Şimdi Ara

Pci-e 8 pin kabloyu CPU 8pin kabloya çevirme hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Anakartımda çift 8 pin CPU girişi var. Ancak psuda 1 adet cpu 8 pin var. Pci-e kablolarından birini CPU 8pine dönüştüren kablo alıp kullansam olur mu? Daha kaliteli kablo alınabilir örnek olarak koydum aşağıya
    Kablo linki aşağıda model no 2 olan

    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/pci-e-8-pin-to-anakart-cpu-8-pin-power-kablosu_pdp_556514863?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=444084121114&utm_term=105809000129&ga_prodid=556514863&ga_merchantid=127932690&sc_gcsp=gg&gclid=Cj0KCQjwoub3BRC6ARIsABGhnyZyd6ighvozPsfFSy7zJFEMEgP5aUIOUyn0WDsZ3W4R1pZX0brpwlgaAurHEALw_wcB

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Up

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • olur fakat 2. 8 pin ekstrem oc ler için gerekli.
    işlemci anakart psu nedir ? çok fazla oc yapılmayacaksa ikinci 8 pine gerek yok
  • TheMuyu kullanıcısına yanıt
    X570 gaming plus, ryzen 3600

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek 8p kullan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oneplus55 O kullanıcısına yanıt
    Hocam 3600 için ikinci 8 pine hiç gerek yok tek kullan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oneplus55

    X570 gaming plus, ryzen 3600
    8pin eps nin verdigi gücü islemcinis hiçbir zaman çekmiyecek yani sorun olmaz. 2. 8 pin 3950x gibi cpu larda ise yarar 3600 sadece kokluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyorum tek 8 pin rahatça karşılayacaktır güç gereksinimini ama Muten Baba'nın konusunda 2. 8pini takınca sistem daha stabil oluyor diye bir konusu vardı. Aklıma bu takıldığı için ayrıca bir çözüm arayışına girmiştim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok çekirdekli (12 16 gibi), yüksek güç tüketimine sahip bir işlemciniz yoksa gerek yok. Ha bazı anakartlar (eski x79 bazı kartların çalışmadığını duymuştum) illa istiyor o ayrı.

    Edit: Mobil sürümün mallığı sonucu konuyu cevapsız olarak gördüm, zaten cevaplanmış. Ayrıca sizdeki anakartın vrm si pek düzgün değil. Es kaza iki 8 pinede ihtiyaç duyacak işlemci taksanız bile, anakartınız pes edecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Sergeant -- 1 Temmuz 2020; 5:2:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8pin Eps yani cpu kablosunun çekebildiği max. değer 336W. Dikkat edin maksimum değer bu , bu değerde kablonun dayanabileceğinin bir garantisi yok, sorun çıkabilir yada stabilite bozulabilir yada vs vs. günlük kullanım için verimsiz bir durum oluşabilir. Bunu yabancı kaynaklarda 4Pin için 155W , 8Pin için 235W 12V rail gücü olarak belirtmişler. Yani buradan çıkan sonuç şu oluyor, tüm kapalı devre su soğutucular yada tüm hava soğutucular dahil , 3900X yada 3905X yada 9900K kullansanız ve sadece 8Pin EPS ile bağlasanız, çıkabildiğiniz en yüksek sıcaklık derecesine oranla verdiğiniz voltaj max. olmak üzere , sorun yaşama ihtimaliniz yok. Yani 8Pin EPS nin herhangi bir standart kullanıcı sistemine yetmemesi gibi durum sözkonusu değil.

    8+4 pin ise extreem bir OC denemesi yapacaksınız, mutlaka gerekli. Yüksek seviye bir işlemci kullanıyorsanız da, +4Pin in stabiliteye kesinlikle etkisi var, hatta işlemci sıcaklığını dahi etkiliyor, çünkü voltaj değerleri değişiyor. Ha gerekli mi ? Yada Zorunlu mu ? Net olarak değil. Ama yeni bir Psu alıyorsanız 8+4PİN EPS olanını almanızda yarar var.

