Şimdi Ara

Covid-19 hastalığa yakalanan her 1000 kişiden 7'si ölüyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
2.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bakın bin kişiden 500 demiyorum bin kişiden 100 de demiyorum. Sadece 7 kişi.

    Bunların yarısı zaten "hapşu" deyip ölecek kadar yaşlı insanlar olduğu için geriye birkaç kişi kalıyor.

    Yani 1000 kisinin tırnağına taş değse daha fazla insan ölürdü. Ne gerek vardı bu kadar yasağa zulme.

    Kaynak :https://evrimagaci.org/covid19-hastaligina-yakalanan-her-1000-kisiden-7si-oluyor-9028

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Süper zekalılar. Burada normal sağlıklı insanlar değil burada amaç kronik hasta insanları korumak. Lösemili çocuklarda ölüm oranı kaç biliyor musun? Yada kanser hastası insanlarda? Belki 25-30 yıl daha yaşaması beklenen astım hastalarının pnömöni geçirip ölmesine neden olacaksınız. Öyle keko gibi maskesiz aylak aylak gezenler katilsiniz, kronik hasta insanların yaşam hakkını elinden alan katiller!
    mental retarde olduğunuzu duyurmak için bu kadar çabalamayın. 7/1000 yüksek bir orandır. anlamaya beynin yetmiyor problem o. ki hiçbir sağlık sistemi hızlı gelişen toplum bağışıklığına yetişemeyeceği için yoğun bakım hizmeti alamayıp ölenler de oranı ciddi yükseltir. viral yük diye bir kavram vardır. dokunduğun heryerde virüs varsa daha çok hasta ölüm sekelli iyileşme olur. türkiyede ilk vaka görülmeden önce okulda hocasıyla öğrencisiyle yaptığımız seminerde bile bu aptal argümanların cevabı verilmişti. magazinel bilgiyle gelmiş bir de başlık açmış utanmadan

    edit:bir de şeyi ekleyeyim hala grip grip diyenler için. bu ağızla konuşmanız aslında bilmediğinizi gösteriyor aöa cevap veriyoruz işte. bilmeniz gerekmez de biliyor gibi konuşmanız acayip. grip dediğiniz influenza virüs. her yıl yeni sujları tespit edilen ve önceki yılki sujlara göre aşısı üretilen virüs ailesi. hiçbirşey olmadıysa bile üsye şeklinde geçirdik çoğumuz. yeni sujlara bile çoğu kez çapraz olarak bağışığız. vücudumuzun iyi tanıdığı virüsler yani bunlar. covid 19u ise hiç tanımıyoruz ve çevre şartlarına çok dayanıklı bir virüs. konunun influenzayla hiçbir alakası yok yani. kaç ay oldu hala aynı şeyleri konuşuyorsunuz
    İki tane ergen gelmiş burada analiz kasıyor ya hey Allah'ım. Öncelikle şunu unutmayın, bu virüs çok resmi verilerden çok daha fazla insana bulaştı ve çok daha fazla insanın ölümüne sebep oldu. Bir düzine ülke dışında hiçbir ülke ölüm sayılarını doğru bir şekilde açıklamıyor.
    Astım hastalarına ağır grip örneği vermişler bir de iyi misiniz ya siz? Ağır gribin çok ciddi tedavi yöntemlerinin olduğunu bilmemeniz imkansız. Kış aylarında grip salgını olduğu dönemlerde o kadar tedbirsizliğe rağmen kaç kişi mevsimsel gripten dolayı entübe edilmiş biliyor musun? Bence bilmiyorsun çünkü hiç kayda değer bir seviyede değil. Oysa korona onca tedbire rağmen aynı anda bini aşkın insanın solunum cihazına bağlanmasına neden oldu. Haydi koronaya mevsimsel grip gibi bir yol verelim. İnsanlara solunum cihazı ve onu bağlayacak sağlık personeli bile bulamazsın. O kaosun içinde devamlı sağlık desteği görmek zorunda olan diğer kronik hastaların (lösemi, diyaliz, kanser) tedavilerinden mahrum kalmasına bağlı olarak hayatını kaybedeceğini de hesaba kattınız mı?
    Ben söyleyeyim gerçeği, katsanız da katmasanız da umurunuzda değil çünkü bencillik çok daha büyük bir hastalıktır. Sevdiklerinizi son bir kez nefes alırken göremeden toprağın altına gömmenin ne demek olduğunu bilseydiniz böyle konuşamazdınız. Tek kelimeyle yazık.
  • devlet başkanları bakanlar hiçbirşey bilmiyor herşeyi sen biliyorsun
    sen 'ekonomi kötü ise para niye basmıyoruz yaaa' da dersin
  • Ne binde 7 si binde 2 bile degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neye göre binde 7? tedavi alanların binde 7 simi yoksa hastalığa yakalanıp hiç tedavi almayanların binde 7 simi?
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Virus bulastigi tahmin edilen toplam kisi sayisi icindeki olum orani.

