Şimdi Ara

Devlet memuruna maaş vermeyebilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maaş her şekilde ödenir. Ancak alım gücü ne olur bilinmez. Mantıken memuru olmayan devlet zaten olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    İşte o zaman ben oy verip ağlayanlara ; niye 600 liralık evde oturuyorsun git 500 liralık eve diyeceğim..1 lamba gelen 100 liralık elektrik için ise neden lamba ampul kullanıyorsun gündüz sokakta işini gör bedava ışık bedava aydınlık akşam ise yat zıbarın diyeceğim..

    Hani şimdi diyorlar ya bize onu alma bunu alma diye.

    Beter olsunlar..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce kazanın, hakkınız olsun, ondan sonra yardımcı olalım. Boş konu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu memlekette olan her zaman işçiye olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü giden ekonomik durum ve herhangi bir iflas durumunda devlet memur alımı yapmaz dostum senin sorun bu olmalıydı Kpss ye hazırlanıyorsun bir de
  • Verginin amacı zaten memurun maaşın ödemek için. Vergi toplamakta zorlanıyor mu o zaman memurun maaşı azalabilir yada yeni memur alamaz devlet... Maaş ödememek olmaz mesela Osmanlı zamanında askerlerin aldığı maası düşürmek şöyle yapıldı altının ayarı düşürüldü. Bir şekilde devalüasyondu bu yada maaş düşürümü .Maaş ödendi mi ödendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baudelaire -- 15 Mayıs 2020; 12:53:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye Cumhuriyeti o seviyelere dusecek bir devlet degil. 3.Dunya ulkeleri disinda bunu yasayacak ulke yok zaten olay TR degil.
  • KDV ödüyor insanlar, o kadar değil. O gün gelir de olursa anlayın ki başka işler var.
  • Kamuda çalışan biri olarak böyle bir şeyin ihtimal dahilinde olduğunu düşünmüyorum. Ha 1 ay maaş vermeseler oy kaybedeceklerini de düşünmüyorum burda bunları ölümüne savunan o kadar çok insan var ki.
  • Hepinize teşekkür ederim arkadaslar. Bazıları boş konu atanmadan neden soruyon falan demişler de forumda dolaşan konuları gördüğümüz zaman hiç de boş konu olmadığı açık. Böyle konu açmak için de illa atanmak da gerekmiyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle haberler açıpta ortalığı bulandırmayın.Devletin tl ile sıkıntısı yok.Para basar gene maaşları verir.Tabiki bu para basma sonrası tl değersizleşmesi ve enflasyon faktörü var ama konu bu değil açtığına göre.
  • Para basılır ödenir(90larda olduğu gibi) gerçek enflasyon uçar. Zaten memura maaş verilmezse piyasa kitlenir,piyasa şuan memur maaşıyla dönüyor.
  • Maaslar ödenir ama değeri ne olur bilemem paramızın değeri oldukça düştü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinti yapabilir. Eski dönemlerle kıyaslamayın. İBAN verip halktan para istenen bir dönemdeyiz.
  • devlet memura maaş veremiyorsa ekstra bir durum söz konusudur ekonomik buhran, savaş vb. gibio durumda sen ben maaşımı istiyorum diye herhalde kendi kendine hak arıyorum macerasına girmezsin :D
  • Kesinti yapabilir, şimdiki gibi zam yapmayabilir, ama hiç para vermeyim gelin çalışın durumu mantıksız.

    Memur düşmanlarına bi sorsak, maaş vermeyim ama gel yanımda çalış desek ne derler? Kim bedavaya çalışıyor yahu?

    Bu insanlar diyelim ki vefa gereği 2 ay, bilemedin 3 ay bedava çalıştı. Zaten çoğu borçlu da, farzet ki 3 ay idare ettiler. Sonra? Marketler bedava yiyecek verecek mi? Ev sahibi kirayı affedecek mi? Çocuğun okulu para almayacak mı? Faturalar gelmeyecek mi?

    Devlet topladığı vergi karşılığı verdiği hizmeti memur aracılığıyla verir. Memur dediğin polis, asker, öğretmen, doktor, hakim, maliyeci, kadostrocu vs Bu adamlar işi bıraksa devletten geriye ne kalacak?

    Bırak onu bunu, memurun maaşı piyasayı çeviren para akışıdır zaten. Durunca herşey durur. Esnaf memurdan şikayet eder durur, en büyük müşterisi yine memurdur.

    Aslında bizde memur maaşı zaten işsizlik maaşı gibi. Misal 10 yıl önce ülkeye borç para yağarken memurluk kötüydü, kimse beğenmezdi. Şimdi piyasada para bitti, esnafı, ithalatçısı, özel sektör çalışanı, al satçısı hatta müteahhiti memura konuşmaya başladı :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öyle bir şey mümkün değil. Rahat ol. Gir kazan. Ayın 15inde maaşını çek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para basar zor birşey sanki ama şu alım gücü ülke bazında düşer.Misal geçen marttan bu yana 60 Milyar TL basılmış.
  • Bende devlet memuruyum. Bu ihtimali bende zaman zaman düşünürüm. Memur demek devlet temsilcisi demektir bir nevi aslında yani devlet kendi kendini besleyemez duruma gelirse sanırım devlet diye bir şey kalmaz ortada. Lakin şurada çok ince bir nüans var kamuda memur alımı son zamanlarda büyük oranda sözleşmeli ve sözleşmeler yıllık bazda yenileniyor. Bu sayıda hiç azımsanacak derecede değil, zannımca devlet ani bir kriz durumunda sözleşmeleri yenilememe kararı alıp sözleşmelileri yük olarak görüp en az seviyede kadrolu personelle işleri yürüteceğim diyebilir. Bu seferde ortaya en az 600 bin kişilik bir işsiz ordusu çıkar. Ayrıca halk gerçekten yönetimin basiretsizliğini o zaman görür çünkü gerek medya gerek sokak gerek muhalefet partileri memur silkelenmesini çok büyük koz olarak oynar. Bu durumda sözleşmelilerin feshi hükümeti al aşağı edebilecek derecede bir sükse yaratır.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.