Şimdi Ara

Din dünya çapında azalıyor: ABD'de 18 ila 29 yaşındaki insanların % 39'u Tanrı'ya inanmıyor (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
4
Favori
13.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
126 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Inananlar da lafta inaniyor. Inanan ebeveynlerden gelen luzumsuz bir aliskanlik sadece.
  • 2000'den sonra doğan neslin karakteriyle alakalı bir durum bu . " Özgürlük " kavramına yükledikleri yanlış anlama dayanan , teknoljik imkanların artmasıyla anne ve babalarına göre daha konforlu bir Dünya'da yaşayan bu yeni şehirli nesil " Müdahalesizliği " özgürlük sanıyor ," Bana kimse dokunmasın, dilediğim gibi yaşarım " anlayışı hakim olduğundan bu gençler hiç bir otorite kabul etmiyorlar, Din de kurumsal olarak bundan nasibini alıyor, çünkü Din hayata karışır, insana sorumluluk yükler , gençlerin sakat özgürlük anlaşıyında sorumluluğa yer yoktur, arzuları ve keyifleri ne emrediyorsa doğru olan budur ve bu istekleri frenleyen her girişim onlara göre " lanetlidir " " sevimsizdir " . Devletler de bundan nasibini alıyor.

    Ama gençlerin henüz fark edemedikleri büyük bir tehlike onları kuşatmış durumda, Teknolijiye yön veren, buna yatırım yapan Devlet'ten de bağımsız Sermaye , finans ve para çevreleri, kendi amaçlarına uygun dayattıkları hayat tarzı ve kültür ile bu gençlerin çoğunun iradelerini yön verip çekip çeviriyor ama gençler bu oyun ve oyuncaklar ile çok mutlu oldukları için kendilerini hala özgür sanıyorlar , asıl çelişki bu, umarım sonraki nesil bunun farkına varır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 9 Haziran 2020; 17:53:4 >




  • muaz1984 kullanıcısına yanıt
    Kalp gözü kapalı olanlar göremez.
  • Cehenneme gidecekler için güzel haber yanlız kalmayacaksınız 👍🏻
    Benim için farketmez Allah yoksa boşluğa. Allah varsa belki azcık günahlarım için yanar ardından cennete giderim . İnanmayanlar düşünsün

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt
    Senin işte sakat usta .İman şüphe kabul etmez.Acaba Allah var mı düşüncesi tehlikeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muaz1984 kullanıcısına yanıt
    Ya ben inanıyorumda hadi deyelim sizin dediğiniz gibi allah yoksa diyorum . İnanmasan ibadetlerimi yerine getirirmiyim:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 9 Haziran 2020; 16:2:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kuran, ibrahim için o tek başına bir ümmetti der, insanların tercihlerinin hangi yönde olduğu sadece kendilerini ilgilendirir, niteliksiz çoğunluğun, çok olmanın bir değeri yoktur, çoğunluğun durumuna göre din sahibi olanların ise takım tutmadan bir farkı yoktur.
  • Iconium_C.T.D I kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam inanan sayısının artması veya azalması beni ilgilendirmez. Birde o gelişmiş ülkelerin bazılarının nasıl o seviyelere çıktığı zamanında hangi fakir ülkeleri sömürdüğü ortada. Tabi bunun dinle ilgisi yok insanlıkla ilgisi var .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her koyun kendi bacağından asılır.

    Ne ekersen onu biçersin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tabi tabi ne demek .Günümüz mikrobiyoloji ilminin geldiği son noktada biliniyor ki DNA daki bilgi olmadan protein sentezlenemiyor. DNA sentezi için proteinler gerekir; protein sentezi için de DNA gerekir. Bunu mikrobiyolojiden en ufak bilgisi olan bilir bilinmeyen birşey değildir.

    https://labtestsonline.org.tr/glossary/prion
    Normal proteinin düzensiz bir şekli olan, bakteri veya virüs dışında bir enfeksiyon etkenidir. Bir prion proteini Deli Dana Hastalığı ve Creutzfeld-Jacob hastalığı gibi değişik enfeksiyonlara neden olmaktadır. Prion proteinleri normal beyin proteinlerini tetikleyerek düzensiz şekiller almalarına, işlevlerinin bozulmasına sebebiyet verirler.



