Şimdi Ara

Beyin göçü yapmak isteyenler klübü kurdum, gelin [Tartışma Yasak]] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
14
Favori
8.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hayallerimin, hedeflerimin hepsi yurtdışına çıkmak üzerine kurulu. Başka şansım yok. Bu ülkede huzurlu yaşayamazsın. Vatandaşlarının bir numaralı aktivitesi insanları konuşmak olan bir ülkede mutlu olmanın imkanı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gizemisy G kullanıcısına yanıt
    Yok ben ortaokuldan beri öğreniyorum. Çocuk ingilizce kitapları al, bi de yabancı dizi izle altyazılı ben de böyle hollandaca öğrenmeye çalışıyorum. 😕

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanal Dilenci S kullanıcısına yanıt
    5 bin euroyu nereden buldun? Hangi şehre gidiyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dnz10

    Bende eşimi ve çocuğumu alıp gitmek isterim ama sanırsam bizden geçti çocuğumu ilerde yurt dışına göndermek istiyorum. Siz gidin 10 yıl sonra yardımcı olacak abileri olsun bari :) . Umarım gidersiniz arkadaşlar kimseye bakmayın bizden çok daha iyi yaşıyorlar ve özgürler... Olurda giden arkadaşlar olursa kendim gitmiş kadar sevinirim
    Tanıdığım bir abim 2 çocuğu(6-12 yaş arasında) ve eşiyle(kapalı) gitti houston'a yaklaşık 2 yıl filan oldu. Burada evi barkı satıp oraya gitti mühendisti kendisi şimdi galericilik yapıyor. Hiç bir şey için geç değil bence. Önemli olan içinizde ki istek arzu ve hedefler geç değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-Dylan -- 28 Mayıs 2020; 20:23:2 >




  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Haklısın dostum ek olarak biraz şans ve birazda yardımcı olacak birileri lazım...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam buradan olmaz bu is baska bir platform lazim
  • Herkes de beyin.

    Hiç kol bacak göç etmiyor.

    Corona da var. Şimdi zor iyice. Zaten gidecek kadar vasıflı olsanız teklifler yağardı size. Boşuna hayal kurmayın gidin SİGORTALI bir işe girip ticarete atılın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaneolacaagdi Y kullanıcısına yanıt
    Dogru ,ancak soyle ki , eger Amerika`da kolej-uni egitimi almamis iseniz zaten vatandaslik ile imtiyaz sahibi olacaginiz islere girmeniz oldukca zor.

    Yani ortalama bir vatandas bizden oraya green card ile gitse fazlasini kolay kolay aramaz , vatandaslik ve pasaport ozellikle diger ulkelere vizesiz gitmek gercekten buyuk imkan sunuyor. Senede 6 ay disarida olmak bence yeterli ki zaten maasli calisan insanlar off gunlerinde bile uber-lyft yapiyor , amiyane tabirle paraya kosuyor.

    Yas kemale erince her sey yolunda giderse zaten vatandaslik alinmis oluyor , gerci ABD buyuk bir degisim geciriyor eski cekiciligi kalmasa da hala imkanlar fazlaca mevcut. Alim gucunun yuksek olmasi ve is bulmanin kolayligi buraya gore acik ara onde.
  • design.code kullanıcısına yanıt
    Biraz biriktirdim biraz aileden aldım. Yine de yaklaşık bin euroya yakın aylık gider alacak. Hala elime ne geçerse euroya çeviriyoruz.
    Dublin e gidicem umarım....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: #-OldBoy-#

    Bu mesaj silindi.
    Hukuk kanka

    Fakulteyi yazmayayim forumda ne olacağı belli olmaz dün gördün iste ne takıntıli adamlar var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk aşaması sanal göç.Türk sosyal medyalarından uzak durun.Sadece badilerinize yazın
  • Devleti yaşat ki canın sıkılmasın yoksa Almanya da 1500 Euro'ya geçinmeye çalışırsın bak burada 2500 lira askeri üçret

