Şimdi Ara

Gece mi iyi ,gündüz mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • “Gündüzün şerri gecenin hayrından evladır...”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece gorus ciddi anlamda dusuyor. Yollardaki isiklandirmalar yetersiz hatta bazi yerlerde hic yok. İnsanin gozu karanliga alisiyor gorus daha da dusuyor. Gece insanda uyku hormonu salgilanmaya basliyor ve beyin yorgun oluyor. Karsina ne cikacagi belli olmaz goremiyorsun. Sahsen gece surusleri beni korkutur.

    Ben sabahin korunde yola cikmayi tercih ediyorum. Yeni uyanmis mis gibi taptaze beyin. Hava aydinlik gorus acisi en yuksekte. En dinc olunan zaman. Gidecegin yere vardigin zaman gun bitmis olmuyor. Gunun yine sana kaliyor gece uykusuna yatip yine dinlenebiliyorsun duzenin bozulmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memlekete giderken sabaha karşı 4 5 civarı çıkarım öğlen 1 gibi ulaşırım gittiğim yere.Gece serin olur,yollar tenha olur ama riskli.Önüne hayvan çıkar,doğru dürüst ışıklandırması olmayan traktör,köy yerlerinde dayılarin kullandığı toros kuş serisi araçlar çıkar falan.Gündüz gözüyle bile bunların ne yapacağı belli olmuyor.Ha birde gece herkesin aracına kafasına göre taktığı led farlar baya göz yoruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her türlü gündüz.bir kere gece çıktım koyun bi çıktı önüme aniden son anda gördüm ama nafile çarptım firene basmama rağmen.ama gündüz olsaydı o koyunu yola çıkarken veya kenarda duruyoken görür ona göre tedbirli geçerdim.velhasılı gündüz yolculuk yapmaya bak.atalarımız ne demiş gece işi böcü işi diye 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ailenin kırk senelik bayram sohbeti konusu... çocukluğumu hatırladım

    Gece daha çok risk var, daha yavaş kullanıyorum. Daha az yakıt tüketiyorum. En büyük mesele uyuyan (veya yarı uyanık) kamyon şoförleri. Aydınlatmasız sapa yollarda ise gece sürüşüne bayılırım. 70-80, sağ cam açık, cırcır böcekleri, sürekli yolu tarıyorsun. Sen yolu tarıyorsun, SAE spec simetrik farlar her dalgada uzak yakın tarıyor... Ama riskleri de var, tilkiler, tavşanlar...

    Düşünüyorum da yirmi seneden fazladır kullanırım, gece başıma bir şey gelmedi. Gündüz sorun kalabalık değil, ama kalabalık edenler.
  • eski işimde her hafta bir veya iki kere iş seyahatine çıkardım, ankara, konya, kütahya, manisa, izmir, adapazarı, balıkesir'de denetlemeler yapardım, sabah 8 de gideceğim yerde olacak şekilde sabaha karşı kaçta çıkmam gerekiyorsa o saatte çıkardım.

    o zamanlar plakadan dolayı ceza yeme riskim de olmadığından yolun müsaade ettiği ve tehlike yaratmayacak en yüksek hızda giderdim, gittiğim yerde işim bittiğinde bir kaç saat dinlendikten sonra istanbul'a geri dönerdim...
  • Bana göre gece daha iyidir. Uzun yola çıkarken tüm gün uyurum gece yola çıkarım. Yola daha odaklisin, yolda saçma salak araç kullananlar yok herkes bir tık daha dikkatli... Bildiğim güzergah ise yol müsaade ediyorsa 150 km hızlarda ilerlerim ama genelde 110 ila 120 arası akıcı ilerlemek en iyisidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaz günü gece serin oluyor. Sunroof açınca klimaya gerek kalmıyor. Yollar tenha oluyor. Çocuklar uyuyor. Rahat rahat gidiyorsun. Etrafı göremiyorsun, hayvan çıkabilir vs bu yönlerden riskli. Ama avantajina göre gece tercih ederdim her zaman. Ta ki 2 yıl once duble yolda ters şeritten gelen sarhoş magandayla kafa kafaya çarpışma tehlikesi atlatana kadar. O gunden beri gece yolculuğu tercih etmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir içinde gece Şehirler arası gündüzü tercih ederim
  • yaz aylarında gece yola çıkmak daha iyi . fakat gece uzun yol yapmak tecrübe ister. gecenin ayrı bir tehlikesi var. (yolun ortasında giden römorkunda reflektör olmayan traktör-yabani hayvanlar-yarış yapan otomobil ve motosikletler)
  • Gideceğim yere bir an önce varmak için basıp giderim dersen gündüz.
    Sakin sakin kafa dinleyip ekonomi kasarak giderim dersende gece yolculuğu iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece yolculuğunun da gündüz yolculuğunun da artıları ve eksileri var. Gece virajın karşısından bir araç geliyor mu ışıklarından anlayabiliyorsunuz ama reflektörsüz traktröleri 30 metre kala fark edebiliyorsunuz. Bir traktör kasasına girmekten son anda kurtulmuştum.

