Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.670
Cevap
56
Favori
188.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, son güncellemeden sonra 1080p menülü full bluray disklerde filmi menülü başlatırken donmalar yaşıyorum. Yani interaktif menüler arasında geçiş randımanlı değil. Daha önce böyle bir durum yoktu. Birkaç tane farklı film denedim hepsinde aynı sorunlar vardı. Bu durumu ilgili arkadaş Zidoo ya bildirebilir mi acaba? Deneyebilirmisiniz sizlerde de olacak mı? Saygılar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba ,


    Bu tarz durumlarda öncelikle yaşanılan sıkıntının tekil bir problem olmadığını ve diğer kullanıcılarda da yaşandığını doğrulamak gerekiyor.


    Sonrasında eğer yazılımda genel anlamda bir sıkıntı varsa bunu Zidoo'ya direk değilde Zidoo forumda son yazılımla ilgili açılan konu başlıklarına yazmak daha mantıklı.Çünkü o konu başlığında bizzat Zidoo Beta Tester'lar aktif ve en azından onlarda okumuş oluyor.Böylelikle sıkıntı varsa hem onlar bu konudaki görüşlerini yazıyorlar , hem de firmanın yazılım ekibinin haberi oluyor.


    Ama şunu da yazmam lazım : Zidoo forumda uzun bir süredir açık olan güzel bir konu başlığı var ve bu konu başlığı her yeni yazılım yayınlandığında ( yaşanan sıkıntılar bazında ) güncelleniyor.


    http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/confirmed-aggregated-problems-upto-fw-v6-3-40-no-feature-requests.84836/



    Yukarıdaki linkten ulaşabileceğiniz bu konu başlığı ; " HDD Media player (RTD 1619DR) " bölümünde ve adı da : " Confirmed aggregated problems FW V6.3.22 " . Yani Türkçe'ye çevirirsek ; " Onaylanmış toplu sorunlar FW V6.3.22 " adında bir başlık.



    Bu başlığı RTD1619DR chipsetli Zidoo modellerine sahip tüm kullanıcıların takip etmesinde fayda var.Çünkü cihazın güncel yazılım sonrası son halini görme açısından gerçekten iyi bir başlık bence.Ve bu konu başlığına ait içerikler, çıkan her yeni yazılım versiyonu sonrası güncelleniyor.


    Firma tarafından yayınlanan yazılımdaki sıkıntılar, eğer genel bir sorun ise bu konu başlığındaki listeye dahil ediliyor ve çıkan her yeni yazılımda bu sıkıntı kontrol ediliyor.Düzeltildiyse siliniyor ve böylelikle mevcut son yazılımda yaşanan sıkıntıları daha net görebiliyor kullanıcılar.


    Mesela bu konu başlığında ilk sıradaki detaylı hata mesajı Blu-Ray ile ilgili.


    Yazılanlar şöyle :


    1. BD menu processing:

    BD Menu processing works mostly (my guess above 95%). The nasty thing is that BD Menu's mostly fail (getting stuck) when you need/want them to work most being with multi-cut version BD's, with Multi-Episode/Multi-Movie BD's/BD Pure Audio albums as you need the menu for these to select the desired playlist/track.

    The workaround is just starting default longest track playback without BD menu and then going to the BD Menu option for direct track selection. That will mostly do the trick to still getting the desired track to play.

    Problems with BD-Menu are more common also if the menu itself is multi-language which is often the case with recent movie releases including UHD. These have no region limits anymore resulting in wider global language versions being released.

    Some BD's just refusing to start pressing "play" you can start from "the chapters selection" as a workaround. This if it returns back to the main menu selecting play instead of starting playback as it should.



    Yani burada yazılanlara bakarsak Blu-Ray menülü oynatımında hâlâ bir takım sıkıntıların olduğu aşikar ve firma tarafından da biliniyor.Siz haklı olarak önceden yoktu diyeceksiniz ama bazı güncellemeler farklı şeyleri etkileyebiliyor yeni yazılımlarda.Bunu zaman zaman maalesef yaşayabiliyoruz.


