Şimdi Ara

Yerli otomobilin fabrika inşaatı başladı: Üretimle birlikte yerli batarya devreye alınıyor! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
0
Favori
13.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güç elektroniği devresinde en basit bir diyotu üretecek teknolojiye sahip olmayan devlet, sonlarının yaklaştığını anladığı için cahil kesimden yine milli duyguları istismar ederek oy devşirmek için her fırsatta medyaya pompalanan proje

    Savunma sanayisinden örnek verenler olmuş. Hadi tamam herşeyini kendin yaptın, tasarladın, ürettin. İçindeki mikroişlemciden tut tasarladığı cad yazılımına kadar yabancı. Projede kullanacagın api, framework gibi yazılımlara dünyanın parasını veriyorsun. Uyman gereken regülasyonları, standartları yabancılar belirlemiş. Patentler yabancıların elinde. Bu şartlar altında hiç bir ülke yerli birşey üretemez. Önemli olan nokta bilime ve teknolojiye yatırım yapmaktır. Küçümsediğimiz hindistan bile eğitimde teknolojide bizden önde. Maalesef uzun vadede ülkenin durumunu iç açıcı görmüyorum. Mevcut iktidar yandaşları ceplerini doldurdu. Gittikten sonra unutulur ve yanlarına kar kalır. Gözlemlediğim kadarıyla bu troller iktidar partisi zamanında köşeyi dönen yandaş yalaka insanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byeblade -- 20 Temmuz 2020; 19:21:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Burada insanlara bu cehape zihniyeti yerli otomobili istemiyor yerli uçağı istemiyor yerli bilmem neyi istemiyor bunlar memleket düşmanı diye zırvalayanlar önemli bir noktayı atlıyorlar.Burada eleştirenler yerli otomobili yerli uçağı ya da yeli tankı istemiyor değil.18 yıldır bu milletin anasını ağlatan zihniyeti istemiyor.Medyayı susturup muhalif kanallara ceza verip gazetecileri hapse atıp öksürsek canlı yayın yapacaksınız diye medya patronlarını tehdit eden halkı baskı ve korkuyla sindirerek ille de koltuk ben kalacağım ille de bana oy vereceksiniz.İlle de benim dediğim olacak diyen zihniyeti istemiyor.Bir an önce bu memleketin başından defolup gitmesini istiyor.Burada yerli otoyu bahane ederek ona buna sataşan ordunun elindeki mühimmatları tek tek sayarak onu bunu ürettik daha ne istiyorsunuz diye aba altından sopa gösterenler aslında bu konu bahane akp propagandası yapmak için kendini donanımlandırarak hazır kıta burada batan bir zihniyeti kurtarmaya milletin gözünden düşmüş halk desteğini ve çoğunluğu kaybetmiş bir zihniyetini kurtarmanın mücadelesini veriyor.Twetter bunların yeşil top yapılanmasını deşifre ederek hesaplarını kapattı.Yakında arkalarındaki halk desteği çöktüğünde artık orada burada milleti tehdit edemeyecekler.Zaten anket sonuçlarına göre günden güne eriyorlar hazinede paraları zaten yok.Arkalarını dayadıkları trump seçimleri kaybetmek üzere.Millete dada fabrikası olmayan yerli oto diye yutturdukları otomobilden ve bilmem kaç yılında üretecekleri uçaktan başka satacakları birşeyleri kalmadı.İşten anlayan otomobil teknolojisinin seyrini takip edenler zaten neyin ne olduğunu gayet ityi biliyor.Bunların 300-400 binden aşağı fiyatı olmayacak italyan tasarımlı sanki ilmiş gibi millete sunmaya çalıştıkları yerli oto zaten türkiyede üretiliyor.Amerikayı keşfetmeye gerek yok kardeşim milleti aldatmayın.Bu memlekette toogg gibi yerli otolar zaten üretildi ve üretilmeye davam ediyor.Neredeyse %50-60 yerlilik oranları olan Egea,linea,doblo,fiorino,palio,toros,şahin,doğan vs vs togg dan daha mı az yerli?İşiniz gücünüztrübüne oynamak başka da birşey yaptığınız yok.İstediğiniz kadar memleket düşmanı desenizde bu şekilde milleti kandırmanıza karşıyız.Yerli hayali otonuz toog da bu kandırma yöntemlerinden bir tanesi olduğu apaçık ortada.





  • Ağlama duvarı İsrail'de, ağlayacaksınız orada ağlayın

    Hayırlı uğurlu mübarek olsun. Allah yardımcıları olsun.

    Bakmayın burada ağlayanlar ilk sıradan yerlerini alır otomobil için, bize ise çok sonra sıra gelir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meyveli kaktöş

    2020 Model Yeni kasa Opel Corsa'ların elektrikli versiyonu Yeni Peugeot 208 ile aynı platformda üretildiği için var. Zaten PSA almadan önce yoktu.

