Şimdi Ara

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.445
Cevap
122
Favori
289.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selamlar. T-Roc kullananlar, kullanmak isteyenler, sorusu olanlar ve bilgi paylaşmak isteyenler için ve forumda da konusunu bulamadığım için böyle bir başlık açıyorum.

    *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***


    *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***


    *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***


    *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***



    -Araç Hakkında Bilgi

    Araç 2019 Şubat ayı itibariyle Türkiye'de satışa başladı. 1.5 TSI ACT DSG motor şanzıman donanımıyla geliyor araç. 2020 İlk 6 aylık TR satış rakamları baz alındığında SUV Sınıfında 7. sırada.








    -Donanım Listesi

    Araç Temmuz 2020 tarihi itibariyle Türkiye'ye Standart Highline donanım olarak gelmektedir. Standart Highline donanım listesini aşağıdan görebilirsiniz.

    *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***
    *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***
    *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***
    *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***

    Aracın standart highline donanımına ek olarak alabileceğiniz opsiyon listesi aşağıdaki gibidir:

    -Cam Tavan
    -Çift Renk/Siyah tavan
    -Adaptif Cruse Control / Şerit Takip Asistanı / Tabela Tanıma
    -Geri görüş kamerası
    -Anahtarsız giriş ve çalıştırma
    -Elektrikli bagaj kapağı

    -Broşür Linki:
    https://ebrosur.vw.com.tr/araclar/t-roc/t-roc.html


    -Üye Listesi ve Whatsapp Grubu

    VW T-ROC Kullanıcıları için talep olursa bir whatsapp grubu kurmayı düşünüyorum. Bu grupta teknik bilgiler, paylaşımlar, yardım ihtiyaçları ve yanıtların konuşulabileceği bir ortam olsun istedim. Peugeot 2008' de, golfte, leonda vs. whatsapp grupları var foruma özel, bizde neden olmasın İlk üye olarak kendimi yazıyorum

    1. F-G



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F-G -- 18 Temmuz 2020; 22:40:49 >







  • Gizli özellik açtım:


    Merak eden varsa diye paylaşmak istedim. Android ile (ios'da olmuyormuş) "car scanner" isimli programı indridim. Ömür boyu pro özelliği 50TL idi o yüzden direk alıp geçtim. Ücretsiz ile arada ne kadar işlev farkı var bilmiyorum.


    N11'den çift kartlı elm327 aldım (350TL idi galiba). Bu önemli çünkü dandik olanlar yazma işlemi yapamadığından sadece okuyor ama özellikleri değiştiremiyor.


    VW çok kolay şekilde direksiyonun alt tarafına koymu ODB girişini. Buraya cihazı taktım ve hemen telefonla bağlandım.

    Önce bir yedek alma işlemi yaptım 5dk kadar sürdü. Sonra girdim özelliklere neler değiştirilebiliyormuş diye hiç birini değiştirmeden önce sadece hepsini okudum. Sonra neler yapacağımı belirleyip tek tek değiştirdim.


    Bende kamera olmadığı için şerit takip ve tabela okuma özelliğine hiç dokunmadım.

    İç ambiyans menüsünden multi medya ve kadran göstergelerinin renklerini ayarlanabilir yaptım. 10 renk seçtim. Şimdi multi media ayarlar ekranından bu 10 renkten istediğimi seçip kolayca değiştirebiliyorum. Gündüz kırmızı gece mavi veya yeşil hoş duruyor.


    Anahtar araç içerisinde değilken kapılar kapandığında otomatik kilitlemesini ayarladım. Böylece acaba kilitledim mi diye aklım arabada kalmıyor. İnip kapıyı kapattım mı çat diye kilitliyor. Ama aynaları kapatmıyor. Aynalar için illa kumandadan basmak gerekiyor. Belki onu da bulurum ileride.


