Şimdi Ara

Samsung rakibi LG’den ekran tedariği yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung rakibi LG’den ekran tedariği yapacak



    Yıl sonuna kadar LCD üretim tesislerini tamamen elden çıkararak QLED ve OLED gibi teknolojilere odaklanmaya hazırlanan Samsung, bu geçiş sürecinde LCD ekran tedariğini rakiplerinden yapacak.



    LG ilk sırada



    Yıllar boyunca LCD panel teknolojisi ekran sektöründe liderliğini korumuştu ancak gerek mobil, gerek masa üstü gerekse de televizyon segmentinde yeni teknolojilerin ilgi görmeye başlaması işleri değiştirdi.



    Ayrıca Bkz.LEGO yakında NES seti piyasaya sürecek



    Ekran sektörünün lideri Samsung yıl sonuna kadar LCD üretim tesislerini tamamen elden çıkarmayı planlıyor. LG ise OLED ekranlara yatırımlarını daha da arttıracak. Bu süreçte Çinli firmaların elden çıkarılan tesisleri alarak LCD ekran tedariğinde lider olmayı amaçladıkları bildiriliyor. Böylece ekran devlerine tedarik yapabilecekler.



    Gelen bilgilere göre Samsung ve LG Display arasında LCD ekran tedariği için 833 milyon dolarlık bir anlaşma yapılacak. LG Display; Çin’deki tesislerinde Samsung’a televizyon paneli üretecek. Samsung bundan 3 yıl önce Sharp ile mahkemelik olduğunda yine LG Display’den panel tedarik etmişti.



    Samsung’un China Star Optoelectronics Technology, BOE Technology Group ve Sharp Corp. ile görüşmeler yaptığı ve hatta Sharp’ın tek LCD ekran tedarikçisi haline geleceği daha önce iddia edilmişti ancak son kararın hemşehrisinde kaldığı anlaşılıyor.








  • Samsun'un geçiş döneminde tesisleri Çinlilere satıp güçlendirmesi de epey ilginç.

  • zaten tekel kurdular,samsung ağırlıkla va panel LG ips panel üretimi yapıyor,japonlar saf dışı kaldı,şu an dünya piyasası ellerinde..

  • Samsung “Qled” bir LCD arka aydınlatma teknolojisidir kırk yıllık LCD Samsung sayesinde oldu Qled haberi hazırlayan çocuk buna balıklama dalıyor hiç araştırma yapmadan

  • joven kullanıcısına yanıt
    Fikrinize katılıyorum. OLED teknoloji olarak çok daha üstün ama bugün televizyon alacak olsam OLED değil QLED alırım. Zaten televizyon piyasasında LG dışında OLED üretimi yapan yok. Fakat maalesef LG’nin ürettiği OLED’ler RGB değil RGWB diziliminde. Bu da renklerde solgunluğa ve düşük nite sebep oluyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=2_EA3VMi-Sg&feature=youtu.be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Fikrinize katılıyorum. OLED teknoloji olarak çok daha üstün ama bugün televizyon alacak olsam OLED değil QLED alırım. Zaten televizyon piyasasında LG dışında OLED üretimi yapan yok. Fakat maalesef LG’nin ürettiği OLED’ler RGB değil RGWB diziliminde. Bu da renklerde solgunluğa ve düşük nite sebep oluyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=2_EA3VMi-Sg&feature=youtu.be

    Günümüzdeki Oled paneller her bir piksel kendi ışığını üretme kabiliyetine sahip olsalarda istenilen parlaklık değerlerine ulaşamıyor LG bunu ucuz bir çözüm yolu ile sizinde belirttiğiniz üzere ana renkler

    parlaklığını arttırmak için bir beyaz aydınlatma piksel ekleyerek çözüm buldu yalnız bu beyaz piksel özellikle HDR için gerekli 1000nit ve üstü parlaklığı üretemiyor





  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Linkte verdiğiniz video samsungun hazırladığı bir video, o videoda LG'nin iyi çıkmasını beklememek lazım. O videoda tavsiye edilen videolardan ilkindeki ihcelemede OLED daha iyi gibi geldi bana.

    edit: imla hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberfalcon -- 17 Temmuz 2020; 11:0:7 >
  • cyberfalcon C kullanıcısına yanıt
    Samsung hazırlamış olsa da videoda yanlış bir şey yok. Tüm görüntü içerikleri RGB standardına göredir. Çekilen filmler diziler hepsi RGB standardındadır. O yüzden ekran da RGB olmak zorunda. Beyaz piksel olunca maalesef renk ve parlaklıkta sorun oluyor.

    Sharp’ın RGB dizilimli OLED modeli mevcut. O çok daha iyi. Ama bildiğim kadarıyla ülkemizde yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    ayarlarla oynaarak bir görüntüyü daha iyi daha kötü gösterebilirsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.