Şimdi Ara

Sanayi esnafının göZünün kalkması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
12.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sanayi iğrenç ama yetkili servis de fena geçiriyor. 2013 fluencemiz vardı. şanzıman kilitledi. MANUEL şanzımandı. yetkili servis geçen sene 6500 lira fiyat verdi. yenisini takacakmış. sanayide 1100 liramiydı neydi. o fiyata yaptırmıştık.
  • Bi an konuyu ben açtım sandım. Birebir aynı deneyimleri paylaşıyorum. Para kazanmak istemiyor sanki ibineler. Hepsi ayrı bir havada. Suratına karşı anasına sövmüşsün sanki öyle bir haller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ibrahim Akca kullanıcısına yanıt
    Neden böyle bir durumun olduğunu sormak yerine bunu mu söylüyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 28 Temmuz 2020; 12:37:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ilk aracımı babamın iş yerinden almıştım. O zamanlar ehliyet yeniydi sıfır araç değildi, sıfırdı ama benden önce elemanlar binmişti o yüzden dışarıda servise götürüyordum. Ne zaman ki sıfır araba almaya başladım o gün bu gün asla sanayiye gitmiyorum. Hele bu saatten sonra arabama body kit tarzı parçalar bile taktırmam. Adam kendi arabasına yapmayacağı zulmü benim arabama yapıyor. Vida atıyor, silikonu basıyor. Ne var ne yok her şeyi serviste yaptırıyorum. Sanayi ustaları avuç yalasın. 600 liraya taktığı egzozu 200 liraya sökenler kusura bakmasın aç kalsınlar. Ben bunlara daha para kazandırır mıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el bir araç aldım. Alır almaz götürdüm tanıdık bir ustaya sanayiye bıraktım. Dedim ki "usta bak ben bunu yeni aldım. Neyi var neyi yok bak, çoluk çocuk uzun yola gideceğim değiştirmesi gereken ne varsa değiştir yani sana güveniyorum kazık atmadan neresi riskli ise yenile dağın başında yada gece otobanda kalmayalım" Aldığım araç da 2012 orijinal linea. Bakımlı ama ben tedirgin olmamak için ustaya teslim ettim. Neyse aldık arabayı liste yapmış bu bu değişti falan bakmadım bile verdim parasını aldım ailemi çıktım yola. Ispartada Toto dağı var. Merkeze 150 km. Ve yok üzerinde 1 tane usta , sanayi bırak neredeyse insan yok.. Sağ tekerden bir cayırtı kopmaz mı? Aman Allahım arabanın jant ateş gibi..Araçta 3 çocuk var 2 kadın var bagaj full dolu. Hatta içi de valiz dolu..Aradım ustayı böyle böyle..Adam demez mi balata bitmiştir..Usta dedim sen değiştirmedin mi? Sol tarafa baktım bakata iyiydi demez mi? Sağ tarafa bakmamış.. 1 saat bekledikten sonra soğudu ve frene basmadan o dağı vitesle yada çok az fren yaparak tam 5 saatte geçtim frenciye zor attım kendimi..Siz siz olun her iki tarafa da kendiniz bakın asla güvenmeyin..En keyifli yolum bana zehir oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sanayi esnafına hiç bisey diyemem çünkü onları bu hale birazda biz getirdik okul da. Başarısız olan okulu sevmeyen çocuklarımıza biz bundan adam olmaz sen okumayacaksın belli deyip dışladık ve sanayi ye verdik cahil bıraktığımız eğitim almayan çocuk gün geldi büyüdü ve bu sefer koz onun eline geçti zaten eğitim almamış sürekli küfürlu ve insanlığın olmadığı bir ortamda yetişmiş ve patron esnaf vs vs olmuş ondan sonra biz bu kişilerden ahlak kibarlık anlayış bekliyoruz bu adamlar hayattan hep kazık yemiş kazık yiye yiye kazık atmasını öğrendiler
    Bu ülkede okadar sorun var ki düzelebilmemizin tek çaresi eğitim sağolsun amerika almanya bizi kıskanıyoo dediğimiz hükümet bu ülkenin kanayan yarası olan eğitimi daha da mahvetmiştir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2015 model aracım ondan önceki de 2012 idi, hiçbir zaman servise gitmedim, sanayi deyince cahil tipler dememek lazim genellemek kolaydır insanın tembellik özelliğini destekler , sanayi içinde cevher ve işini bilen severek yapan az da olsa bir kitle var.