    Bilginiz olsun...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 26 Temmuz 2021; 22:39:51 >




  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler güzel insan 🙏

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • akancaym kullanıcısına yanıt

    Takılan bir filme ait aynı Torrent linkini PM'den paylaşırsan bende aynı filmi indirip test edebilirim.


    Diğer yandan Blu-Ray menüde tam olarak ne sıkıntılar yaşadığını bu konu başlığında detaylıca yazarsan kullanıcılar da ona göre kontrol ederler...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam ,


    @akancaym nickli arkadaşın Blu-Ray menülü filmlerde bahsettiği sıkıntıyı ( onun sıkıntı yaşadığı aynı filmi indirerek ) bende test ettim. Sonuç olarak diyebilirim ki ; dediği gibi menülü oynatmalarda bazı sıkıntılar mevcut.


    Benimde gözlemlediğim ve kendisi ile hemfikir olduğumuz sıkıntılar şöyle :


    İndirdiğim Blu-Ray filmi Home Theatre'da açıp ekrandaki BD seçeneğine bastım.Filme ait şirket logosu dönüyor ekranda ama sonrasında ekran ortasında yakın bir yerde kalın beyaz bir çizgi beliriyor ve bu ekranda kalıyor.Bu takıldığınız ekranı da ancak kumandanın OK tuşuna bastığınızda geçebiliyorsunuz ve ekrana öyle geliyor menü seçenekleri.


    Yani menünün ilk açılışında kalın beyaz bir çizgi beliriyor ekranda ve öylece bekliyor.


    Bu girişteki takılma haricinde menülerde gezinirken birkaç seferde ana ekrana attı menü.Ama izleme esnasında bir sıkıntı göremedim.


    Sonuç olarak bazı tutarsızlıklar var BD menüsünde, o kesin.Fakat bu BD menüsündeki bu sıkıntılar , firma tarafından da bilinen ve üzerinde çalışılan seyler.


    Bilgin olsun...





  • Arkadaşlar ,


    Cuma günü Zidoo Z9X modeli için yeni bir güncelleme geldi Zidoo'dan ve v6.3.26 versiyonu olarak yayınlandı.Fakat yazdığım gibi şu an için sadece Zidoo Z9X modeli için mevcut bu yazılım.


    Ben yazılımı yükledim ve sorunsuzca kullanıyorum.Olumlu açıdan bakarsak ; son dönemde özellikle filmlerde randıman vermeyen Trailer ( fragman ) gösteriminin bu yazılımda normale döndüğünü gördüm.Film fragmanları eskisi gibi sorunsuz oynuyor.


    Bu iyi bir gelişme tabii ki ama süreklilik konusunda kimse umutlu olmasın.Çünkü firma yetkililerinden birisi geçenlerde yaptığı açıklamada ; YouTube üzerinden yapılan bu fragman gösterimlerinin cihaz yazılımda sürekli stabil olamayabileceğini belirtti.Yani Home Theatre'daki fragman gösterimi tamamem de gidebilir yada zaman zaman YouTube'un kendi yaptığı güncellemelerden dolayı oynatımlarda bazen sıkıntılar da yaşanabilir.Bunu zaten paylaşmıştım ama tekrar hatırlatmakta fayda var.


    Olumsuz anlamda tespitime gelirsek ; ( son mesajlarda paylaştığımız ve fikir beyan ettiğimiz gibi ) Blu-ray filmlerde BD menüsündeki açılışta yaşanan takılmanın devam ettiğini gördüm.Bence atla-deve bir sıkıntı değil ama en azından hafta içi yayınlanan bu v6.3.26 yazılımda da devam ettiğini yazayım bu takılmanın.


    Son olarak ilerleyen günlerde bu mesajımı güncelleyecek ve diğer modeller içinde yazılımlar geldiğinde tüm linkleri alt tarafa koyacağım.