    İşin özüne gelirsekte, bunları düşünmeden önce yapı kalitesi yüksek bir ürün kullanmakta yarar var. Piyasadaki çöp psu lara sistemlerinizi emanet etmeyin. Birde bazılarınız 80+ diye o Psu lar ile OC filan yapıyor. Çok meraklıysanız sistemi elinize almaya , tabi orasını bilemem. 550W Tier A+ Psu nun içini açın , 650W 80Plus psu nun içini açın, dediğimi anlarsınız.




  • Bu arada , Pci(GPU) kablosunu uzatarak EPS(CPU) gibi kullanamazsın. Bunun anakartında o raile bağlı olarak çift çıkış orjinalinde olması lazım. Böyle bir olaya girişme. Psu nun tek rail olduğuna bakma yani. Kullandığın işlemci için anakartında bulunan CPU 8PİN kullanman yeterli.

    Bunu daha önce denemiş birisi olarak söylüyorum, (Nasılsa tek rail psu kullanıyorum eskisi gibi yönlendirme yok sorun olmaz diyip boştaki pci uzatarak cpu ya taktım) , sistem açılmadı bile.
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    İlgi ve cevaplarınız teşekkürler. Dediğiniz gibi sadece 8pin kullanarak devam edeceğim. Ancak aklıma takılan bir kaç soru daha var cevaplandırabilirseniz memnun olurum.
    8pin pcie kabloyu direk 8pin eps kabloya takmak gibi bir girişimde zaten bulunmam çünkü 12v ve ground kabloları farklı. 8pin pcie kabloyu 8pin eps kabloya dönüştüren (12v ve ground kabloların yerini değiştirerek) kabloları denediğiniz halde mi açılmadı pc?
    Benimde esas merak ettiğim buydu. Tamam kabloların yeri değişir fiziksel olarak ama PSU içinde bu akım gpu'ya gidiyor kardeşim ona göre gönderelim, şu akım cpuya gidiyor kardeşim ona göre gönderelim gibi bir mekanizma mevcut mu acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oneplus55 O kullanıcısına yanıt
    Senin ilacını gönderiyorum hocam, çayını kahveni hazırla.
    http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/connectors.html#pciexpress8


    Hocam bak benim psu şu, single rail dediğini görüyoruz zaten pinlerin çıkışlarından. Ama düz mantık ben onu ona takarım yada şunu çevirir takarım diye bir sonuç alınmıyor. En azından bende alınmadı, belki başka bir etmen vardır kablo bozuktur anakartta sorun vardır psu da sıkıntı vardır vs. bilemem , ama şöyle düşünüyorum, bu psu işini iyi yapan herifler kabloları da kablo başlıklarınıda , psu üzerindeki eps yi de pci yide hepsini net olarak ayırıyor. İster tek 8pin olsun ister çift. Bunun boş bir amacı yok demekki psu kendi içerisinde 12V de yinede bir bölümlendirme yapıyor. Bu konuda bir iddiam yok Psu olayı çok anladığım bir olay değil okuduğum deneyimlediğim kadarıyla yazıyorum daha iyi bilen arkadaşlar yazsın bizde öğreniriz. (Ben böyle yazıyorum sonra kimse cevap vermiyor yine kendim deneyip öğreniyorum )

    Pci-e 8 pin kabloyu CPU 8pin kabloya çevirme hakkında yardım




  • Oneplus55 O kullanıcısına yanıt
    Şu an kullandığım psu da (gigabyte aorus 750w) eps ve pci e güç kablosu için aynı çıkışlar kullanılıyor. Tam modüler ve aynı çıkışa ister pcie, ister esp kablosu takabiliyorsunuz. Sadece anakart ve ekran kartına takılan yerleri farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. 2 günde çevire çevire ancak okurum İngilizcem orta düzey malesef
    Master sergeantda çalışıyormuş dediğiniz gibi psudan psuya değişiyor demekki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    Anakart çıkışından kastınız 24pin mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oneplus55 O kullanıcısına yanıt
    8 pin çıkışı kastettim. 24 lüğün psu üzerindeki yeri farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.