Şimdi Ara

Akşama Patatesli Biberli Ekran Kartı Pişiriyorum (Fırında Gtx780) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
8.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynı işlemi ati x1550 karta yapıp yıllarca kullanmıştım. Birkaç defa tekrarladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani böyle konuları paylaşım olsun güzel vakit geçirelim diye açıyoruz arkadaşlar.
    https://forum.donanimhaber.com/satilik-gtx-titan-x-maxwell-12gb-cgartist-lere-ozel--141891419#141891419

    Adam gelmiş benim 2.el satış konuma iftira atıyor bu nedir böyle, ayıptır , günahtır. Koca koca insanlar küçülmeyin bu kadar. Buradan resim alıp başka alakasız bir ilana paylaşmak nedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nokata

    Hocam merhaba ciddi ciddi benim laptopda ekran kartı driver yüklenmiyor. Birisine sordum 70 lira reballing dedi. Güvenedim fiyattan dolayı. Sizce fiyat nasıl. Doğru mu?
    70 liraya o işe hayatta girişmezler. Kartı ısı tabancasıyla ısıtarak tamir etmeye çalışacaklardır. bu iş için 70 verilir mi verilmez mi orası size kalmış tabi.
  • Bu arada aklıma gelmişken sorayım. Bu ekran kartlarının yonga bağlantısını neden intel-amd cpu/anakartlarda olduğu gibi ''değerek'' değil de lehimle yapıyorlar. Evet o iğneler ya cpu'da ya da anakartta olmalı orası kesin ama aynı şekilde o iğneler kartta da yongada da olabilirdi böylece sıkıştırıldıktan sonra da sorunsuzca kullanılabilirdi. Eğer geçmişten beri böyle olsaydı eminim çoğu kart şu an çalışır durumda olurdu.
  • guzel konu eline saglık.benim de boyle hd 7950 gitti asus marka.tamir icin 300-400 tl istemislerdi ederi o kadardı.keske bende fırınlasaydım
  • Bu kartlar bozulmazsa neden yenisi alınsın

    Bu arada ilginçtir, yeni kartlar daha çabuk bozuluyor gibime geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gördüğüm en garip ve ilgi çekici konulardan birisi
  • Extreme37 kullanıcısına yanıt
    “Termal macunla özel mesaj yaptım”

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Afiyet olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En fazla 3 ay çalışır üşenmem ben dersen yine fırınlarsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bakalım artık ne kadar çalışacak, hiç yapmadığım birşeydi ilk defa denedim. Birdahaki deneme büyük ihtimal çakmak yada ısı tabancası ile olur
  • iyi mantık da lehim eririken hiç mi kondansatörler gibi elemanlar zarar görmedi?Bir de 150'de lehim nsaıl eriyor ki lehim tabancaları 400 derecede çalışır
  • benim laptopu 4 senedir saç kurutma makinesiyle fırınlıyorum. eğer dikkatli yapmazsanız haşat olur. tamire versen onlarda fırınlamıyorsa bisey bilmiyorum.
  • Bozulursa bana verebilirsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ilk defa böyle bir uygulamaya şahit oldum. Çalışması gercwkten de şaşırttı. :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim ben izmir köfte seviyorum tepsiye suda koydum umarım sendeki sonucu alırım rtx2080 haydi bakalım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kunGFu

    bazi kartlarda lehimleme hatasi sebebiyle böyle bir sikinti meydana gelebiliyor ve firinlama sonrasi relatif uzunca bir süre calisabiliyor fakat lehim ömrü dolmussa firinlasanda kisa bir süre calisip tekrar ayni hatayi veriyor.

    benim gtx 770 baktim 82 derecelere kadar stok fanla cikiyor. Dedim bu olmaz böyle, gittim arctic twin turbo ii aldim kart 69u gecmeden uzun yillardir kullaniyorum. Hala kullaniliyor ryzen li render ve modelleme makinesinde. 2013 model kart aldigim gibi garanti iptal oldu ama degdi.

    sogukken ki sicaklik ile max sicaklik(delta T) arasinda ki fark ne kadar az olursa lehim ömrü o kadar uzar. Uzun süreli yüksek sicakliga maruz kalmasi, delta T farkindan daha fazla etkiler(Genlesme konusunu inceleyin). kullanilan lehimin kursunlu ve kursunsuz olmasi da lehim ömrünü direk etkiler. Fan Stop özelligini gtx 1060 ta 2017 basindan beri kullanmiyorum (bosta 33-35 derece) bakalim akranlari ile ömrü arasinda ne kadar fark olacak :)
    Hocam lehimleri uzun ömürlü olması için fanlar hep çalışsın mı diyorsunuz yoksa fan stop olsun kart boşta 60derecede çalışsın daha iyi mi diyorsunuz anlayamadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    ben fanlari sürekli calistirarak deniyorum, bunu söylemeye calistim. Akrankari ile ömür farkini o zaman anlayacagiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kunGFu

    ben fanlari sürekli calistirarak deniyorum, bunu söylemeye calistim. Akrankari ile ömür farkini o zaman anlayacagiz
    ben de boşta fanları %20 30 açıyorum valla fanstop özelligi bana göre değil kart göz göre boşuna 50 60 derece sınırlarında takılıyor

    tam yükte de 55-60 derece civarı olacak şekilde bir uv'ye sahibim (psikolojik olarak 60 ve üstünü kaldıramıyorum, bi de bu lehim olayını araştırırken aynen dediğiniz gibi yüksek sıcaklık lehim ile alakalı biçok şey okumuştum onun da etkisi olmuştu)

    bakalım kaç yıl dayanacak benim 1080, gönlümden geçen şöyle bi 5 yıl dayansın. r7 265 ile 720p 20 fpsye tamah etmiş insanım, bu kart ile de bi 5 yıl kadar gitmek istiyorum ama bu lehim sorunu, gpuların sık sık arızalanması da korkutuyor tabi, kart bi bozulsa cozurt aynı kalibrede rtx 2060 fln almaya kalksam cozurt 2500 bilmem kaç lira




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.