Şimdi Ara

Sony Bravia 2020 XH9096 (X900H) [ANA KONU] (270. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.856
Cevap
240
Favori
796.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hangi sitede o fiyata ?

  • djangobjk kullanıcısına yanıt

    NVidia Shield da hangi uygulama ile film seyrediyorsunuz. Yada neyle nasıl test ettiniz. Söylerseniz bende test edeyim.

  • Acaba kendim açıp kursam ne olur. Yetkili servis bir belge falan imzalıyor mu ?? Eski Sony tv mi bayiden alıp kendim kurmuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysn61 kullanıcısına yanıt

    Kargo salı geldi ve gelir gelmez servisi aradım, ama Servis Merkezde değil ilçede olunca Cuma’ya kadar gelemediler bir türlü. 😊

    Size de hayırlı olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebisahin -- 5 Aralık 2020; 13:0:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karpuzcu. kullanıcısına yanıt

    Kendiniz kurabilirsiniz. Fakat cihaz kutunun içinden sorunlu çıkarsa geri iade sürecinde sıkıntı yaşarsınız. Hiç bir problem yoksa cihazda servisi arayıp garantisini başlatabilirsiniz.

  • Karpuzcu. kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Evet kargo salı geldi ve gelir gelmez servisi aradım, ama Servis Merkezde değil ilçede olunca Cuma’ya kadar gelemediler bir türlü. 😊

    Size de hayırlı olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar 8835 tl ye vatandan aldım şimdi 55 inç modeli. Valla doğru mu yaptım bilmiyorum ama 9000 tl bütçede herhalde alabileceğim en iyi modellerden ilk 3 arasında galiba. Amacım birkaç aya ps5 alıp onunla takılmak ve 4k remux filmlerimi genellikle karşıdan izlemek. Bir de her ne kadar seyir zevki vermese de ligi takip ederim. Haftada 1-2 kere dikdörtgen bir odada en fazla 20 derece açıyla kenardan izleme yaparım (kayınpederler gelince :D) Yorumlarınıza ve tavsiyenize açığım. Baktım beklentimi karşılamadı iade ederim diye düşünüyorum. Bu hakkım var değil mi?

  • Karpuzcu. kullanıcısına yanıt

    Kendiniz acip kurabilirsiniz. Ama eger ekran kirik çıkarsa, ölü piksel doluysa yada herhangi baska hasari varsa cihaziniz servise gider sanki siz yapmissiniz gibi. Eger servis acarda bi sorun cikarsa aninda iade yada degisim istersiniz ve kabul etmek zorundalar. Yani siz burakin servis kursun. Ben her tv mi kendim kurdum ve bu riski goze aldim neyseki sansa mukemmel bi urun cikti sifir sorun. Ürünü actiktan sonrada servisle görüşüp garantisini onaylattim. Siz riske girmeyin servis kursun en iyisi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the duderino -- 5 Aralık 2020; 13:10:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son iki ayda 2 adet samsung 85q80t ve bir tane sony 85xh9096 değiştirmek zorunda kaldım. Samsunglar ölü pikselden sony bloomingden dolayı değişti. Sony görüntü kalitesi olarak daha iyi gelmişti gözüme. Samsung siyahlarda çok daha başarılıydı. Xh9096 da ekranın özellikle sağından aşağı doğru gelen kanal geçişlerinde bile göze batan alt yazı görünce ben buradayım diye bağıran blooming problemi çok barizdi. Ne ayar yaptıysam düzelmedi. Ekranda büyük olduğu için çok fazla belli oluyordu. Samsunga göre artıları olarak dolby vision var tabi birde. Q80t de ise tek kumanda olayı daha iyiydi. Ses konusuna değinmiyorum bile. Xh9096 da o sınıftaki rakiplerine göre ses var demek rakiplerine ayıp olur. Ses olayı bence berbat. Bunu derken bir fald tv panel orta üst segmentteki bir cihaza göre diyorum. Efsane cuma ile birlikte LG 77cx oled aldım. En azından siyah ile ilgili problemi böylece çözmüş oldum. Sony ile yaşadığım sıkıntının fotoğrafını ekledim belki fikir verir diye düşündüm. Sony Bravia 2020 XH9096 (X900H) [ANA KONU]




  • AlperÇorapçıgil kullanıcısına yanıt

    Amazon dan almadiysaniz kullandığınız ürünü iade edemezsiniz. Tabi kutudan sorunlu cikarsa onu iade edersiniz. Ama acip kullanmaya basladiktan sonra edemezsiniz. Simdi cikip hayir edebilirsin diyenler cikacaktir. Peki 1 hafta kullanip iade ettiniz. Nolacak o tv? Forumdaki herkesin ilk isi acip kullanim saatine bakmak. Yani o tv bir daha satilamaz. Yani boyle bi hakkiniz yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the duderino -- 5 Aralık 2020; 13:10:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geronymo51 kullanıcısına yanıt
    Dolby atmos uyumlu değil. İmkanınız varsa 790 veya 1080 serisine bakmanızı tavsiye ederim.
  • the duderino T kullanıcısına yanıt

    Amazondan alınca ne değişiyor? Neredeyse bu konudaki son 20-25 sayfayı baştan sona okudum. Başka ürünlerin de sayfalarına baktım. Hepsinde kimi iyi kimi kötü yanlar var. Tercihimi bundan yana kullandım. Umarım keşke dedirtmez. Elbet diğerlerini alsam onlar da dedirtebilir. Tavsiyeniz ve yorumunuz nedir bu konuda?

