Şimdi Ara

Nedir bu Milletin, Batı Hayranlığı.. Görüşlerinizi merak ediyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
4.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yönünü özgür düşünce ve refahın olduğu ülkelerden çevirip ,otoriter rejimli ve refahın düşük olduğu doğuya yönlenerek ne elde etmeyi bekliyorsunuz. Rüya aleminde falan yaşıyorsunuz galiba. Batı kötüymüşte doğu iyiymiş. Herkes çıkarına kadar iyidir bunu tarihte hep böyleydi. Vatan partisi kafalı birisiniz galiba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut291

    Çünkü Dünya Ekonomisi onlara bağlı.Herşeyi onlar üretiyor ve satıyor.Senin bağımsız olabilmen için herşeyi kendin üretmen lazım.İneden ipleğe kadar ki bizim gibi Ülkelerde bu asla mümkün olamaz çünkü çoğunluğu cahil ve dinin egemenliği altında varlığımızı sürdürüyoruz.Bilim ve Teknoloji varsa Din saçmalığı olmaz.Din bütün milletlerin gelişmesinde engeldir.Bu yüzden onlara bağımlıyız.Kapat şu anda öyle zaten Ortadoğudan farksız olursun.Türkiye aynen şu anda ortağu gibi zaten Paramız değer kaybetmiş insanlar mutsus geçim sıkıntısı gelecek kaygısı gençlerde unmutsuzluk almış başıni gitmış daha yönümüzü Ortadoğuya çevirelim diyosun daha nekadar çevircez zateb öyleyiz.

    İğneden ipliğe a dan Z ye üretim yapan memleket göstersene dünya üzerinde.


    Hakikaten forum iyice sığlaştı...


    NFK dediği gibi;


    Başörtüsü bilime engelmiş, heyhat..! Siz uzaya mekik gönderdiniz de, başörtüsüne mi takıldı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu milletin Batı hayranlığı tarihteki Rus saldırganlığından kaynaklanır.Batıyı birçok konuda eleştirebiliriz ancak bana Batı ve Rusya-Çin arasında tercih yapmam söylense gözü kapalı Batı'yı tercih ederim.


    Öncelikle tarihe baktığımızda bu milletin başına Batıdan ziyade Rusların bela olduğunu görürsünüz.Sanıldığının aksine Osmanlı en çok Batıyla değil Rusyayla savaşmıştır.Osmanlının 18. ve 19.yüzyıllardaki tüm savaşları Ruslarla olmuştur.Osmanlıyı her savaşta mağlup eden ve zayıflatan başlıca devlet Ruslar olmuştur.Örneğin Osmanlı'nın donanması dört defa yakıldı.Bunlar;İnebahtı,Çeşme,Navarin ve Sinop baskınları şeklindedir.İnebahtıda Haçlı donanması baskını gerçekleştirmiş,Navarin baskınını ise ortak İngiliz-Fransız ve Rus donanmaları gerçekleştirmiştir.Çeşme ve Sinop baskınlarını ise sadece Rus donanması gerçekleştirmiştir.Osmanlı donanmasının başına gelen bu dört felaketin sadece iki tanesi Rusya tarafından gerçekleştirildiği göz önüne alınırsa Rusların diğer Batılı devletlerden daha çok Türklere düşmanlık beslediklerini görebiliriz.


    Dahası Osmanlı için 'Hasta adam' tabirini kullanan ve 'Şark Meselesi' sorunlarını Batı gündemine sokanda yine Rusya'dır.Rusya bunların dışında hem Balkanlarda slav unsurları sürekli Osmanlıya karşı kışkırtmış hem de Doğu Anadoluda Ermenileri Osmanlıya karşı kışkırtmıştır.Sürekli Osmanlıya saldırmasından ötürü özellikle Balkan toprakları harabeye dönmüş,Rusların kışkırtması sonucunda da yerel ortodoks hrıstiyanları sürekli Osmanlıya karşı isyan etmiştir.Sadece 19.yüzyılda bile sürekli Ruslarla savaştığımız görülebilir.İmparatorluğun son yüzyılında en çok savaştığı devlet Rusya olmuştur.Öyle ki meşhur 93 Harbinde Osmanlı devleti tamamen bozguna uğramış ve imzalanan Ayastefenos anlaşması ile Rusya'nın sömürgesi durumuna düşmüştü.Neyse ki bu durumla çıkarları uyuşmayan Batılı devletlerin araya girmesi ile Osmanlının ömrü biraz daha uzamıştır.