    Benim tanıdığım yıllardır araba emanet ettiğimiz ve araç alacağım zaman da götürüp fikir aldığım , canımı emanet ettiğim kişiler bunlar. Yaptığı işe bakarım müşteriye yaklaşımına bakarım zaten ortaya çıkıyor sonucun ne olacağı. Adam kabinden çıkmıyor ise sen de ona anahtar vermeyeceksin, iş vermeyeceksin.

    SANAYIDEKILERIN BIR TARAFINI KALDIRAN KIŞILER SANAYIDE BU IPLEMEZ MUAMELEYE RAGMEN ONLARA IS VEREN ARABA EMANET EDEN KIŞILERDIR.

    Aynı müşteri tipi sokakta da mevcut, manavı kasabı hepsi müşteriye b*k muamelesi yapıyor bu hanzolar gidip ertesi gün aynı yerden alışveriş yapıyor sen kendini ezdirirsen kırbacı vuran çok olur. Para sende kardeşim o aç kalmak istemiyor ise esnaflık yapıp seni memnun edecek ki sen ona tekrar gidesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pudinkk -- 28 Temmuz 2020; 1:49:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum. Tanışınız, güvenilir sağlam ve işten anlayan bir ustanız yok ise, ha sanayiye girmişin ha paranı kumarda yemişin. Adam motora bir el atacak, oradan 2 parça sökecek, motor çalışmıyor şusu eksik busu eksik derken 1 hafta bekletecek vs. sen bir bakmışsın milyarlık (eski paraya göre) olmuşsun.
  • işte bu tip sorunlar yüzünden yetkili servisi tercih ediyorum genelde.
  • bildik tanıdık ustaların yanına gitmek lazım
  • Sadece oto sanayi ile sınırlayıp diğer esnafın hakkını yemeyelim.

    Marangoz imal ettiği dolapları 20 Mayıs'ta getirip monte edecek, bugün 28 Temmuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayi esnafı felaket, bakmayın öyle aç gözüktüklerine hepsi senden benden iyi kazanıyor, akşam çay muhabbetlerinde kazıkladıkları müşterileri birbirlerine anlatıyorlar.

    Ama sanayi her zaman dolu, onlarca araba sırada bekliyor. İnsanlar şu yetkili servis olayını bir türlü kabul edemiyor, zamanında kim korkutmuşsa bunları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-B3C93D2DD

    Ben sanayi esnafına hiç bisey diyemem çünkü onları bu hale birazda biz getirdik okul da. Başarısız olan okulu sevmeyen çocuklarımıza biz bundan adam olmaz sen okumayacaksın belli deyip dışladık ve sanayi ye verdik cahil bıraktığımız eğitim almayan çocuk gün geldi büyüdü ve bu sefer koz onun eline geçti zaten eğitim almamış sürekli küfürlu ve insanlığın olmadığı bir ortamda yetişmiş ve patron esnaf vs vs olmuş ondan sonra biz bu kişilerden ahlak kibarlık anlayış bekliyoruz bu adamlar hayattan hep kazık yemiş kazık yiye yiye kazık atmasını öğrendiler
    Bu ülkede okadar sorun var ki düzelebilmemizin tek çaresi eğitim sağolsun amerika almanya bizi kıskanıyoo dediğimiz hükümet bu ülkenin kanayan yarası olan eğitimi daha da mahvetmiştir
    Hiç bu açıdan bakmamıştım, noktasından virgülüne kadar kusursuz bir yorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paranla bu ülkede en iyi sanayiide rezil olursun...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Denetleme olmadığı için kafalarına göre at koşturuyorlar. Arabayı test ederken kalfanın araçı perte çıkardığını anlatıyordu bir tanesi. Adama ödemişler parasını sonra.

