Şimdi Ara

2000 astra g üst kapak contası değişimi sonrası yakıt tüketimi artması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    son 3 aydır 2000 model astra g cd 1.6 otomatik arabamda su eksiltme oluyordu, ilk göze çarpan kısmı lpg su hortumları oldu, oralardaki kaçakları yaptırdıktan sonra su eksiltme biraz daha arttı ve neticede bir sabah kalktığımda motor teklemeye başladı motor yağında çok az su olduğu fark ettim. Hemen ustaya götürdüm, üst kapak açıldı ve kapakta çürümeler, deformeler olduğu anlaşıldı, bu kısımlar yapıldı, üst kapak contası ve subap contaları vs değişti, subaplar temizlendi, bundan sonra lpg'de tekleme yaptı, Lpg ayarını tekrar yaptırırken usta yakıt değerlerinin 2 kat fazla olduğunu söyledi, 10 gün kadar benzinde kullan, subaplar alışsın, motor biraz kurum bağlasın yeniden bakarız dediler ama benzinli araçta kurum bağlama diye bir süreç olur mu? acaba ateşleme sisteminde mi sorun var? yoksa sente ayarında mı bir gariplik var? ayrıca 1 haftada yaklaşık 800ml su kaybı oldu, bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

    herkese hayırlı bayramlar...
    2000 astra g üst kapak contası değişimi sonrası yakıt tüketimi artması
    2000 astra g üst kapak contası değişimi sonrası yakıt tüketimi artması







  • merhaba öncelikle geçmiş olsun.resimde görülen silindir kapağıdır.kapakcıya gidip taslama ve test yapıldımı biliyormusunuz. ki yapılmıs olması lazım.su eksiltme olayı lpg li araçlarda basa bela.bende benzer sorunlarla eski aracımda ugrastım su eksiltme sebebiyle.su eksiltmeyle ilgili radyatör kacırıyor olabilir.ayrıca hortumlardan kacırıyor olabilir.kalorifer peteği olabilir.silindir kapagından olacagını sanmyıroum.sonucta kapakcıya gidip test ediliyor.contayı dogru torkta sıkmadırlarmı acaba.saat gibi olması lazım sua aracınızın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler LaViTz hocam,

    evet silindir kapağının ve subapların taşlandığını gördüm, pırıl pırıldı, zannediyorum test yapıldı ki kapağı taşlayan usta subapların değişmesine gerek yok dedi, su kaçağı şimdilik gözümde ikinci planda ama yakıt tüketiminin neredeyse ikiye katlanması beni tedirgin ediyor. Sizce conta doğru torkta sıkılmamış olsaydı, soğutma suyu motor içerisine girerdi ve motor yağında yine su görür müydüm? şuan motor yağında herhangi bir sorun yok. her sabah akşam kontrol ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.