Şimdi Ara

Ben bi aptalım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
15
Favori
16.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sen aptal değilsin,sınav sistemi kötü. Kendine aptal dememelisin
  • Çalışma şekline bakarak (eğer doğruysa) tıp seçmen doğru bir yol gibi durmuyor çünkü tıptan mezun olan ve olamayan tüm arkadaşlarımın ortak noktası aralıksız ders çalışmalarıydı. Senin gibi istikrar sorunu olan bir kız arkadaşım vardı zamanında, ailesinin şartlandırmasıyla tıp istiyordu ve kazandı 10 sene önce halen tıp okuyor. Kendine bir 6 sene daha eziyet etme.

    Yine bu çalışma şeklinle yatay geçiş yapmak gibi hayalleri unut bunlar çok üst level işler aklından çıkar bunları.

    Kendini boşuna harap ediyorsun, hayatı bir kere yaşayacaksın, bir daha dünyaya gelip şu geçen günlerini tekrar yaşamayacaksın. Her dakikan geri dönüşü olmayacak şekilde geçip gidiyor. 1 saniyeyi bile geriye döndürme gücün yok. O nedenle hayatının kısmi küllisini böyle üzülüp hayıflanarak geçirmektense, ilgini çeken bir bölümü seç ve git. Ailenin ve çevrenin senin için seçtiği bölümü değil kendi istediğin bölümü seç ve git. Ayrıca ailenle aynı ilde kesinlikle kalma. İstanbul'u tavsiye ederim ama ailen İstanbul'daysa Ankara ya da İzmir'e gidebilirsin ve ya tam tersi. Ailenle aynı şehirde kalma. Bir şekilde hayata tutunursun, aç kalmazsın, açıkta kalmazsın.

    Seneye tekrar bunları yaşayacaksın ve 1 sene daha kaybetmeyeceğnin de bir garantisi yok. Mühendislik olur, farklı bölümler olur bak araştır hoşuna giden hangi bölüm olursa.




  • Hahaha güldür güldüüür

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar zaman doğru dürüst çalışmayıp hala tıp istediğim için aptalım. Zeki olan ya çalışır ya çalıştığına uygyn yeri ister

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Laralala

    Bu kadar zaman doğru dürüst çalışmayıp hala tıp istediğim için aptalım. Zeki olan ya çalışır ya çalıştığına uygyn yeri ister
    Öz eleştiri yap. Bir kağıda nerede hatalar yaptığını yaz ve bu hataları bir daha tekrarlama. İnsanız,hatalarım olacak. Önemli olan bunlardan ders çıkartmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antylwa kullanıcısına yanıt
    Ben de bunu düşünüyprum. Tıpı kendim istiyorum ailem ben istediğim için iatiyor yoksa kardeşim elektrik elektronik istiyor kimse ona tıp demiyor. Mühendislik yapamam ben mat fizikten nefret ediyorun ama dedikleriniz çok doğru. Bunun kazanması ile bitmiyor iş. Benim gibilwr için okuması da çok zor ama inanın o kadar yıl gözümde büyüttüm ki tıpa aşığım şu an. Kazansaydım şimdiden almak istiyordum kitapları. Tabi heves nereye kadar orası da meçhul. Dediğiniz gibi çalışma alışkanlığını değiştiremeyip on yılda bitirmek de var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Laralala L kullanıcısına yanıt
    Az değil ücreti ama hem Avrupa Birliği onaylı diplomaya sahip oluyorsunuz hem de sizin gibi tıp isteyen ve kendini bulması için biraz uzaklaşması gereken biri olarak özgüveninize kavuşuyorsunuz .Bence bunu bir araştırın ve bazı şirketler var (yani aracı oluyorlar yardım için) sizi çok daha aydınlatıp aklınızdaki pürüzleri temizleyeceklerdir. Bu konuda kafanıza bir şey yatmazsa kesinlikle temel bilimle ilerleyin derim ben. Aileniz sizi tıp kazanamadığınız için ayıplıyorsa ,kardeşiniz şimdilik gülüyorsa azmedin hep son gülen iyi güler diyerek çalışın çünkü siz şu an (kötü bir örnek olacak ama olsun) Dubai de çürümeye bırakılan iyi arabalar gibi tozlanmışsınız .Tozları silmenin yolu herhangi bir kulvarda (tıp dediğiniz için moleküler biyoloji ve genetik alanı olabilir ) uzmanlaşıp kendinize önce kendinizi kanıtlamalısınız başkaları zaten siz kendinizi kabül edince sizi kabul etmek zorunda .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Laralala L kullanıcısına yanıt
    Ee nolmuş yani? Meslek dediğin nedir ki günde 8 saat para kazanmak için yaptığın bir araç. Hiçbirimiz sevdiğimiz işi yapmıyoruz.

