Şimdi Ara

YTÜ'ye GİTMEK vs İTÜ için MEZUNA KALMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
3.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

YTÜ'ye GİTMEK vs İTÜ için MEZUNA KALMAK


(En Son Oy Tarihi: 21.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Peki itü tutup boün için mezuna kalan adam da yıldız-itü gibi mi sizce yoksa boün daha mı önde
  • erbain40 kullanıcısına yanıt
    hocam o sizin kafanızda oluşturduğunuz bir durum okul etiketi elbet önemlidir de ytüyle itü arasında sizin dediğiniz kadar etiket farkı yok dumlupınarla itüyü karşılaştırmıyoruz sonuçta. 1 sorunun 2-3k oynattığı sistemde derece için mezuna kalmak büyük risk ve değmez.
  • erbain40 kullanıcısına yanıt
    hocam bence ikisi de sacma.yildiz-boun, istanbul uni-itu mesela mantikli bence. ama hayata da bir yerden tutunmak lazim diye dusunuyorum. bence boun itu'nun bir tik ustu o nedenle sacma geliyor bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki iki arkadaşa da katılıyorum zaten bu yüzden böyle bir durumda mezuna kalmamayı düşünüyorum.Geçen sene mezuna kalan arkadaşların hali ortada,seneye ne olacağı sistemin değişip değişmeyeceği bile belli değil maalesef ülkemizin gerçekleri.Çok kişi de mezuna kalmamı işaretlemiş herkes için hayırlısı neyse o olur inşallah 3 hafta sonra
  • erbain40 kullanıcısına yanıt
    Kardesim ben de seninle ayni dusuncedeydim. Itu takintisi bende de vardi.Suanki durumumda itu bilgisayar da gelebilir ytu bilgisayar da. Sinav anina baglj artik ama bir uni hocasiyla konustum bu konuyu. 1 sene mezuna kalacagina git ingilizceyi adam akilli ogren zaman kaybetme. Hedefin yuksekse kendine guveniyorsan kendini hakkaride bile gelistirirsin. Ingilizce bilirsen internette turkiye standartlarinin cok ustunde bedava egitim veren uniler var. Oralardan faydalanir kendini gelistirirsin. Uni etiketine de o kadar takilma. Sen kendini o kadar gelistireceksin ve adam sana gelip kusura bakmayin ituden mezun olmadiginiz icin ise alamiyoruz mu diyecek? Ote yandan verilen egitimler arasinda da belirgin farklar yok. Belirgin fark genelde sosyallik uzerine, kulupler uzerine oluyor. Universiteler sadece etikettir işe girerken olumlu bir on yargi olusturabilir ama son tahlilde belirleyici unsur kisinin kendini ne kadar gelistirdigidir. Bu arada bana sunu da soyledi: hem hedefim yuksek diyorsun hem de beni ise alirken okudugum uni ismi fayda saglar mi diyorsun. Yuksek hedefin birinin altina girip calismak mi? Bir baskasinin altinda calismak senin icin gecici bir surec olmali hedefin uretileni kontrol etmek degil uretmek olsun, gerisi kendiliginden gelir dedi:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hocam şunu da belirtmek istiyorum aslında ben oluşturmadım bu etiketi,kafama soktular.Mesela malum bir başarı hikayecisi var 200'den fazla bölüm çekmiş bir tane ytülü yok.Olm hiç mi yok lan düz lise-meslek lise mezunu ytü kazanan adam mesela.Başarı değil de ne bu?Çevrede gördükleri olmasa veya yks sıralamaları bu şekilde olmasa (niye bu şekilde onu da bilmiyorum) çoğu insan takılmaz belki ama mevcut şartlarda etiketi takan çok var benim gibi.
  • Hocam halimden anlıyorsunuz asıl nokta ben itüyü kazanabileceğimin,hatta sene başında iyi başlasaydım boğaziçi'ni de kazanabileceğimin farkındayım.Sınav anında belirli durumlar olur falan o farklı bir şey ama bunca sene lise falan okuduktan sonra neden daha iyi hazırlanmadığım için ytü'ye gideyim ki veya sınıf arkadaşlarımdan itüye boğaziçine gidenler varken ben niye ytü'de okuyayım ki,acaba orada okursam aklımda kalır mı düşüncesi var.Terazinin öbür tarafında da sağlam altyapılı ama çok ders çalışmamış olan adamların çoğu mezuna kalınca da ders çalışmayacak.Veya kalsa da sınav anında ne olur,seneye savaş mı çıkar virüs mü çıkar hiçbir şey belli değil.Ben sana hak veriyorum ama ne bileyim sıralama hesaplama sitesinde 2 fizik sorusuyla okuyacağın okul değişiyor üst sıralamalarda saçma geliyor artık.
  • Hacettepe-Ytü dediğimiz üniversiteler İtü, Odtü, Bilkent'in sadece 1 klasman altı, gayet iyi okullar. Bunun için 1 senenizi çöpe atmak, tekrardan sınava hazırlanmak vs bilemiyorum, bana göre hayatsızlık.
    Yks'ye hazırlanmaktan, aynı konulara 10.defa çalışmaktan, her gün ev-kütüphane/dershane arasında gidip gelmekten veya bütün gün evde kalmaktan hoşlanan manyaklar varsa bilemem tabii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoebe_Buffay -- 9 Haziran 2020; 16:35:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erbain40 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de takıyodum 12.sınıftayken haklısınız insan çevreden etkileniyor. Ama artık sıralamalara takılmak bana çok boş geliyor çok kişinin linkedin profiline baktım çok kişiyle konuştum etiketi bu kadar takmanın doğru olmadığını anca anlayabildim. :D Yurt dışı hayaliniz varsa okul adına takılmak tamamen saçmalık zaten açık konuşmak gerekirse paranız yoksa hangi okulda okursanız okuyun yurt dışına gidemezsiniz. Paranız varsa ytüden de yurt dışına gidersiniz ama paranız yoksa boğaziçinde olsanız da gidemezsiniz. İstisnalar tabi ki var çok zekiyseniz bir şekilde burs bulur gidersiniz ama durum genel olarak böyle insanlar iyi okula gidince kendimi yurt dışına atarım bütün imkanlar ayağıma serilecek diye düşünüyor ama yanılıyolar bence çünkü iyi okullarda okuyan çoğu kişinin maddi durumu iyi. Ayrıca bizim ülkede şu an etiketten çok tecrübe önemli hangi iş ilanına baksam en az 2 sene tecrübeli olsun yazıyor :D




