Şimdi Ara

Hiç kötü pcsi olan yokmu? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
4
Favori
24.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: torkema61

    İmzaya sistem yazılırken kanıt istenmiyor çünkü. Sen şimdi imzana son çıkan en iyileri yazsan kim sana "imkansız" diyecek ki? Arkadaşın da dediği gibi, buradakilerin bazıları yalandan yazıyor. Ben bilgisayar için araştırma yaptığım zamanda keyfî sistem toplatan vardı.

    "Bana 13.000 liralık sistem toplar mısınız?" gibi birçok konu vardı. Ve 13.000 dediğim zaman da dolar 4 civarı iken. Var gerisini sen düşün.

    Şu videoyu izle bak 2700 liralık sisteme 4000 liralık i7 takmışlar

    Keyfi olduğunu nereden biliyorsunuz?




  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    2 kişiyi yakaladım çünkü o şekilde. sistemine ryzen 3700x rx5700xt leri dayamış. profilinden diğer konulardaki yazılarına baktığımda sistemim fortnite için yetmiyor diyor.

    keza sistem tavsiyeleri kısmına da baktığınızda sırf keyif için sistem toplatanları bulabilirsiniz. technopatta da aynı şekilde. ömrünü donanım parçalarına adamış, deli dolu parçaları imzasına eklemiş kişiler çok, kimisi de itiraf bile ediyor.
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    Ben de sosyal medya platformlarinda kadin taklidi yapan erkekler gordum, o zaman bu platformlardaki kadinlarin cogu erkek diyebilir miyiz?

    Burada bir suru insan acik acik forumda pahali sistemi olanlarin cogu yalancidir diyor, ki pahali bile goreceli, orta seviye sistemlere de pahali gozuyle bakiliyor, ve bu benim kitabimda normal karsilanmaz, karsilanmamali. Gercek hayatta hicbir grubun karsisina gecip cogunuz yalancisiniz demez kimse, ama sirf monitorun karsisindayiz diye bu tarz yakistirmalar kolaylikla yapiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Çoğu mu dedim, ne diye duyar kasıyorsun? Gördüğümü, yaşadığımı burada "bazıları" adı altında belirttim. Yanlış okumuş olabilirsin, tekrar bak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: torkema61

    Çoğu mu dedim, ne diye duyar kasıyorsun? Gördüğümü, yaşadığımı burada "bazıları" adı altında belirttim. Yanlış okumuş olabilirsin, tekrar bak.
    Doğru öyle dememişsin, ama diğerlerinin de söylediği gibi demişsin, diğerleri de o şekilde söylemiş. Senin mesajdan tek başına öyle anlaşılmıyor ama önceden yazılanların bazıları inanılmaz çirkeflik ve kıskançlık kokuyor, ama en önemlisi de mantıksız, "ülkede kriz yok, bakın avmler dolu, dışarısı araba dolu" diyenlerle aynı kafada, o yüzden tepkiliyim, kişisel değil, yazan herkese bu yazdıklarım.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Ben sadece diğerlerinin söylediği, benim savunduğum düşünceyle ilgili yorum yazdım hocam. gerisi pek umrumda değil. benim de diğerleri yakıştırmam yanlış olmuş olabilir.
  • 10 sene önce aldıgımız bilgisayardayım hala google a zor giriyo
  • 8 sene önce lise zamanları buradaki arkadaşların yardımıyla toplanmıştı sonra Bob reyizli profil fotosu olan bi abimiz kurulum için çok yardım etmişti ilk defa kurulum yapıyordum

    Amd fx6300
    Sapphire 7850 o.c 2gb
    ASRock 970 extreme 3
    8 GB ram

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2006da aldığım sistem;

    GIGABYTE GA-945G-S3
    PALIT nVidia GeForce GT240 (2010 yılında takmıştım bunu, ilk kartım AMD Radeon serisindendi, hatırlamıyorum modelini ancak.)
    Intel Core Duo 2 E6600
    2 GB DDR2 667 MHZ RAM
    160 GB HITACHI 5400RPM HDD
    Stok Monitör 1440x900 VGA (Halen bu monitörü kullanmaktayım.)

    Bu sistemi sanırım 2016 yazına kadar kullandım. En son 2016 yazında film izlerken kasa aniden elektrik kesilir gibi gitti, gidince de uğraşmadım daha.