    En sevdiğim özellik ise iki kere kilitlemeye basınca aracın bip diye korna basmasını sağlamak oldu. Park yerinde arabayı nereye koymuştum en son diye düşünmeye son. Basıyorum iki kez kilitlemeye ve bip sesine yöneliyorum. AVM kapalı otoparklarında çok havalı oluyor özellikle:)


    Bazı şeyler ise deneme yanılma ile belli oluyor. Mesela Android Auto için normalde kabloyla bağlamak gerekiyor. Ama biliyorum ki bunun kablosuz olan versyonları da var. Özelliklerde kablosuz Android Autoyu görünce hemen açtım. Bir de yanında wifi noktası aç gibi bir özellik vardı onu da açtım. Multi Medya ayarlarına Wifi bağlanma ayarları falan geldi. Ama sanırım donanım olarak desteklenmiyor ki bu ayarlar hiçbir işe yaramadı 


    Açılış logosu değiştir, müzik ses iyileştirme, depodaki boş alanı gösterme, navigasyon komutlarının ön tarafta görünmesi gibi bir çok özellik daha var. Gereksiz bulduklarımı sırf denemiş olmak için kurcalamadım.


    Bir de bazı garip durumlar var. Mesela bu değişiklikleri yapmak için motor kapalı, kontak açık, el freni çekili ve kaput açık olmalı. Bunun için bir sensör mü var bilmiyorum ama ilginç şekilde kaput açık değilse yazma hatası veriyor.


    En nihayetinde bu iş garantiyi bozmuyor olsa da bu değişiklikler sebebiyle bir donanım zararı oluşursa eminim ki o garanti kapsamı dışı kalıyordur. Bunlar alt seviye programlamalar olduklarından da bir şeyleri geri dönüşsüz bozmak da mümkün. Ben bu durumu göze aldım ve benim için yeterli olan özellikleri açtım. Yani kimseyi mutlaka yapın diye yönlendirmiyorum ona göre Edindiğim şu kısacık tecrübeyi paylaşmak istedim.

    T-ROC Bugün Bebeği Korudu:


    Benim araçta kör nokta asistanı ile beraber gelen, geri viteste arka sağ çapraz ve arka sol çarpışma engelleme var, bugün geri geri manevra yaparken dengesizin biri son sürat ara sokakta sağ çaprazdan geldi, görmedim geldiğini ve öyle bir fren yaptıki benim araç, tamam dedim vurdum her halde. Bir baktım 1 metre kadar mesafe kalmış, kazayı engelledi. Eğer bu güvenlik olmasaydı gelen araç sağlam bir şekilde arka kapıyıda alacak şekilde vuracaktı bana. Adam frene basıp durabildiğinde beni geçti çünkü.


    WV çarpışma engelleme sistemleri iyi çalışıyor arkadaşlar, test etmiş oldum, sonra yoluma devam ettim, yüzümde bir gülümseme ile, çünkü tam o sağ arka kapı tarafında bebek oturuyordu, VW bugün bebeğimizi korudu. 😃

    Araç bakım süreci yaklaşan arkadaşlar için naçizane tavsiye niteliğinde yazıyorum;
    Dün 04.04.2024 tarihinde 10.00 da 2022 T-Roc R-Line aracımı 30.000 km bakımı için DOĞUŞ OTO VW ESENYURT servise götürdüm. Saat 17.00 de aracın işlemleri bitti. Araç muayeneye girmeden önce ilgili servis sorumlusu arkadaşa, sileceklerin bitik olduğunu söyledim garanti kapsamında değiştirilmesini istediğimi söyledim ancak garanti kapsamına girmediğini ısrarla belirterek 1300 TL silecek için para talep ettiler.
    Arkadaşa yine ön plakalığımın kırık olduğundan değiştirilmesi için ricada bulundum ancak aracı teslim aldığımda plakalığın değişmediğini gördüm.
    Özellikle servis notuna multimedia sistemlerinin güncellenmesi için not bıraktım ancak araca bindiğimde ilgili güncellemenin de gerçekleşmediğini gördüm.
    Tüm bunları geçtim artık gerçekten aracı teslim alırken fark ettiklerimden en çok canımı sıkan şey ise aracı teslim etmeden önce yıkarken ppf kaplamanın içerisine su kaçırmışlar sağ arka kapı tarafında yaklaşık 4-5 cm çapında bi su balonu var şuan ve tertemiz çiziksiz bıraktığım araçta yine sol arka kapıda (Allahtan PPF var) ppf i ciddi çizmişler. Değişim gerekiyor.