  • erbain40 kullanıcısına yanıt
    Universite sinav sonuclari kisinin basarisi icim bir KISTAS degildir. Bilgisayar muhendisi olmak isteyen birine cografya biyoloji kimya anlatilan bir sistemdeyiz. Ote yandan dedigim gibi ben de seninle ayni dusuncedeydim. Sonra dusundum neden istiyorum ben itu'yu. Oradan egitim almis kac kisiyi taniyorum? Hakkinda hicbir bilgim olmayan bir universite takintisinin sebebi ne? Diye sordum kendime. Buldugum cevap suydu: Ben aslinda cevrem tarafindan onaylanmak istiyormusum, vay be ulan cocuk gecen sene sinifi zor gecti ama itu bilgisayar kazandi. Daha da ilerletelim simdi yeni moda dereceye girip 1 yil boyunca arkasindan dalga gecilen adamin kanalina cikip kendini duyurmak olmus. Ben de o kanala cikip bos bos tavsiye vericem guya cok buyuk bir basari elde etmisim gibi. Kardes boş bunlar boş. Kendini baskasina degil kendini kendine kanitla. Bir gun durmadan k.pek gibi ders calistim kimi gunler uyku tutmadi kalktim sabaha kadar ders calistim. Sene basi 13 net gelen ayt suan 70'in altina dusmuyor. Sene basi 72 73 net gelen tyt suan 105 110 geliyor. Ben yeterli cabayi vermedim mi simdi? Benim icim rahat kardesim 0 heyecan 0 stresim var. Yeteri kadar calistim. Benimle ayni bilgiye sahip kisi belki sinav anini benden daha iyi kontrol edicek ve ituye gidecek ben belki ytu'ye belki de kotu bir uniye gidecem. Hic umrumda degil ben bir ise kendini adayinca basarili olunabilecegini bu sene kendi uzerimde ogrendim. Artik beni heyecanlandiran dusunce universite ismi degil hayalini kurdugum meslegin inceligini ogrenicek vaktimin ve imkanimin olmasi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bu sene denediğim olay. Eğer çok daha iyisini yapabileceğine inanıyorsan kal derim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Phoebe_Buffay P kullanıcısına yanıt
    Bana ölüm gibi geliyor.Öyle olmasaydı muhtemelen boğaziçi hayali falan kuruyor olurdum,sınıf arkadaşlarım kuruyor çünkü.Bu sene çok çalışmadığım için de kıyısından köşesinden netler yapıyorum sınav anına göre kazanabilirim mesela itüyü ama gerçekçi olunca ytü-hacettepe seviyesi gelecek gibi duruyor.Aklımda acaba mezuna kalsam çevremdekiler gibi çalışır mıydım sorusu var asıl önemli olan bu bence ama içimden hayatta çalışmam gibi geçiyor hep o yüzden tercih yapıp yoluma bakarım gibi duruyor.
  • Aklından zorun mu var kardeşim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    İnanıyorum hocam fakat bu sene de inanıyordum hatta biliyordum ama 20 dakika sabit oturunca sıkıntıdan patlayan bir adamım,hırsım azmim de sıfır o yüzden mezuna kalsam da çok bir şey değişmezdi heralde,değişse bile yukarıdaki arkadaşların dediği gibi ytü-itü arasında gerçekten insan ömründen bir sene mi var ya?
  • Against Me kullanıcısına yanıt
    Hocam sen tercih et git anlamında bunu söyledin sanırım ama emin ol bu lafın aynısını tam ters seçenek için söyleyecek adamlar da var insan beyni çok farklı çalışıyor
  • İtu için kalınmaz odtu icin belki. Boun bilkent koc uclusu icin kalınır kalınacaksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YTÜ Elektronik ve Haberleşme Müh. mezunuyum. Birkaç bölüm hariç YTÜ yazmanı önermem. EHM düşünüyorsan öneririm. İş bulma oranı gayet iyi durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsunum55 kullanıcısına yanıt
    pm attım hocam
  • erbain40 kullanıcısına yanıt
    Bu konuda hırslı değilsen yazıp gitmen daha mantıklı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erbain40

    Hocam sen tercih et git anlamında bunu söyledin sanırım ama emin ol bu lafın aynısını tam ters seçenek için söyleyecek adamlar da var insan beyni çok farklı çalışıyor
    Ytü endüstri ingilizce öğrencisiyim, evet itünün daha iyi bir okul olduğunu bende biliyorum. Fakat okul yarıştırmak ancak buradaki dış dünyadan bihaber insanların yapacağı bir iştir. Okulunuz size ilk zamanlarda prestij kazandırır sadece, belki staj bulma konularında vs. biraz yardımcı olur(Bu konuda YTÜ ile ITU arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum). Anadolunun kuytu köşelerindeki üniversiteler ve dershane bozması özeller hariç ülkemizin köklü üniversiteleri arasındaki fark çok azdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.