    Bazen sanayiye gittiğimde dönünce aklımda kalan dükkanların google yorumlarını okuyorumda fena. İşin ilginci yetkili servislerinde bir şeyden anladığı yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbolineam

    sanayide iş yapılmaz. hep yüksek işçilik isteyip beni yoruyolar
    işlerini iyi yapmıyolar.
    işini iyi yapan sanayi ustaları var fakat onlarında önünde araba kuyruğu var.
    markalaşmış büyük oto servisleri tercih edilebilir fakat denemek lazım onlarda bile yanlış var.
    önceden bakkallarda böyledi a101 bim geldi bakkallra kimse uğramaz oldu
    keske böyle büyük işini ucuz ve hakkıyla yapan büyük servisler gelse de insanlar bu sanayideki insanlara iş yaptıramasa...
    Sanayide işletmesi olan biri olarak şunu söyleyebilirim. Son 10-15 yılda ülkede usta yetişmiyor. Az bir şey işi öğrenenler dükkan açıp usta diye takılıyor maalesef. Zaten belirtmişsiniz işini bilen ustaların kapısının önü araba dolu. Sanayide işi bilen ustaları serviste maalesef bulamazsınız. İşler tam tersine de dönebilir 3 kuruşluk bir şey için servis de fahiş fiyatlar çekebilirler. Ancak çoğun forumdaki arkadaşlara katılıyorum sanayi usta bulmak cidden zor.
  • Sanayiyi tanımayan birinin daha serzenişini dinlediniz. Sanıyorum dağılabiliriz.

    Burası Türkiye, işini bir tarafın ucuyla yapan, ise hakim olmayan ve/veya sütü bozuk olanların toplamı işini hakkıyla yapanlardan daha çok.

    Türkiye'de kötü ev boyacısina, mobilyacıya, müteahhite, kasaba, manava denk gelmek de aynı derecede yüksek ihtimal.

    Sanayide tanımadığın adama gitmek için yürek yemiş olmak lazım. Ama düzgün usta varsa elinin altında. O adamı üzmemeli. O adamlardan çok yok. Sadece sanayi için geçerli değil bu. Düzgün müteahhit de çok yok. Onu da üzmemeli. Düzgün manav da çok yok. Onu da üzmemeli.

    Neyse, sonuçta sanayi de Türkiye'nin kalanı gibi. Benim asıl ustam şaşmaz yokken büyük sanayide dükkanı olan, şaşmaz açılınca sasmazdan dükkan alıp taşınan, babası da usta olan bir abi. Öyle sıradan araba degil, iki kapı direksiz 57 Chevrolet emanet ediyorum. Araç iki hafta adamda kalıyor. Gözüm arkada kalmıyor.

    Böyle bir arabayı Chevrolet yetkili servisine geçtim iki haftayı, iki gün bıraksam gözüm açık uyurum.

    Subaruma Subaru servisi Argos bakıyordu. Abbas abi. Muazzam bir adamdır. Subaru yetkili servisine cvt yağı değişiminin iptal edildiğini öğreten adamdır. Subaru yetkilisi Bayraktar, Subaru Japonya cvt yağ değişimini durdurmuş olmasına rağmen gelen müşterinin yağını değiştiriyordu... Yani, yetkili de ne kadar yetkin, onu da sorgulamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayi esnafı ne zaman düzgünmüş ki şimdi, öyle olsun... Adamların hayatı yalan dolan ve kolay yoldan para kazanma üzerine kurulu olmuş durumda. Kimsenin yapmak istemediği ara meslekler artık çoğu beyaz yakalının kazancını katlıyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.