Şimdi Ara

Trendyol express taşıyıcı ol

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
291
Cevap
26
Favori
506.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forumdaşlar
    Bu işi yapan varmı araştırdığım ve duyduğum kadarı ile 3 yaşını geçmeyen panelvan aracınız ile trendyol adına kargo dağıtımı yapıyorsunuz günlük 300 400 tl kazanç sağlıyormuşsunuz
    Bu işi yapan duyan bilen varmıdır aydınlatırsa sevinirim



  • yakıtı,bakımı,arızası,sigortası,vergisi,kaskosu size ait

    Önce şahıs şirketi kurman gerek ve kurduğun şirketin aylık vergisi,muhasebesi,sigortası ve kuruluş ücreti size ait

    K1 belgesi alman lazım 3500 tl civarı buda sana ait

    gittin 60-70 bin tl ye bir panelvan aldın bununla bol bol km yapacaksın 150 bin km de aldığın aracı 200 bin km de satacaksın diyelim ortaya çıkan değer kaybı yine sana ait

    Yemek de sana ait

    günlük 400 tl civarı para hayal

    ha çok uzun saatler hergün çalışıp dağıtabileceği maksimum paketi dağıtıp
    yakıt vs bir sürü masrafı düştükten sonra günlük 150-200 tl kazananlar var

    Herkese iyi forumlar.

    Konu ile ilgili duyum ve tecrübelerimi aktarayım.

    Yakın bir arkadaşım pandemi sürecinde işleri durduğu için 4 aydır UPS kargonun ürünlerini taşıyorlar bende 1 haftadır onunla beraber çalışıyorum. UPS kargo iki şekil çalışıyor ya paket başına 3.5 + KDV veriyor çalışacağınız bölge ve alacağınız paket miktarını kendiniz belirliyorsunuz yada günlük 220 TL + KDV + yakıt masrafınızı karşılıyor ama çalışacağınız bölgeyi ve paket miktarını firma belirliyor günde 20 pakette verebilir 120 pakette. Firma sizden 5 yaşından küçük panelvan araç (UPS Kargo diğer firmalar 2016 ve üzeri istiyor) şahıs şirketi kurmanızı istiyor ayrıca src ve psikoteknik istiyor. Trendyol, hepsijet ve bir kaç firma buna ek olarak K1 belgesi talep ediyor. UPS için Sabah 8:00 - 8:30 arası dağıtım bölgesine gidip mahalle mahalle ayrılmış kolilerdeki paketleri alıyorsunuz min. 50 paket çıkıyor hergün ortalaması 70-80 altına düşmedi (pandemininde bunda etkisi olabilir) şöyle bir ayrıntıyıda aktarmak isterim arkadaşım kendi hakim olduğu bölgelerin dışında paket almıyor ve biraz ağır çalıştığı için 60-70 paket öğlen 3-4 e kadar bitiriyor ama siz paraya ihtiyacım var derseniz biraz daha geniş yelpazede iş yaparsanız 100 paketin altına düşmezsiniz hatta ben 3-4 de değilde akşam 8-9 a kadar çalışırım diyorsanız 140-150 paketi teslim edersiniz. Çalışacağınız bölgenin yolları paket bırakacağınız noktalarda araç park edeceğiniz yerler varsa tek başınıza çok rahat yapabılırsınız yukarıda söylediğim adetleri. Yaptığımız hesaplara göre kazançlarıda bu şekilde günde ortalama 100 paket bıraktığınızı varsayalım. 3.5 Tl + kdv dediğimizde 350 TL + 63 TL de kdv hadi kdv yi saymayalım çünki fatura kesiceksiniz 350 TL ciro olarak düşünelim. biz fiat doblo ile dağıtım yapıyoruz ve 70-80 paketlik dağıtımda 40-50 liralık mazot yakıyoruz günde bu güzergahınıza göre ve aracınızın yakıt sarfiyatına göre değişiklik gösterebilir. İzmir şartlarında kahvaltı ve öğle yemeği için günlük 20-30 lirada yemek ücreti tutar. Günlük elimize 100 paket üzerinden 350 - 50 mazot - 30 gıda düştüğümüzde 270 lira para kalıyor 5 gün çalıştığımızı varsayarsak 270 X 5 1350 X 4 hafta = 5400 lira aylık ortalama gelir. aylık bağkur primi 900 küsür diye duymuştum defterinizi tutması için muhasebede 200-250 lira para talep ediyor 1100 Lira etti aylık 5400 gelir elde ettık bağkur muhasebe yakıt gıda cıktıgımızda 4300 lira net para kalıyor bu tabıkı sızın calısma saatlerınıze guzergahlarınıza ve dagıttıgınızı pakete gore artabılırde azalabılırde. buna tabı aracınızı bakım sıgorta vb masraflarınızıda eklemek gerekıyor aracınıza ekmek teknenız gözüyle bakıp ona gore ozen vererek kullandıgınızda masraflar minimuma düşecektir.


