Şimdi Ara

Yerli otomobilin fabrika inşaatı başladı: Üretimle birlikte yerli batarya devreye alınıyor! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
0
Favori
13.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaten ÖTV indirimi yapılacak dememişler miydi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

    Size hak veriyorumda buzdolabı örneği yanlış çıktı onu söyliyimde avrupada satılan minimum-frost türkiyede satılan no-frost



    Alıntıları Göster

    Takıldığınız şeye bak.


    Peki şöyle bir örnek vereyim o zaman.


    Mediamarkt da satılan 1000 euroluk üründen maaşıyla 1 tane alabiliyor. Vatandaşımız ise aynı benzerlikteki ürünü " yerli " markadan 6900 TL ödemek zorunda. 2324 TL ile buzluk kapağını alabilir insanımız.


    Edit: Tüketici hakları yerlerde olduğu ülkemizde dandik parçalı ürünü de çok rahat çakarlar. Tamirine para isterler. Garantili ürüne sigorta yaptırmaya çalışmak da ayrı komedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 20 Temmuz 2020; 17:0:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meyveli kaktöş

    Zaten ÖTV indirimi yapılacak dememişler miydi?

    Ben öyle birşey hatırlamıyorum "teşvik"demişlerdir

    Ötv kaldırsalarda sadece togg için kalkamaz mesela tüm elektrikli arabalar için ötv kalkıcak diyebilirler ki sanmıyorum ozaman iimse togg almaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    Bence sen kes.Esas cehalet cahillik senin mesajlarında.



    Alıntıları Göster

    buraya kim bakıyorsa bu adama dokunmuyorlar. ilginç ...



    @gun was ist das, bruder?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebavamqko

    mırıldanma...


    lisans satışı bir bizim ülkeye olmuyor. Çin'e bile lisanslı ürün veriyorlar. Çin zaten komunist ülke her türlü yalanı yedirir milletine de... bizim islamcı kesimin bu palavralara devam etmesi... ayrı ilginçlikte.


    https://www.reuters.com/article/us-usa-china-aircraft-exclusive/exclusive-u-s-grants-ge-license-to-sell-engines-for-chinas-new-airplane-idUSKBN21P20U



    Alıntıları Göster

    PD155 ile PD170 in farklı olmasının

    TS1400 ile T700 ün farklı olmasının verdiğin linkle ne alakası var? Daha ürünleri projeleri bilmiyorsun ya da biliyorsun bilerek yanıltıcı yazıyorsun? 2 durumda da hastalıklı bir kafa yapın olduğu ortaya çıkıyor.


    Bu konular sana 2 beden büyük geliyor anladığım kadarı ile.O yüzden birdaha milleti yanıltıcı yazılar yazma sonra bu durumlara düşüyorsun.

  • bunlar yerli olduğu için vergi yine ekleniyor mu . Vergi eklenmiyor mu Bilgisi olan var mı ?

  • Vw halihazırda çalışan fabrikalarda, mevcut teknolojisiyle yapıyor bunu. Bizimki doğmamış çocuğa don biçmek gibi. Kim alacak o kadar arabayı hadi devlet alım garantisi verdi yurtdışında var mı garanti?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yakupyasar1 kullanıcısına yanıt
    Zamanında saab devşirilirken ötv alınmayacak diye bir haber çıkmıştı. Bunda sadece fabrikaya verdiler vergi teşviği satışta ötv olmayacağına dair bir bilgi yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TEVAFÜK! tam da HONDA ülkeden ayrıldığı gün haber servis edildi...
    Ülke öyle iyi ki chevrolet, lancia, daihatsu, honda biz kötü ülkere gidiyoruz dedi, TÜrkiyeyi terk ettiler, defolun bizim TOĞHH markamız var, gevurlar daha gelmeyin !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hollowman_

    Kardeş sen lise'de mantık dersini almamışsın galiba. Mantığı tersten kuruyorsun. İşsizlik çok fazla mezun olduğu için artmaz.



    Alıntıları Göster

    Aslında artar.İş beğenmiyorlar diyorlar ya hani. İşte üniversite bitirince insanların çoğu öyle ucuz ayak işleri yapmak istemiyor ve işsiz kalmayı tercih edenler oluyor.Adam 25-30 yaşında ,hala işe gitmek yerine kpss çalışıyor. Dahası yaşı ilerledikçe işe girmesi de zorlaşıyor , güç isteyen işlerde çalışmakta da zorlanıyor. Üniversite okumasa pek çoğu öyle ya da böyle bir işe girecek ve erkenden iş hayatına atılacaktı.

  • Yok şöyle olacak ÖTV kadar civarında bir parayı her satılan araç için teşvik olarak firmaya verilecek ama ÖTV yine olacak.

    Firmada indirim yaparak günün sonunda ucuza satacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yakupyasar1 kullanıcısına yanıt
    Kıyamam sana :) minnoş

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Bütün bunlara rağmen dıJ güJler yüzünden demek ki kalkınamıyoruz, almanyada 1 asgari ücrete 1 ayfon alabiliyorsun ama bizde 7 asgari ücret. Ben hep dedim reis haklı dıJ güJler yüzünden biz kalkınamıyoruz. Eyvallah kardeşim klavyen dert görmesin.
    -
    Neyse güldük eğlendik, bir daha olmasın HÜLOOĞĞ dediğini görmeyeyim bir daha.