    https://www.evrensel.net/haber/174295/prion-hastaliklari-ve-motor-proteinler
    18 Şubat tarihli Cell dergisinde yayınlanan araştırma
    Hastalığa neden olan bulaşıcı prion proteinleridir. Normalde her insanda normal prion proteinleri bulunmaktadır. Bunlar beyin sinirlerinin hücre zarında konumlanmaktadır. Bu normal proteinin yanlış katlanmış ve ya da bulaşıcı olan türü deli dana hastalığına ve insanlarda da Creutzfeld –Jacob hastalığına neden olmaktadır. Bulaşıcı prion proteinlerini şekilde alan insanın normal prion proteinlerinin yapısı da değişerek bulaşıcı prion proteinine benzemektedir.


    https://www.klimik.org.tr/wp-content/uploads/2019/02/Yava%C5%9F-Virus-%C4%B0nfeksiyonlar%C4%B1-ve-Prionlar-%C4%B0mran-SA%C4%9ELIK.pdf
    İnfekte hücrelerdeyse PrPsc veya PrPRES
    bulunmakta ve  PrPc
    ’ den geliştiği
    düşünülmektedir
    • Bulaştan sonra PrPsc, beyindeki PrPc
    ile
    etkileşime girerek bu proteinin yapısını
    değiştirmekte (post translasyonel
    modifikasyon)
    • PrPsc ’nin PrPc ’den farkı -heliks yapı
    yerine -dizilim yapısını göstermesi
    • Proteazlara dirençli
    Din dünya çapında azalıyor: ABD'de 18 ila 29 yaşındaki insanların % 39'u Tanrı'ya inanmıyor




    https://bilimfili.com/prionlarin-yasamin-kokeni-ile-ilgisi-olabilir-mi
    Proteinlerin yapı taşları ve katlanışları, onların işlevlerini belirler. Organizmanın yaşamsal süreçlerinin yürütülmesinde görev alan her proteinin amino asit dizilimi de, üç boyutlu katlanma biçimi de bellidir. Eğer dizilişte ya da katlanışta bozulma olursa, protein görevini yerine getiremez; hatta bu durum bazen organizma sağlığını tehlikeye atacak sonuçlar doğurur. Çünkü "prion" adı verilen yanlış katlanmış proteinler, edindikleri hatalı biçimi düzgün proteinlere de bulaştırabilir.





    https://polen.itu.edu.tr/xmlui/handle/11527/14521
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Protein_yanl%C4%B1%C5%9F_katlanmas%C4%B1_siklik_amplifikasyon


    eee sende iki kelime ile konuşma artık biraz doldur sayfayı yada bizim bilimle alakamız yok biz evrim inancına sahibiz inadına savunacaz bunca çıkmaza rağmen de bitsin bu iş.




  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt
    Bu işin acabasi olmaz. Tekrar söylüyorum acabasi olmaz. Ya inanırsın ,ya inkar edersin ortası olmaz. Ortası munafiklik olur.Oda inançsızlıkdan daha tehlikelidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muaz1984 kullanıcısına yanıt
    Acaba yoki zaten inanıyorum diyorum ya . Sadece sizin dediğiniz gibi olsa kaybedeceğim birşey yok . Ben inaçlarımdan dolayı rahatım beyler mutluyum . Ölümlü düyada herkes mutlu yaşaması dileğiyle :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 9 Haziran 2020; 16:26:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gençler kendinizi germeyin, nasıl olsa herşey ölecek. Böyle harika varlıklar ve yaşam düzeni kendi kendi ne var olamayacağına göre; Yok sayılan tanrının bunada bir cevabi olacağı kesindir. Hesap gününde buluşmak üzere şimdilik hoşça kalın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muaz1984 kullanıcısına yanıt
    Aha!! munafik dedin ya,aklıma Allahın ayetini çarpıtan akp diyaneti geldi...çetin bir hesap günü!!!🥵😈👹😅🤣

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • günaydın minaki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    Kaynak?

