Şimdi Ara

Yaya kaldırımı esnaflar için mi? - Ayancik bld./SİNOP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaya kaldırımları yayalar için değil mi? kaldırım boş olmadığında insanlar da haliyle rahatsız olabiliyor. Şuan bir de covid-19 durumu var. Sosyal mesafeye daha çok dikkat etmemiz gereken bir dönem.
    Fotoğrafları 20:50 gibi çektim, kapanış saatine yakın bir zamanda yani. Yeri geliyor daha kalabalık oluyor, çoğunda da maske hiç yok. Tek bir cadde de değil, neredeyse kahvehane olan tüm caddeler böyle.
    Sizce bu gerçekten normal mi?

    Belediye zaten göz yumuyor, şikayetlerle ilgilenmiyor.

    Yaya kaldırımı esnaflar için mi? - Ayancik bld./SİNOP
    Yaya kaldırımı esnaflar için mi? - Ayancik bld./SİNOPYaya kaldırımı esnaflar için mi? - Ayancik bld./SİNOPYaya kaldırımı esnaflar için mi? - Ayancik bld./SİNOP

    15.06.2020: 15 Haziran'da belediyeye dilekçe verdim. Takip numarası aldım.
    Yaya kaldırımı esnaflar için mi? - Ayancik bld./SİNOP

    18.06.2020: Zahmet edip işlem yapacaklarını sanmıyorum ama belediye.gov.tr üzerinden online şikayet yazdım.

    24.06.2020: Belediyeyi işlem yapmadığı gerekçesiyle açık kapı üzerinden denetim kurumuna ve valilik/kaymakamlık kanalına şikayet ettim
    "İlçemiz Belediye Başkanlığınca *** Mahallesi *** caddesi üzerindeki bahse konu iş yerleri yazılı ve sözlü olarak uyarıldığı, rutin denetimlerin devam ettiği bildirilmiştir."
    Garibana sormuşlar: pinokyo mu? belediye mi? diye. Belediye demiş

    27.06.2020: Kamu denetçiliği kurumuna başvuru yapıldı.

    08.08.2020: Açık kapı üzerinden şikayet yazdım, boş vaktim var. Canım başganım <3

    10.08.2020: Cafeci emmi sitem etti bir daha konuşmayacakmış benle (selam bile verdiğim biri değil) Tamam dedim geçtim ama nasıl güleceğimi bilemedim Herif cebime para koyuyor sanki, bu kafaları yaşamak çok zor olsa gerek.
    Yanında da başkan vardı, ben bu kadar çaresiz başkan (hadi acıdım, başka bir şey yazmıyorum) hayatımda görmemiştim Demirden korksak trene binmezdik aloooooo

    12.08.2020: Cimer şikayeti de oluşturdum, yatmadan her gece vakit ayıracağım. Hak yerini bulacak
    "Belediye Başkanlığınca dilekçenize verilen cevap yazısında; İlgi Açık Kapı Sisteminde bulunan başvurunuza konu işgaller ile ilgili denetimler rutin olarak yapılmakta olup aksaklıkların tespit edilmesi halinde sözlü, yazılı uyarı veya idari işlem yapılmaktadır. Yapılan/Yapılacak yasal işlemlerin 3. Kişiler tarafından bilinmesi imkansızdır. Kişisel Verilerin Korunması Kapsamına girmekte olan bu durumlar da şikayet eden kişi/kişiler veya işlem yapılan kişi/firmalar hakkında bilgi verilmesi mümkün değildir. Teklif ,talep, şikayetler de bulunmak her vatandaşımızın anayasal hakkıdır. Ancak bu başvuruların yapılması esnasında hakarete varan ifadeler kullanmak kimse tanınmış bir hak değildir. Söz konusu şikayetiniz esnasında sarf edilen ifadeler hakkında yasal işlemde bulunma hakkımız saklı tutulmaktadır. Bilginize rica ederim." hakaret olsa işlem yaparlardı, biliyoruz

    13.08.2020: İnstagram hesaplarından yorumlarımı siliyorlar çaktırmadan.

    20.08.2020: "İlgi başvurunuza konu işgaller ile ilgili denetimler rutin olarak yapılmakta olup aksaklıkların tespit edilmesi halinde sözlü, yazılı uyarı veya idari işlem yapılmaktadır. Yapılan yada yapılacak olan yasal işlemlerin 3. kişi tarafından bilinmesi imkansızdır. Kişisel Verilerin Korunması Kapsamına girmekte olan bu durumlarda şikayet eden kişi/kişiler veya yapılan kişi/firmalar hakkında bilgi verilmesi mümkün değildir. Bilgilerinize rica ederim."

    22.09.2020:

    ---

    Genel değerlendirme: Arkadaşlar halen konuya boş duyar kasma diyenler var, kardeşim konunun çok büyük bir şey olmadığını bizde biliyoruz. Zaten sorun bu, böyle bir şeyin 3 ayı aşkın süredir çözülememesi problem.

    Makarnayı eleştiren partinin belediye başkanı, selamı ile kapılara bi torba pirinç gönderdi.
    Yaya kaldırımı esnaflar için mi? - Ayancik bld./SİNOP

    2023: en son gelen cevapta belediye işlem yapmamak için şunu yazmış: "husumet nedeniyle şikayet edildiği için işlem yapılmamıştır". Husumetli olduğumuzu ben de cevaptan öğrendim.

