Şimdi Ara

Gearbest.com pişmanlıktır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Site üzerinden alışveriş yapacaklara yaşadığım sorunu adım adım belirteceğim, benim gibi duruma düşürülen arkadaşlar bir hayli var sanırım şuan. Bu siteden alışveriş yapar iken bunu göz önünde bulundurmak sizin elinizde.

    1. 25.05.2020 Saat 05:00 de Roborock S5 Max siparişi verdim, siparişim TL kuru ile nakliye(ekspress) dahil 3090 Lira tuttu ödemesini yaptıktan 2 gün sonra ödeme onaylandı.
    2. Ödeme sonrası satıcıya mesaj atmıştım ürünü ne zaman göndereceği konusunda bilgi vermesini istedim, mesajdan iki gün sonra; Ürünü yarın göndereceğini belirtti. Bir gün sonrasında da resimde görünen numara ile sözde gönderdiğini beyan etti ama takip numarası hiçbir yerde takip edilemiyor.
    3. 31.05.2020 Saat 10:00 civarında siteden mail geliyor ve korona salgını ve lojistik bahane edilerek siparişi iptal edeceklerini bildiriyorlar. Halbuki gerçek sebebin sitenin kur güncellemesi ile fiyatı yükseltmesi. Çünkü ürün hala satışta ve fiyatı bir hayli yükselmiş durumda
    4. Burada forum üzerinde bu sorunu yaşayanlar oldu, bununla ilgili konu açtım bunu da GearBest.com a ilettim. Sonra site hemen mesaj attı, bir önceki maili dikkate almayınız ürününüz gönderilecek diye.
    Bu durumu sitedeki Firma yetkilisi olan GearBest.com adlı arkadaştan teyit ettirdim, cevap aşağıdaki gibi,

    Gearbest.com pişmanlıktır


    5. Tarih 10.06.2020 yani yarım ay geçmiş üzerinden ve site üzerinden yazdığım hiçbir mesaja cevap gelmez iken ödeme aracısı olan tr.payu sitesinden mail geliyor ve siparişiniz iptal edilmiştir, ödemeniz en kısa sürede iade edilecektir.

    Ben ve benim gibi bir çok kişinin siteyi tercih etme sebebinin Türkiye ye göre daha ucuz olması olduğunu düşünüyorum. Yani yurtdışı sitelerden neden alışveriş yaparız; ya Türkiye de yoktur, ya da çok daha ucuzdur.
    Ama site kendi kazancını yüksek tutmak için siparişi bana danışmadan iptal edebilmiş..


    Yani diyeceğim o ki siparişlerinizi, daha fazla para kazanmak adına ya da herhangi bir sebep ile iptal ediyorlar. Bunu göz önüne alarak bu siteye girin. Gearbest sıcak fırsatlar konusunda bu durumun yazışmaları mevcut oradan detaylıca bakabilirsiniz.

    Gearbest.com pişmanlıktır


    Gearbest.com pişmanlıktır


    Gearbest.com pişmanlıktır






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commander -- 10 Haziran 2020; 23:27:41 >







  • Aynı tarihte ben de aynı ürünü aldım ve yaşadıklarınızın aynısını birebir yaşadım. Üstelik aynı ürünü 5 Mayıs'ta satın almıştım ve nakliye sigortası da ödememe rağmen Gearbest ekstra kargo ücreti ödememi istedi. Ben de ödemeyip orjinal kargo yöntemini bekleyeceğimi belirttim. 5 Mayıstan 25 Mayısa kadar bekledim ve kargoyu göndermedikleri için iptal edip yeniden başka mağazadan sipariş verdim. Bu arada 25 Mayısta iptal ettiğim siparişin geri ödemesi hala kartıma yansımış değil.
    Gönderdikleri geri ödeme mailinde de 30 gün sürebileceği yazıyor.
    Eğer ben paramı veririm üzerine de beklerim, ürünü göndermezler, üstüne paramı geri almak için de en az 1 ay uğraşırım diyorsanız Gearbest'ten ürün alabilirsiniz. Aksi takdirde Gearbest'in sokağından bile geçmeyin derim.
    Gearbest'i ağzı yanan kişilerden biri olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum.




  • Siteyi kullanıcaklar önden araştırma yapıp bu konuyu görüp ona göe hareket etsinler yeterli, böyle bir durumla karşılaşmaları ihtimalini bilsinler.
  • Ya seve seve ya da .... gönderecek o ürünü. Bak bak bak. Ürün Türkiye ye gönderilmiyor muş DHL tarafindan. DHL den aldım maili. Bizden yana hiçbir sorun yok diyor DHL. Satıcı kişi okey demediği için kalkışa geçmiyor uçuş diyor DHL.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Man - SuraSide -- 11 Haziran 2020; 13:36:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Iron Man - SuraSide

    Ya seve seve ya da .... gönderecek o ürünü. Bak bak bak. Ürün Türkiye ye gönderilmiyor muş DHL tarafindan. DHL den aldım maili. Bizden yana hiçbir sorun yok diyor DHL. Satıcı kişi okey demediği için kalkışa geçmiyor uçuş diyor DHL.
    İşin yalanı tabiki orası,

    Ürünü daha fazla fiyata satışa çıkardıkları için kampanyalı satışları iptal ediyorlar. Böyle de düzenbaz bir site,
  • Ekşi sözlük son sayfalarına bakarsanız hep yorumlar ortada,

    Gearbest.com pişmanlıktır


    Gearbest.com pişmanlıktır


    Gearbest.com pişmanlıktır


    Gearbest.com pişmanlıktır




  • gearbest ve banggood web sitesinden alış veriş yapan 100 kişiden biri siparişini sorunsuz bir şekilde alır. eğer o 100 kişideki şanslı 1 kişi olduğunu düşünüp alışveriş yapan varsa bol şans dilerim.
  • Bende Banggood sitesinden 20 mayıs ta projeksiyon cihazı aldım. Ürün 4 haziranda gümrükten geçti gözüküyor ama şuan nerede olduğu belli değil. Alljoy gibi saçma sapan bir lojistik firması ile çalışıyorlar. Bir daha asla Banggood sitesinden bir ürün almam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birkaç yıl önce 1 adet ucuz bir tv box almıştım, kargo takipsiz olarak gönderilmişti ve 2 ay sonra hala elime geçmemişti. Durumu müşteri hizmetlerine iki kez bildirdim, ikinci bildirişimde üyeliğim askıya alındı. O günden beri ordan alışveriş yapmam. Belki 150 lira kaptırdım ama daha büyük tokatlanmaktan kurtuldum.
  • N3V3R N kullanıcısına yanıt
    Merhaba paranızı alabildiniz mi ben de yaklaşık 1 aydır uğraşıyorum. Sonuç alamıyorum. Alana kadar da uğraşacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nes111 N kullanıcısına yanıt
    Evet 1 ay sonunda ücret iade oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.