    6 ay önce yeni bir sistem topladım, tam da COVID ve kur yükselişi öncesi;

    ASUS EX-A320M
    ASUS RX580 Dual 4GB
    AMD Ryzen 3 3200G
    Corsair Vengeance 8GB 3000Mhz
    Cougar MX-350 + 700W 80+ Bronze PSU

    Böyle bir başlık da açmıştım;https://forum.donanimhaber.com/masaustu-bilgisayar-topluyorum-tavsiyenize-ihtiyacim-var-arkadaslar--140779105-2#141994072

    Açıkçası yeni bilgisayar topladım, ultra ayarlarda oynayamadığım oyun yok ancak oyun yaşım geçmiş sanırım. Eski bilgisayarımda ne yapıyorsam şu an kullandığım bilgisayarımda da aynı şeyleri yapıyorum. Yaptığım tek farklı şey PCSX2 ile PS2 oyunlarını oynamak sanırım.

    Konuyu derail etmek istemem ancak oyun sektörü tamamen ölü durumda. Evet sürekli yeni oyunlar çıkıyor ancak içerikleri gerçekten bomboş. Kimse de daha Fahrenheit Indigo Prophecy, Max Payne, Fatal Frame, Silent Hill, NFS-U gibi oyunlar beklemesin, çünkü insanlar artık daha hızlı tüketebilecekleri, basit, anlık dopamin ihtiyacını karşılayacak şeyleri seviyorlar. Bu gidişle daha çok Valorant gibi bilgisayarın tüm kontrolünü ele alan bir Anti-Cheat sistemine sahip, kadın Twitch yayıncılarına, e-girllere yönelik oyun çıkar.

    Kısacası harika bir bilgisayara sahip olmayınca eğlence açısından hiçbir şey kaybetmiyorsunuz, ki şu dönemde, Dolar kuru 6.84, Euro kuru 8.03ken bilgisayar toplamak çılgınlıktan başka bir şey değil. Gerçi ileride kurların ne olacağı belirsiz, Dolar 1.7 olmuş bilgisayar alınmaz diyen arkadaş vardı bu forumda




  • Birbirine cok benzeyen fazla oyun ciktigina ben de katiliyorum, ancak yine de kisisel zevke gore guzel bilgisayar almayi gerektirebilecek hususlar var.

    Bahsettiginiz valorant tarzi oyunlar yas ortalamasi daha kucuk, ogrencilere yonelik ve cogu bilgisayarda calisan oyunlar, lol dota falan da ayni sekilde, grafikleri cok abartmayip iyi optimize ediyorlar, bedava yapiyorlar ve yeni content yaratmaya ugrasmiyorlar, cunku olayi insanlarin birbiriyle savasmasi oluyor ve bu belli yasin altindakilere yetiyor.

    Yasi buyuk olup daha az zamani olan, onlineda herkesin zir zir aglamasini cekemeyecek, lakin cocuklardan farkli olarak parasi olan insanlar ise daha farkli oyunlara yonelebiliyor, genelde oynayip bitirebilecegi oyunlara. Ben mesela yillar once aldigim witcher 3'u daha yeni oynuyorum guzel bilgisayar topladigim icin, 40 saati geride biraktim, benim icin oldukca guzel bir deneyim oluyor, onceki bilgisayarim bir laptopti ve dusuk ayarlarda bile kasiyordu, isiniyordu, hicbir sekilde keyif alarak oynayamamistim, toplamda 2 saat oynamisim ve neredeyse hic ilerlememisim.

    Subnautica muhtesem bir oyun, optimizasyonu cok iyi degil, ama bence bilgisayari kaldirabilen herkes oynamali, survival oyunlarini sevmeyen bir insan olarak cok hosuma gitti, benzerini arayip durdum ama bulamadim, dlcsi cikacak onu bekliyorum.

    Monster hunter guzel duruyor, biraz oynadim, ama witcher ile isim bitmeden cok girmek istemedim. Yine bilgisayarim iyi olmasa oynayamayacagim bir oyun olacakti.

    Bu bilgisayara ihtiyac duymayacak bir suru kucuk oyun da seviyorum slay the spire ve ori serisi gibi, ama bu topladigim bilgisayari onemsiz kilmiyor gozumde.

