Şimdi Ara

Ben bi aptalım (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
15
Favori
16.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Geçmiş olsun kardeş gül gibi paranoyak olmuşsun.

    Sana tavsiyem ömrünü heba edeceğine başka alanlara yönel. Ancak o alanlar seni mutlu etmeyip, seni kötü hissettirdiğinde adam gibi çalışmaya başlayacaksın. Ha hala başlamıyorsanda demek ki zaten o bölümleri kazanacak kapasiten yok. Herşey anlamak değil. İnsanlar zaten çalışamadığı, oturup vaktini ayırmadığı için kazanamıyorlar. Ortalama biri çalıştığında rahat mühendis olabiliyor yoksa şu sıralar. Ömür kısa. Ömründen 4-5 sene yediğini söylüyorsun şimdiye mezun olup işe başlaman gerekirdi neredeyse. Emin ol güzel bir işe girip o maaşı alıp ailene muhtaç olmamak gibisi yok. Yemişim doktorluğu mühendisliği. Kafan çalışıyorsa sonrasında çalıştır o zaman. Çalıştır ki rahat yaşayasın. Ayrıca insanlar o 50 bini hayatları boyunca görmüyorlar nankörlükte etme bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam hakkınızda iyi şeyler olmuştur umarım.Şu teknoloji bağımlılığı olayını falan atlatmışsınızdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar, ben de sizin gibiydim.Ailem doktor, babam mühendis, kuzenim sınavda 101.oldu hacettepe tıpta okuyor, benden de beklentiler yüksekti, sizin gibi ben de kurslara gönderiliyordum küçükten beri piyano bale basketbol vs,7. sınıfa kadar da başarılıydım denemelerde birinci oluyordum, sonra okulda akran zorbalığına uğradım dayak yiyordum psikolojimi etkiledi çalışamamaya başladım. TEOGda da %1 in içine girerim diyordum,%6 ya girdim, neyse ailem benden ümitleri kesmedi yine de özel koleje burssuz gönderdi. Orada da akran zorbalığına maruz kaldım, bir de çabuk bıkan biriydim odaklanamıyordum dikkatim dağılıyordu, okulda 50 kişi vardı hep 30 40 a giriyordum. Özel hocalar dershanelere gidiyordum para verilmeye devam ediliyordu ve paraların boşa gittiğini hissediyordum ve bu beni çok üzdü. Ailem de benden ODTÜ bekliyordu, meslek seçtim ODTÜ Endüstri istiyorum dedim.Çalışmalar hızlanmıştı eskisi gibi salmıyordum fizik kimya iyiydi ama türkçe matematik biyoloji kötüydü, arkadaşlarım dalga geçiyordu nah odtüye girersin falan diye psikolojim bozuldu psikoloğa gittim, işe yaradı gibi heyecanım azalmıştı ancak sınav anında yine heyecanlandım, 35k ya girdim. Sizin gibiydim ailemin nasıl yüzüne bakıcam ne bok yicem diyordum. İşte sonra üniversiteleri araştırdım artık aileme para harcatmıcam parasız okumucam dedim yoksa ailemin durumu çok da kötü değildi bilkentte paralı okutabilirlerdi ama başkenti seçtim. İleride de kendi ayaklarım üstünde durmak istiyorum. Bu yazıyı sadece içimi dökmek için yazdım üzdüysem özür dilerim.




  • Bu arkadaş ne yaptı çok merak ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üşenmedim tüm girdileri okudum.Anladığım kadarıyla konuyu açan arkadaş ailesi tarafından çok fazla comfort zone(konfor alanında) bırakılmış(zira eleştiriye hiç tahammülü yok ve en ufak eleştiride yazanların annesine((or**,kendini pazarlayan gibi ithamlarla)) sövme cesaretini bulabiliyor.Senin iyi bir derece yapman için konfor alanından çıkıp kendini zorlaman lazım üstteki arkadaşların yorumları 'her ne kadar sert olsa da' maalesef haklılar.Gerçekler acıtır ancak doğruya ulaştırır.Sen konfor alanından çıkmayıp eleştiri kabul etmezsen sürekli ben ben diyip etrafındaki doğru söyleyen insanlara kulaklarını tıkarsan bu işin olabileceğini pek zannetmiyorum.Ve ayrıca tıp istediğini söylemişsin iyi hoşta hiç sorguladın mı ben buna ne kadar yatkınım,bu mesleği gerçekten yapabilecek miyim diye.Çünkü tıp sadece oturup ders çalışma yeri değil yeri gelecek hiçbir şeyden anlamayan insanlara laf anlatmaya çalışacaksın yeri gelecek hasta yakınları sorun çıkartacak.Sen daha burada sanaldan yazan,yüzünü bile görmediğin insanlara ana bacı küfür ediyorsun bunlara dayanabilecek misin?Dediğimi yanlış anlama ama maalesef durum bu.He ayrıca benim sınav hakkımdaki görüşlerimi merak ediyorsan bir sınavın hakkı maks 3 tür(1 sene normal giriş 2 sene mezun) (gerçekten önemli bir durum yoksa)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ice Platypus -- 3 Eylül 2020; 1:49:38 >




  • Çok merak ettim hocam kurs dediğin yer sistem mi?
  • naptin dostum neye karar verdin
    keske bu kadar kalmak yerine ailenin de durumu varmis yurtdisina ciksaymissin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ne ettinizzz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aptal değilsiniz ancak istikrarsızsınız anladığım kadarıyla. Bu rahatlıkla tıp kazansanız da o fakülte bi 10 yılda biter galiba. Herkes başarılı olacak diye bir şey yok, herkes doktor da olamaz. Elinizdekiyle yetinmeyi bilmeniz lazım. Hayatınızın en değerli yıllarını kazanamayacağınız sınavlara çalışmakla heba etmeyin. Ailenizin eğitiminizi destekleyecek maddi gücü de var gördüğüm kadarıyla, yurt dışında sınavsız bir çok seçenek var onları değerlendirin derim.
  • Okuyunca utandım. İnanılmaz mutsuz bi dönemdeydim herkese saldırmışım. Hak etmediklerinden değil ama hiç hoş değil. Hocam allahın emri 3 kere girmek değil sonuçta. Bence iki kere olmalı maksimum ama olmadıysa olmadı. Enerji ve istek yoksa gidilir varsa kalınır yani ama bence de mantıklı ola bu kadar uzatmayıp başka alanlara yönelmek bi şey diyemeyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigma. Sistemde de mi benim gibi biri var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ŞU KONUYU UPLATMAYIN OLUM AŞAGILIK KOMPLEKSI VAR BU KIZDA HÂLÂ DÖNÜT BEKLİYORUM

    nereye gittin bu arada, ciddi soruyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FEC8BB1EA -- 26 Eylül 2020; 10:39:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni engellemişim ve yorumunu göremiyorum. Bu konuyu mu takip ediyorsun skörjdmeh trajikomik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ne yaptın?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Laralala L kullanıcısına yanıt
    2018-19'da Sigma'daydım ben de. O zamanlara geri dönsem kapısının önünden geçmem.
  • Naptın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.