Şimdi Ara

Ucretli Yamalari Sikayet Basligi (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
6
Favori
17.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zeoce kullanıcısına yanıt
    Tabiki de olur ama genelde buna göz yumarlar. Bir de onların izin almadıkları nereden çıktı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre;

    Take2 yada rockstar ihtar falan atmadı hatta adamların olaydan haberi bile yok.

    Tüm bu tantana proje ilerledikçe ellerindeki işin ne kadar kıymetli olduğunu anlamalarıyla başladı. Bu kadar değerli bir projeyi 3 kuruşa insanlara vermek istemediler eğer direk satarlarsa o adamdan bir daha para kazanamayacaklardı. RDR 2 dediğimiz oyun yıllar boyunca müşteri çekecek ve yıllar içinde farklı aralıklarla defalarca kez oynanabilecek bir oyun bu yüzden direk satmak yerine büyük bir hevesle 7 aydır herkesten gizledikleri pass sistemini getirdiler ki işin patlak verdiği ikinci kısım da burası çünkü grubu deli gibi savunanlar dahi pass sistemine karşı çıktı ve grubun bütün hayallerini yerle bir etti sonuç? 50 TL gibi uçuk bir rakam... tabi bu da tutmadı insanlar 50 TL yama mı olur demeye başlayınca baktılar tepkilerin ardı arkası kesilmiyor 30 TL dediler ama tüm olay burada başlıyor işte. Bana göre bakın üstünü çizerek söylüyorum ''bana göre'' 30 TL fiyat biçmek tamamen göz boyamaydı. Pass sistemi getirdiler, oyuncular karşı çıktı. 50 TL dediler, oyuncular yine karşı çıktı sonra grup da dedi ki 30 TL den versem 2-3K adam alsa elime 60-70 bin TL ana geçer ee bu çeviride 90 adam çalıştı kişi başı 1000 TL bile düşmüyor ben niye bu yamayı çıkarayım? kazanacakları 3 kuruş parayı göz ardı edip bir şekilde bu yamayı insanlara vermek istemediler bunu da en kolay şekilde ihtar yedik, şikayet ettiniz sonuç bu şeklinde duyurdular.


    Bana göre grup, oyunculara ders vermeye çalışıyor ve yine bana göre bu yamayı hiç bir zaman çıkarmayacaklar çünkü hiç bir şey bekledikleri gibi gitmedi özellikle pass sistemi için o kadar heveslenmişler ki walküre 10 temmuzda discord da pass sistemini açıklayıp oyuncuların tepkisini görünce arkadaşlar pass sistemi olmazsa çeker gideriz falan demeye başlamıştı yani pass yoksa kapatır gideriz tarzı şeyler söylemişti.

    Kişisel görüşüm tüm olay bu şekilde




  • Sizde anlama sıkıntı var sanırım hocam bedava veya değil kullanıcı sözleşmesinde BEDAVA YAPARSAN YAMA VEYA MOD SIKINTI OLMUYOR diye bir ibare yok. Siz kendi kafanızda yok orası gri alan buradı şu fiye kendinizi kandırıyorsunuz eğer ücretli yasal değşlse ücretsizi de yasal değil eğer ücretsizi yasalsa ücretsizi de yasaldır bu kadar. Kendin istediğin şeye inanabilirsin. İnsan gibi konuşurken hakaretvari tavırlarla gelme bana git kendi üslubundaki insanlarla kavga et.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • unununium U kullanıcısına yanıt
    Rockstar kullanıcı sözleşmesi : “Yama veya mod ücretsiz olursa göz yumuyoruz.”

