Şimdi Ara

Sefes Oyucu Koltuğu Projesi (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
89
Favori
49.172
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
404 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @12henry14 Çarşamba günü termin belirteceğiz üretim planlama benden bağımsız fabrika da.

    @jestia elimizde 3 tip gerçek deri var çok kişi de istemez ise bu size özel pastal atılacak, yani maliyetli olacak 2. Tip ürün konusu bol aksesuarlı olacak gibi özellikle ayarlı kol vs Çarşamba günü elimizdeki gerçek derilerden foto koyabilirim.

    @katalitikçi kesme sünger dümdüz bildiğiniz yaprak halinde gelir, 10 dan fazla türü var hr, soft, destekli, yüzlü, sert vs. bunlar kendi içerisinde bir de DNS ye ayrılıyor yetmezmiş gibi bir de cm olarak satılıyor, özellikle bir çok ofisci kalın cm düşük DNS kullanıyor bir çok arkadaş yukarıda yazmış tahtaya oturuyoruz diye işte ürün böylece kof oluyor yani. Dışarıdan kalın ama DNS düşük olduğu için ağırlığa ters kuvvet uygulanamıyor. Bir de süngerin çökmesi bayılması dediğimiz olay var özellikle güneş ve kir (tozdan) dolayı sünger elastik özelliğini yitiriyor bu formülü ile alakalı bir konu o yüzden kimi koltuğu alır süper der 2. Partide değişik üreticiden alırsınız aynı süngeri (cm/DNS) ama aynı etki kalite sağlanamaz.

    Döküm sünger ise içerisi Metal iskelet üzerine kek kalıbı mantığı ile belli formüllerde dökülüyor burada istediğiniz DNS dökersiniz önemli olan hammadde kalitesi, ezilme mukavemeti gibi konular.

    Video çekince hepsini detaylı anlayacaksanız arkadaşlar.


    Ha bir de silikon elyaf konusu var onu daha sonra anlatırım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N0M4d -- 16 Mayıs 2020; 1:56:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Söylenen fiyat bandında çıkarsa +1 diyelim.


    Takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takipteyim, almayı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alengirli renkli renkli çocuk koltuğu kıvamında olmasın, kesinlikle ortopedik olsun, boyun desteği olsun, sırt direk fileli olabilir. EuroTech Ergohuman, Nurus Me Too, Sihoo Ergonomic benzeri bir tasarım, ufak gaming detayları 10 numara olur bence, fiyat önemli değil
  • Hocam kaliteli bir ürün olacaksa ben alıcı olabilirim. Koltuğum dandik çünkü
  • beklemedeyiz , artık almam gerekiyor , bel ağrım yükseliyor günden güne. 190 boy civarı ve mesela 180 boy civarı gibi seçenekler iyi olur. projede teslim süresi ne kadar sürer tahmini herşeye karar verildikten sonra ?
  • Aras kargodan sonrasını okumadım.
    Hayırlı uğurlu olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer ki fileli bir yapı olur ise aşağıdakilere dikkat edilmeli diye düşünüyorum.


    Video linki: https://www.youtube.com/watch?v=zdzxO6DC0CM&feature=youtu.be

    Hocam biraz araştırma yaptım. paylaştığım videodan örnek verecek olur isem 14. saniyede geri yatarken ki koltuğun durumu yapacağınız koltukta kullanılması en mantıklı mekanizma gibi görünüyor "bence". Ancak dikkat edilmesi gereken 2 nokta var, sadece 1 i çok önemli bu noktada.