  • AlperÇorapçıgil kullanıcısına yanıt

    Tv oldukca basarili bir tv pisman etmez rahat olun. Amazon un firmalarla ozel anlasmasi var. Kabul etmeyenden mal almiyor satis yaptirmiyor. Iadesi en imkansiz cep telefonunu bile amazon a 2 hafta kullanip iade edebilirsiniz. Amazon teli alir firmasına geri gonderir. Cebinden 5 kurus cikmaz. Firmalar da o cihazlari bi sekilde hallediyor iste o kismini bilmiyorum. Ya piyasada acik ta olsa satabilen yerlere pasliyordur. Ya refurbished diye satiyordur. Ornegin Kyrgyzstan da butun telefonlar kutularj acilmis halde satiliyor. Oraya gonderse yeter :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the duderino -- 5 Aralık 2020; 13:31:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the duderino T kullanıcısına yanıt

    selamlar hocam kıyaslamayı hangi tv'lerle yaptınız acaba görüntü olarak soruyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GunesDoga06

    Son iki ayda 2 adet samsung 85q80t ve bir tane sony 85xh9096 değiştirmek zorunda kaldım. Samsunglar ölü pikselden sony bloomingden dolayı değişti. Sony görüntü kalitesi olarak daha iyi gelmişti gözüme. Samsung siyahlarda çok daha başarılıydı. Xh9096 da ekranın özellikle sağından aşağı doğru gelen kanal geçişlerinde bile göze batan alt yazı görünce ben buradayım diye bağıran blooming problemi çok barizdi. Ne ayar yaptıysam düzelmedi. Ekranda büyük olduğu için çok fazla belli oluyordu. Samsunga göre artıları olarak dolby vision var tabi birde. Q80t de ise tek kumanda olayı daha iyiydi. Ses konusuna değinmiyorum bile. Xh9096 da o sınıftaki rakiplerine göre ses var demek rakiplerine ayıp olur. Ses olayı bence berbat. Bunu derken bir fald tv panel orta üst segmentteki bir cihaza göre diyorum. Efsane cuma ile birlikte LG 77cx oled aldım. En azından siyah ile ilgili problemi böylece çözmüş oldum. Sony ile yaşadığım sıkıntının fotoğrafını ekledim belki fikir verir diye düşündüm.

    Local dimming kapalı olsa bile böyle görünmez ekran normalde. Şansınıza bariz sorunlu tv'ler gelmiş. Geçmiş olsun. Oled sahibi olmanıza vesile olmuş, ona da hayırlı olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • the duderino T kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirme için teşekkürler.

  • Biri kendime biri de yakın arkadaşıma 85XH9096 aldık.
    Bu kadar kötü bir tabloyla karşılaşmadık.
    Bence bu panelde bir sorun var.
    Bunun dışında evde TV nizin kontrolü siz ya da sizin kadar bilinçli bireylerdeyse 77CX alarak olaya nokta atışı bir çözüm getirmişsiniz. Servis kurulumu esnasında pronlemsiz teslim alınan OLED TVler doğru tüketiciyle buluşursa en güzel deneyimi yaşatan TV dir. Ne kadar DİRECT LED / FALD yok dimming zone sayısı vs hepsi hikaye. Evde eşim benim kadar bilinçli bir tüketici olmadığın için 85XH9096 almak zorunda kaldık. Yine de memnunum. 7.1.2 atmos Ses sistemi kullandığım için TV nin ses kalitesiyle ilgilenmiyorum.
  • wquzun kullanıcısına yanıt

    Ben sadece hdmi 2.1 li tv lerle ilgilendim. Arastirmalarim sonucu sahsi gorusumdur kimse atlamasin o yuzden. Samsung q95t ile ilgilendim uzun sure oneconnect box ina ihtiyacim vardi çünkü. Kesinlikle goruntusu bunun kadar iyi degil. Blooming i cok daha basarisiz. Local dimming zone u daha fazla oldugu halde hemde. Renkleri yakin degil gercekci degil yani. Lg cx siyahlar efsane ancak yine renkler bu kadar basarili degil arti karanlik sahnelerde detay kaybi var. Benim icin en iyi secenek bu tvydi. Xh95 daha iyi diyenler cikabilir ve evet belki daha iyidir bazi konularda ancak ben bu sene xh95 alip seneye ps5 icin yada 2.1 ihtiyaci olacak baska birsey icin yeni tv alamam. Bu tv yi nerden baksan 4 sene kullanma planiyla aldim. Ha 4 sene sonra bunda olmayan bi teknoloji cikmazsa yine degistirmem o baska. Daha onceki postlarda samsung lg ve bunu hdmi 2.1 de kiyaslayan bi video koymustum. Gerci ordaki samsung 8k modeli o bile cacik. Bideo da arkadas en cok lg yi begeniyor ama tekrar tekrar donup xh90 in renklerinin acik ara daha iyj oldugunu soyluyor. Arti burn in riski olan bir cihaza 5 kurus vermem.


