Şimdi Ara

Windows için SSD'ye ayırmam gereken yer ne kadar olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 240 GB'lık SSD aldım, anakartımdaki SATA yuvalarından birisi kırık o nedenle sadece 2 yuvalık yerim var. SSD'yi 2 partition'a ayırarak Kullanmayı düşünüyorum. Bir kısıma sadece Windows diğerine de programları kurmayı düşünüyorum. Sadece Windows için ne kadar yer ayırmalıyım? Teşekkürler.



  • Benimki ilk kurulduğunda 25 gb yer kaplamıştı ama daha sonra güncellemeler geldikçe boyut artmaya başladı. Ayrıca ssd zaten hızlı açılış yapıyor neden 2 parçaya bölüyorsun ki!
  • Ayırmadan yükle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kuracağınız programların büyük bölümü siz hangi sürücüye kurarsanız kurun C sürücüsüne dosya yazacak hatta dosyaların %99'unu C'ye kuran programlar olacak yani konu sadece Windows'a disk ayırmaktan ibaret değil. Windows klasörü zamanla 30-40GB civarlarına ulaşabilir fakat Windows için gerekli dosyaların bulunduğu program files, programdata, users gibi klasörlerle + sanal bellek ve sistem geri yükleme noktaları gibi dosyalarla bu boyut çok daha yukarı çıkacaktır. Mutlaka farklı partition'lar olacaksa Windows için 70-100GB + kurulacak programlar için gerekli alan olarak hesaplayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.