    Yaşadığım siniri ve hayalkırıklığını anlatamam ancak sakin kalmaya çalışıp araçta sorun olduğunu bu çiziğin ve su kabarcığının daha önce olmadığını ilettim teslim eden hanımefendiye. Hanımefendi özür diledi fotoğraflarını çekti ve yarın (bugün) mutlaka geri dönüş sağlayacağını belirtti. Ancak ne arayan var ne soran.

    Siz siz olun aracınızı Doğuş Oto Esenyurt’a götürmeyin.
    Haydi bakalim. Dun yeni makyajli t-roc tanitildi. On konsol artik yumusak malzeme. Kapi ustleri sert ancak altlari artik deri karisimi geliyor. On tampon ve arkada ciddi degisiklik var. Ekran degismis. Dokunmatik klima ara yuzu gelmis. İyi seyirler herkese,

    https://www.youtube.com/watch?v=0p85VhVZGGA&feature=youtu.be

    Boşverin, hiçbir t-roc evlatlarınızın saçının teli etmeyecek..

    Dünya malı.. fazla değer veriyoruz.. Çizik direk göz önünde, keyif kaçırır doğru ama ilerde veletler büyüyünce hatıra niyetine anlatırsınız..


    Ben arabayı İstanbul'dan aldım, Ankara'ya getirdim, oda ne? Çamurlukta belli belirsiz bir gamze. Taş vs sıçramış belli ki.. Daha 1. gün yahu... N'apalım sağlık olsun...


    Kazasız günler dilerim...

    Son bir sene içinde 2019 Sportage, 2015 BMW 3, 2019 3008 kullandım. 3008 de torsiyondu, 18 jant ve çok sertti. BMW zaten kıyaslanamaz. Sportage bağımsız süspansiyon ve 17 jant 60 yanak lastik ile çok konforlu idi. Geçen ay T-ROC aldım. Torsiyon olduğunu hissettiriyor. Lastikler 18 olduğunu hissettiriyor ama virajlarda da fark ediyor. Konfor çok yok ama görünüş ve performans açısından bence sorun yok. Benim param buna yetti. Üstüne 200 daha koyup C-SUV almak isterdim ancak para yoktu. Bence F/P aracı, ikinci elde değeri de önemliydi benim için.

    Demek ki B ve C diye ayırmak tam yeterli olmuyor. Belki B+ C- falan gibi şeyler gelir ileride 


    Boyutları ve motor seçenekleri ile T-ROC B sınıfına giriyor. O yüzden tutup da biraz C'lik var demek garip. Ama şu bir gerçek ki var olan B'lere göre bir tık C'ye yakın olsun istenmiş. Mesela ben 2008'i çok beğenmiştim ama arka koltukta kafa direk tavana sürtüyor diye vaz geçmiştim. Eski aracım CAPTUR'da da öyleydi. T-ROC'un arka oturma kısmı belki ölçü olarak daha geniş/uzun değildir ama daha yüksek ve daha ferah yapılmış. Bagajı ya 4 kişilik bir ailenin tatile giderken ki eşyalarını alabilecek kadar geniş.

    Yani evet kağıt üzerinde kesinlikle B, ama "bilindik B"lere göre de farklı bence.