    Psa nın 2019 dan önce kaç tane elektrikli otomobili piyasada satılıyordu ki opel içten yanmalı üretiyor elektirklisini yapamaz yada tecrübesi yok diyorsun. psa nın yaptığı konseptler hariç ben piyasada satılan e-arabasını göremedim . Ayrıca corsa yeni 208 in alt yapısını kullanmıyor ikiside aynı platformu ilk defa kullanıyor senin bahsettiğin olay olması için 208 in önceden piyasada satılması lazım ki sonra dan çıkan araç onun alt yapısını kullansın. İki araçta aynı zamanda 2018 de ön tanıtımı yapılmış.

  • Gerçekten bu otomobilin bataryasını biz mi üreteceğiz yoksa monte olayı mı biri aydınlatabilir mi?

    İnanamıyorum ama inşallah biz üretebiliriz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    Sizin tıplumun başına bela ettiği ne istedik de vermedik dediğiniz fetö terör örgütü gibi mi mesela.Son 18 senede 1 olan terör örgütü sayısını ikiye üçe çıkardınız.Sayenizde meclisi bile bombalanan ülke konumuna geldik.



    Alıntıları Göster

    Hayır.

    Sizin "her evden 1 oy hdpye" diyerek kendi partinizi birakip terör partisine oy verdiginiz gibi.

    Sirf akp daha az vekil alsin diye baraj altinda kalacak olan hdp yi baraji gececek seviyrye getirdiginiz gibi.

    Sene cok eski değil, hatirlarsin.

    2018 seçimi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Öner

    Hayır.

    Sizin "her evden 1 oy hdpye" diyerek kendi partinizi birakip terör partisine oy verdiginiz gibi.

    Sirf akp daha az vekil alsin diye baraj altinda kalacak olan hdp yi baraji gececek seviyrye getirdiginiz gibi.

    Sene cok eski değil, hatirlarsin.

    2018 seçimi.



    Alıntıları Göster

    Yok yok o konuda da elinize su dökülemez.Dolmabahçede hd ile yaptığınız toplantılar.Diyarbakırda megri megri diya barzani şivan perver lerle halay çekmeler.Çözüm süreci adı altında doğuda şehirlerde hendek kazmalar yol denenetlemeler.Oslo da pkk ile gizli kapaklı görüşmeler.habur rezaleti,Pyd lideri Salih müslimi kırmızı halıda karşılamalar ...hangisini sayayım.İstanbul seçimleri öncesinde abdullah öcalanın mektubunu trt de okutmalar.Eğer o lideriniz yarın %50 yi geçmek için hdp ile anlaşma yapsa hepiniz burada hdp ye methiler dizersiniz.Siz her alanda birincisiniz elinize kimse su dökemez.





  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

    Ama şimdi oldumu ,biz ne güzel balık hafıza ile yaşayıp milliyetçilik naraları atıyorduk😎😎


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperhan52

    Gerçekten bu otomobilin bataryasını biz mi üreteceğiz yoksa monte olayı mı biri aydınlatabilir mi?

    İnanamıyorum ama inşallah biz üretebiliriz.

    Otomobilin bataryasını üretsinler bu bile yeter ülkenin kalkınmasına


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    O mesajı alıntılayacağına benim cevap verdiğim mesajı da alıntılasana.Durup duruken o mesajı yazmadım ben.Bana yazdığı mesajı da koy buraya.Biraz adil olmayı deneyin.



    Alıntıları Göster

    dostum ben zaten o kisiyi belirttim. adam onune gelene sayip sovuyor. ama sadece mesajlari siliniyor ne hikmetse.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebavamqko

    dostum ben zaten o kisiyi belirttim. adam onune gelene sayip sovuyor. ama sadece mesajlari siliniyor ne hikmetse.



    Alıntıları Göster

    Özür dilerim kusura bakmayın yanlış anlamışım o zaman.Bana da öyle geliyor açıkçası.Adam tam bir akp trolü diyecek birşey yok.

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 2 Eylül 2020; 2:28:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevki olarak tam nerede

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 18 ayda fabrikanın tamamlanın 24. ayda üretim bandından ilk arabanın çıkacağına inanan kamiller de varmış çok komik ülke valla içinde yaşamasak.

    Aradaki test, kalite kontrol, standartların karşılanması(çarpışma testleri vs) geri bildirimlerin alınması , revizyon gibi süreçler 6 ayda da tamamlanır bence de evet 


    Bunu yeni mezun bir makina mühendisine hatta ortalama herhangi bir mühendise bile söylesen kaba etiyle saatlerce güler.


    Ayrıca niye halen araba üretiminde bu denli ısrarcıyız onu anlamak da güç. Tamam elektrikli araba geleceği olan güzel bir teknoloji o ozaman sadece pil teknolojisine yoğunlaşalım. 100-150 yıllık geçmişi olan firmalarla şasi, şanzıman,aero gibi konularda da rekabet etmek zorunda kalacağız. Dışardan sipariş verdim montajını yaptımla olmuyor bu işler. Öyle olsa dolarla kıçını silen arapların tüm dünyaya araç satıyor olması gerekirdi. Sadece araç boyası teknolojisi üzerine bile inanılmaz yatırım yapan know howu olan firmalar var. Yani bu alanlarda boşuna rekabet etmek için güç harcayacağımıza daha spesifik, mesela yarı iletkenler, gömülü yongalar, kablosuz iletişim, 5g ile ilgili alanlarda ciddi yatırım yapılması gerekiyor. Tabi bunun için öyle 3-5 yıllık seçim vaadi şeklinde planlama değil, 20-30 yıllık uzun vadeli, gerçekçi mantık sınırları içerisinde, güncellenmeye müsait bir strateji lazım. Kısaca şuan gördüğümüz hiçbir siyasetçinin ve onlara oy veren çoğu seçmenin mevcut kafa yapısıyla oluşturulamayacak şeyler bunlar.