    Bana sorsalar derim ki dünyayı gezeyim cebime de para koysunlar :D Ama öyle bir meslek yok

    Ayrıca hangi işi yaparsan yap günde 8 saat bir süre sonra sıkar..bıkarsın
  • Windows Xp W kullanıcısına yanıt
    Bi bakacağım hemen çok teşekkür ederim.Bir yıl sonra türkiyeye dönebilecek olsam memnuniyetle giderdim şimdi biraz çekincelerim var. Euro daha çok artacak eminim. 6 yıla paramız iyice pul olur muhtemelen. Ailem üzülüyor sadece. Onlara öyle kin gütmedim hiç aksine onları üzdüğüm için üzülüyorum. Bi sene daha çalışıp tıp kazanmaya çalışmak yerine ya yurt dışı ya da tıpa benzer bölümlere yönelin türkiyede diyorsunuz yani. Çok teşekkür ederim yorum için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bıyıklı genç forvet kullanıcısına yanıt
    Değişik bi bakış açısı. Çok da haklısınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Laralala L kullanıcısına yanıt
    Seveceğin elbet bir şey çıkar ya .Misal bizim durumumuz iyi değil 28k sayısal sıralamam var ve muhtemelen 7k’lık TM sıralamamla tercih yapmak zorunda kalacağım o yüzden kendime çıkış yolu arıyorum umarım çıkacak sen de derse gerekli önemi vermemiş olsan bile yaşadığın yılların hatrına bir ödül göreceksin hocam . Nederler bilirsiniz iyi şeyler aniden olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bıyıklı genç forvet kullanıcısına yanıt
    Hocam siz ne okuyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sırf bu okul puanları yüzünden zamanında 20 k attı.Aynı diploma notum var.Burda kimseye laf etmem ama bizdeki hocalar çok kasıyordu.Deli gibi.Milletede sınavlarda 4 işlem sorarken bizde yıldızlı soru diyeceğimiz sorular soruyolardı.

    Ayrıca eşitlik adelet diyorsunuzda sırf okul puanı yüzünden full yapan bir insan düşünün.İlk 1k isteyen ünilere girme ihtimalin ortadan kalkıyor.Yani adamın okuma hakkını elinden alıyorsun.

    Ayrıca benim zamanımda okul katsayısı vardı ve bi anda sistem değişti.Bizim zamanda okul puanı kasan yoktu.Önemini bir liseli olarak bilemedik..

    Bakmayın bu sistemi herkes seviyor neden gidiyor özel okula kasmadan 95 ortalama.30k yapıyor tak 20kya atıyor.Temiz adelet işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows Xp W kullanıcısına yanıt
    Sıralamanız sahiden çok güzelmiş. Keşke ben de sizin gibi bi yere kendimi odaklamış olmasam da başka mesleklere de açık olsam. Mutlaka çok mutlu olacağım meslekler var ben de biliyorum ama kafama bi kere tıpı kitleyip bi türlü de ulaşamayınca şimdi onu kazanamamak okuyamamak ölümmüş gibi geliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DARKKO70 D kullanıcısına yanıt
    Hocalarima mi sovsem, sisteme mi sovsem bilemedim. Hayalim tip okumakti eleyici sorular çok azdi. 2018 de 27k den 45k ye atmisti(kirik obp) ama bu senenin asiri dokundu. Moralim bozuk hocam akrabalar ariyor soruyor hele 2 yillik gelmiyor muydu diyenler var. Uzulmemek elde degil her sene ayni siralama geliyor obp nin etkisinden sinav psikolojim bozuldu. Hepsini full yapsam 1500 lere giriyorum dolayisiyla sinava gergin giriyorum. Dikkat eksikligi yapiyor stres. Tyt rahat 100 yapabilecekken 86 yapmisim :( eridim resmen ne istah ne tebessum kaldi yuzumde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ravens123. R kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ülkede bu mümkün mü sizce?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Size çok sinirlenmiştim benim havalara uçacağım sıralamaya girmiş ne zırvalıyor diye ama çok üzgünün affedin. O kadar iyi yapmışsınız ki. Eminim zor olsa da iyi yaparmışsınız iki sene 27 ye girecek puanı almak kolay değil. Bilinçsiz akrabalardan herkes çekiyor siz de nasiplenmişsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biri daha yazmıştı yorumunu silmiş. İçini dökmüştün neden sildin ki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.