklı günler dilerim.
    Maskeyle bile bulaşıyor takmayın boşverin diyen cahiller kimse derhal uzak durun onlardan. Tabii ki maske ile de bulaşma şansı var ama maskesiz 2 insanda bulaşma oranı %90 sa maske taktığınızda bu oran %10lara kadar düşüyor.

    Ben de maalesef bayramdan önceki cuma eşimin memleketine gitmek zorunda kaldım cenaze nedeniyle. Gitmişken bayramı da orada geçirdim. Ne kadar dikkat etsem, sürekli maske taksam da bulunduğum ortam aşırı güvensiz di ve bana bulasirsa suçlusu ben olacaktım.

    Neyse yaklaşık 10 gün kaldık ve eve döndüm. Ertesi gün isyerinde şiddetli bir hapşırma oldu, ardından göğsümde ve sırtımda yoğun bir ağrı hissettim. Ateşim normaldi, sürekli olarak güvenlik görevlisine olcturdum 35-36 arası değişen değerler çıktı. İnternette belirtilere bakarken, birden yoğun bir terleme olmaya başladı. 1-2 saat sonra mide ağrısı ve ishal benzeri belirtiler gösterdim. Kollarımda aşırı bir halsizlik oldu. Ama ateş ve kas ağrısı gibi belirtiler yoktu. Neyse akşam eve gittim 21:30 da aşırı yorgunluktan uyuyakaldım. Tabi eşime söyledim ve ayrı odalarda yattık. Ertesi sabah daha normaldim, ise gittim tekrar, göğüs ağrısı ya da terleme olmadı. Ama halsizlik devam ediyordu. 3.gun diğer belirtiler de azaldı. Şimdi normal hissediyorum. Çevremdekiler de psikolojik olduğunu söylüyorlar belirtilerin. Ancak yıllardır kendi vücudunu tanıyan biri olarak hiç yaşamadığım tepkilerdi bunlar. Eğer 1 ay sonra doktor siz covid geçirmişsiniz dese inanırım. Hayatımda hiç sigara içmedim ve grip bile olmam. Belki de covid I çok hafif atlattım, atlatiyorum ama maske takmazsam başkalarına bulastirmama engel değil bu.

    Kendi hastalığımla başkalarının ölümüne sebep olmak çok kötü birşey...
    Geçmiş olsun. Sadece maske takmakla olmuyor. Aldığın gıdaların paketlerini alkolle temizlemen lazım. Ekmeği evde pişirmen gerekiyor. Açıkta satılan hiçbir ürünü almamalısın. Ve en önemlisi ileri görüşlü olmak. Ocak ayında 3 adet derin dondurucu (hepsi et dolu tıka basa), litrelerce alkol. 4 adet tam yüz maskesi + 16 adet abek1p3 3m filtre stokladım kendim ve ailem için.
    Geçmiş olsun maalesef siz maske taksanızda sizi çok korumuyor.Maske herkes taksa birbirimizi koruyacağız.Bugun mecburiyetten havalimana gıttım uçuşum vardı kı nefret. ettım.Insanlar maskesiz dolaşıyor uyarıyorsun kavga çıkıyor.Görevlıler bıkmış durumda.İnsanımız maalesef otorite karşıtı ve bir çoğu cahil bu cahil kesim yüzünden çok çekeriz biz daha.Adamlar covid 19 olduğu halde karantinayı delip düğüne gidip herkesi korona yapıyorlar.Şaka değil gerçek inanılmaz cahil insanlar var.Bunları zorla eve kapatmadığın sürece ülkecek durumumuz vahim
  • Geçmiş olsun hocam baş ağrısı herkeste olmuyor da bu kadar şiddetli olduğunu tahmin etmiyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • New wave coming

