Şimdi Ara

GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.826
Cevap
144
Favori
630.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    Bende de aynısı Türknet'te oldu arıza kaydı kapatmıştım aktif kayıt var diye kabul edilmemiş ama sorunca engel yok diyorlar, ertesi gün düzeldi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar ben de geçiş yapacağım gıbırnet e. buradan gördüğümüzü söylersek bir indirim falan oluyordu sanki doğru mudur :)
  • Saolun hocam benim geçiş işlemi bayram sonuna kaldı gibi ama, hayırlısı bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lestet L kullanıcısına yanıt
    Evet hocam müşteri hizmetlerine iletin yardımcı olurlar o konuda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an geçmeyi düşünüyorum açıkçası fakat ufak bir sorum var size, Türknet ev telefonu ile geldiği için şu an kullanmasam bile ev telefonum var gözüküyor, bu Gibirnet'e geçişimde bir problem çıkarır mı? Siz direk geçebildiniz mi yoksa önce ADSL sonra VDSL'e geçme olayını mı yaşadınız?
  • runorunoruno kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende telefon ve VDSL vardı. Direk VDSL olarak geçirdiler. Telefona ne oldu bilmiyorum. Bayramdan sonra netleşir bence. Firmaya özelden mesajınızı iletin onlar sizinle ilgileneceklerdir. Ben henüz online işlemlere giremiyorum sordum bilgilerimi daha sonra paylaşacaklarmış herhalde düzenliyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • demirdemirel kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,


    Özelden kontrol amaçlı bilginerizi iletebilir misiniz ?

    İyi günler dileriz.
  • Kolay gelsin problem yok. İlginiz icin tsk. Sorunum çözüldü.
    İyi bayramlar:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirdemirel -- 30 Temmuz 2020; 17:15:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salı günü mail atarak müracaatımı yaptım.Dün firma tarafından arandım ve bugün Netspeed internetim kesildi.Firmaya Whatsapp üzerinden mesaj attım.Anında dönüş yaparak kullanıcı adımı ve şifreyi bildirdiler.Ve mutlu son. Artık Gıbırnetliyim.Firma yetkilileri çok ilgili ve kibarlar.Firmadan ayrıca Vdsl modem talebinde bulundum.Modem geldiğinde inşallah 35 Mbit interneti kullanacağız.Şu anda 16 Mbit olarak kullanıyoruz.Tekrar firmaya ve müşteri hizmetlerine çok teşekkür ediyorum.(Konya'nın bir ilçesindeyim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gon42 -- 30 Temmuz 2020; 18:33:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganus

    Bugün Türk Telekom çalışanı kurulum için geldi (taşıma değil, sıfır kurulum). Şu an Superonline fiber kullanıyorum, önümüzdeki pazartesi günü aboneliğim sonlanıyor. Kuruluma gelen arkadaş şu bilgileri verdi:

    Türk Telekom bina kutusuna kadar bağlantıyı yapıyor, bina kutusundan dairelere CAT5/CAT6 kablolama işini üstlenmiyor. Bizim apartman müteahhit ile davalık durumda, bu kutudan dairelere kadar kablo çekme işi müteahhitlik bir iş mi yoksa sonradan apartmanın ortak yaptırması gereken bir iş mi bilmiyorum ancak yapılmamış. Daire içinde ethernet kabloları takılı, ancak birleştiği nokta daire içinde değil, apartman boşluğunda bir ankastre. Superonline 2 sene önce internet kurulumu yaparken, daire içine kadar fiber kablo çekmek için, bu ankastreden salona gelen ethernet kablosunu çıkartıp, yerine fiber kablo sokmuştu (çıkan kablo elimde duruyor).

    Bu bilgiler ışığında, kuruluma gelen arkadaş dedi ki; bina kutusundan daire ankastresine (apartman boşluğunda olan) kablo çekilmesi ve eğer ki modemi salona koymak istiyorsam, ankastreden salona gelmesi gereken fakat Superonline'ın fiber kablo geçirmek için çıkardığı kablonun da geri takılması ve sonrasında telefonla arayıp tekrar çağırmam gerekiyormuş.