    Tamam hocam, ben daha fazla tartışmak istemiyorum bu konuyu size iyi günler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bildigin show yapmak için konu açmış insanlar artık bu işi isim duyurmak için yapıyolar çok istiyosan yap su rdr2 yamasını türkçe bedava bızde oynuyalım
  • Şu ücretli ücretsiz yama konusu neden 1 haftadır türkiye gündemi gibi kaç tane konu açtılar birde üzerine popüler yaptınız populer edilecek daha güzel konular varken. Keşke tüm oyunlar türkçe yama yapılsa ücretli ücretsiz fark etmez. Kendi ana dilimde oyun oynamak gibisi yok. Yarim yamlakta olsa türkçe olsun ne fark eder. Yani şirketler görüyorsunuz hiçbir oyuna turkce getirmiyor ondan dolayıda tr yama ihtiyacı doğuyor. Adamları rahat bırakında türkçe yama yapsınlar ücretli ücretsiz fark etmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeoce

    Rockstar kullanıcı sözleşmesi : “Yama veya mod ücretsiz olursa göz yumuyoruz.”

    Tamam hocam, ben daha fazla tartışmak istemiyorum bu konuyu size iyi günler.
    "bir de onların izin almadıkları nereden çıktı?"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zeoce kullanıcısına yanıt
    Normalde çoktan denemeyi bırakırdım da son bir kez cevaplayayım belki anlarsınız. O dediğiniz ibare yer alırsa oyunların sıkıntılı yamalara müdahale etme hakkı yok olur. Misal GTA San Andreas’ta Hot Coffee modu vardı. Oyunu 18+ hale getiren, seks sahnelerini gösteren bir mod. Aşırı tepki gelince rockstar o modun fişini çekti. Hiç olmazsa böyle durumlar için bedava modlara bu tarz bir ayrıcalıklı madde tabii ki yok.
    Ancak pratikte ücretsiz yamalar gönüllülük işi olduğu, oyunun sunduğu çeşitliliği arttırdığı ve oyuncu topluluğunu canlı tuttuğu için firmalar tarafından sevilir, göz yumulur desteklenir. Yani firma bir şikayette bulunmadığı sürece suç DEĞİLDİR.
    Diğer yandan hem parayla satılan hem de telif hakkı yasasını ihlal eden yamalar SUÇTUR. Hatta çok şaşıracağın bir şey söyleyeyim, oyun firması şikayet etmeden önce bir savcı bunu tespit edip telif hakkı yasasını çiğnediği için dava açabilir. Oyun firmasına bile gerek yok yani. Çünkü SUÇ. Anladın mı? SUÇ SUÇ SUÇ.
    Daha da anlamadıysan lütfen vereceğin cevaba beni etiketleme. Görmek istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EC589E64 -- 22 Temmuz 2020; 17:41:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ben çoktan size bir şey anlatmayı denemeyi bıraktım, lütfen daha fazla etiketlemeyin beni. İyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeoce -- 22 Temmuz 2020; 17:45:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zeoce kullanıcısına yanıt
    Ucretli Yamalari Sikayet Basligi
  • Tamamen katılıyorum. Hatta bu başlık altında şikayet edilecek yamaları güncel paylaşırsanız topluca şikayet etmiş oluruz daha efektif olur
  • Neden kendi kafa çiziminizi attınız hocam? Heralde konuları karıştırdınız. Neyse iyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeoce -- 22 Temmuz 2020; 17:53:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim dönemde sevabına yapılıyordu böyle işler niye şimdi para ile satıyorlar? yani bundan 10-15 sene öncesi ile aradaki fark nedir de para isteniyor?

    Daha öncede yazdım bu konu ilgili bazı gencolar yanlış anlamış. yok isteyen satar isteyen bedava yapar falan diyorlardı. yeni gencoların en büyük sorunu okumadan cevap yazmak ozyüzden bende en baştan yazıyorum!