    Gündüz ise görüş açınız daha iyi ama virajın içinde araba sollayıp karşınıza çıkabiliyorlar. Bu şekilde de 2 defa ölümcül kaza atlattım. Gece gündüz fatk etmiyor bence ihmalkâr, acemi ve düşüncesiz sürücüler oldukça her an kaza ile karşı karşıyasınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece gozlerim cok iyi secemiyor o yüzden gece yolculuğunu hic sevmem tercih de etmem fakat gunduz cocuklarla yolculuk yapılmıyor. Yaz mevsiminde sabaha karşı çıkarım 5 gibi kışın ise kahvaltımı yapar çıkarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece trafik unsurları azalır ancak hayvanlar gece daha aktif olur, iyi aydınlatma ve “gördüğün kadar git” prensini elzemdir.

    Eğer araç bozulma ihtimali düşük ise ya da yollarda lastik yarılma riski gibi risk olmayan yollarsa temkinli ve uyku problemine dikkat edilmesi şartı ile gece yolculuğu yapılabilir.

    Uyku düzeni önemli

    Gece iyi donanımlı bir araba ile yola çıkılırsa oldukça zevkli olur

    [DHTube=https://www.youtube.com/watch?v=C5fl7r-E9WY&feature=youtu.be]
    https://www.youtube.com/watch?v=C5fl7r-E9WY&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeThoreau -- 2 Ağustos 2020; 20:2:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    Vana gidiyorum o kadar sorun değil de 46 ne demek bizde ortalık 56 olur derlerdi hep

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genelde 2 haftada 1 İstanbul-Karabük yapıyorum. Bana gece yola çıkmak daha iyi geliyor.

    Daha serin,
    Daha sakin,
    Daha stabil sürücü profilleri oluyor,
    Bir de adaptif fara sahipseniz zevkli de oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobilde 56 yerine 46 olmuş, evet doğrusu 56

    Ben Diyarbakır'a gidemiyorum sorun oluyor sen Van'a nasıl sorun olmadan gidiyorsun kışın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    Heh tamam o zaman 😀 Adana'dan gidiyorum ben yollar süper rahatça gidiyorum otoban zaten Urfa sonuna kadar sonrası da otoban gibi güzel Ama Sivas yolunu bilmiyorum Tokat'ta akraba kışın yollar kapanıyor dedi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yolun aydınlatması varsa veya otoban ise gece çıkılır. Eğer aydınlatma yoksa ve virajlı yollar ise en uygunu gün ağarırken çıkıp 8-9 a kadar en azından kalabalık olacak yerleri sakinken geçmek. Eğer olmuyorsa sabah 7-8 gibi çıkmayı tercih ederim. Gece aydınlatması olmayan yollarda olmadık şeyler oluyor. Karşıma sayısız kere tilki domuz köpek hatta yolun ortasında oturan (?) baykuş bile çıktı. Tarım bölgesi ise çiftçiler sulamaları genelde geceden yaparlar traktör vesaire çok olası. Yani işin özeti gündüz daha güvenli. Ama yol düzgünse şartları müsaitse de gece gidilir. Gayet keyifli oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rota bilindik ve güvenilirse, gece görüşünde sorun yoksa; uyku tam alındıysa gece yolculuğu daha güvenli bence. ancak, tek şerit ve aydınlanması zayıf yollar varsa mecbur kalmadıkça çıkmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.