Şimdi Ara

FIRSATÇILAR.... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
2
Favori
23.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
355 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arabayı yatırım olarak görmeyip Borsa da yatırım yapsak millet olarak ÖFF..
    Ama ÖTV olayı var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala sahibinden e girip araba bakan enayiler olduğu sürece piyasa düşmez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları devlere şikayet edip, bayi fiyatından daha fazla fiyata bu tarz sitelerde veya galerilerde araba satışının önüne geçilmesi gerek.
  • Sheldon-Cooper S kullanıcısına yanıt
    herhangi bir yurtdışı bir isim görmeyince türkiyeden örnek verdiğinizi düşündüm,amerika veya avrupa ülkelerinde evet araba yatırım aracı değil çünkü 10bin €ya aldığı aracı 6-7bine satarsa 1-2 seneye öpüp başının üstüne koyuyorlar ama türkiyede kişi değer kazandığını sandığı için elindeki mal-eşyayı,parasının eridiğini görmüyor,göremiyor yada görsede hiç yoktan elimde elle tutular ev-araba vb var diye seviniyor.
  • Sheldon-Cooper S kullanıcısına yanıt
    Cevabını almışsın ama hala anlamayamadığın bir noktayı açıklayayım.
    Mala nasıl değer katar?
    Cevap: distribütör veya bayi gibi.
    Yani aracı üreticiden alır, navlununu, gümrüğünü üstlenir, tüm bu süreçte gerekli sigortaları öder, servis kurar, yedek parça stoklar, personeline teknik eğitim aldırır, binlerce metrekare alanı bu işe yatırıp onlarca kişiye iş verir. Reklam yapar, hizmet verir, malı piyasada tutundurur ve arkasında durur.

    Ağzımı bozmayayım dedim ama o yavşak galerici gürûhunun yaptığı iş gelen araçları stoklayıp 3 liralık malı 4 liraya satmaktır. Bu iş ne risklidir ne de mala değer katar bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.

    Bu işlerin çözümü de çok zor değil; sıfır araçların galeriye satışı engelleyeceksin, onlar sadece ikinci el ile uğraşacak, bu arada bayi de işini düzgün yapacak. Araç tedarik edecek, gerekirse fiyatı dövize endeksleyecek veya peşin döviz cinsinden alıp aracı üç ay sonra teslim edecekse vergi vs değişmediği sürece araç fiyatında anlaşmaya bağlı kalacak...

    Daha çok yazarım ama uzatmayayım, yeni türeyen bu fırsatçılarla rezalete dönmüş sistemimizde bir çark daha çürümüş oldu.

    Ceremesini yine biz tüketiciler çekecek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 1 Ağustos 2020; 18:54:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Şikayet Et.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kıllı orman çocukları
    FIRSATÇILAR....
  • Gerçekten inanılmaz bir milletiz , diyecek laf bulamıyorum.
  • Ete para vermeyin yiyin birbirinizi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 1 Ağustos 2020; 19:25:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fox913 F kullanıcısına yanıt
    Cevabı felan almadım. Keşke benim yazdığımıda okusaydın. 200.000'lik malı neden 300'e satıyor diye kızacağına bunu kim neden alıyor onu sorgulaman daha doğru olur. Bu karşı çıktığın şey sadece araç sektöründe olmuyor. Adam parayı basıp bölgede ki bütün malları topluyor piyasayıda kendi belirliyor. 200'lük malı 300'e alan olduğu sürece siz burda daha çok söylenirsiniz. Sls amg'nin üretimi durdu ve bu araçlar sıfır fiyatının belki 4-5 katına satılıyor yurt dışında. Talep edilen mal piyasada var mı? Yok. o zaman olanların fiyatı artar bu kadar basit.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulkeye 0 arac sokabilirsiniz diye biliyorum bi arastirin alicaksaniz gidin alin gelin yurtdisindan :) vergisini mecbur veriyosun zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben bayi olsam yığarım en yakın zamanda arabaları bunlarında elinde kalır hem de fazla araç satar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faize haram diyenin stokçuluğun piyasada mal bırakmadan yapılan şekline de haram demelidir. Görüyoruz ki Müslümanlık sadece lafta kalmış uygulama da yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ydn06 kullanıcısına yanıt
    Yanlis anladiniz sanirim al-satcidan 20-30bin fazlaya almak yerine 2 ay bekleyin ayni paraya yada daha ucuza bayiden alin aracinizi.
  • Daha beter olun sizde bu kafa varken millet aç 2500 3000 TL ev gecindirne derdinde bunlar araç derdinde en iyisini yapıyorlar az bile binecek sen iyisine iyi parayida odeyecen sızlanmayacaksin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamerluna

    Daha beter olun sizde bu kafa varken millet aç 2500 3000 TL ev gecindirne derdinde bunlar araç derdinde en iyisini yapıyorlar az bile binecek sen iyisine iyi parayida odeyecen sızlanmayacaksin
    Skoda en iyisi mi, yoksa halkın çoğunluğunun sahip olması gereken kalitede bir araba mı? Sapla samanı karıştırmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kansız olan satıcı değil fiyatı yükselten parayı degersizlestiren süper ekonomi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu galericilere çok ama çok ciddi vergi gelmeli...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayi/galeri/devlet üçlü konsorsiyumu ile vatandaşa uygun fiyatla araç aldırmama fetişinin zirve yaptığı bu ülkede artık garipsenecek bir durum göremiyorum. Hiçbir yasal yaptırım da yok...

    Geçen AB'de (ülkeyi net hatırlamıyorum) bir adam 2008 model MB C320 aracını 5k yerine 8k Euro fiyattan satışa çıkardı diye linç etmişti insanlar sosyal medyada. Fark bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Ağustos 2020; 21:22:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Ben önce fırsatçı kansızlar başlığını görünce merak edip girdim yine una yağa ekmeğe ne hile katıp kaça satıyorlar diye girdim bı baktım kardeşimiz araç fiyatından yakınıyor.kalite falan bilmem araçlardan da hiç anlamam yine diyorum gerekirse 1 teneke ye 4 teker bir direksiyon 1de motor koydummu Türkiye'de 30bintl gider Türkiye Cumhuriyeti zengin bir ülke. fakiri çok fakir çöpten ekmek meyve toplar zenginide böyle araba fiyatını D.H başlık yapar.Kusura bakmayın 2.el araba fiyatlarını bizim insanimiz abarttı o ilandaki araç o fiyata satılır kredi çekerek hırsızlık yaparak dolandirarak o arabayı alirlar.Krediler daha patlamadı 3ay sonra bankalar emlakçı gibi galeri gibi daire araç satacak.Turkiye şuan dipsiz kuyu gözünüzü açtığınızda herşey için çok geç olacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.