    Binde 7 degil ayrica tahmini en cok binde 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 24 Temmuz 2020; 9:51:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer önlem alınmazsa hasta sayısı düşünemeyeceğiniz bir hızla artar. Ağırlaşan hastalar için makine bulunamaz ölüm oranları da patlar, zamanla hastaları muayene edecek doktor da bulamazsınız.
  • Yasağa ihtiyaç vardı çünkü bilinmeyen bir virüs idi. Şu anda bir çok şey bilinmekte ama hala bilinmeyen yerler de var.

    Araştırmalar da devam ediyor.

    23 temmuz verileri ışığında;

    Nüfusa göre vaka oranı: % 0,27
    Nüfusa göre ölüm oranı: % 0,007
    Nüfusa göre test oranı: % 5,35

    Vaka sayısına göre ölüm oranı : % 2,49

    Vaka sayısına göre iyileşen oranı : % 92.41
  • İyide kardeşim bu virüsün en büyük özelliği öldürücü olması değil zaten.Yayılma ve vicudu ele geçirme hızı.Ölüm vicudun bağışıklık sistemine göre oluyor.Bukadar hızlı yayılan bir virüsde binlerce kişi aynı anda hasta olursa sağlık sistemi kaldırmaz amaçda bu zaten.Evet ölüm oranları belki düşük ama yayılma ve vaka sayıları fazla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Yayilma ve vaka sayilariyla ilgili bildiginiz hersey varsayim. Hicbiri de kesin bilgiler degil. Problem zaten tamamen varsayim bilgileri insanlara bilimsel kanit gibi gostermeleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Covid-19 hastalığa yakalanan her 1000 kişiden 7'si ölüyor!


    bu yazı amerika için yazılmış fakat türkiye için de benzer şeyleri söyleyebiliriz rakamları biraz değiştirerek. ve türkiyedeki "yasak ve zulüm" bildiğiniz üzere çok da katı değil. gidin kordona, bodruma, ayasofyaya insanlara nasıl "zulüm" edildiğini kendi gözlerinizle görün. maske takan kişi takmayandan daha az, her yer açık ve insanlar yanyana. yani hayat neredeyse normal, maske takan insanlar hariç. amerika biraz daha kısıtlayıcı olmalı bu yönden. karşılaştırmak için söyledim.
    umarım bu verileri okuduktan sonra durumun ehemmiyetinin farkına varırsınız.




  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Tabi cokta kati degil . Amerikada maske zorunlu degil bi kere. Turkiyede zorunlu, takmasanda yaninda tasimak zorundasin. 40 derece sicakta olsa takmak zorundasin. Coluk cocuk takiyor, takarken kosuyor, oynuyor. Millet nefes alamiyor, soforluk yapmaya calisiyor.