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dnz10

    Haklısın dostum ek olarak biraz şans ve birazda yardımcı olacak birileri lazım...
    Hiç tanıdığı olmadan gitti tanıdığım şuan gayet mutlu refah ve zaten houston küçük türkiye gibi bir yer türk vatandaş çok fazla var. Çıkarsa teksas düşünmüyorum normalde ama orası bile olabilir. İşsiz oranı düşük teksas eyaleti daha uygun floridaya yada california'ya bakarak. Çocuğunuz varsa ve eşiniz adapte olabilirse bence bunu bir değerlendirin derim. Kanada'da olabilir beyaz yaka bir işte çalışıyorsanız. Kanada dil bilen beyaz yaka ve mavi yaka işçi arıyor hemde bayağı bir alım olacaktı son durum nedir şuan bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-Dylan -- 30 Mayıs 2020; 15:49:13 >
  • konu beyin göçünden çok işsiz güçgüz göçüne dönmüş sanki :)

    neyse bende tecrübelerimden araştırmalarımdan bahsedeyim belki birilerine faydası dokunur. Gitmek isteyenler kervanına benide ekleyebilirsiniz. maddi konular çok şükür değil ama insanların saygısızlığı adaletsizlik ve dünyaya bir çivide çakmak konusunda belirsilikler konuları için bende senelerdir çıkış yollarına bakıp araştırıyorum

    bu kapsamda;

    Amerika için;
    amerika düşünenlerin ve vasıfsız/vasıflı en kolay gidiş yolu greencard başvurusudur, her sene ekim-kasım aylarında başvurular açılır, hersene mayısda da sonuçlar açıklanır takribi 8-10 ay sonrasında da amerikaya gidişiniz istenir.
    haricinde tanıdık vs var ise şirketi aracılığıyla yada sizin başvurularınız sonrası özel vasıf gerektiren işler için zor olsada işe alınmanız sonrasında gidebileceğiz şekilde vize başvurusu yapabilirsiniz, diğer bir yolda üstün vasıflı kişiler için verilen vize türü(sanatçı, sporcu vb). bunlarda olmadıysa dil,wat,değişim proframları ile gidip iş bulup çalışmak ve okul vize türlerini çalışma vizesine çevirilmesi. Son olarak iş kurma içinde başvurulabilir ama zaten parası olan burda olmayacağına göre bahsetmenin bir anlamı yok

    Kanada için;

    Kanada direk vasıflı işçi istiyor, ilk kriteri ise dil bilmek, diğerleride linsan mezunu iseniz kendi devlet sistemi olarak belirlediği başvuru formu doldurarak kriterleri karşılıyor iseniz size iş imkanı vermesi. haricinde de iltica başvurusu yapılabilir. Bazı aracı kurumlar tarafından da kriterleri karşılayan kişiler için aracı firmaların olduğunu ve bu sayede kanadaya yerleşenler olduğunu bizzat ilk ağızdan duymuşluğum oldu

    Avrupa Birliği üyesi ülkeler için;

    en olası ülke almanya;

    almanyada direk vasıflı işçi,personeller için iş arama vizesi uygulaması başlattı, en yakın arkadaşım şuanda iş arama vizesi ile almanyada, illa almanca şart değil, ingilizce biliyorsanız ve almanyaya gittiğinizde almanca öğreneceğinize ikna ederseniz sorun olmuyor, keza arkadaşım sıfır almanca ile gitti. yanlız genelde avrupa ülkelerinde özelliklede bilindik ülkelerde ırkçılık fazla olduğu için ve almanyada da türkleri çok sevmedikleri için türk yada çok uluslu şirketler hariç iş bulmak çok zor olabilir, arkadaşım gidişinin 4.ayını bitimesi ve 100 den fazla iş başvurusu yapmasına rağmen sadece 3 şirketle görüşme yapabilmiş. yanlız Almancası olanın işi daha kolay olacağınıda ayrıca belirtmek istiyorum. almanyaya gitmek için çok geçerli vasıflarınız var ise özellikle sağlık(hasta bakım en çok talep gören meslek), bilişim iş arama vizesini çok kolaylıla alabilirsiniz.illa lisans mezunu olma şartıda yok ayrıca, eğer meslek lisesi belgesi ve onu destekleyici iş tecrübesi var ise vize almak kolaylaşır.

    İtalya kendi vatandaşları dışında iş vermesi çok zor olan ülkelerden, eğer vatandaş değilseniz çok zor iş bulursunuz gitmekte aynı derecede zor.

    irlanda da dil kursu ile gidilerek belli biz süre çalışma imkanı tanıyan ülkeler içerisindedir. biraz para var ise hem dil öğrenilip hem masraflarınızı çıkarıp hemde iş bularak çalışma izni almak için başvuru yapılabilir.

    diğer en geçerli ve herkesçe bilinen bir yöntemde evlilik. tüm ülkeler için geçerli.




  • Klübün tüzüğünü forum yönetimine onaylattın mı gardaş?😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skylined

    Endonezya ya çok gittim. Refah olarak Türkiye nin gerisindeler.
    Tayland için de öyle diyorlardı, gittim gördüm tanıştım insanlarla, ki ufak bi şehrine gittim, asgari ücret düzeyinde çalışan elemanlarda honda civic var. Ev yaşam kültürleri farklı, fakir görünüyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.