    Cok degil, 4-5 sene once grafiklere onem vermeyen, lol tarzi oyunlar oynayan bir universiteliydim, istedigim sey o competitive ruhtu, ama hic beklemedigim bir sekilde guzel dizayn edilmis, basi ve sonu olan, yeni teknoloji trendlerini takip eden oyunlar ilgimi cekmeye basladi, dolayisiyla ihtiyaclarim da degisti.

    Bu sebeple diyecegim odur ki bilgisayarin gerekliligi son derece subjektif. En dogru karari vermek adina bilgisayar toplamadan once bir liste cikarmak lazim, bu bilgisayar ile neler yapilacak, hangi oyunlar ve ne tip oyunlar kesinlikle oynanacak, sonrasinda ona uygun bir pc almak lazim. Daha hala merak edip de indirimsiz almak istemedigim oyunlar var listemde nier automata gibi, isten az zaman kaldigi icin zaten cok zaman da ayiramiyorum, o yuzden uzun bir sure bos kalmayacagim gibi geliyor.

    Biraz bakinmak onemli, seneler once hic ilginizi cekmeyen tarz oyunlar suan ilginizi cekebilir :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Su anda normal isler icin kullanacaksanız sıradan bir PC de 4 Cekirdek İslemci,8GB Ram ve Onboard VGA yoksa Goruntu Verecek bir Ekran Kartı GT210, RX240 gibi standarttır.
    İsin icine oyun da giriyorsa 16GB Ram, 6 12 İslemci ve min. 4GB 1650 Super sarttır.Ucuzdur pahalıdır bilmem ama bence durum net budur.
    Bilg. ihtiyaclara gore alınır.Bİr de isin su kısmı var kisinin kahve alıskanlıgı vardırKahve-Sigara-Oyun-Cay-Simit ciddi bir para veriyordur.Diger kisinin kahve ile alakası yoktur.O 1-2 ayık kahvehane parasına her sene upgrade ya da ihtiyacını gorecek PC toplar.
  • Iki gunde sahibinden de sistem topladim.1000’e mal ettim

    Suan;

    Athlon x2 4000
    6 gb ddr2 ram
    Asus m2a-vm anakart
    9800GT
    32Gb ssd
    500w psu’lu sistemi 200’e aldim

    Ekran karti fiyatlari ucmus.9800GT’yi 200 den ilana koydum.Kasa bana bedavaya gelecek

    Aldiklarim;

    640GB hdd (100TL)
    R9 270x (400TL)
    Kasa almak zorunda kaldim cunki epey kotuydu (50 TL)
    Psu’da 6 pin baglantisi yok donusturucu aldim 20 TL
    X4 640 (110TL)

    120 gb ssd aldim wd green (150TL)

    Toplam harcamam 1030TL

    9800GT’den geri kazanacagim 200TL

    Kasa bana totalde 830TL’ye geldi.Yine sahibinden de 1200-1300TL’ye satarim 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepestSea

    Iki gunde sahibinden de sistem topladim.1000’e mal ettim

    Suan;

    Athlon x2 4000
    6 gb ddr2 ram
    Asus m2a-vm anakart
    9800GT
    32Gb ssd
    500w psu’lu sistemi 200’e aldim

    Ekran karti fiyatlari ucmus.9800GT’yi 200 den ilana koydum.Kasa bana bedavaya gelecek

    Aldiklarim;

    640GB hdd (100TL)
    R9 270x (400TL)
    Kasa almak zorunda kaldim cunki epey kotuydu (50 TL)
    Psu’da 6 pin baglantisi yok donusturucu aldim 20 TL
    X4 640 (110TL)

    120 gb ssd aldim wd green (150TL)

    Toplam harcamam 1030TL

    9800GT’den geri kazanacagim 200TL

    Kasa bana totalde 830TL’ye geldi.Yine sahibinden de 1200-1300TL’ye satarim 😁
    Siz satmaya almissiniz.Konu daha cok kullanan uzerine...

    Ayrica 200 e o kasayi satan satmamis nerdeyse hibe etmis bence sirf Vga o parayi yapar zaten...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: huso

    Siz satmaya almissiniz.Konu daha cok kullanan uzerine...

    Ayrica 200 e o kasayi satan satmamis nerdeyse hibe etmis bence sirf Vga o parayi yapar zaten...