    Tecrübelerimi dilim döndüğünce anlatmaya aktarmaya çalıştım umarım ilgilenen arkadaşlarımız için faydası olmuştur. Geçmiş bayramınızı kutlar sağlıklı günler dilerim.  Nasip olursa bende eylül başında kangoo alıp (sınıfının en az yakan aracı) kendi başıma başlıycam.

    Ben görüşmeye gittim.

    Panelvan araç yani arkada koltuk olmayanlardan 2015 ve üstü araç senin üzerine olmalı.
    Şahıs şirketi açaçaksın dolayısıyla muhasebeciyle çalışman gerek,vergilerini ödemen gerek,bağkur yatırman gerek.
    Belge konusunu öncelikli olarak konuşmadı sanırım ilerleyen zamanlarda istiyorlar.

    Sabah kargocular gidip kargoları ayırıyor.
    Dağıttığın kargo başına ilk 40 kargo 4 tl+kdv sonraki kargolar 3.5 tl+kdv
    Günlük ortalaman 70 altında ise sistem otomatik 70e tamamlıyor. ( doğruluğunu teyit edemedim)
    Bildiğin muhitte boşluk varsa görev yapabiliyorsun harici başka bölgede yapmak istersen belirtiyorsun.
    Günlük ortalama yapacagın km 30u pek geçmez en fazla 50 olur.
    Günlük ortalama 120-150 arası kargo dağıtıldığı söyleniyor duruma göre düşebilirde artabilirde. ( 2-3 kişiden teyit ettim doğru)
    Pazar günleri dağıtım yok.
    Trendyol'dan 1 kuruş yok.



    Günlük 70 kargo gelirse 265tl Yakıt+yemek=50 desek 235 kalır.
    Günlük 120 kargo gelirse 400 tl kalır.



    Diğer hesaplamalar için konuya muhasebeci çağırmak gerek.
    quote:

    Orijinalden alıntı: çerkes89

    yakıt+bakım+sigorta+yazlık-kışlık lastik+her sene muayene+yemek+sgk vs. olursa günlük o 300-400 den aşağısı zaten sana para bırakmaz. Bu paranın altındaysada mantıklı değil.
    Aslında bu işi yapmak için o kadar çok donanımı ve gerekli belgeyi sen hal ediyorsun ki
    trendyol sağladığı bir pozisyonda onun bünyesinde çalışmıyorsun

    trendyol senden kendine ait tek araçlık bir kargo şirketi kurup kendisine hizmet vermeni istiyor
    1 sene 2 aydir trendyol expresste tasiyiciyim bazilarinizin soyledikleri goreceli olarak dogru bazilarinizin ki alakasi bile yok.

    Bi arkadin dedigi gibi
    3.5TL +KDV
    Ilk40 paket 4+KDV

    Minimum 70 paket garantisi var atsanda atmasanda

    5 yasini geçmemiş beyaz panelvan arac sarti var

    Genelde carsamba persembe cuma ve cumartesi 200 paket bandinda pazartesi sali 140 bandinda kaliyor.

    Hersey size ait ama bazi arkadaslar cok abartmis yeme icme olayini evde hergun 1 ekmek arasi yaptigimda gayet para harcamadan halledebiliyorum.

    Bolge dagilimi guzel ben evden depoya depodan bolgeye son olarak bolgeden eve gittigim halde 4 gunde bir 100 tl yakit kullaniyorum ve bulundugum depoda en uzak bolge benim, yaklasik depo ile dagitim yaptigim bolge arasi tek gidis 19 km

    Eger yasiniz 30 ve uzeri degilseniz ilk sene genc girişimci den yarsrlanip 1 sene boyunca bagkur ve vergi odemiyorsunuz herhangi bir devlet odemesi yok

    Yildizli k1 ve src4 isteniyor

    Ilk 2 ay herhangi bir aracla dagitim yapabiliyorsunuz.

    Calisma saatleri benim bulundugum depoda sabah saat 6 da herkes depoda oluyor ve gelen tum mallar ayristirilip yaklasik 2 2.5 saatte sonra kendi malini teker teker zimmetine alip bolgeye dagitima cikiyorsun işin tek yoran kismi depo yaklasik olarak bi 4 saat kadar depoda vakit geciyor.

    Kazanci gayet guzel istanbul icin basvuru alinmiyor artik alinanada bakilmiyor cunku hali hazirda istanbul kapasitesinin uzerinde eleman aldi (merkezden soylenen boyle)

    Son olarak bu belirttiklerim istanbul icin gecerli olan sartlar

    Kardesim canakkaled calisiyor orada 2.5+kdv ve ilk 40 paket 3+kdv digerleri asagi yukari ayni

    Sakın diyeyim.


