Şimdi Ara

ÇİM BİÇME MOTORU Önerirmisiniz lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar selamlar

    bizim fazla bir yerimiz yok ama 2 dönüm e yakın biraz da rampa yani nerden baksak yarısı rampa arazinin fındık toplarken bile zorluk cekiyoruz cok dik olan yerleri var baş kısımlarda
    ortaya dogru düzelip asagıya dogru düzleşiyor
    burada çim/ot biçmek için bir kesici motor arıyorum da şu misinali motorlar bizim köylerde kullanılıyor
    normalde her yıl para vererek kestiriyoruz da şuanda mesela 250-300 civarı bende ugrasmak istemiyordum ama şimdi dusunuyorumda alırım bi motor öderim ona taksit misali yavas yavas gidip kendim keserim
    ama marka ve model arasında kararsız kaldım stil olanları cok kaliteli diyorlar ama bir akrabamızda var baya agır sırtta bir sure sonra baya yoruyor rahat hızlı hareket edemiyor

    bizim orada şuanda kesilmemiş otlar neredeyse 2m yi bulan otlar var diken karısık yani
    sonucda dipten girilirse kesmiyecek mecbur kaldır indir yapılıyor motor agzı buda efor isteyen birsey yoruyor insanı
    hafif ama motor gücü yerinde bir öneriniz olursa sevinirim aldıgım zaman sıkıntı cıkarsa ah vah çekmiyim lütfen :)







  • Stihl denince kalite gelir akla, ağırlık değil.
    Benzinli tırpan, motorlu tırpan denen sistemi konuşuyoruz anlaşılan. Omua asılan bu sistemlerde ağırlı nedenön planda? Hepsi zaten birbirine yakın ağırlıkta değil mi?

    Her markanın birçok modeli olur. Ama marka sayılmayacak üreticiler belki tekbirürünü sunabiilirler. Bir markanın birço modelinden size uygununu seçersiniz. Ağır dediğiniz alet belki ço daha kuvetlidir ve ya eski modeldir??? Bugün aynı markanın tüm modellerinin teknik bilgileri ile incelemlisiniz. Tabii piyasada hangilerini bulabilirsiniz o da ayrı mesele.

    Rastgele şu tip fonksiyonl bir cihazı gördüm. Çok özellikli aa kalitesiz sistemler kısa ömürlüolur. yine de paaylaşma isterim;https://urun.n11.com/tirpan/oleo-mac-bc240d-benzinli-fonksiyonel-tirpan-P437289668?Fonksiyonel+Aparatlar=%C3%9Cfleme+Aparat%C4%B1&gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjw6uT4BRD5ARIsADwJQ19mYIdt376Xt6QCRhTFTkvm63ZDEEfhikgH5gPmOFbjJ6dddefkOTkaAqSOEALw_wcB
    ÇİM BİÇME MOTORU Önerirmisiniz lütfen




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Sadece motor bile 2500.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende PROTER PGS 520 T var. Genel olarak memnunum. Pek sık ihtiyaç duymadığımız için alet de yıpranmıyor haliyle.
    Sürekli ot biçmiyorsanız veya çok büyük bir araziniz yoksa orta halli aletler işinizi görecektir. Aksi halde hyundai, stihl gibi markalar tercih etmekte fayda var.

    Bu ot biçme konusunda bilmeniz gereken bazı püf noktalar var. Motorlu tırpanların 2 tipi var. Spiralli (Sırt tipi) ve spiralsiz (omuza asmalı). Spiral denen aktarma organı arıza yapmaya müsait olduğundan ben omuza asılan tipte olandan tercih ettim. Spiralli olanın avantajı aletin ucunu daha özgürce hareket ettirebiliyor olmanız. Eğer ağaç dallarının uçlarını kesmek gibi amaçlarla kullanmayacaksanız spiralli olan çok gerekli değil.

    Eğer biçeceğiniz arazide yeşil otlar, çimenler varsa misinalı sistem en güzeli. Yere çok yakın kesme işlemi yapabiliyorsunuz. Kaldırım taşlarının üzerini temizleyebiliyorsunuz. Fakat keseceğiniz bitkiler içinde serçe parmak kalınlığı civarında odunlaşmaya başlayan bitkiler varsa misina yetersiz kalıyor. Bu aşamada üçlü bıçak kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer fındık sırıklarını kesmek ve odunsu bitkilerle tam olarak mücadele etmek isterseniz elmas uçlu testere kullanmanız gerekecek.

    Biçeceğiniz çalıların uzun boylu olması çok problem değil. Eğer çok sık ve sert değilse tabandan bile biçebilirsiniz. Fakat alet zorlanıyorsa ortadan bir kat alır o şekilde 2 aşamada kesersiniz.

    Motorlu tırpan kullanmak biraz tecrübe istiyor. İlk zamanlar haddinden fazla benzin harcayabilir ve bitkileri düzenli şekilde biçmekte zorlanabilirsiniz. Birkaç kullanımdan sonra alışırsınız.
    Motora koyacağınız benzine yağ karıştırmayı unutmayın. Her zaman siperliğinizi takın, pantolon giyin. Eğer testere takmadıysanız aletin koruma plastiğini sökmeyin.




  • Hyundai Hyx.M58S Motorlu Sırt Tipi Tırpan

    bu modeli aldım arkadaslar n11 de 2730 tl e geldi şuan piyasada pahalı urnler sanırım
    3.0 h modeli kıyaslamalarda bu motor gucu iyi oldugu söyleniyor
    bana belkide gerekli deildi bu kadar güclü motor ama emin olamadım bunu önerdiler aldık da

    motaj yapamıom :D

    kurulum yapabilen varmı acaba yardımcı olabilecek varmı

    motor a baglanan kablo yerinde takıldım suan
  • NewLiFe61 kullanıcısına yanıt
    resimlerle anlatın sorununuzu
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    servis e götürdük hocam karbiratör arızalıymıs sanırım ondan calıstıramadık garantiye yolladılar sıfır makinanın parçası bozuk gelmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.