    Alıntıları Göster
    Şubattan beri işsizim.Son paramla aldım

    Eğer işe girersem fx-8350 tarzı bi işlemci alır devam ederim

    Sahibinden'de buldum bu kasayı.İlginç olan şu ki 9800GT'yi ben 12 yıl önce kullanıyordum.Hala bu kartların ederinin 200TL olması çok acı

    Eski sistemimi ps4 pro aldığım için satmıştım (FX 6300,16 Gb ram, Gtx 970 falan).Önümüzde ki ayda ps4 pro'yu satmayı düşünüyorum.İşe giremezsem bu sistemi de elden çıkartmak zorunda kalıcam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepestSea

    Şubattan beri işsizim.Son paramla aldım

    Eğer işe girersem fx-8350 tarzı bi işlemci alır devam ederim

    Sahibinden'de buldum bu kasayı.İlginç olan şu ki 9800GT'yi ben 12 yıl önce kullanıyordum.Hala bu kartların ederinin 200TL olması çok acı

    Eski sistemimi ps4 pro aldığım için satmıştım (FX 6300,16 Gb ram, Gtx 970 falan).Önümüzde ki ayda ps4 pro'yu satmayı düşünüyorum.İşe giremezsem bu sistemi de elden çıkartmak zorunda kalıcam

    Alıntıları Göster
    Hocam GT210,RX240 gibi girisin girisi Ekran Kartlarının fiyatının hic dusmeyip aksine artmasından dolayı bu kartların fiyatının bu paraları etmesi cok da anormal degil...
    Sıfır goruntu versin bir kart alayım desen zaten 200-250 yi gozden cıkarıyorsun.




  • Laptop var bende 10 yıllık oldu artık.
    i3 birinci nesil işlemci
    ddr3 8gb ram
    geforce 410m ekran kartı
    120 gb ssd adata (başka disk yok :DD)
    en düşükte dota2 oynatıyor, video ve ses düzenlerken çok bekletmiyor.
    tüm özellikleri bu kadar, sevgiler.
  • Benim görüşüm burada pc toplayanların çoğu asıl taban parçaları min. bütçe ile alıyor ve sonra upgrade'in önünü kesiyor. (Psu, Anakart, Cooler, Kasa vb.)
    Örneğin şu anda kimse 6-7K bütçeli kasaya b550 anakart önermiyor. Bu adam nasıl güncel tutacak o sistemi s2h ile :D
    Sistem imzamda ve hiç bir parçayı tek seferde toplu almışlığım yok. İndirim denk gelince ürünü alıp, elimdeki parçayı satıyorum ve min. bütçe ile güncel tutmaya çalışıyorum sürekli setup'ı.
    Ne ekipman ne de donanım olarak hiç bir zaman gamepower, frisby gibi ürün almam da aldırtmam da.

    Yeni arkadaşlara tavsiyem ise ellerindeki ürünü temiz kullanıp kutu ve faturalarını atmamaları, indirim denk geldikçe de bir üst modelini alıp elindeki ürünleri forumun 2. el bölümünde satmaları. Tek seferde düzgün sistem dizmek için birikmiş 15-20k bütçe lazım ki günümüz şartlarında bu pek mümkün değil.




  • Mysa kullanıcısına yanıt
    1000 lira fark var neden önerilsin

    İşlemci ile beraber upgrade edilir gerekirse 2 sene sonra. B550 alınır fiyat zaten ucuzlamış olur. Garantisi 0 lanmış olur.

    Psu kasa ve soğutma kaliteli olmalı evet ama giriş seviye sistem için işlemciden pahalı anakart mantıksız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Şu anda kim 2 sene önceki ürünü tavsiye ediyor forumda? Bu düşünceyle forumda herkes b450 çipsete sahip olmalı. Kaldı ki b550'ler 1100 TL'den başlıyordu en son, cpu'dan pahalı değil yani.
    2017 Ekimde çıkan z370-f'i aldım ve yıllar sonra 9700K ile sadece cpu upgrade yaptım örneğin. Demeye çalıştığım "6K ya pc alayım da bir daha 3-4 yıl arkama bakmayayım" düşüncesiyle bu iş yürümüyor bizim gibi ülkelerde.
    500W psulu sistemi aldırıyorlar çoğu zaman burada konu açanlara, 2 gün sonra adam yüksek güç tüketen ekran kartına yükseltmek istediğinde bir de psu parası ayırmak zorunda kalıyor vs.

    Benim şahsi görüşüm bu yönde, iyi forumlar
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.