    @matador_mirkhan

    Arkadaşlar merhaba bilgi amaçlı paylaşıyorum bugun 15 bin bakımı yaptırdım. 4 farklı servisten fiyat aldım 6700 tl fiyat verdiler fiyatta bir indiriminiz oluyor mu diye sorduğumda ikisi sabit olduğunu söyledi biri 6250 bir servis ise 6058 tlden yardımcı oldu. Yağ, yağ filtresi, sızdırmaz conta ve karter tapası değişiyor. Cam suyunu istemedim. Yağ Castrolun 0-20 yağını koyuyorlar 2750 tl gibi bir fiyatı var malzemeler ve işçilik 5000 tutuyor 1000 lirada kdvsi. Hava filtresi değişmiyormuş bence mutlaka değişmeliydi. Ön göğüsün sağ ucundan yalıtım malzemesi denilen kumaş hafif çıkmıştı kendiliğinden onu da göğsü sökmeden bir parçayla içeri soktular ben zaten göğüsün sökülmesini istemiyordum böylesi daha iyi oldu. Son olarak bakımı serviste yaptırdığım için bir yıllık yol yardım verdiler. Bakımı dışarda yaptırmak isteyen veya yalıtım malzemesiyle ilgili sorun yaşayan arkadaşlara bilgilendirme amaçlı paylaşayım dedim.
  • İyi günler hocam sürüş asistan plus paketli araç siparişi verdim. Bu araçta tabela okuma standart olarak geliyor mu cevabınız için teşekkür ederim
  • Surus asistanli aldiginizda geliyor diye biliyorum.
  • Selamlar bende bugün ödemeyi yaptım salı yada çarşamba günü teslim alıyoruz inşallah. Highline üzerine 18 jant, anahtarsız çalıştırma, sürüş asistan paketi, panaromik tavan, geri görüş kamerası, elektrikli bagaj opsiyonları var. Renk turuncu+siyah
  • alpyellow A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hayırlı olsun benim de aracım gelecek aynı araç. Zam gelmiş araçlara ne kadara maloldu acaba teşekkürler
  • sertan0078 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Hayırlı olsun sized. Seramik kaplama kaput koruma sigorta kasko dahil 311bin. Ötv muaf aldık 201 ödedik. Pazartesi tekrar zam gelicekmiş.
  • alpyellow A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ÖTV Li çok para ikinci el Mercedes almak daha mantıklı
  • sertan0078 S kullanıcısına yanıt
    Haklısın 300 binler gerçekten çok para. Ama megane bile opsiyonlarla 300 bin olmuş. Şaka gibi fiyatlar gerçekten
  • Merhaba

    Konsolun sert plastik olması sebebiyle ilerleyen dönemde trim sesi oluşuyor mu ?
  • fastx7 F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    9 aydır aracı kullanıyorum,ne ön konsolda ne cam tavanda trim sesi oluşmadı.Bir de yaşadığınız şehrin ve aracın gündüz güneş altında kalması da bazı farklılıkları yaratıyor,şöyle ki sert plastiğin görsel ve dokunma hissi dezavantajı olmakla beraber yumuşak plastik de kaliteli değilse ısıdan ve güneşten ötürü zamanla sertleşip trim sesi dediğimiz çıtırtılar oluşabiliyor.Yine yumuşak plastik aslında kaplama olduğu için de zamanla güneş gören yerler,el değen yerler soyulabiliyor,elbette bunlar tamamen kaliteye ve zamana bağlı durumlar.

    Sağlıklı sürüşler dilerim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyrell -- 3 Eylül 2020; 17:10:15 >
  • Tyrell T kullanıcısına yanıt
    merhaba, yorumlarınız için teşekkür ederim. Yol sesi, genel yalıtım olarak düşünceniz nasıl ?
  • fastx7 F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,rica ederim,yol sesi rahatsız edici asla değil gelen ses de aracın yalıtımıyla ilgili değil üzerinde gelen Bridgestone T001 ile ilgili ama sorun teşkil etmiyor.Rüzgar sesi elbette araç yüksek olduğu için 120 km/saat sonrasında bir miktar var o da sorun değil.Motor 1.5 TSI ACT bir önceki 1.4 TSI ACT’ye (diğer araçlarda karşılaştırdık) göre daha sessiz,bu da bir etken.
    Siz aracı alma aşamasında mısınız?
  • Tyrell T kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler. Ben kısmetse, aracı yarın teslim alacağım bayiden.

    Youtube'dan baya video izlediğim için soru sormamıştım ama arkadaş sayesinde ben de ekstra bilgi edinmiş oldum.

    Benim tek takıldığım tr deki araçlarda direksiyon arkası ekranda navigasyon olmaması oldu. Çok büyük rahatlık olurdu diye düşünüyorum
  • Tyrell T kullanıcısına yanıt
    henüz araştırıyorum, ötv zammı bir süre ertelememi gerektiriyor. Bilgiler için tekrar teşekkürler.
  • Arka koltuklar tam yatıyor değil mi? Bagajla beraber bir yükleme alanı elde edebiliyoruz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: W.Amadeus

    Arka koltuklar tam yatıyor değil mi? Bagajla beraber bir yükleme alanı elde edebiliyoruz?

    Evet arka koltuklar tam olarak yatıyor ve iç kabin ile birleşen bir alan oluşuyor .

  • *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***

    İncelemelerde standart Usb vardi bu giris nedir, bilgisi olan var mi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.