    Trendyol Express çalışanlarının yoğun olarak uğradı bir makanda sık sık karşılaşıyoruz, haliyle diyalog gelişti aramızda. Yeni sisteme geçilmiş ve hepsi arayış içerisinde olduğunu söyledi.


    BU YENİ BİLGİ YANİ önceki duyduğunuz herşeyi unutun.


    Eskisi kadar kazanamıyorlarmış, dağıtım için aldıkları paket sayısı yarı yarıya düşmüş.


    Sürekli sistem değiştiriliyormuş, kodlu teslimat çıkmış mesela teslimat süresi uzamış, haliyle bir günde 1-2 saat mesainin uzamasına neden oluyormuş. Hemen hemen her gün farklı bir sistem deneniyormuş.


    İki aşamalı dağıtıma geçilmiş. Sabah 06:00 bir kamyon geliyormuş ve ikinci kamyonda öğlen saatlerinde geliyormuş. Kamyon indirip, ürün ayrıştırmaktan sahaya çıkmadan bitiyoruz diyorlar. Ayrıca bir günde 50 km yapan kişi tekrar depoya git tekrar dağıtıma çık derken 100 km mesafe kat etmesi dememiş. Yani yol masrafı x2 olmuş.


    Şube müdürünün vicdanına kalmışsınız mesela her hataya örneğin mesaiye 2 dk geç kaldın ya da paketleri zimmetine alırken trendyol depo çalışanlarının şube zimmetine almadığı paketi zimmetine almadan sahaya çıktığında tutanak+ceza uygulanıyormuş.


    Mesala bu son yazdığım bin lira (ohaaa) Şube çalışanın hatasını bile sana çıkarabilirler gık çıkaramazsınız diyorlardı. Zaten sürekli tehdit, sürekli baskı altın olduklarını söylüyorlar.


    Özetle aylık kazançları arabanın kira bedeli mi dersiniz yoksa kredisi mi dersiniz bilmem 4.500 TL sadece arabanın aylık maaliyeti var. Aynı arabayı aylık 4 bin Tl'ye kiralandığını düşünün.


    Bağkur + Muhasebe Ücreti + Aracın amortismanı + yakıt masrafı (depoya iki defa gelinip iki defa aynı rota geziliyor bu yeni maaliyet) + aracın periyodik bakımı + vergisi şu bu derken kazançları bildiğin ASGARİ MAAŞ düzeyinde. Birde şube müdürü gıcık çıktı bir iki ceza yersen üstüne borçlu çıkarsın. Kargo kayboldu mesela kargonun maddi hasarını ödeyeceksin (anlaşılır) üstüne birde para cezası kesecekler.


    Zaten son zamanlarda yakıta aşırı zam geldiği düşünürse herhalde trendyol kargo petrol şirketleriyle anlaşmalı  


    Asgari maaş alabilmek için 200 bin tl (2020 model bir panelvan) yatırım yapmış oluyorsun ki o da sen dört dörtlük olursan. 2 dk geciktin, bir müşteri basit bir sebepten şikayet etti bitersin diye sitem etti elemanlar.


    Valla çocukları dinleyince psikolojim bozuldu   Yani abiiiiii aylık hiç yoksa on bin lira temizzz para diye atlamayın. Eskiden öyle olabilir ama çalışanların bugün için söyledikleri ortada.

  • ?
  • Kurye tanıdıklar firmadan ayrılıp kendi dağıtım şirketini açmaya başladı. MNG'ye çalışan arkadaş paket başına 4 lira + KDV olarak dağıtıyormuş. En düşük 2015 model aracın olacak, transporter, Hyundai minibüs tarzı araç. İstediğin saate kadar çalışıyorsun.
  • motosiklet ile oluyor mu
  • design.code kullanıcısına yanıt
    Sanmam. Minivan, panelvan mı deniliyor o tarz araç istiyorlarmış. Şu eski Peugeot Partner vardı kabul etmemişler o da gitti Transit aldı.
  • Benim kafama yatmadı bu iş
  • Benim arabam yok ki
  • Adam yanlış anlayıp covid-19 taşıyıcılığı yapıyormuş.
  • yakıtı,bakımı,arızası,sigortası,vergisi,kaskosu size ait

    Önce şahıs şirketi kurman gerek ve kurduğun şirketin aylık vergisi,muhasebesi,sigortası ve kuruluş ücreti size ait

    K1 belgesi alman lazım 3500 tl civarı buda sana ait

    gittin 60-70 bin tl ye bir panelvan aldın bununla bol bol km yapacaksın 150 bin km de aldığın aracı 200 bin km de satacaksın diyelim ortaya çıkan değer kaybı yine sana ait