    İsteyen satsın tabi buna karışan yok ama başlık sahibinin de değindiği gibi bence de bu iş gönül işi. gönüllere gireceksen para isteme! şahsen ben vermiyorum . kendi dilinde oynamak elbetteki güzel oluyor ancak 3-5 kelime ingilizce öğrenmek de zevkli oluyor :)

    Yani bu çeviri için en güzel seçenek bağış işi gibi duruyor. koy bir tane "donate" butonu. maddi destekte bulunmak isteyen bağış yapsın. Aksi halde bu iş bence para tuzağı gibi duruyor. yani oyunalr zaten yeterince pahalı. Orjinal oyun almaya çalışıyor insanlar . bir yandan da çevirisi ne atıyorum işte 30-50TL falan para isteniyor. hadi onu geçtim acaba korsan da çok kullanılıyor diyemi çeviriye para isteniyor? yada belki de sadece emeğin karşılığı isteniyor.

    Bilemiyorum. Ben bu ülkede hiç bir şeyin emeğin karşılığı için istenmeyeceğini biliyorum! mutlaka bir yolma potansiyeli taşıyor insanlar.

    Bu sebeple isteyen para istesin , isteyende bedava yapsın bu işi ama en başta söylediğim gibi 15 sene önce ile günümüzün ne farkı varda para isteniyor ben bunu anlamıyorum .




  • zeoce kullanıcısına yanıt
    ikisi de yasal değil çünkü telifli metinleri izin almadan çevirip yayıyorlar yani telif hakkı ihlali var. firmalar ücretli olana karşı daha hassaslar çünkü adamların telifli metnini ticari kar amaçlı kullanıyorsun. diğerinde fan projesini diyip geçme ihtalleri daha yüksek. son söz tabi ki her zaman firmanın.
  • zeoce kullanıcısına yanıt
    survivor izleye izleye beynin çürümüş senin.
  • Ucrew animus halen satmaya devam ediyor bu nasıl şikayet

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala yazılanlara inanamıyorum. İşletmesinde otursan, 1 bardak su söylesen ekstra yazacak adamlar; her gün ülke gündemine, yarım saat-bir saat fazla çalıştıkları için dokunaklı şiirler, nameler yazanlar; 6-7 aylık, onlarca kişinin çalıştığı bir iş için "para istenemez" söyleminde bulunuyorlar.

    Kendi faydalarına olmaktansa, 100 yıldır standartlaşmış end user agreement'a istinat duvarı kuruyorlar.

    Ya sizin hayatınız çok boş, yada hepinizin birer İsa, Musa, Meryem Anne olma durumu var.

    Millet 10 dakikalık öğle molasının sicilini çıkarttırıyor, he heytttt !

    8-10 sayfa copy-paste bitirme ödevleri için millet 1000-2000 tl para istiyor.

    Hepiniz hukuk uzmanı mı oldunuz ? Bu mevzuyu hiç öyle dansöz gibi kıvırtmaya gerek yok.

    Bir emeğin karşılığı yoksa, sürdürülebilitesi yok. Para/sermaye yoksa, iş yok. Hele ki RDR 2 gibi bir oyundan bahsediyoruz. Desenize bütün Türkçe yamalar yok edilsin, rafa kaldırılsın, kimse tek kelime edemesin. Ama neymiş, bedava verilmeli -imiş.

    İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu, İngilizce Öğretmeniyim. Hayatımda bir defa dahi çeviri işine(parasal karşılığı olacak şekilde) karışmadım, 15 yıldır Türkçe bir alt yazı açmıyor, izlemiyor, dinlemiyorum. Ana dilim İngilizce gibi.

    Ne bu işte bir karım var, nede bu ortaya çıkacak işleri kullanabilecek bir senaryom.

    Ama bir işe emek vermeyi bu kadar küçümsemeye daha fazla dayanamadım. Her oyun haberinin altına "ama tüğkçeeeeeeee yokkkk" diyenlerin yazdıklarına bak.

    Ülkeleri 5.sınıf ülke statüsünde, Sony hariç adam gibi alt yazı bile getiren yok, bu işi yapan, hasbel kadar kompanse etmeye çalışan 3-5 kişiye de bu şekilde saldırmak ? Sizlerin önce gidip iç çatışmalarınızı yok etmeniz gerekiyor, ki bu tarz konularda sağlıklı yorum yapabilesiniz.