    Keza Osmanlı'nın I.Dünya Savaşına girmesinin en önemli nedeni de Rusya olmuştur.Osmanlı I.Dünya Savaşından sonra Rusların karşısına dikilecek ve kendisine müttefik olacak başka büyük bir devletin kalmayacağından endişe ederek bu savaşa girme ihtiyacı hissetmişti.Nitekim bu savaş esnasında Rusların kışkırtmaları devam etmiş ve Doğuda Ermeniler büyük Türk katliamları yapmışlardır.


    Lakin I.Dünya Savaşı esnasında Rusyada yaşanılan bolşevik ihtilali ile yüzlerce yıl devam eden Türk-Rus savaşları sona ermiş ve bir bahar dönemi başlamıştır.Özellikle Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milli mücadelenin İngiltere aleyhine olması Ruslarında işine gelmiş ve milli mücadelede bize en çok destek veren tek yabancı devlet olmalarını sağlamıştır.Atatürk döneminde temelleri atılan bu karşılıklı çıkarlara dayalı dostluk 1945 yılına kadar devam etmiştir.


    1945 yılından sonra ise daha Avrupada savaş tam sona ermemişken Sovyetler Mart 1945'te sürekli yenilenen Türk-Rus saldırmazlık paktını yenilemeyeceklerini ilan ettiler.Böylece Türkiye Sovyetler tarafından her an istila edilme korkusu içine düştü.Çünkü o dönem Kızıl Ordu Avrupa'nın neredeyse yarısını işgal etmiş ve kendisine bağlı uydu devletler kurmuştu.Dahası Sovyetlerin lideri Stalinde Türkiye'ye karşı emperyalist ve yayılmacı hedeflerini açıklamaktan geri durmuyordu.Yeni Türk devletini Osmanlı gibi Batı'nın kucağına iten yine Ruslar olmuştu.Stalin Türkiye'den Ardahanı,Karsı ve Iğdırı istiyor dahası Çanakkaleyi savunmak amacıyla Türk askeri ile birlikte bir Kızıl ordu birliğinin Çanakkaleye konuşlandırılmasını talep ediyordu.Tüm bu istekler Türkiye'yi ciddi anlamda rahatsız etmiş ve ona alternatif güç aramaya itmiştir.


    En nihayetinde bu gücün Amerika olduğu anlaşılmış ve Amerikan şemsiyesi altına girilmiştir.O dönem bu şemsiyenin altına sadece Türkiye değil Türkiye dahil İngiltere,Fransa,İtalya,Batı Almanya,Yunanistan ve daha birçok irili ufaklı Avrupa devleti de girmişti.Yani anlayacağın üzere Türkiye'yi Batının kucağına iten doğrudan Rusya olmuştur.


    Stalinin ölümüyle beraber yerine geçen Kruşçev Türkiye'ye karşı yayılmacı politikadan vazgeçmiş ve en azından Türkiye'nin tarafsızlığının eskisi gibi sağlanmasını istemiştir.Lakin kısa sürede Sovyetlerin kendilerinden bağımsız olmak isteyen Macarlara karşı giriştiği katliam hareketleri Türkiye'yi bu konuda Batıya güvenmeye itmiştir.En nihayetinde Batının Kıbrıs meselesinde Türkiye'yi yalnız bırakması üzerine Türkiye 1964 yılından itibaren Osmanlıda olduğu gibi denge politikası gütmeye başlamıştır.NATO içinde olup Sovyetlerle ilişki geliştiren ender NATO müttefiklerinden biri olmuştur.Lakin yine de toptan NATO'dan ayrılmayı doğru bulunmamıştır.Türkiye'nin amacı Amerikaya karşı Sovyetleri,Sovyetlere karşı da Amerikayı kullanmak olmuştur.Bugünde bu politikanın uygulanmasına devam ediliyor.