    Bu eziyeti neden cekiyoruz , soyleyelim, ilac ve asi endustrisine koleligimizi tescillemek icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    hocam türkiyede yaşamıyorsunuz galiba. maske takan, takmayandan fazla. hayat normal yani. bunları geçin, komplo teorilerini falan da geçin de attığım fotoğrafı okuyun biraz. asıl varmaya çalıştığım mesele o, gerisi teferruat.
  • Bence de varsayımlarla insanlara büyük korkular yaşatıldı. Etrafımda bir çok insana virüs bulaştı. Tanıdıklarım içinde hiç biri ciddi bir hastalık belirtisi göstermedi. Çoğu bir iki gün ateş ve göğüs ağrısı dışında hastalığı hissetmedi. Hiç birine herhangi bir tedavi uygulanmadı. 14 gün boyunca karantinada kaldılar ve çıktılar.
  • Süper zekalılar. Burada normal sağlıklı insanlar değil burada amaç kronik hasta insanları korumak. Lösemili çocuklarda ölüm oranı kaç biliyor musun? Yada kanser hastası insanlarda? Belki 25-30 yıl daha yaşaması beklenen astım hastalarının pnömöni geçirip ölmesine neden olacaksınız. Öyle keko gibi maskesiz aylak aylak gezenler katilsiniz, kronik hasta insanların yaşam hakkını elinden alan katiller!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 24 Temmuz 2020; 10:29:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu insanlar ağır grip geçirirse ne olur haberin var mı? O zaman yılın her 8 ayı grip bitene kadar dünyayı kapatalım ölme ihtimalleri var çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Orada yazan hersey varsayim, akciger hasari , su hasari bu hasari, hepsi varsayim, ayrica covid yuzunden mi yoksa ventilasyon yuzundenmi o da kesin degil. normalde boyle birsey soyleyebilmen icin cok sayida calisma olmasi gerekir. Bunlar bir iki tane calisma goruyor sonra bunlari kanunmus gibi one suruyorlar.
    Turkiyede yasiyorum siz asil turkiyede oldugunuzdan eminmisiniz, maske yasagindan haberiniz yok galiba hala cikmis burda amerika savunmasi yapiyosunuz amerikada maske zorunlu degil dedigimiz halde.
    Ayrica olum orani %1 degil %0.1. (influenzayla ayni). Size sadece hastanede yatanlar arasindaki olum oranini gostererek korku yaratiyorlar.

    Komplo teorisi suanda sizin bizzat inandiginiz savundugunuz seylerdir. Gercekler ise insanlarin gene insanlari kullanmasindan ibaret.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 24 Temmuz 2020; 11:40:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tellooozs kullanıcısına yanıt
    İlk sars ve merste çok fazla sayıda insanı öldürmeye müsaitti. Ağır grip için ilaç var ama Korona için yok. Japonlar neden 2004’ten beri metrolarda maske takıyor sanıyorsunuz? Yahu bu nasıl bir düşünce yapısıdır. Takacaksınız o maskeyi hiç kusura bakmayın. Annemin 23 hastası feci şekilde öldü. Madem öyle ben de otoyolda 180’den aşağı hızla araba kullanmayayım. Arabası kötü olanlar kazada ölüyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 24 Temmuz 2020; 10:40:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın kapatılma nedeni de virüsün kara veba gibi yayılmasını engellemek. Dünya kapatıldığı halde böyleyken dünya kapatılmasaydı bütün yaşlılar ve kronik hastlar ölür, siz de göbek atardınız. Dünyayı kapatmak hastalığı tanımada zaman kazandırdı. 10 yıl sonra çıkacak grip için bile tedavimiz varken Corona hakkında hiç bir şey bilmiyordum. Yahu farmakolog, virolog olmayan iki tane redneck Amerikalı yazarın gazına gelmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    Neye dayanarak söylüyorsunuz bunu? Hadim Bizim Ülke şaibeli o konularda kabul Çin Abd İtalya okadar insan birdenbire boşunamı hastahanelere düştü?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gribin kesin ilaci oldugunu kim soyledi?
    Gripten yilda bir milyon kisi standart olarak oluyor. Kronik hastalar icin gripte tehlikeli. Koronanin daha tehlikeli olduguyla ilgili elde kesin veri yok.cunku sadece korona testi uygulayarak korona vakalarini kesin olarak belirleyemezsiniz. İnfluenza testi uyguladiginizda da pozitif cikacaklardir?

    Korelilerin hava kirliligi yuzunden maske taktiklarini biliyormuydunuz, evlerinde bile hava filtrelerini kullandiklarini. Japonyada da ayni sekilde. Bu ulkelerde hicbir zaman zorunlu karantina ve maske olmadigini da biliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.