  • Toggumla boğaz köprüsünde poz vermek için sabırsızlanıyorummmmmmm😍

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Kaynak? Adamlar yatırım maliyetini azaltmış olacak niye satarken vatandaşa indirim olarak yansıtsın?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meyveli kaktöş

    Opel içten yanmalı motora sahip araçlar üreten bir firma. Opeli satın alsa da elektrikli otomobili aynı fabrikada üretemez. Yeni bir platform açması gerekirdi. Bilip bilmeden yorum yapmayın.

    Bizim bildiğimiz bir şeyler var da senin var mı bilemem


  • Yeni çıkan bir marka ve ne kadar iyi olduğunu kanıtlaması gerekiyor? Ne kadar iyi peki? Daha üretmeden otomobilin ne kadar iyi olduğunu kanıtlamak çok tuhaf.. A sınıfı B sınıfı araçlar daha uygun fiyatlı diye kalitesiz mi oluyor yoksa uygun olmaları bulundukları sınıfın özelliklerini taşıması mı?

    Her alınan karara pazarlama stratejisi diyelim ne güzel.. Eee uygun fiyatlı üret, uygun sat yine pazarlama stratejisi olsun. Ya da Ferrari gibi süperspr üret en güzel pazarlama stratejisi olsun. TOGG hangi sınıf araç üretirse üretsin "bu pazarlama stratejisi" diyeceksin.. Türkiye'de herkesin almayacağı ama belli bir gelir grubunun otomobil olacak, yani halihazırla otomobil alan kesim için yerli seçenek.. Eee onlar zaten alabiliyordu!

    Bu otomobil üretilemeyecek değil, üretirler (tutunup tutunamayacağını zaman gösterir ancak net hatırlamıyorum, bunun içinde kamunun satın alma garantisi gibi bir şeyden söz ediliyordu) bu aracı üretecekler ticari güvence alıp girdiler.. Öyle ya da böyle bu aracı üretenler zarar etmeyecek, zarar söz konusu olursa devlet eder, vatandaşın cebinden daha fazla vergi çıkar ama üretenler zarar etmez, ortaya bir otomobil koyulur..

    Şunu üretmişiz bunu üretmişiz, çok güzel ne güzel.. Senden benden daha fazla alıp üretiyorlar, sen eski sen misin, vatandaş eski alım gücüne sahip vatandaş mı? Alamayacağım otomobiller, alamayacak bilgisayarlar, telefonlar.. Üretilmezse işler daha kötüye gider ama üreten risk almıyor, üreticinin sermaye sahibinin güvencesi yine vatandaş oluyor. Derdim otomobil değil, uçak değil, parti değil.. Sen bir başka gelişmeyi, partiyi, fikri savunsanda hepimiz aynı ülkenin vatandaşı olarak yolunuyoruz. Şunu şunu ürettik deyince sen tatmin oluyorsun ben öyle kuru kuru laflara tatmin olmuyorum. 2 liraya aldığım süt 4 lira, 6 ay önce aldığım ürünün fiyatı bugün %30-40 artmış, 4 yıl önce bin liraya üst seviye/donanım telefon almışken şimdi 2-3bine cihaz yok, dışarıda bir yerde oturup yemek yemek pahalı..

    Sen savun hocam, otomobili de savun üretilince yollara çıkınca alamasan da övün.. Ne otomobilmiş arkadaş, ortaya çıkmadan eskidi, sık sık yeni haber, yok ceo'su belli oldu, yok yeri belli oldu, şurası yerli burası yerli.. Pili şöyle olacak.. Bakın çıkan haberleri hatırlıyorsanız bunları yarısı haber olsun diye yapılan boş haberler.. Şimdi şimdi somut ilerliyor, her çivinin haberi yapılacak.. Sessiz ilerleyip ortaya banttan inmiş otomobili koyup haber yapsalar en büyük etkiyi o yapar da yok illa sürecin ekmeğini yiyecekler ama yıpratıyor.. (mesela ben böyle yazmak istemezdim) otomobil üretilsin, ben bu kadar çok konuşmayayım. Başarısız olmaz umarım da vatandaşın bir tarafına girmez devlet teşvikleri..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt
    2020 Model Yeni kasa Opel Corsa'ların elektrikli versiyonu Yeni Peugeot 208 ile aynı platformda üretildiği için var. Zaten PSA almadan önce yoktu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstanbul-İzmir Otobanına 4 kilometre mesafede bulunuyor.


    Nasılsa biz vatandaş olarak 300 TL verip otobanı kullanamıyoruz hiç olmazsa fabrikanın işçi servisleri geçer belki...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebavamqko

    buraya kim bakıyorsa bu adama dokunmuyorlar. ilginç ...



    @gun was ist das, bruder?



    Alıntıları Göster

    O mesajı alıntılayacağına benim cevap verdiğim mesajı da alıntılasana.Durup duruken o mesajı yazmadım ben.Bana yazdığı mesajı da koy buraya.Biraz adil olmayı deneyin.

  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.