Şimdi Ara

CRUCIAL BX500 DENEN SSDYİ SAKIN ALMAYIN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Biraz öfke doluyum o yüzden bazı yerlerde saçmalayabilirim şimdiden affola.

    24 Mayıs 2019da ben bu SSDyi aldım. Vatanda indirimdeydi gördüğünüz gibi 200 TLye ürünü satın aldım.

    CRUCIAL BX500 DENEN SSDYİ SAKIN ALMAYIN!

    Yaklaşık 6 ay hiçbir şikayetim yoktu. Tam işte 2020nin başlarında bilgisayarım ara ara donmaya, oyunlarda takılmaya ve salak salak res atmaya başladı. Sistemime değer veririm ve her 2 haftada bir tozlarını vs temizlerim, 4 5 ayda bir format atarım. Birçok virüs programı kullandım, yok abi yine bişey yok. Film izliyorum misal. Bilgisayar birden donuyor, kendi kendine res atıyor. İyice sinir oldum ekran kartı ısındığından mı oluyor acep dedim gittim arkadaşın ekran kartını ödünç aldım, sonuç yine aynı. Yaklaşık 2 ay sonra bu sefer mouse teklemeye başladı. Hatta bununla ilgili forumda konum da var mouse bölümünde görebilirsiniz. Dedim heralde mouse bozuldu gideyim yeni mouse alayım. Mouseum Rival 110du ve 3 Senedir kullanıyordum bozulması normal dedim. Yeni 2 mouse aldım, sonuç yine aynı. Gittim benim Rival 110u arkadaşın pcde denedim. Mouse akıyor maşallah hiçbir sorunu yok. Artık çıldırmak üzereydim tahmin edersiniz ki. 2 hafta önce tekrar format attım yine sonuç aynı. En son dayanamadım pcyi satma noktasına kadar geldim ciddiyim. Çünkü sorunu bir türlü çözemiyorum. Bir de mühendislik okuyup çözemeyince insan iyice sinir oluyor. Cmd kodlarıyla çalıştırıyorum vs. hiçbir fark yok. Bugün arkadaşımın tavsiyesi üzerine SSD sağlığını ölçtüm. O ana kadar hiç ssdden şüphelenmemiştim. SSD'nin sonucunu koyuyorum.

    CRUCIAL BX500 DENEN SSDYİ SAKIN ALMAYIN!

    Bu değerleri görünce şok oldum desem yeridir. Ulan daha 6 TB olmuş 6. Abi kullanmamışım bile ssdyi nerdeyse.%90 ne? Bunu görünce arkadaşımla konuştuktan sonra HDDlerimden birine Windows'u kurup, SSDyi pcden söküp HDD üzerinden pcyi çalıştırmak istedim. Güzelce windowsu kurdum, driverları güncelledim veee evet. Huzur. Pcde en ufak sorun kalmadı. Ne donma ne ani kapanma ne bişey. Bu SSD yüzünden ben 2 tane mouse aldım ikisi toplam 600 lira civarı. Günlerce pc başında kanser oldum. ALLAH BELASINI VERSİN BÖYLE SSDNİN. Bakın benden size uyarı. Şu allahın belası ssdyi bedavaya verseler, yine almayın. Abi kanser olmaya ne gerek var? Garantisi devam ediyor ama garanti hiçbişey bulamayıp bana kakalayacak yeniden SSDyi büyük ihtimalle. Yine de bir ara gidip vermeyi düşünüyorum. Siz siz olun bu SSDye sakın ola bulaşmayın. Bu arada sen şanssızsın kardeş falan diyecekleriniz illa ki olacaktır. Ufak bir google araştırması yapın, ssd hakkındaki tüm şikayetlerin bu ve benzeri şikayetler olduğunu anlarsınız. Bunların asıl nedeni de SSDnin ısınması büyük ihtimalle. Her neyse sonuçta kim ne derse desin, bu SSD beş para etmezmiş onu anlamış oldum. Mouse için döktüğüm paralara mı yanayım, Pc başında delirdiğim zamanlarıma mı yanayım bilmiyorum. Zamanında Googleda bu ssd hakkındaki yorumlara bakmadığım için de kafama s*çayım. Okudugunuz için teşekkürler. Dinleyin beni gidin adam gibi Samsung alın. Arkadaşımın kaç senelik 750 evosu hala canavar gibi ve 80 TB yazılmış olmasına rağmen sağlığı %97. Crucial sen SSD falan üretme hacI. Burdan Micronun ta ....