    Şuanki 18,20 yaş arası jenerasyonun içindeki kafası çalışan kitle, ne zaman ülke yönetiminde söz sahibi olur ülke anca o zaman bataklıktan çıkış yolu bulur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 20 Temmuz 2020; 22:18:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS

    Otomobilin bataryasını üretsinler bu bile yeter ülkenin kalkınmasına



    Alıntıları Göster

    Kesinlikle.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    Yok yok o konuda da elinize su dökülemez.Dolmabahçede hd ile yaptığınız toplantılar.Diyarbakırda megri megri diya barzani şivan perver lerle halay çekmeler.Çözüm süreci adı altında doğuda şehirlerde hendek kazmalar yol denenetlemeler.Oslo da pkk ile gizli kapaklı görüşmeler.habur rezaleti,Pyd lideri Salih müslimi kırmızı halıda karşılamalar ...hangisini sayayım.İstanbul seçimleri öncesinde abdullah öcalanın mektubunu trt de okutmalar.Eğer o lideriniz yarın %50 yi geçmek için hdp ile anlaşma yapsa hepiniz burada hdp ye methiler dizersiniz.Siz her alanda birincisiniz elinize kimse su dökemez.



    Alıntıları Göster

    Senin o dediklerin asker sehit olmasin, baris yapilsin diyeydi. Birkac sene boyunca da hic asker sehit olmadi. Cozum surecini hdp bozmasaydi belki hala sehit vermeyecektik....

    Peki senin hdp ye oy vermenin, kapi kapi gezip oy istemenin sebebi neydi?

    Anlat da ogrenelim. Madem cok biliyorsun.....


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öner kullanıcısına yanıt

    Ben o çözüm sürecini hiç anlamadım.

    Teroristler neyin karşılığında silah bırakacaktı hiç anlayamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

    akp zihniyeti sadece iftira atmaktır... ortada üretilmiş tek prototip nede ürün yok... ne bekliyorsun...

  • Plakam yerli sırtım terli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Colda

    Ben o çözüm sürecini hiç anlamadım.

    Teroristler neyin karşılığında silah bırakacaktı hiç anlayamadım.

    Biz Kürt halkının sesi olmak istiyoruz ama hiç bir yerde soz hakkımız yok. Bu nedenle kurt halki çaresiz kalıyor gibi bahaneler uydurdular.

    Akp de "madem Kürt halkını temsil etmek istiyorsun, bunu yasal yolla yap, gel mecloste söz sahibi ol ve kürt halkının sesi ol" dedi.

    Tabi aradan geçen zamanda ne hdp kurt halkinin yaninda oldu ne de Kürtler hdp nin kendierine olan destegini gördü.

    Akp bu süreçte kurt halki ile yakinlasip istediklerini verdi. Bakin hdp nin değil, kurt halkının istedigimi verdi.

    Bunlar kürtçe egitim, kürtçe yayin, vs gibo seylerdi.


    O "megri megri" diye dilere sakiz ettikleri olay da pkk ile degil "Irak Kürt yönetimi" ile olmuştur.

    Irak bölgesel yonetim sekli ile idare edilir ve kuzey tarafini (boze sınır olan taraf) barzani yonetiyor. Omunla degil de kimle goruseceklerdi bana spyler misin?

    Bu anlaşma, bizim uçakların irak topraklarına girebilmeleri ve orda gordukleri tehditleri vurabilme izinleri uzerineydi.

    Yoksa elalemin topragina f16 soku ates etmek savas demektir. Ama biz hala sinir ötesi operasyonlari devam ettiriyoruz. Irak topragina girip teroristleri orda vuruyoruz. Bizim simiri geçmeden indiriyoruz.


    İste bi süreçte kurt halki aslinda hdp nin kendilerini desteklemedigini gordu. Devlet zaten kürtlere soz hakki veriyordu.

    Hdp gun be gun kan kaybetti. Bunu farkedince barisi bozdular. Savas tekrar başladı.

    2018 de %6 gibi bir oy ile baraj alti kalacakken chp nini destegi ile baraji geçtiler. 2018 seciminde hdp nin doguda oyu azalirken batida oyu artti.

    Chp alenen kapi kapi gezip oy istedi hdp için.

    Eger bu soruyu ciddi anlamda soruyorsan kendin biraz arastirma yaarak daha fazla detay bulabilirsin. Telefondan ancak bu kadar yazabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 21 Temmuz 2020; 5:10:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.