    Edit: xh90 in hoparlor ler berbat ama yine de basina bisey gelse gider xh90 alirim. Sesin cozumu var sonucta. Ayrica ben xh90 i 9999 a aldigimda lg yi ozel indirimle 9 altina alabiliyordum. Yani konu fiyat performans degil benim icin. Lg yi hala o fiyata alirim istesem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the duderino -- 5 Aralık 2020; 13:47:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: the duderino

    Bilgisizligin ve acizligin en büyük belirtisi soylenenleri manipüle etmektir. Konu hakkinda bilgisi olmayan sizin soylediklerinizi manipüle ederek abartıp sizi haksiz gostermeye calisir. O yuzden israrla kim ne zaman soylemis bunu diye sordugumda da cevap veremiyorlar. Sonra gidip tavana hoparlor asin diyen var diyip cikiyorlar isin icinden. Yada 12 sene onceki teknolojiden daha kötüymüş diyen var diyip nereleriyle okuduklarını belli ediyorlar. Tekrar soyluyorum benim bu gune kadar kullandigim goruntu olarak en başarılı tv. Ama ses ozellikleri de bi o kadar basarisiz. Kimseye en azindan ucuz da olsa bi soundbar ekleyin sisteminize demiyorum. Sadece eklemeyecek olanlar kendini kandirmasin yada kandirsinda bunu genel dogruymus gibi empoze etmesin. Simdi sabahin köründe Tenet i izlemeyi bitirdim. Hemde netten yani 5.1 di atmos tu yok yayinda. Filmin ortasinda ulan acaba dogru mu soyluyorlar diye sesi soundbardan tv ye alip 2 dakka izledim. Hemde cok aksiyon olmayan daha cok konusmalar olan bir bolumu. Butun konusmalar robotik bi ses tonuna dondu bi anda. Tv nin sesi gayet yeterli diyenler hayatinda duzgun bi ses duymamis daha. Baska birsey demiyorum.
    Sony Bravia 2020 XH9096 (X900H) [ANA KONU]

    Bu lg sj9


    Sony Bravia 2020 XH9096 (X900H) [ANA KONU]

    Bu samsung r650



    Ayrica.sony htfz9 ile de.test ettim ben... Soundbarsi, televizyonun sesi çok kötü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: the duderino

    Amazon dan almadiysaniz kullandığınız ürünü iade edemezsiniz. Tabi kutudan sorunlu cikarsa onu iade edersiniz. Ama acip kullanmaya basladiktan sonra edemezsiniz. Simdi cikip hayir edebilirsin diyenler cikacaktir. Peki 1 hafta kullanip iade ettiniz. Nolacak o tv? Forumdaki herkesin ilk isi acip kullanim saatine bakmak. Yani o tv bir daha satilamaz. Yani boyle bi hakkiniz yok.

    Aslinda bu olay boyle degil.millete bunu bahane edip arkasina saklaniyorlar.

    14 gun icinde cayma hakki var dedi avukatim,sadece cesitli bahanelerle isi yokusa soruyorlar dedi.



    Ben dun avukatimla konustum ,bu konuyu, Direk iade degisim cayma hakkiniz var mesafeli satis oldugu icin . Servis cagir rapor tuttur falan diye birsry yok dedi.Kanunen

    Fakat firmalar kendi kanunlarini kurallarini dayatiyor ,isi kapatmaya tuketiciy yildirmaya calisiyor dedi . Dava acarsan hakkini alirsin ama 1 senede 2 senede surebilir dedi tuketici mahkemesine


    Hatta olu piksel icin de sonu soyledi 5 tane yok bilmem ne sirali olacak vs oyle bir kanun yok dedi


    Kanuna gore 1 olu piksel bile malin ayipli oldugunu kusurlu oldugunu gosterir dedi .fakat firmalar bu konuda tuketiciyi aldatiyor dedi .


    Kimisi yiyor ,kimisi de ugrasmiyor . Ugrasan bilincli tuketici er gec hakkkini alir dedi.kanun acik dedi


    Bu konularda bilincli tuketici olmak cok onemli.malesefki insanlar tam bilincli degil.

    Bu yuzden firmalar ,istedigi gibi at kosturuyor dedi.


    Eger iade almam diyorlarsa mesafeli satistan vazgececekler dedi. Oyunu kuralina gore oynamayi kabul etmiyorsan magazadan satis yapacaksin.kanun bunu soyluyor dedi.


    Oyle acima.uzulme yok dedi .

    6502 sayili Kanun acik istersen cope at istersen refurbished yap istersen evine gotur ,istersen firmaya gonder fatura et.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 5 Aralık 2020; 14:19:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.