Şimdi Ara

Korkulan oldu! Günlük vaka sayısı yeniden 1000’in üzerine çıktı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
10.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben olsam asla hasta sayısı vermem .hem tartışmalara sebep oluyor hemde endişeye sebep oluyor .
    Bende rakamlara artık inanmayanlardanım ama rakam 1000 değil de 5000 olsa ne olacak ? Ne farkeder rakamlar ? Önemli olan bizim tedbir almamız .herkes maske taksa bu hastalığa yakalanma oranımız düşer .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    Haklı veya değil. Ama enflasyonla onlarca, yüzlerce, binlerce, hatta daha fazla ölümün olabileceği bir olayla karşılaştırılamaz bile söylediğin şey. Diyorum ya sizde saçmalamanın bir sınırı yok.



    Alıntıları Göster

    Siz herşeyin doğrusunu bilirsiniz tabi. Karşı görüş daima saçmalıktır. Sorgusuz itaat bunu gerektirir çünkü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmaris'ten geldim 2 gün önce, hiç ama hiç kimse de maske yok. Datça falan full İstanbul plakalı araç doluydu ve onlarda öyle, kimse maske takmıyordu. O kadar insan orada birbirine bulaştırıp tekrar büyük şehirlere taşıyacaklar. İstanbul'a döndüm yine iyi sayılır, çoğu kişi maskeli ama neden millet tatile gidince tedbirleri de tatile çıkarmış sanki.

  • İkinci dalga beklenenden erken başladı gibi gözüküyor. İspanya günlük vakalarda 100'lü rakamlara inmişken bugün 5760 yeni vaka var. Umarım bölgesel artışlardır da ikinci dalga değildir.

  • herkese merhaba. 1-2 ekleme yapacağım, farklı düşünenlerle fikir alışverişinde bulunabiliriz. amacım taraf olmaktan fazla bir kaç gözden kaçan bilgiyi vurgulamak ve görüşlerimi ortaya koymak. dediğim gibi farklı düşüncelere açığım. ikna edilmeye bayılırım.


    1- sayılardan çok hastane doluluk oranları genel durum için daha kıymetli. çıkma yasağı ve diğer önlemlerdeki amaç; sağlık sistemini covid hastası baskısında ezilmesini önleyerek diğer hastalara hizmet sunabilmesini sağlamak. yani misal sayılar ile, 80bin nüfuslu bir yerleşim yerinde 600 yatak kapasitesi olan bir hastaneye covidliler aynı anda gelir ve doldurursa, diğer tanıları olan ve acil müdahale ihtiyacı olan hastalar hizmet verememe; aslında en büyük korku. yani astım atağın var ve hastane sana bakamıyor, ya da kalp krizi veya beyin kanaması...


    2- covid şu an en büyük cezalandırıcı. yalan söylüyorsun misal hastane dolu ama sayılar az belirtiliyor. o zaman zaten hastalar "elde şişmeye başlar"; geri dönüşü? "basit astım"dan hasta kaybıyla karşı karşıya kalmak. bu işte facia. bunu açıklamak yürek ister. bende o yürek yok. kimsede olacağını sanmam. mevcut politik figürlerin de en çok güç aldığı alan sağlık sistemi, bunu kurban etmek istemeyeceklerdir. ya da çekinik şekilde maske kullanmayanları uyarmıyorsak ya da uyarana destek olmuyorsak zaten hakediyoruz başımıza gelecekleri.


    3- sistem ekonomiyi de gözetmek zorunda ne yazık ki. elinizde para yoksa ilaç alamazsınız, serum takamazsınız vs.. BT cihazlarını samsung/siemens keşke hayrına verse... yakın dönemde sayılar yanlışsa normale doğru gidecektir. doğruysa bu gidişle artacak sanırım.


    4- covid devam edecek, özellikle bakir bölgelerde daha hızlı olacak. hepimiz çeşitli yerleşim yerlerinde "kabileler" şeklindeyiz. yine misal çinden çıkan bir kişi italya'da bir şehri dağıttı ve diyelimki sıkı önlemlerle diğer bölgelerde vaka çok çok az vaka görüldü. sonra geçti deyip gevşeme olursa; diğer "bakir" bölgelere bulaş kaçınılmaz şekilde ortaya çıkar. bir anda hasta sayıları oldukça artar ve sonuç; o bölgenin hastanesi çöker, ek hastalara hizmet verilemez. geçmiş olsun.


    5- sistemi ya da ekonomiyi gözeterek yapmadığım bu açıklamada eksikler vardır muhakkak. çekinmeden tamamlayın lütfen. bir de özellikle bakir yerleşim yerlerindeyseniz sevdiklerinizi sıkı sıkıya korumaya alın. bir dönem koruma sağlama geri kalan dönemde riski oldukça azaltır. (öznel görüş uzarsa anlatırım)


    son olarak; bize hangi hastaya öncelik vermemizi düşündürecek her şıkkı boktan olan bir durumda bırakmayın.