    Türkiye ve Ruslar arasındaki ilişkiler Sovyetler dağılıncaya kadar bir istikrar içine girmişse de Sovyetlerin dağılmasından sonra yeni kurulan Rusya Federasyonunun yeniden Türkiye'ye karşı politikalar içinde yer almaya başladığı görülür.Mesela Sovyetlerin reddettiği ''Ermeni soykırım'' iddialarını yeni kurulan Rusya Federasyonu kabul etmiş ve bu konuda Türkiye'ye baskı yapmaya başlamıştır.Keza lafta bağımsız olan Ermenistan devletinininde bu konuda Türkiye'ye karşı politikalar izlemesini el altından desteklemiş,Ermenistan üzerinden D.Anadolu topraklarımız üzerinde hak iddia etmeye başlamıştır.Öte yandan Azerbaycandan Karabağın alınmasında ve Hocalı soykırımlarının yaşanmasında da hep Ruslar aktif aktör olmuşlardır.


    Tüm bunların dışında PKK terörününde Ruslar tarafından desteklendiği söylenebilir.Rusya diğer Batılı ülkeler gibi Pkk'ya el altından sürekli destek vermiştir.Esasında Pkk daha Sovyetler zamanında kurulmuş bir komünist-sosyalist terör örgütüdür.Pkk'nın neredeyse tüm terör saldırılarında aktif olarak Sovyet yapımı silahlar kullanması tesadüf değildir.Dahası Suriye iç savaşı esnasında Pkk'nın Suriye kolu olan Ypg'ye de önemli desteklerde bulunmuştur.Bu destek Ypg'nin Moskovada resmi temsilcilik açmasına kadar gitmiştir.Yani bugün Dünya üzerinde Pkk'nın tek resmi temsilciliği de Rusyada bulunur.


    Kısacası evet Batı'ya bağımlı olunmamalı ancak Doğu'ya da bağımlı olunmamalı.Gördüğünüz üzere tarihsel gerçekler Ruslarla gözü kapalı dostluk kurulamayacağını bize gösteriyor.Dahası Çin içinde durum aynı.Ne Rusya ne de Çinle Türkiye ittifaklık kuramaz.En fazla bunları çıkarları doğrultusunda denge unsuru olarak Batıya karşı kullanabilir.Aynen bir dönemler Osmanlı'nın Çarlık Rusyasına yaptığı gibi...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C99111CD4

    Bu mesaj silindi.

    Küba Füze Krizinden mi bahsediyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece baş örtüsü değil Komple din! Bu Ülkede niçin kumarhane sektörü yok mesela örnek.Din karşı çıktığı için.Lgbt destekliyor diye Netflixe bile karşı gelmişsiniz uzaya mekik göndermekten bahsediyosun.Dinin hüküm sürdüğü bütün Ülkeler sürünmeye mahkumdur aksinin örneği daha görülmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 1 Ağustos 2020; 18:10:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tum dunya bize düşman mesaji sıktı artik. Yonetimdeki basarisizliklari aklama cabasindan baska bir sey degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin bünyen kuvvetli olursa kimse seni ekonomik olarak tehdit edemez.
    Demekki bünye kuvvetsiz hazıra dayanan tek bir adamın(Trump) tehdidiyle alaşağı edilebilen zayıf bir ekonomin var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batının parası cazibedar  

  • Doğu Perinçek sen misin?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Analizcizeuss

    Bu mesaj silindi.

    İnan bana o soğuk muhalif esprilerden ben de nefret ediyorum ama her esprimin kaliteli olup olmayacağını bilemem.  


    Bu arada bu ilk esprili yorumum falandır herhalde.

