Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 Yama Projesinin İptali (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
542
Cevap
5
Favori
55.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
109 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence gereksiz tartışmalara gerek yok. Ne olursa olsun bu Türk oyun severlere yapılmış ağır bir darbe oldu. Ücret işin içine girdiği zaman illa bir yerde patlak verecekti bu hiç hoş olmadı.
    Yazık onca insanın emeğine. Burda ki tek kaybeden biz olduk başkası değil. Firmalar Türkiye ve Türkçeye değer vermedikleri ve ticari açıdan fazla riskli olduğu için yapmıyor olabilirler. Bu tarz işlerde şikâyet edilmesini anlayamıyorum. Edince elinize ne geçiyor? Oyunu almadım, ingilizce de çok iyi derece de bilmiyorum. Ama aksi durumda olsaydı bile görüşlerim aynı olurdu.
    Ne çok seviyoruz kutuplaşmayı. Bu sadece oyunlarda değil manga, çizgiroman çevirilerinde de aynı durum var şikâyet edince elinize ne geçiyor? Firmalar oo afferin al sana 1000$ mı diyorlar şikâyet edince. Kutuplaşma ve bu tarz şikâyetler sadece ülkemize ve biz Türk oyuncularına zarar veriyor. Bundan sonra inşallah Türkçe yama yapan arkadaşlar bazı gruplar gibi küsüp komple yama işlerini bırakmazlar.




  • Bu herifi kaale almayın, proplemli.
  • Arkadaşların emeğine yazık edenlerin umarım çok emek verdikleri bir işi de böyle yazık olur.

    Şu gamepass olayını da kaçırdım. Biri özet geçebilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun hakkında açılan bir sürü konu oldu. İçeriğine bakmadım fakat paralı satıldığından dolayı kullanıcıların buna itiraz ettiğini anladım. Bu konuyu okudum ama :) Bence ücretli olması gayet normal, hatta ileriye dönük düşündüğüm zaman oyunlar için altyazı, hatta dublaj gelişmelerinde çok olumlu şeyler olabilir diye düşündüm. Ayrıca burada bir emek harcanıyor. Biz 2020 yılında yaşıyoruz yani bir kilo meyva verip karşılığında ekmek vermiyor kimse bize...Yani burada emek harcayanları tuhaf şekilde yadırgamak olmaz. Kim istemezdi bu altyazı işleri ile daha çok kişilerin uğraşmasını ??? Açık olalım yani, kimse babasının hayrına bu tür şeyleri sürekli olarak yapmaz. Umarım en kısa zamanda bu iş tatlıya bağlanır. Ben bir nebze olsun bu tür emeklerin karşılığında ücret talep edilmesi tarafındayım, gayet normal bir durum...
  • Oyunu almak için Türkçe yama çıkmasını bekliyordum. İy ki önceden almamışim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok boş yapılmış konu. Sen emek ver oyun yap tüm haklara, lisanslara para ver. Biri gelsin senin urettigin ve hala populer olan bir oyun üzerinden para kazanmaya kalksın. İstediğiniz kadar kendinizi kandırın.

    Çeviri ekibi parasız olarak bu işi yapmış olsa bunlar yaşanmazdı. Emeklerine yazık olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hala yamanın şikayet üzerine iptal edildiğini düşünmüyorum. Gta 5de max payne de ve diğer rockstar oyunlarında paralı modlar yapıp satan hatta büyük forum sitelerinde yayınlayan bir sürü insanlar var. Onlarınki halen duruyor. Dün ana konuya uzun uzun açıklama yapmıştım ama konu kaldırılmış. Bence artık Anonymous'da bu forumdan çekilmeli ve u-crew gibi kendi sitelerinde ve discord sunucularında yamaları bilgileri vs paylaşmalı. Her girdiğimde türkçe yama sekmesinde anonymusun açıklamaları, saçma sapan uygulamaları, fiyat düşürme haberleri, fiyat yükseltme haberleri, forumdan çekilme açıklaması, foruma tekrardan geri gelme açıklaması, özür açıklaması, yama iptal açıklamasını görmekten bıktım. Sanki Türkiyedeki tek çeviri grubu oymuş gibi yüceltilmeside işin ayrı bir tarafı. 2-3 ay içinde bir açıklama daha gelir ve "Arkadaşlar sorunu hallettik gamepass sistemiyle yamayı yayınladık" diye açıklama gelir. Yine bir ton tartışma vs olayları olur. Anonymous çeviri ekibi artık DH'nin yakasını bıraksın ve bölüm adına yakışır şekilde yayınlanmış yamalar ve devam eden yamalar şeklinde hali hazırdaki yamalarla devam etsin. Cidden suyu çıktı bu açıklamaların. İptal olduysa hayırlısı olsun, 3-4 seneye başka biri çevirir yayınlar. Dünyanın sonu değil... Pek sanmıyorum ama yine de cidden şikayet edenler varsa da onlarada yazıklar olsun, diyecek lafım yok...