  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Çevremde 7-8 kişide çıktı 2 si ağır geçirdi.Hastaneye yatırdılar birisi vefat etti. Ölüm sebebine covidin sebep olduğu oksijen yetmezliği sonucu kalp krizi yazıldı. Sayılara ben inanmıyorum. Sokağa çıkma yasakları varken daha fazla vaka varken insanlar tatilde maskesiz eğlenirken 900 vaka çıkmasına inanmam mümkün değil. Bu iş çok fena patlayacak ama hayırlısı bakalım. İnşallah doğrudur diyeceğim ama uzun süredir 900-1000 arası geziyor böyle bir istatistik hiç bir ülkede yok. Virüsün güç kaybettiği falan da yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yine masallar, yine hikayeler.

    Bayburtta günlük 1000 kişi hastalanıyordur.

    Ülkenin son 5 yılı full yalan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 999 olunca çok iyi 1000 olunca çok kötü psikolojik eşik 1000 galiba :)

  • Bakanlık ile Tabip Odalarının sayıları hiç örtüşmüyor ve uzun süredir Bakanlığın verilerinde sürekli binin altında tutma çabası görülüyor ve son olarak da yoğun bakım hasta sayısını günlük istatistiklerden kaldırdılar, Bakanlığın verilerine ne yazık ki itibar edemiyorum artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rezalet ya ulkede bitane doğru söyleyen adam yokmu? He canim 1000 vaka 13 -15 ölüm yedik. Buna inananlara allah akil fikir versin. Mansur kendi dedi ankarada yer yok diye adamin hicmi kaynağı yokmi öğrenecek. Utanmadn halen bu sayıları savunanlar var yuh size yuh. Suan güncel vaka 6 7 binden assagi değil minimum oda. Antep urfa malatya adiyaman topla zaten 1.000 geçiyor anlayana


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lido

    Ben de başlığa takıldım korkulan derken kim korkuyor yav korkusuz bir halkız. Süper lige çıkan takımların şampiyonluk kutlamaları, Ayasofya nın önünde 350 bin kişinin omuz omuza namaz kılması, beach clublarda herkes iç içe partiler sahillerde mangallar falan ben anlamadım korkulan derken kim korkuyor

    Helal oksun, cok iyi özetlemiş. Boşuna kasiyorsunuz kendinizi. Relax olun eninde sonunda zaten ölecegimizi düşünün. Çok kafaya takarsan yaşarken işkence cekersin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek şaşırmadım, bekleniliyordu.

  • 40k test yap 930 vaka ve çok iyi maşallah de, 46k test yap 1080 vaka woowww noluyor böyle de 🤦🏻‍♂️ halbuki oranları aynı. 10k test yapın 200-300 vaka ile atlatalım ve herşey güllük gülistanlık olsun 👌

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesin 1000'li rakamlara çıkmıştır.

    Manisa Vestel korona diye yazın haberleri okuyun. Yüzlerce insana bulaştı. 7-8 kişi vefat etti.

    Nette vestel'in revir videolarını bulabilirsiniz. Sanki devlet hastanesi. Ama devlet destekli bir fabrika olduğu için hiç bir şekilde kapatma yaptırım vs yok. Bu sadece bir örnek.

    Yalanlarını yesinler.

  • bazıları bilerek manipüle etmeye çalışıyor.  


    vaka sayısı ile yeni vaka sayısı arasındaki farkı bilemeyecek kadar KÜÇÜK YAŞTA olanlar da buna alet oluyor.


    Adanada 400 tane hasta varmış şu an hastanede, çalışanlardan alınan duyumlara göre! ama bu adamlar hepsi bir günde hasta olmadı. bunu anlayamayan var.  


    Günlük vaka sayısı 1000 civarı olabilir, birçok şehirde 1000 den fazla hasta da olabilir. ikisi farklı şeyler çünkü. bile bile manipüle etmeye çalışanlar bi yandan bi mantık yürütemeden he lan doğru ha diyenler bi yandan.


    ek: vaka sayıları eksiktir fazladır bilemem ona bişey demiyorum ama birikmiş hasta sayısı ile günlük hastalanan sayısını karıştırmayın bari. hepiniz mi kk...





  • BARKU B kullanıcısına yanıt

    Ya hadi canım ya hadi.

  • Ne denirse inanacaz mecbur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furandor kullanıcısına yanıt

    senin benim için açıklamıyorlar zaten şeffaflık gereği açıklanıyor. turizm ve ticaret etkilenmemesi için. 1 hasta da olsa maske ve hijyene dikkat edilmeli, salgına karşı başka türlü savunma yapılmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: armax

    Kardeşim çok mu komik?

    Emojiyi yanlış yorumlamak...


    Bravo!

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.