Şimdi Ara

Hangi protein tozunu almalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 57 kiloyum 2 aydır spor yapıyorum. 17 yaşındayım

    Tozlardan destek alıp fit bir şekilde kilo almak istiyorum.
    Aklımda hardline progainer var ama optimum daha iyi diye duydum. Sizin de fikrinizi duymak isterim önerdiğiniz markalar nelerdir?.( Fiyat/performans olarak. )

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Bence alma henüz. Zararlı olduğu için falan demiyorum. Biraz zaman geçsin, 2 aydır spor yapıyormuşsun. Ben 18. ayımdayım, 22 yaşındayım, korona dolayısıyla sporu baya yoğunlaştırdım ve ondan sonra supplement kullanmaya başladım. Hem psikolojik olarak hem de toplumsal baskı olarak seni yıpratır "toz kullanmak". Sağlıksız bir tarafı yok, ama sürekliliğini oluşturmadığın sürece acele etme. mesela bir sene olsun, sağlıklı beslenerek elde edebilirsin proteini. Tozların öyle müthiş faydaları yok.

    Misal,

    Whey proteinlerin porsiyonu 30 gr, yaklaşık 25 gr'si protein.
    Tavuk Eti 100 gr, içindeki protein miktarı 30 gr. 100 gram tavuk yemekle, bir porsiyon whey eşdeğer diyebiliriz. Elbette whey proteini daha hızlı kana karışır, tavuk biraz daha kompleks bir protein, aynı zamanda tavuk yediğin zaman başka yan besinler de alıyorsun ama ben sana sağlıklı olanı yani iki ayı doldurup protein tozlarına girmemeni öneririm. Mesela şunu yapabilirsin, ailenin yemek yediği öğünlere ek olarak aralara yulaflı sağlam lifli karbonhidratlar, tavuk göğsü ızgara edip alabileceğin proteinler... Mesela günlük öğününü 5'e çıkarabilirsin. Aynı zamanda temponu da kademelice arttırarak, daha yüksek bir verim alırsın kendinden. Bir yıla yaklaşınca ihtiyaç duyarsan bunlara başvurursun zaten. Youtube bile nasıl beslenmen konusunda derya deniz.

    Meselenin maddi boyutuna gelecek olursak

    En ucuz whey proteinin porsiyonu şuan 3,5 TL. 100 gram tavuğun ise, 2 TL falan ülkemizde. Alacağın supplement seni çok büyük beslemeyecek, henüz büyümeye devam ediyorsun. Sağlıklı beslenerek çok daha güçlü ve hacimli bir sporcu olabilirsin ileride. Ama şuan supplement kullanmadan önce hayat disiplinini oturtup sporu yaşamının bir parçası yapman daha önemli.

    İlla alacağım diyorsan bekle biraz. 6 ayı devir. Vücudun en azından yoğun tempoda efor harcamaya alışsın.
    Benim bildiklerim bunlar, daha iyi bilgiye sahip arkadaşlar yazarlar umarım. Kendine dikkat et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -KaJMeRaN- -- 18 Mayıs 2020; 23:17:40 >




  • -KaJMeRaN- kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim detaylı anlattığın için. Sağlık konusunda da şüpheliyim zaten. Ben en iyisi almayayım fit olursam yeter bana.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adam gibi yemeğini yesen başka hiçbişeye ihtiyacın yok. supplementler hep bi hevesle alınıp daha sonra aslında olayın beslenme olduğunu anlamanı sağlayan para tuzakları sadece, bi kaç tanesi hariç ama onlarıda bu seviyede almana deymez
  • Y2Jericho kullanıcısına yanıt
    Bence de hocam. 3 4 kilo yağlancam diye toz almaya gerek yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum yaşın genç ve kilo almak istiyorsun bende spora başladığım zaman 54 kg idim . Kalorisi sağlam olan ürünlerden kullanmanı öneriririm bunlar en olmazsa olmazı benim için fıstık ezmesidir.Şu aşamada kilo içinde protein tozu alınmaz paranı çar çur etme yemeğe önem ver.
  • Gainer kesinlikle kullanma.Protein tozunu şekerle karıştırıp gainer diye satıyorlar ne kadar gainer kullanan arkadaşım varsa yağlandı.
  • Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    Gainer konusunda öyle şeyler duymuştum. Sizden duyduğum da iyi oldu. İleride belki saf protein alırım o kadar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BCCA KULLANIYORUM TAVSİYE EDERİM

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence önce beslenmeni oturt kardeşim. Yani makrolarını hesapla, hedefini belirle, buna göre bir beslenme programı oluştur. Protein tozu bunlardan sonra, eğer lazım olursa takviye olarak kullanılır. Sen günlük protein ihtiyacını besinlerle alırsan toza gerek dahi kalmaz.

    Zamanında aynı hatayı bende yaptım. Gidip tozlara, supplementlere abandım, beslenmemi düzene sokmadan. Sonra geriye bek ve göbekte yaplanma olarak döndü. Beslenmen düzgün olmayınca gelişimin de aksayacak. Sonrasında bıkıp bırakacaksn sporu. Bu yüzden beslenme ve uyku bu spor için her şeydeb önce gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.