    Yemek de sana ait

    günlük 400 tl civarı para hayal

    ha çok uzun saatler hergün çalışıp dağıtabileceği maksimum paketi dağıtıp
    yakıt vs bir sürü masrafı düştükten sonra günlük 150-200 tl kazananlar var
  • Yok mudur bu işi yapan?
  • Ubere döner bu iş
  • yakıt+bakım+sigorta+yazlık-kışlık lastik+her sene muayene+yemek+sgk vs. olursa günlük o 300-400 den aşağısı zaten sana para bırakmaz. Bu paranın altındaysada mantıklı değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çerkes89

    yakıt+bakım+sigorta+yazlık-kışlık lastik+her sene muayene+yemek+sgk vs. olursa günlük o 300-400 den aşağısı zaten sana para bırakmaz. Bu paranın altındaysada mantıklı değil.
    Aslında bu işi yapmak için o kadar çok donanımı ve gerekli belgeyi sen hal ediyorsun ki
    trendyol sağladığı bir pozisyonda onun bünyesinde çalışmıyorsun

    trendyol senden kendine ait tek araçlık bir kargo şirketi kurup kendisine hizmet vermeni istiyor
  • Up
  • çok uluslu ilaç firmasında oda arkidişim firmadan ayrıldı dhl e bölge müdürü oldu
    birkaç sene sonra kendi kurye firmasını açtı
  • Up
  • Ben görüşmeye gittim.

    Panelvan araç yani arkada koltuk olmayanlardan 2015 ve üstü araç senin üzerine olmalı.
    Şahıs şirketi açaçaksın dolayısıyla muhasebeciyle çalışman gerek,vergilerini ödemen gerek,bağkur yatırman gerek.
    Belge konusunu öncelikli olarak konuşmadı sanırım ilerleyen zamanlarda istiyorlar.

    Sabah kargocular gidip kargoları ayırıyor.
    Dağıttığın kargo başına ilk 40 kargo 4 tl+kdv sonraki kargolar 3.5 tl+kdv
    Günlük ortalaman 70 altında ise sistem otomatik 70e tamamlıyor. ( doğruluğunu teyit edemedim)
    Bildiğin muhitte boşluk varsa görev yapabiliyorsun harici başka bölgede yapmak istersen belirtiyorsun.
    Günlük ortalama yapacagın km 30u pek geçmez en fazla 50 olur.
    Günlük ortalama 120-150 arası kargo dağıtıldığı söyleniyor duruma göre düşebilirde artabilirde. ( 2-3 kişiden teyit ettim doğru)
    Pazar günleri dağıtım yok.
    Trendyol'dan 1 kuruş yok.



    Günlük 70 kargo gelirse 265tl Yakıt+yemek=50 desek 235 kalır.
    Günlük 120 kargo gelirse 400 tl kalır.



    Diğer hesaplamalar için konuya muhasebeci çağırmak gerek.
  • Cumartesi çalışmak gerekiyor mu ??

    Bu hesaba göre gider olarak bağkur stopaj damga vss 1200 tl

    Muhasebe aylık 250 tl kendine alıyor ki sen 10 bin fatura kessen o paranın KDV ve + olarak %15 gelir vergisini vericen

    Araç bakım + kasgo+ trafik sigorta lastik vss aylığa vurduğunda 400 tl
  • bugünlerde benim de araştırdığım konu.


    öncelikle şirket ve kapalı kasa (min.6 yaşında deniliyor yani 2014/2015 model) araç lazım.fiorino gibi bişey kurtarır diye düşünüyorum.


    şirket kurulumu kolay ancak çeşitli vergiler ve bağkur primleri her ay ödemek zorlayıcı olabilir.


    fiorino 1.3 dizel eli yüzü düzgün araç bulunup alınabilirse her sene standart muayene,yıllık bakım ve ortalama 3-4 senede bir çalışacağınız şehre göre 4 mevsim lastik alınabilir. mtv de ödenecek tabi. yakıt da çok üzmez.


    istenilen src vs. belgeleri fiyat olarak yüksek deniyor.bu işe başlarken ekstra bir yük olabilir.


    kargo dağıtım adedi ve saatiyle ilgili bir kısıtlama var mı bunu merak ediyorum. bir günde min. şu kadar adet dağıtacaksın ya da max. şu kadar adet dağıtabilirsin gibi. ya da günde min. şu kadar saat çalışacaksın,max. şu kadar saat çalışacaksın gibi.


    bilgili arkadaşların paylaşımlarını rica ederim.


    ayrıca piyasada dönen günde 300-400-500 vs vs gibi rakamlar bence gerçekçi değil.sonuçta bir sürü gider var.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.