    Konu hakkında bilgisi/tecrübesi olanlar var ise;

    1. Elektrikçi çağırırsam bunun maliyeti ortalama ne olur
    2. CAT5 / CAT5e / CAT6 hangisi tercih edilmeli (performans ve maliyet açısından)

    Bir de ankastre dışarıda olduğundan, modemi oraya koyamıyoruz. Modemi oraya koyamadığımız için evdeki odalarda bulunan ethernet çıkışlarından internet alamıyoruz. Ben salon haricinde bir odadan (PC kullandığım oda) daha kablolu internet almak istiyorum. Bu durumda salondaki modemden ikinci bir ethernet kablosunu ankastreye döndürüp, diğer odaya giden ethernet kablosuna bağlamamız gerekiyor. Ancak kabloların geçtiği yerden 2 adet ethernet kablosu yanyana geçebilecek yer var mıdır? Biri bina kutusundan modeme interneti besleyen, diğeri modemden diğer odaya interneti besleyen kablo olacak. Gelen arkadaş ethernet kablosu içinde 4 kablo olduğunu, bunların ikisini interneti getirmek, diğer ikisini de interneti diğer odaya götürmek için ters yönlü kullanabiliriz ama ileride sıkıntı çıkarabilir gibi bir şey dedi. Ne gibi bir sıkıntı olabilir?
    Böyle bir problem yaşamıştım. Özet geçersek; bina elektrik odasındaki TT kutusundan 8. kat ankastreye kadar cat6 ethernet kablosu yokmuş. Elektrikçi çağırıp taktırın haber edin dedi gitti TT çalışanı. Apartmandaki diğer komşulara sordum, hiç biri elektrikçi çağırmamış. Kimisi kendileri halletiler dedi, kimisi ek ücret verdim dedi. İnternette araştırdım, kabloyu onlar veriyormuş biz birine taktırıyormuşuz gibi bir sürü şey duydum/okudum. Ben internet hizmeti almak için başvuruyorsam, interneti apartman girişinde değil dairemde kullanmak için başvuruyorum o yüzden benim mantığıma göre eve kadar bağlantıyı altyapıyı sağlayan firma getirmeli. Bağlantıyı yapmıyorsa bile kablosunu temin etmeli (ki apartmanda TT kullanan 6-7 kişi var, hepsinin katına gelen kablo birebir aynı ve hiç biri kablo satın alıp elektrikçiye çektirmemiş, demek ki TT vermiş/takmış).

    Bu durumu GıbırNET MH'ne arayarak bildirdim, telefondaki arkadaş birine sorup hemen dönüş yapacağım dedi. 2 dakika sonra geri aradı, Kocaeli'de de aynı durum yaşanmış, arıza kaydı girip bildirim yapmışlar TT gelip halletmiş, size de aynısını yapıyoruz dedi. İnşallah bu sorun hallolursa interneti kullanabileceğim
  • Bir de sitede "FTTH (Fiber) alt yapısındaki müşterilerimizden vergiler dahil 10₺ modem kirası alınacaktır" yazıyor ama FTTB'de de aynı şekilde modemi TT sağlıyor ve ücret alınıyor diye biliyorum. Hatta FTTC FTTN hepsinde öyle olmalı. Eve cat5/6 kablo ya da fiber kılı girip de "fiber" hizmeti alan herkesten sanırım.
  • Sıfırdan kurulum değil de tt den geçişte tt ekipleri yine de geliyor mu kuruluma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Geçişte ekip gelmiyor Hocam, sadece kullanıcı adı ve şifreyi modeme giriyorsunuz o kadar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • izmirde Fiber pingleri nasil? SOL'dan fiber baglaniyorum ve Pingler berbat.
  • seckinim kullanıcısına yanıt
    gelse de izmire denesek
  • Daireye kadar fiber bağlantı var,sadece fiber bağlantının olduğu daireye vdsl bağlatabiliyormuyuz.Ayrıca verilen modemler kötü kendi asus modemimi kullanmak istiyorum.10 TL modem kira ücretide sürekli ödemek istemiyorum.
  • D-smart go ya giriş yaptığımda yalnızda türkiye için izleyebilirsiniz gibisinden bir uyarı alıyorum mobil veri ile giris yaptığımda sıkıntı yok kullann varsa deneyebilir mı acaba ilginc

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liveboy34 kullanıcısına yanıt
    binada vdsl baglantisi var mi? ankastreden dairenize telefon kablosu cikiyormu?https://www.extranet.com.tr/altyapi/
    surdan sorgulama yaparmisiniz.https://altyapisorgu.netspeed.com.tr/
    ikisindende



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzdeger -- 31 Temmuz 2020; 0:13:29 >
  • ParTaa kullanıcısına yanıt
    modemi kapatip 1 dakika bekleyin tekrar acip deneyin
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.