    Alıntıları Göster
    Şu varsayımdan geliyor galiba 2006da bununla ilgili bir araştırma olmuş sebepte şu.

    Hani şuanda bile cahil bir kesim varya eğitimsiz ilkel yaşayan tek dayanağı baskı ve zulüm altında dayatılan distopya tabi hayatta kalabilirlerse ve çoğaldıkları müddetçe.

    Pakistan kuzey afrika iran vs gibi yerlerde en kontrolsüz çoğalma müslümanlarda yani sonu düşünülmeden çoğalımın sonu belli.Hristiyan ve ateist ve diğer etmenlerde ise sorumluluk dünyayı anlama kavrama araştırma bilinci olduğunda müslümanlara göre daha çok evlat sahibi olma durumu yatıyor.

    Yani bir noktada hayatını belli bir amaca adayan ve evlenen belki 1 çocuk yapan veya yapmayan varken diğer noktada koşulsuz kadını üreme merkezinden ve cinsel objeden ibaret gören bir akıl var ve bu sebepten 10-12 çocuk doğuruyor hadi bunların 3-4 ü öldü diyelim geçinememekten falan filan geri kalan bu 7-8 çocuk boşluk ve yetersizlik ve kendine dayatılan olgularla belli görüşü devam ettiriyor.

    Problemin merkezinde bu var ama ilerde ne olur bilmem.İlkel olan çoğalma eğilimi buna sebebiyet veriyor.Akılcı bilime hayatını adayan kimseler ya evlenmiyor yada evlense birle 1 çocuk anca büyütüyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KrallŞaplakçı

    Cehenneme gidecekler için güzel haber yanlız kalmayacaksınız 👍🏻
    Benim için farketmez Allah yoksa boşluğa. Allah varsa belki azcık günahlarım için yanar ardından cennete giderim . İnanmayanlar düşünsün
    Bu nasıl yorum olum orta ateşte 15 dakika tavuk kızartma tarifi mi veriyon
    Ayrıca yanık yanık cennette napcaksın, belki bi yerden sonra sıcak zevk verir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 30 kupona alınmadı bu vatan

    Gençler kendinizi germeyin, nasıl olsa herşey ölecek. Böyle harika varlıklar ve yaşam düzeni kendi kendi ne var olamayacağına göre; Yok sayılan tanrının bunada bir cevabi olacağı kesindir. Hesap gününde buluşmak üzere şimdilik hoşça kalın
    Kainat muhteşemdir, insan ve canlıların vücudu da bazı eksiklikleri olsa da müthiştir. Bu kadar muhteşem şeyi yaratan tanrı geleceği görür, geleceği görürse bizi yaratması mantıksız olur. Biz de var olduğumuza göre yok demektir.

    Tanrıyı mantık ile kavrayamazsınız diyenlere Ömer Hayyam'dan cevap;

    “Yolumun üstünde bir tuzak kurdun,
    Birde diyorsun ki: Yürü iznim var.
    Cihanda kudretin her şeye hakim,
    Beni yürüten sen,
    adım günahkar ..”




  • Mevzuyu çok güzel özetlemişsin. Eski zamanlarda inanmamanın bir amacı vardı, ticaretin davamı, kültür, toplum baskısı vs. Şimdiyse tamamen keyfi olarak ve gayet küstahça bir inanmama şekli mevcut. İnanmıyorum, kimse de beni inandıramaz demeyi marifet sayıyor bazısı. Şahsen böylelerini kendi haline bırakmak en doğrusu diye düşünüyorum, çünkü inatlaşmaktan zevk alır olmuşlar. Yani kendi inanmayışının karşısındaki için bir sorun teşkil ettiğini düşünüyor, halbuki banane. Uyuyan birine seslenirsin duymaz ya, uyuyordur çünkü, aslında tablo birebir aynı, adam duymuyor seni, biraz da bu sebeple böylelerine sen sağ ben selamet demeyi tercih ediyorum ben.
  • ebavamqko E kullanıcısına yanıt
    Onları boşver de sizin sonunuz daha çok osmanlı gibi olacak Mustafa Kemal gibi biri gelip içinizden geçecek. Ne olduğunu bile anlamadan çöp olacaksınız kimse hatırlamayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.