Şimdi Ara

SSD Bad Sector ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    4-5 Ay önce Laptopa Kingston A400 120GB Aldım ilk 2-3 ay Canavar gibiydi 1 Aydır windowsun açılması 30Saniyeyi buluyor
    Hız testi yapayım dedim (SATA 3 BAĞLI SSD) Böyle Düşük olabilecek Bir Sonuç Aldım SSD Bad Sector ?
    Daha Sonra Test Yapayım Dedim (SSD de Bad sector olmadığını biliyorum)
    Ama Sectorlerin yarısı koyu turuncu çıkınca şaşırdım
    SSD Bad Sector ?
    Bilgisayarcı garantiye gönder vs vs dedi
    ne yapmama gerek
    Buda Doluluk Oranları
    SSD Bad Sector ?
    1.SSD 2-3.Samsung 750gb Hdd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarukGoker -- 22 Mayıs 2020; 13:0:55 >







  • SSD Bad Sector ?
    Belki Buda lazım olur
  • SSD'de bad sector olmaz. HDD'den farklı olarak yapısı gereği arızalanan blokları kapatır ve kalanını kullanmaya devam eder. Disk Kingston SSD Manager'de sağlıklı gözüküyor, Spare Block değerinde düşüş yok, zaten önemli olanda o. Kingstonların 5 yıl garantisi var diye biliyorum servise gönderin bence bi baksınlar. Gerekirse servis değişimini yapar zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD3E26E25 -- 23 Mayıs 2020; 6:8:6 >
  • Programların yaptığı bozuk sektör taraması veya sizin buraya koyduğunuz bad track verification taraması aslında diskin bölümlerine erişim hızları baz alınarak yapılan değerlendirmelerdir yani turuncu olan alanlara erişim hızı yavaş. SSD'ye çok veri yazıldıysa veya eskiyse ömrünün sonuna yaklaşıyor gibi değerlendirilebilir her halukarda hafıza hücrelerinde sorunlar başlamış olmasa gecikmeler de olmazdı.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    SSDyi 20 Şubat 2020 tarihinde trendyoldan satın almışım yani daha yeni sayılabilir SSDyi Garantiye göndermemmi gerekiyor ?
    Aktif olarak laptopumda kullanıyorum Çok veri yazıldığını sanmıyorum bilgisayarı oyun oynamak,internette gezmek,müzik dinlemek için kullanıyorum ki oyunların hepsi hdd üzerinde bulunuyor ssdye daha hiçbir oyun yüklemedim sadece wallpaper engine yüklü onunda ayarları duvar kağıtlarını Belleğe yüklesin diye ayarlamıştım daha ssd yokken
  • Merhaba 3Yıl "KOŞULLU" garantisi varmış
    Sanırım Garanti koşullarını karşılayabiliyorum koşullar şu şekilde



    Üç Yıl Koşullu SSD Garantisi:
    Aşağıdaki Kingston ürünleri, bu koşullardan hangisinin önce meydana geldiğine bağlı olarak bu garanti kapsamındadır: (i) orijinal son kullanıcı müşteri tarafından satın alındığı tarihten itibaren üç (3) yıl; (ii) bir SATA SSD’nin Kingston’un “SSD Yıpranma Göstergesi” adlı SMART nitelik 231’i uygulamasıyla ölçüldüğü şekilde Kingston SSD Manager (“KSM”) tarafından belirtilen bir (1) normalleştirilmiş değerine ulaşması, ya da (iii) Bir NVME SSD’nin kullanımının, Kingston’ın “Kullanılan Yüzde” Sağlık özelliğini uygulamasıyla ölçülen şekilde KSM tarafından belirtilen yüz (100) normalleştirilmiş değerine ulaşması ya da bunu aşması.

    KSM, ilgili ürünün veri sayfasında belirtilmektedir ve Kingston’ınwww.kingston.com/SSDmanager adresindeki web sitesinde mevcuttur. SATA SSD'ler için yeni, kullanılmamış bir üründe, yıpranma göstergesi yüz (100) olarak görünürken, garanti limitine ulaşan bir üründe bu değer bir (1) olarak gösterilir. NVMe SSD'ler için yeni, kullanılmamış bir üründe, Percentage Used (Kullanılan Yüzde) değeri olarak 0 gösterilirken, garanti limitine ulaşan bir ürün için gösterilen Percentage Used (Kullanılan Yüzde) değeri yüz (100) ya da daha yüksek olacaktır.




  • Şimdi birşey daha dikkatimi çekti Crystal disk Mark ile test yaparken görev yöneticisindeki Avarage response time 500-32000 arası gidip geliyor bu normalmi ?
  • Çok veri yazılmasından kast ettiğim üç haneli terrabyte'lar seviyesinde veri. 32000ms yüksek bir gecikme. Şubat ayında alınmış bir SSD'nin o halde olması hiç normal değil.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Terabaytlar seviyesinde veri yazmamın imkani yok malesef
    Garanti yolu Göründü gibi ozaman değilmi
    Buarada yazmada sorun var gibi Okumada response time 5-30 arası iken yazmada 30000lere çıkıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarukGoker -- 23 Mayıs 2020; 17:40:8 >
  • FarukGoker F kullanıcısına yanıt
    SSD'yi stres testine sokmak dışında kısa zamanda o kadar veri yazmak mümkün değil evet. Anlaşıldığı kadarıyla zaten tamiri mümkün olmayan sorunlar var o yüzden garantiye göndermeniz mantıklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FD3E26E25

    SSD'de bad sector olmaz. HDD'den farklı olarak yapısı gereği arızalanan blokları kapatır ve kalanını kullanmaya devam eder. Disk Kingston SSD Manager'de sağlıklı gözüküyor, Spare Block değerinde düşüş yok, zaten önemli olanda o. Kingstonların 5 yıl garantisi var diye biliyorum servise gönderin bence bi baksınlar. Gerekirse servis değişimini yapar zaten.
    Aynı mantık mekanik disklerde de mevcut. Spare sector kullanma olayı. Yani bozuk blok/sector oldu mu tıpkı SSD'de aynen olduğu gibi bozuk/zayıf blok/hücre emekliye ayrılıp yedekteki kullanılıyor. Bütün bunlar SMART üzerinde ilgili attribute karşısında bilgi olarak tutuluyor. Arkadaş SMART bilgisini yollamamış. Üzerinde veri varsa fw buna göre işlem yapıyor ayrıca. Dediğiniz gibi en iyisi servisin bakması ama servisler Kingston yazılımının sorunsuz gösterdiğine bakıp olumsuz cevap veriyorlar genelde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Mayıs 2020; 18:39:48 >




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Merhaba Smart SSleri aşşağıda
    SSD Bad Sector ?SSD Bad Sector ?SSD Bad Sector ?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.