    Türk halkının en büyük düşmanı yine Türk halkı, hiç bir senaryoda, tarihte, statüde değişmiyor bu durum.

    Not: Bu arkadaşlar, hangi etik çerçevelerde, hangi iş modeli ile, ne tür bir planlama ile bu işe giriştiler yada hatalar yaptılar takibinde değilim. Sadece burada bütün çeviri işlerinin ücretsiz olması gerektiğini söyleyen tayfaya ithafen, emek dediğimiz kavrama yapılan saygısızlık üzerine bu yorumumu yazmışımdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 22 Temmuz 2020; 18:25:29 >




  • roser137 R kullanıcısına yanıt
    Telifli metni kitap haline getirip satmıyorlar yine aynı oyunda kullanıyorlar mod denen şeyde aynısını yapıyor oyunun assetlerini yani telifli içeriklerini farklı bir oyun yapmak için kullanmıyor yine aynı oyunda kullanıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herkes boş konuşmayı seviyorda biride demiyor o zaman arkdaş ben türkçe yapıyorum yenı çıkıcak valhalayı rdr2 yi ben türkçe oynamak istiyorum parayı vericek olanda benim vermek istemeyen oynamaz çok rahatsızsanız oturursunuz boş vakitlerinizde çevirir atarsınız yamaları buraya bizde oynarız millet firmaların avukatı olmuş bide şikayet ediyolar ama bilgisayarına baksan windows kopya oyunlar torrentdendir sen tepki koymak istiyorsan almazsın zaten bu düşüncede insan çoksa para kazanamaz arkadaşlarda yapmazlar birdaha bunu bide görev edinip firmalara mail atıyolar şu anda DH türkçe yama kısmıda bitirdiniz yama yapıcak arkdaslarında hevesini kırdınız tekrar dedigim gibi çok gelen almaz
  • Antikaruh kullanıcısına yanıt
    Hayatımda bu kadar saçma, alakasız, kendiyle çelişen bir şey okumamıştım. Öncelikle zaten emek var emek argümanı geçersiz. Yapılan iş telif hakkı ihlali, vergisiz kazanç, eula ihlali gibi suçlar içerdiği sürece istediği kadar emek olsun bir önemi yok. Bu işe girişen arkadaşlar muhtemelen biliyorlardı riskleri. Demek ki kazanacakları para riski göz ardı etmelerine sebep oldu ki giriştiler. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı, geçmiş olsun.
    Bir emeğin karşılığı yoksa sürdürülebilirliği yoktur demişsin. Hayır vardır. Gönüllü insanlar her zaman bulunur. Skyrim, Witcher gibi devasa oyunlar para karşılığı beklemeksizin çevrildi bu ülkede. Geç olur, hatalı olur önemli değil. En azından insanlar yok satıştır yok aboneliktir yolunmadan oynarlar oyunlarını. Ancak bu parayla satan çakallar gönüllü toplulukların da önünü tıkayıp yamaları parselliyorlar. Her açıdan Türkçe çeviri topluluğunu yok ediyorlar.
    Sizin hoşunuza gitmese de bu ülkede hala ar damarını kaybetmemiş etik yargıları olan ahlaklı insanlar var. Sırf oyunu oynayabilmek için bütün hak hukuk ve ahlaka sırtını dönen insanlardan olmadığımız için hayatımız boş falan olmuyor.
    Türk halkının düşmanı Türk halkı demişsiniz. Düzelteyim. Türk halkının en büyük düşmanı Türk halkının hak, hukuk ve etiğe çıkarları için düşman olmasıdır.
    Not kısmı zaten alakasız. Kimsenin tüm çeviri işleri ücretsiz olsun dediği yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EC589E64 -- 22 Temmuz 2020; 18:44:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.