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun onun dışında başka şikayetiniz oldu mu ateş nefes darlığı vb.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun şimdiden, tat veya koku kaybı hiç olmadı mı?
  • Geçmiş olsun birine hastalık olacaksa oluyor işte ne kadar önlem alırsan al. Çin'i haritadan silsek boş dalga dalgayı yaratıyor.
  • En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun Allah'ın izniyle negatif çıktım yendim mesajını da atacaksınız. Acil şifalar. Allah bütün hastalara şifa versin inşAllah.
  • gecmis olsun Allah şifa versin hastalara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun, Allah şifa versin. temasta bulunduklarınıza da test yapıldı mı acaba. yoksa belirti mi arıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etmeyin.. 10 güne kadar toparlanır sonrada duzelirsiniz. Aynı Başıma geldi terleme ve ses kısıklığı oluştu pozitif çıktı 7- 10 gün arasında toparlanır sınız biraz sabredin .. özelikle sizi ayakta tutacak şeyler alın.. Kendim bal ve limon suyu karıştırıp üzerine ılık bir su ekleyerek , biraz buzdolabında bekletip içiyordum.hem ferahlık hemde vücuda güç veriyordu..tavsiye ederim. Başka bir şeyde kullanmadım.. (ilaç zaten verilmiş vücudunuz tepki verebilir yaygın yan etkileri olarak geçiyor vermiyorsa zaten sıkıntı yok bakınız yaygın yan etkilerine )
    Virüs kapmaya olayına gelince, sıkıntının başladığı ( kırgınlık ve terlemeyi esas alın o günden başlayın veya pozitif sonucundan en az 4-5 gün öncesine gidin )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edessa2017 -- 9 Ağustos 2020; 3:32:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olur inşallah, nasıl bulaşti acaba hep maske kullaniyorum demişsiniz, arada çıkardığınız oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim apartmanda 5 kişide oldu. Sıkıntı edilecek bir durum yaşamadık Allaha şükür. 15 gün sonrasında geçti. Verdikleri ilacı kullanan oldu kullanmayan oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat edin arkadaşlar dışarıda maskeye dikkat edin özellikle toplu yerlerde ellerinizi bir yere sürerken ağız burun gözünüze dokunmayın çoğu kisiye böyle bulasiyor.
    Geçmiş olsun bol beslenme iyi bir dinlenme ile atlatirsiniz. .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyolojiyle ilginen varsa bu verdikleri Plaquenil ilacının bir etkisi var mı?

    Yurtdışında da mı aynısını veriyorlar?

    Yoksa Türkler üzerinde deney mi yapılıyor?

    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus, 25 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "Dayanışma Denemesi Yürütme Grubu"nun toplandığını ve Kovid-19 hastalarının tedavilerinde hidroksiklorokin isimli ilacın (Plaquenil) kullanımının "güvenlik endişeleri" nedeniyle askıya alındığını bildirmişti.

    Sadece biz veriyoruz galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 9 Ağustos 2020; 7:20:12 >
  • Geçmiş olsun. Sadece maske takmakla olmuyor. Aldığın gıdaların paketlerini alkolle temizlemen lazım. Ekmeği evde pişirmen gerekiyor. Açıkta satılan hiçbir ürünü almamalısın. Ve en önemlisi ileri görüşlü olmak. Ocak ayında 3 adet derin dondurucu (hepsi et dolu tıka basa), litrelerce alkol. 4 adet tam yüz maskesi + 16 adet abek1p3 3m filtre stokladım kendim ve ailem için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi An Idiot Abroad -- 9 Ağustos 2020; 7:46:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstadım bende boğaz ağrısı olmadı ama ishal ağırlıklı 3-4 gün odadan çıkamadım başım hep çatlar gibi idi ateş alev gibiydim acaba ben geçirdimde fark etmedim mi doktora gittim anlattım tek tek boğaz ağrısını sordu sende bişey yok dedi. Boğaz ağrısı bu kesin oluyormu? Yoksa bazı kişilerde farklı olabiliyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun hangi şehirde yakalandınız hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun sigara kullanıyor musunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.