    ---------------------------------------------------------------------------------



    Zidoo Z9X yayınlanan v6.3.26 BETA yazılımına ait detaylar şöyle :



    New firmware v6.3.26 BETA Version for ZIDOO Z9X Release





    since v6.3.22 Changelogs:




    System :


    1. Optimized occasional green flash while playing some DV MKVs


    2. Fixed the problem of incorrect frame rate of individual 59.94 contents


    3. Optimized NFS and SMB network playback.


    4. Added the function of defining info button


    5. Optimized file manager opens the list too slowly




    PosterWall :


    1. Optimized NFO parser


    2. Optimized Trailer parser


    3. Fixed occasional crash in the details interface


    4. Added the path display switch on the detail interface


    5. Optimized matching accuracy


    6. Support trailer folder


    7.Fixed while add a single movie to a category, the entire collection is incorrectly added to the category




    Music Player :


    1.Optimized rematch function


    2.Support DSD CUE


    3.Fixed can not return while enter an empty folder


    4.Optimized playback stability



    ------------------------------------------------------------------------------------------


    Zidoo Z9X modeli için yayınlanan v6.3.26 BETA yazılımını direk indirebileceğiniz McBluna.net sayfasının yazılım linki aşağıda.



    https://www.mcbluna.net/wp/zidoo-model-overview/zidoo-z9x-firmware-download/#v6.3.26



    ------------------------------------------------------------------------------------------


    Şimdilik sadece Zidoo Z9X modeli için yayınlanan bu yazılım sürümünü yukarıdaki linkten indirerek yükleyebilirsiniz.


    Ama her zaman dediğim gibi yükleme sonrası karşılaşılacak tüm sorumluluklar kullanıcılara aittir.


    Diğer yandan firma tarafından yayınlanan yazılımlar BETA yazılım olabiliyor.Bu yüzden yayınlanan tüm yazılımları öncelikle kendi cihazıma yükleyip belli bir süre kullanıyorum ve sorun yaşamazsam ekliyorum buraya.


    ÖNEMLİ: " Cihaza yeni bir yazılım kurduktan sonra cihaz açıldığında yapacağınız ilk şey cihazı fabrika ayarlarına almak ( yani Factory Reset ) olsun.Her ne kadar kurulu uygulamalar silinecek ve ayarlarınız sıfırlanmış olacaksa da ; cihazın sağlıklı ve stabil çalışması için bunun olması gerektiği hep hatırlatıyorlar.Bilginiz olsun..."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 4 Ağustos 2021; 14:10:1 >




  • iyi geceler arkadaşlar. viewsonic x10-4k projeksiyon cihazı ve zidoo z9x kullanıcısıyım. bugün projeksiyon açılınca zidoo açılış ekranı gelmedi. kapattım açtım olmadı. sinyal girişi yok uyarısı alıyorum. 2-3 aydır paugge marka hdmi kullanıyorum. şimdiye kadar bir sıkıntı yoktu. hatta başta zidoo da mı bir sorun var diye düşünmüştüm ama zidoodan çıkan hdmi ile denedim görüntü geliyor. değiştiriyorum paugge takıyorum sinyal girişi yok diyor. cihazlar ve kablolar sabit takılı yerlerinde, oynama yok. ne önerirsiniz. kablo mu bozuk acaba

  • ovelek kullanıcısına yanıt

    O kablo ile Zidoo'yu TV veya herhangi bir monitöre bağlamayı denediniz mi? Onlarda da sorun varsa muhtemelen kablo bozulmuştur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kablolar kablo kanalının içinde olduğu için denemedim açıkçası. ama defalarca çıkardım taktım aynı sorun vardı. eve gidince kanaldan çıkarıp deneyeyim hocam

  • ovelek kullanıcısına yanıt
    Hdmı dişleri sürekli takıp çıkardığın için bozulmuş, pauggeyle iletişime geç yenisini talep et

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Monster'ın bir modeli var, Xbox360'a bağladığım zaman kablo bozuluyor.(Her bozulduğunda Teknosa aynı kablonun yenisini verdi, bir kaç kez denedim, ne zaman Xbox360'a bağlasam verdikleri kablo pert oldu.) Ama aynı kabloyu başka cihazlarla kullandım, yıllardır sorun çıkartmadı. Demek ki kablo bozulma olayı bağlı olduğu cihaza göre de değişebiliyor.

