Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 Resmi Yama Destek (Silinsin)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
4
Favori
4.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
259 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklayamayacağım nedenlerden ötürü konunun silinmesini istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAktif -- 20 Temmuz 2020; 7:51:26 >



  • rockstar gibi bir firma yapmak isterse parayı basar, gerekirse yeminli tercümanlara çeviriyi yaptırır. böyle 20-30 üniversite öğrencisinin '' türkçe yapa yapalımda köşeyi dönelim '' dediği yamayı ne diye eklesinler? yamanın güvenilir olduğu şüpheli. bilinmeyen bir gruba rockstar neden destek çıksın? witcher örneğini yazacaklar için not düşeyim niyeyse yama konularında hep örnek oluyor, witcher zaten bilinmeyen bir oyundu ve firmada bilinmiyordu, ne kadar oyuncu çeksek kardır dedikleri için türkçe yamayı eklediler yoksa onlarında umrunda değildi.
    bu olay bile insanların ne kadar kolay galeyana geldiğini gösteriyor. keşke bu çeviriyi yapan fırsatçılar için harcadığınız çabaları, zamanında ps ve xbox başta olmak üzere ( sony ve microsoft ) oyunların türkçe gelmesi için destekleseydiniz. konuyu açan zaten çeviri yapanlardan biri yazılarından belli, birkaç cevap yazanda gizli çevirmen olarak takılıyor. sadece bu fırsatçıların işi görülmesin. tepki gösterecekseniz x oyunu ( burdaki rd2 ) filan olmasın. kültür ve turizm, ticaret, sanayi ve teknoloji bakanlarına mail atın ya da ne bileyim twitter zımbırtısı kullanıyorsanız orada başlık açın, vergisi alınarak satışı yapılan oyunlara türkçe dili zorunluluğunu isteyin. türkiyeden daha az oyuncusu olan ülkelerin neden dilleri oyunlara ekleniyor bir çoğunuz bilmiyorsunuz. o ülkeler diyorki oyun firmalarına '' satış yapmak istiyorsan bizim dilimizde ürün sunacaksın '', oyunda dilimiz yoksa satışı unutun. türkçe içinde aynı durum zorunlu olursa o zaman oyunlarda yavaş yavaş türkçe gelmeye başlayacaktır. sony ve microsoft son zamanlarda oyunlara türkçe dublaj ya da altyazı ekledi.

    bu mesajı okuyan okudu, yoksa sabaha kalmaz buranın yöneticisi bu mesajı gördüğünde silecektir. kendisi için zaten bu rd2 çeviriyi yapanların savunucusu filan yazmıştılar önceki konularda. hangi mesajların silindiğini görünce bende inanmaya başladım. böyle taraflı bir yönetim dh'ye yakışmıyor. 10 yıldır üyeyim, en taraflı yöneticiyi bu çeviri bölümünde gördüm. futbol bölümündeki yöneticiler rakip takımlara ceva verirdi ama bu bölüm onuda geçti. bu mesajı ilk şikayet edene, çeviri satılırsa 1 adet hediye edicem.
    10 Senedir takip ettiğim foruma dayanamayıp ilk mesajımı atıyorum. Şu illegal borusu çalanları anlamıyorum. Hayır kendiniz çok mu dürüst insanlarsınız? Hiç mi crack li oyun oynamadınız hiç mi film indirip veya sitelere girip film izlemediniz? 50-30 tl yi yama haricindeki herşeye verebiliyor ama yamaya gelince bu para çok. Eeee almayın o zaman kardeşim. ama olmaz ki ben alıp oynayamıyorsam kimse oynamasın, kimse kazanmasın mantığı var. İnsanlar toplanıp iyi kötü bir hizmet sunmuşlar. Yapılan bu hizmete de bir fiyat biçmişler. alıyorsan al yok almıyor veya alamıyorsan Eleştirini yaparsın işine bakarsın.
    Hocam yaptıkları iş illegal olmasına rağmen bu yama iptalinin ardında Rockstar falan yok. Gamepass ile para toplamayı amaçlayan uyanıklar akıllarınca nabız yokluyorlar bence. Yamayı bekleyen insanları çıktığı gün alacakları kıvama getiriyorlar iptal haberi ile. Bir süre sonra 40 tlden satışa açarlarsa şaşırmayın. Benim temennim Rockstar’ın duruma müdahale etmiş olması yönünde ama böyle bir şey olduğunu sanmıyorum.
    Pass sisteminin öncesi de var. Ücretsiz çeviri yapan kişilerin konularına organize saldırılar, kendi konularındaki eleştirel mesajların silinmesi vs. Bir şekilde haksızlığa uğradığını düşünen insanlar çeviri grubuna destek verenlerin bile tepki gösterdiği bir ortamda zarar verebilme fırsatını yakalamış oldu.
    Discord'taki elemanlar yamanın başındaki arkadaşı fazla gaza getirmiş olacak ki açılan ilk fiyatlandırma konusunda "fiyatı discord'takilerle belirledik, siz ölücüsünüz, size mi soracaktım" tarzı bir mesaj atma gafletinde bulunmuştu. Mail olayları da o açıklamadan sonra patladı zaten. Buradaki arkadaşlar sebebin halen 30-50 TL olduğunu düşünedursun.
  • Rockstar ve resmi yama? Hmm
  • Şikayet edeceğinize bir işe yarayın da şu maili atın T2 belki duyar sesimizi.
  • Ben attım yine de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BéTo -- 17 Temmuz 2020; 19:20:29 >
  • Aga beee gitti yama bee nolcek şimdi
  • Ben Attım..
  • Hadi arkadaşlar birşey kaybetmeyiz
  • Konuyuda öne taşıyabilirseniz şansımız çok daha yüksek. Firmalardan korkan insanlar 1 mailin gücünü görmedikleri konuşabiliyorlar, oyuncu topluluklarının şimdiye kadar başardıkları şeyleri bilmedikleri için buraya yazmak için 2 saniye uğraşıyor ama mail atmak için 5 saniye ayıramıyor.
  • Umudum yok ama destek verdim.
  • Adamlar rockstar falan diye belirtmemişler elde olmayan sebepler demişler. Belki kendileri bir işi beceremediler? Çok çok rockstar izin vermemişse en azından emekleri boşa gitmemiş olur oyunculara kıyak olur bıraksınlar korsana düşsün yama yani.
  • rockstar ve türkçe altyazı hayatta olmaz ama denemekten de zarar gelmez
  • denemekten zarar gelmeyeceği kesin.
  • eklemeler değişiklikler yapın spame düşüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    eklemeler değişiklikler yapın spame düşüyor
    Gönderilecek cümleyi diyorsunuz değil mi hocam ? evet spame düşebilir, cümleyi biraz değiştirebilirsiniz veya translate kullanıp kendi söylemek istediklerinizi yazıp gönderebilirsiniz arkadaşlar.
  • +1
  • Bi mail attınız da kolunuz mu yoruldu atın gitsin.
  • 14 mailden atıcam bu metni.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByAktif

    Gönderilecek cümleyi diyorsunuz değil mi hocam ? evet spame düşebilir, cümleyi biraz değiştirebilirsiniz veya translate kullanıp kendi söylemek istediklerinizi yazıp gönderebilirsiniz arkadaşlar.

    Alıntıları Göster
    Evet, bunu konu başına yazarsanız iyi olur. Zamanında 30-50 mail ile gta online creator bölümündeki obje sayısını 150'den 200'e çıkarttım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

    14 mailden atıcam bu metni.
    Birebir aynısını yazmayın, eklemeler çıkarmalar yapın spame düşüyor, spame düşünce görülmez.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.