  • "Yönümüzü doğuya çevirelim". Rusya ve çin bize kucak açmıyor, onlar da dönüp dolaşıp bizi kullanmaya kalkacaklar. Kazakistan bile çoğu konuda bize ters gidiyor. Pakistan, endonezya belki güney kore... başka kim var düzgün anlaşabileceğimiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsanca eşit şekilde yaşamak isteyenleri batı hayranlığı ile ilişkilendirmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batı hayranlığı değil insan gibi yaşama arzusu. hayvan gibi yaşamaya alıştırılan insanlar için açıklaması zor ama abd avrupada insanların evcil hayvanlarına ayırdığı bütçe ile türkiyede aile geçinmeye çalışıyor. insan gibi yaşamak için medeniyeti yakalama hedefi koydu kurucular ama tebaa olarak yaşamaya alışmış insanlarda tutmadı.

  • Aynen aynen 3 tane daha karikatür koy da iyice inanalım. Hala şu ülke bize düşman yok Azerbaycan bize dost muhabbeti var yıl oldu 2020. Adam ülkesinin çıkarına göre hareket ediyor her ülke gibi doğuda Arap sevici mi olalım zaten o da ayrı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl ki bir insan başka insanlara bağımlı da olabilir yada insanları peşinden sürükler,

    Bir ülkede başka ülkelere bağımlı da olabilir yada başka ülkelere lider ülkede olabilir.

    Türkiye batı hayranı bir ülke olarak kurulmadı. Tam tersine hem batı hemde dünyada ki çoğu ülke Türkiye'ye hayrandı. Adeta Türkiye emperyal devletlerden kurtulan tüm ülkelerin rol modeli oldu. İran, Mısır, Hindistan, Pakistan vb...

    Atatürkün bahsettiği batı yönü o zamanlar gelişmemiş sanayimiz ve toplumumuz için örnekti sadece hayranlık değil.

    Eğer ki bir ülke bilimi, metaryalizmi referans alır ve din ırk gibi meselelerde laik ve toplumun her mezhebine, her milletine eşit olmayı becerirse o ülke başkalarına hayran olmaz. Lider ülke olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • West is best. ABD ve Avrupa'daki yaşamla Rusya ve Çin'deki yaşamı karşılaştır bakalım. ABD'nin şirketleri bile yurtdışında win-win usulü çalışıyor. Çin'deki mantık ise ülkeleri borçlandırıp ekonomilerini ele geçirmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jacobıan

    batı hayranlığı değil insan gibi yaşama arzusu. hayvan gibi yaşamaya alıştırılan insanlar için açıklaması zor ama abd avrupada insanların evcil hayvanlarına ayırdığı bütçe ile türkiyede aile geçinmeye çalışıyor. insan gibi yaşamak için medeniyeti yakalama hedefi koydu kurucular ama tebaa olarak yaşamaya alışmış insanlarda tutmadı.



    Özeti budur; düzen ve düzene duyulan saygının insanları daha iyi duygularla yaşamaya, daha iyi işler çıkarmaya itmesi ve kaynakların daha ulvi işler için harcanması gibi insan vicdanını ve adalet duygusunu sarsmayan, ezmeyen, zedelemeyen olgun bir yapılanmaya sahipler...

    Özgürlük dahil herkes neyi nasıl yapacağını sınırları ve terbiyesiyle biliyor. Buradaki küstahlar gibi değilller, sünni pornocu dinci hocalar gördü bu gözler daha ne diyelim ki...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazdıklarını okumadım bile... Neden mi ablam 4 tane amcam 3 tane halam ingilterede yaşıyor. Annem ve babamda yılın 6 ayını ingilterede geçiriyor. Ben üniversitesi mezunu birisi olarak aldığım maaş onların 1 günde eğlenmek için harcadıkları para kadar. Ablam ile benim aramda öyle bir yaşam standardı farkı var ki inanamazsın. Bizim devletimiz garibanın cebindeki 3 kuruşa göz dikmiş onların devleti vatandaşı nasıl daha rahat yaşar diye uğraşıyor...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bisikletçi76

    Boşver kanka hadi ayasofyaya gidelim Aziz Allah   

    Bi bitmediniz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.