    Özetle; 3 yıl dil döktük, her kuruma şikayet ettik ama sonuç olumsuz oldu. Köy kahvesinden hallice belediye yöneten başkandan da bu beklenirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 14 Şubat 2023; 14:43:34 >







  • Ben zamanında bu esnafların dükkan önüne koydukları tezgahlar , mankenler vs illallah ettim.Zabıta dolanıyorken sordum bu görüntüde bir sıkıntı yok mu diye vergisini veriyorlar dedi.Demekki kaldırımı tam teşekküllü kullanmamız için bizimde ödediğimiz vergi miktarını artırmamız lazım parayı veren düdüğü çalar hesabı.
  • Ülkemizdeki çarpık kentleşme ve dar sokaklara yığılan esnaflar yüzünden oluşuyor bu durum. Nereye gittiysem böyle kalabalık kargaşa olan yerlerde dükkanın içinden ziyade dışında çalışıyorlar. Keşke zamanında geniş şehir içi yolları yapılıp hem dükkan önü hem yaya kaldırımı hem tek sıra araç parkı hem de yol aynı yere sığdırsalardı ama o zaman için bu günler tahmin edilemezdi. Hep bi sıkışıklık hep bi daraltı var şehir merkezlerinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş bu yine iyi. kaldırıma araba park etmemişler en azından.
  • Şerefli haysiyetli bir zabıta olsaydı bunlara ceza keserdi elbet.
    AMA YOK

    Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Ben zabıtadan olduğunu düşünmüyorum, çünkü üst cadde de belediye başkanı oturuyor. Her gün görüyor yani bu manzarayı.
  • funky-nd kullanıcısına yanıt
    onu da yapıyorlardı, 5 ay öncesine kadar duba vardı kaldırımlarda. Yeni kalktı.
  • Yine boş bir duyar kasma. Ulan bu yeni nesil her şeyden şikayetçi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu vergi degil. Bu esnafları isyan ettirmek istemiyor belediyeler. Esnafı kızdırırsan belediye seçiminde asla oy vermez. Esnaf ile belediye arasında ilişki önemli. Bazı halk vardır, anasına sövseler bile gider yine aynı kişiye verir oyunu, ama esnaf için öyle degil. Esnafın oyu asla kaçmamalı diğer partiye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İğrenç. Yürümemiz gereken yolda engeller var. Bir de engelli yoluna ağaç diken mi dersin arabada park eden mi dersin.. Sanki cidden başıboş bir ülke gibiyiz. Hiçbir şeyimiz tam değil gibi.
  • Shadow Ryzen kullanıcısına yanıt
    Hem yaş ataması, hem de boşluk ataması için teşekkürler.
  • Bu neki 3-5 kişi dükkan önünde takılıyor sadece. Ama çok daha beteri yıllardır var zaten. 2-3 yılda bir gundem oluyor. Belediye kaldırıyor. Iki gün sonra yine ayni

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tehlike.com T kullanıcısına yanıt
    Bu bizim ülkenin kanayan yarası tahminimce. Bir çözümü olmalı aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 5 Haziran 2020; 23:41:34 >
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    Kaldırıma masa atmak için vergini veriyorsun belediyeye, yasal hale geliyor.
    Çözüm bu işte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiyede genel anlamda şehir planlaması kavramı yok.Bu nedenle kaldırımlar çok dar.İzmirde oturuyorum bazı yerlerde kaldırımlar 20 30 cm genişliğinde. Bazı yerlerde kaldırımların bir kısmı imar affı nedeniyle binalar veya dükkanlar tarafından yutuldu.
    Kalan dar kaldırımlarda farklı şekillerde işgal edildi.
    Tek sorun bu değil. Konutlar aşırı derecede iç içe ve sıkışık. Çoğu yerde binalar hava sirkülasyonunu önleyecek kadar sıkışık. Yollar dar.Bazı yerlerde sokaklar labirent gibi. Bir iki km lik yere labirent gibi dolana dolana 20 30 dk da gidiliyor. Yollar planlı şekilde açılmış olsa ve yol yapılacak yere bina dikmeye izin verilmese 1 2 dk olacak mesafeler 20 dk ya çıkıyor.
    Ukraynada Türkiyeye yakın kişi başı gelir düzeyinde. Ukraynada 1980 lerda yapılan ve hala kullanılan şehir planlaması,yolların genişliği,kaldırım genişliği ulaşım düzeni,altyapı,binaların evlerin önü açıklığı malesef daha şuanda 2020 nin Türkiyesinde yapılamıyor. Bu nedenlerle Türkiyede yapılan güzel evler de olsa belirttiğim nedenlerden evlerin yaşam konforu düşüyor.
    Türkiye petrol ithal eden ülke. Bisiklet yollarına da çok önem verilmesi,kesintisiz bisiklet yolları ile şehrin her yerine ulaşılabilmesi ve bu yollara kesinlikle motorlu taşıt girmemesi gerekiyor. Ama bunu da düşünen yok.
    Parkın içindeki yürüyüş yoluna bile motorsiklet giriyor. İnsanların trafik olmadan yürüyüp spor yapıp rahatlamasıiçin yapılan bir yerde motorsikletler vs vs. Kaldırımda bile motorsiklet gidiyor.
    Ama çok da kafa yormaya gerek yok.Toplumun büyük kısmı bu şekilde mutlu görünüyor. Bu şekilde insanlar mutluysa burda yazmanın çizmenin de pek yararı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 6 Haziran 2020; 1:37:29 >




  • Hem kaldırım yapmayı beceremedik hem de kaldırım kullanmayı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İskaliye adı altında bi vergi verince sebest

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alicand A kullanıcısına yanıt
    Zabitada eskiden esnafmış heralde Normalde dükkan sınırı vardır,o sınır harici kullanırsa işgale giriyor.Dukkan önü diye yaya kaldırımını,yolu sahipleniyor bizim esnaflar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilemiyorum valla belkide beni geçiştirmek için söyledi :) .Bazen böyle şeylere ciddi ciddi kafayı takıyordum ama bu ülkede biraz boşvermek gerekiyor yoksa sinir hastası olur insan.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.