Şimdi Ara

'93 Vespa PX200E Elektrikli Dönüşüm ve Yenileme Projem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Ben Burak. Geçtiğimiz yılın sonlarında bir projeye başladım. Kendi elektrikli Vespa'mı yapacaktım!

    Kendime İstanbul içinde yakın mesafelere gidip gelmeme yetecek bir araç satın almak istiyordum. Seçenekler arasında en mantıklısı bir motosikletti. Biraz araştırdım ve zamansız bir klasik olan Vespa'da karar kıldım. İkinci el satış sitelerinde bir araştırmaya girdim ama o da ne?! Bakımlı motorlar neredeyse araba fiyatına satılıyor, ucuz olanların evrakları yok, bakımsız olanlar ise dökülüyor. Bir ara gözümü karartıp Konya'da bir ikinci el Vespa alıyordum ama evrakları yok diye vazgeçtim. Ne yapsam diye düşünürken elektrikli motosikletler dikkatimi çekti. Hem ehliyet ruhsata da gerek yok, mis gibi binerim diye düşündüm.
    Piyasada uygun sayılabilecek fiyatlara alınabilecek modeller vardı olmasına da, tasarım ve malzeme kalitesi bana yeterli gelmedi. Neyse dedim çözümsüz kaldık yapacak bi şey yok. 2018 yılı böylece geçti.

    2019 yılının yazına geldiğimizde ise bir çok farklı tesadüf üst üste geldi. Önce kısa süreliğine bir elektrikli bisiklet kullanma şansım oldu. Ardından evimi Kadıköy'e taşıdım, çalışma saatlerim değişti ve karar verdim. Neden kendi elektrikli Vespa'mı kendim yapmıyorum?
    Bu sefer süreci hızlandırdım. Dönüşüm projemi uygulayacak Vespa'yı almak için araştırmalara başladığımda bir de ne göreyim? Geçen yıl az daha satın aldığım Vespa hala satılık ve ben iş için Konya'ya gidiyorum. Hemen irtibata geçtim satıcı arkadaşla. Motoru görüp duruma göre tekrar değerlendirecektim projemin akıbetini

    Konya'ya vardığımda etli ekmeğimi yedim, işlerimi hallettim ve motoru görmeye gittim ve beni bekleyen yeşil, hurda belgeli, 93 model bir Vespa PX200E'yi 3500TL'ye aldım. Nakliye organizasyonunu, motoru satan arkadaşın çalıştığı firmaya ait kamyonla yaptım ve 250tl gibi bir fiyatla Konya'dan İstanbul'a getirttim. Sabırsızlıkla kafamda planlamayı yaptım. Önce tamamen parçalarına ayıracak, her parçayı değerlendirip yenileme ihtiyacını değerlendirecek, hub motor kullanacak ve vintage-teknolojik bir motosiklete sahip olacaktım.

    Bu maksatla 220 Garage adını verdiğim oluşumun kurucusu ve tek çalışanı oldum

    Açtığım youtube kanalıyla da tüm sürecin adımlarını her hafta paylaşıyorum. Yaptığım proje benzersiz değil ancak daha önce Türkiye'de denenmemiş bir iş. Youtube ve dH gibi forumlar sayesinde de bu işi yapmak isteyenlere geçtiğim yolu göstererek, kendi yollarını daha da geliştirmeleri için destek olabiliyorum.

    Projemi ve videoları 220 Garage adıyla youtube ve diğer sosyal medya platformlarında bulabilirsiniz.

    Haziran 2020 itibarıyla Vespa'nın yenileme süreci tamamlanmak üzere ancak ben geriye dönük, kronolojik olarak buraya aktaracağım. İlk post ile selam vereyim, ardından ilk bölümle birlikte süreci anlatmaya başlarım. Görüşürüz.
    '93 Vespa PX200E Elektrikli Dönüşüm ve Yenileme Projem
    '93 Vespa PX200E Elektrikli Dönüşüm ve Yenileme Projem'93 Vespa PX200E Elektrikli Dönüşüm ve Yenileme Projem







  • İlgimi çekti kanalı takibe alıyorum Gönlünüzce olur umarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.