  • azor ahaii kullanıcısına yanıt
    Orhun Kayaalp canlı yayında konuşma yaptı. Şikayetler üzerine iptal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Yani o kadar güzel söylemişsin ki. Bu kadar talep olunca artık işin güzelliği değil, kaç kişi var oha nasıl para gelecek sorusunu düşünmeye başladılar. Tamam yine gamepass yap ama reklamını yaptığın ürünü bu şekilde pazarlamaya çalışma. Net olarak pazarlama stratejisinin rezilliği bu olay. Yani piyasada o kadar trainer satan insan var, ne bileyim hile yapıyorlar ve bunu bir şekilde pazarlıyorlar. O kadar yazılımcıları var hiç mi bir tanesi görmedi bunları? Çok komik.
  • TanerSaydam T kullanıcısına yanıt
    Yama 50 lira olarak açıklandı. Elimizdeki tüm yamalara da ayda 20 lira karşılığında ulaşabilirsiniz dendi. 50 lira vermek istemeyen 20 ye rdR2 yi bir ayda bitirir diye düşündü herhalde ekip isteyen 20 liraya oynayacaktı isteyen 50 ye alacaktı niye bu kadar tepki geldi buna ben anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ac odyssey yaması da paralı ses eden oldu mu acaba ?
    Ayrıca şikayet eden arkadaşlar yurt dışında paralı gta5 modu satan siteleri de t2'a şikayet ederse sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Danger -- 18 Temmuz 2020; 16:15:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asertyu kullanıcısına yanıt
    Gamepass sistemini açıkladılar millet buna tepki gösterdi. Para verdiğin sürece yamaya erişeceksin para vermezsen yamayı kullanamayacaksın. Bu saçma sisteme tepki oldu iptal ettiler ancak iş işten geçti. Geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeCRiS

    Gamepass sistemini açıkladılar millet buna tepki gösterdi. Para verdiğin sürece yamaya erişeceksin para vermezsen yamayı kullanamayacaksın. Bu saçma sisteme tepki oldu iptal ettiler ancak iş işten geçti. Geçmiş olsun.
    Oyun 1 ayda biter mi biter. Zaten 2.kez oynanmaz da. 20 liraya oynamış olacaklardı. Oynayacaksan da 20 daha verilir ne var ki bunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye denen ülkenin insanının eğitim durumu, nüfusu ekonomisi, alım gücü az-çok bellidir. Özellikle Corona günlerinde ekonominin ve alım gücünün ne kadar leş ne kadar yerlerde olduğu da bellidir. Sen bütün bunları bildiğin halde oyuncuya gelip 50 TL ver veya gamepass al dersen yanlış yaparsın. 50 TL hem para değil hem de para arkadaşlar. 50 TL'ye biraz eski de olsa AAA oyunlar alabiliyorsun, indirim günlerinde AAA oyun alabiliyorsun. Haliyle alım gücü düşük belki her an işsizlikle karşı karşıya kalabilecek bir kişi 50 TL'ye koskoca bir oyun da alabilirim veya sadece yama da alabilirim diye düşünür. Rdr2'nin standart sürümünü indirim günlerinde kuponlarla vs alındığını göz önüne alalım. Yapılan masraf çok ama yamayı satın alan az kişi olursa ne olacak. Bu sefer de yama ücreti maliyetini kurtarmıyor diye 300-400 TL'lere mi çıkaracaktınız? Gamepass'in ise büyük bir facia olduğu 50 defa yazıldı çizildi zaten. O yüzden insanları suçlamayı bırakın. Tek sebebi aç gözlülülük ve uyanıklık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Örneğin Amerika'da çok satan bir kitap var. Eser 3-4 ciltten oluşuyor. Ben de emek verip bu eseri Türkçeye çeviriyorum. Eser sahibinden izin almadan bunu satamam. Benim bu çeviriye çok emek vermiş olmam beni haklı yapmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: THEMah0

    Örneğin Amerika'da çok satan bir kitap var. Eser 3-4 ciltten oluşuyor. Ben de emek verip bu eseri Türkçeye çeviriyorum. Eser sahibinden izin almadan bunu satamam. Benim bu çeviriye çok emek vermiş olmam beni haklı yapmaz.
    Kitapla oyun aynı şey değil kitabı çevirip dağıtırsan kitabı dağıtmış oluyorsun. Türkçe yamayı kullanmak için oyunu yinee satın almak zorundasın.
  • zero2900 kullanıcısına yanıt
    Sadece bir örnek. "Benim eserimden ekmek yiyeceksen benden izin alacaksın." diyorlar. Senin verdiğin emek seni haklı yapmıyor.
  • Az daha ağlayın belki TakeTwo acır da affeder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jetstream Sam

    Az daha ağlayın belki TakeTwo acır da affeder.
    Sen de ağla bing translator yamalarına kaldın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.