  • @UçamayanSüperKahraman geçmiş olsun hocam ama bu ssd işinde bence samsung dışı yalan dolan hep. ancak çok çok indirimli olacak ki öyle al ve sıkıntı olursada üzülme. adata da benimde başıma benzer şeyler geldi. en sinirlendiren kısmıda ısınıyormuş ondan normal hdd hızından da daha yavaş hızlara düşüyordu sık sık..
  • poligow kullanıcısına yanıt
    Hocam hız düşmesi bunda da vardi zaten. Hatta öyle yerlere geliyordu ki insani deli ediyordu hızı. Misal 1.5 GBlik filmi Hddden SSDye atacağım cidden 10 dk beklediğimi bilirim. Abi 1.5 gb ya. Hddde ben 5dkda atıyorum. Istediği kadar herkes HDD öldü desin. Hdd candır. SSD güzeldir hızlıdır mizlidir ama HDD kadar stabil olamiyolar iste. Bu arada Samsung hakkında söylendiğinize tamamiyle katılıyorum. Benim aklimda zaten 860 evo vardı. Hepsiburadada 280e düşmüştü onu kaçırdım. Bekledim bekledim SSD 350nin aşağısına düşmüyordu. En son dayanamayip bunu da uygun görünce aldım, almaz olaydım. 860 evo 500 GB için para atacam kenara artık hayatta başka marka almam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD bozulmuş, tüm elektronik parçalar için olacak bir durum. 1.5 gb filmi uzun sürede attığında anlaman lazımdı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ssd de zaten DRAM yok. Yani sistem kurmaya müsait değil. MX500 modelini tercih etmen lazımdı. Veya Samsung 860 evo alsaydın rahat etseydin. Bende de geçen gün pc kendi kendine kitleniyor donuyordu. Programlar geç açılıyordu. Hdd yi harici hdd yi söküp değiştirdim. Yeni format attım. Şimdi ilk günkü gibi. Bendeki 250 lik 860 evo yu iade ettiğim için hala hdd kullanıyorum. Eğer taban fiyattan iyi birşeye rastlarsam ssd ye tekrar geçerim.
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Hocam DRAM olmadığını ben aldıktan sonra gördüm işte tam orda hata yaptim... MX500 modeline benim de bir lafım yok, sonuçta suan Samsunga rakip olabilecek sayılı SSDlerden. Fakat MX500 modelini böyle kaliteli yapip da BX500de bu kadar kaliteden kısması bana absürt geldi. Örnek olarak mesela Samsung EVO vs QVOyu verebilirim. EVO QVOnun üstünde, fiyat olarak da anlaşılıyor zaten. Evo daha kaliteli bu da normal ama QVO da allah belasını versinlik bir ssd değil yani yine ortalama kalitede. Crucialin bu kadar kaliteden kismasini hiç beklemezdim cidden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın bu ssd de şikayetler çok. Samsung kendi nandlarını üretip kullanıyor. Başka bir boyutta yani. Bana göre sorunun kaynağı dram olmaması. Yoksa onda da 3D TLC nand var.
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam bilmiyorum valla hocam. Bi ara hddleri satıp 1TB bx500 mu alsam demiştim. Allah korumuş 😂 Bu ssdyi alırken ben Crucialin DRAMsiz ssd üreteceğini hiç düşünmedigim için direk kör alış yapmıştım. Kullandiktan birkaç gün sonra gördüm DRAM olmadığını ama iş işten geçmişti...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bilmem Bx serisi var bende 1 yıl oldu çok şükür 10 numara sistemde kurulu anında açılıyor windows. Sağlığı yerinde sizin şanssızlığınızmış bence.
  • Seneler önce ssd'nin furya olduğu zamanlar hemen gidip forumların şikayet kısımlarını okuyordum. O zaman dedim ki hikaye bu iş. Slc'si var, Qlc'si var, dram'li var dram'siz var tbw ömrü uzun olan var kısan olan var, kontrolcü kalite farkı var, var oğlu var.

    Yok dedim şimdilik kalsın. Maalsef insanlar sizin gibi tüm bunlardan bi haber ucuza ssd kapatıyoruz hani markası da fena değil diye hemen alıyorlar.

    Yalnız değilsin yani. Aceleye getirmeden iyice araştırmak gerekiyor aslında.
  • Bx 500 serisi ortalama bir kalitesi olan bir seri bende de 480 gb modeli var sadece oyun yüklüyorum performansı eh iste en iyi hdd den biraz daha iyi en azından ama bir samsung 850 860 evo vs. serisi gibi değil tabi bu da bir gerçek ne kadar ekmek o kadar köfte misali urun üst düzey performans gösterecek bir klasmanda değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BX100 Serisini 3-4 sene sorunsuz kullandıktan sonra sattım ve son 6 aydır da başkası kullanıyor, geçmiş olsun elektronik biraz da şans işi, çok büyütmeyin bu durumları.
  • M.2 NVMe'ler varken artık normal ssdlere para vermiyorum sisteminden söktüm normal ssdleri..

    Samsung'da olsa nvme'lerin tek eksisi çok ısınıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 19 Temmuz 2020; 15:43:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.