    Xbox360 farklı kablolar ile sorunsuz çalışmaya devam etti, Monster'ın o modeli dışında hiçbir kablo o konsolla bereber bir sorun yaşamadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Z9X satan var mı acaba?
    2. el fiyatı ne civarda idi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyaha kullanıcısına yanıt

    Çok istisnai bir durum olmadığı müddetçe, ikinci el Zidoo Z9X bulmanız çok zor.Çünkü Zidoo'nun yeni modellerinden birisidir ve kolay kolay satan olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ,


    Zidoo Z9X için yayınlanan v6.3.26 yazılımına ait indirme linkini , hem yazılımla ilgili detayları paylaştığım yukarıdaki mesajıma , hemde bu mesajımın altına ekledim.


    Arzu eden arkadaşlar Zidoo Z9X modeli için bu linkten indirerek yükleyebilirler yazılımı.


    Diğer modeller için yazılımlar geldiğinde de tabii ki paylaşacağım...


    https://www.mcbluna.net/wp/zidoo-model-overview/zidoo-z9x-firmware-download/#v6.3.26

  • Papirus P kullanıcısına yanıt

    Hocam paylaşım için teşekkürler. Sizin deneyimleme şansınız oldu mu ? Göze çarpan ciddi hatalar var mı ? Yani yüklemek güvenli midir ?

  • Mettfrost kullanıcısına yanıt

    Tabii ki, çıkan her yazılımı hemen yüklüyor ve test ediyorum ben.Ve bunu da , yazılımı yayınladığım mesajlarda özellikle belirtiyorum.


    Yazılımla ilgili detayları birkaç gün önceki mesajıma bakarsanız görebilirsiniz.


    Bana göre can sıkan bir olumsuzluk yok, hatta bu yazılımla fragman oynatımı geri geldi.


    Son olarak ; yükleme güvensiz olsa ya da bu konuda bir duyumum olsa yazılıma ait indirme linklerini neden paylaşayım ki?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 4 Ağustos 2021; 19:28:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt

    Selamlar. Uzun süredir güncelleme yapmıyordum ancak bir sorum olacak cahilliğime verin lütfen :)


    Vermiş olduğunuz linkten indirme yaptığımda bir klasör geliyor, zip veya başka bir formatta değil. O klasörü da usb sticke koyup usb update kısmından yapıyordum bunca zamandır. Şimdi ise path olarak bu klasörü seçtiğimde update otomatik olarak başlamıyor.


    Zip haline falan mı getirmeliyim ?

  • aren135 A kullanıcısına yanıt

    Merhaba ,


    Cahillik olur mu yahu , bazen hepimiz garipliklerle karşılaşıyoruz.


    Konuya dönersek ; öncelikle Zidoo'nun tüm yazılımları zip olarak yayınlanır.Dolayısıyla sizden kaynaklanan bir indirme sıkıntısı var , orası kesin.


    Çünkü bende linkini verdiğim siteden indiriyorum yazılımları , hatta sizin mesajınız üzerine az önce tekrar denedim ve sorunsuzca (üstelik direk zip dosyası olarak) iniyor.Hatta alternatif linkten çokta hızlı indiğini gördüm az önceki denememde.


    Yazılım için verdiğim link sayfası açıldığında v6.3.26 yazılımına tıklıyorum gelen ekranda.Açılan sayfada yazılımı indirebileceğim iki seçenek var.Birisi Official Download , diğeri ise Alternative Download.


    Ben genelde indirme hızı daha iyi olduğu için alternatif linkten indirmeyi tercih ediyorum.Bu linke tıklamaya başladığım anda ise ( resmin sol alt köşesinde göreceğiniz üzere ) yazılım zip dosyası olarak hemen inmeye başlıyor bende.Sizde de öyle olmalı.


    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)




  • Papirus P kullanıcısına yanıt

    Çok ilginç :)


    Ben de acaba birşeyi yanlış mı yapıyorum diyordum, aynı yolları izlemişiz.


    Ben sadece macbook kullanıyorum yani windows değil, klasör olarak indi masaüstüne...


    Tekrar deneyeceğim, teşekkürler.

  • aren135 A kullanıcısına yanıt

    Enteresan, bende Macbook Pro kullanıyorum ve Chrome tarayıcısı üzerinden indiriyorum yazılımları...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.