    İlki yatar pozisyonda kilitlenmesi. Zaten bunu tüm kullanıcılar olarak %99 oranında isteriz bunda sorun yok. 2. Nokta ise biraz önemli dediğim gibi. Videoda 37. saniyede oturağın ileri geri pozisyonda hareket ettiğini görüyoruz. Şimdi aramızda 75 - 120 kg aralığında arkadaşların olduğunu düşünüyorum. Misal ben 77 yim. Herkesin kalça boyutu aynı olmadığından oturak boyutu ortalama bir değer olarak belirlenip, küçük totolu arkadaşlar için videoda 42. saniyede olduğu gibi oturağın arka kısmını sırt kısmını da arkasında saklamak oldukça dahice bir fikir. Mesele toto büyüklüğü de değil, mesela oturağı arkaya dayayarak (yani bir kısmını arkaya saklayarak) dik oturmak veya öne getirip daha relax bir pozisyonda oturmak ta tercihe bırakılabilir. Tahminimce bu noktada oturağın raylı bir sistem üzerinde hareket edecek olan bir oturak sistemi olacak gibi görünüyor. Bu mümkün olabilir mi acaba?


    Bir diğer unsur ise yine başta bahsettiğim gibi olası bir file seçilme durumunda, videoda 32. saniyede görülen desteğin (tabi eğer yapımı mümkün ise) hareket kabiliyetinin olması. Bu yine boy uzunluğu ile alakalı olabileceği gibi oturma pozisyonuna göre de değişebilir bunun olması gereken en rahat konumu. Bu yüzden ayarlanabilir olması önemli.

    Hazır sırt kısmında iken en tepede olan baş dayanağına gelelim. 165-190 cm aralığında olsun mesela boy aralığımız.. Yine bu noktada da ayarlanabilir bir başlık olması ve bu başlığında boyun~kafa bölgesini "sarması" önemli hocam.


    Ekstra tahmin

    Bir diğer konu bazı arkadaşların gözünden kaçmış şu nokta olabilir :

    Büyük cüsseli yani geniş omuzlu kişiler için sırt kısmının, alttan geniş, üste doğru incelen yapıda olması bazıları için rahatsız gelmiş. Bazılarının sırt kemikleri, sırt çerçevesine denk geldiği için acıtma durumu meydana gelmiş. Bu noktada sırt kısmının alttan yukarı doğru incelen bir yapıda "olmaması" yani daha düz bir yapıda yukarı doğru çıkması durumu çözebilir. (yada belki tam düz değilde videoda ki üründen daha az incelerek yukarı doğru çıkabilir, bu sanırım sırt desteğini ayarlarken, desteğe daha rahat müdahale etmeye yarar gibi , artık o kadar da emin olamadım :) )

    Bir fikir: koltuğa tepeden-üstten bakıldığında hafif C şeklini (sırt kısmı) andıran, yani oturan kişiyi saran bir fileli koltuk fikri geldi aklıma. Yani düz mantık piyasadaki oyuncu koltuklarının file versionu gibi. Yapılabilir mi bilmiyorum, mantıklı mı, hiçbir fikrim yok. Ama burada dursun yine. :)


    Bu yazdıklarım sadece benim düşüncelerim, aklıma gelenler vs.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Muhrterem acil ihtiyaç olmasa da hep ihtiyaç var.
    şuan evde kullandığım patron koltuğu oturaktan yatar. misal bunun amartisörü patladı. 10 yıl dayandı ama.

    tavsiyem, önerim;

    şuanda revaçta olan f/p ürünü özellikleri beğenilen bir koltuğu al aç parçala. şikayetlerine de bak, forumdan şikayet vardan. basit şekilde düzeltilebilecekleri de düzelt.
    koltuğun fotosunu ve fiyatını o zaman ancak belirlersin.

    açıkçası 500 tl ye iyi bir koltuk zor. forumda 500 civarına satabileceğin insan sayısı da bir hayli fazla.

    belki birbirine benzer iki koltuk projesi olabilir. tavsiyem de budur. ama herşeyden önce prototip lazım.
  • Ciddi Rez aldım 500-600 bandına çok şatafatlı olmasına gerek yok deride olmasına gerek yok rahat hava alan çok terletmicek kumaş bişiy gelirse tadından yenmez bakalım nasip
  • Adore Techno Manager koltuğum var ancak ben de konuyu merakla takip ediyorum. Benim fikrim de koltuğun deri olmasındansa kumaş ve sırtı fileli olması. Ülkede birçok şehirde mayıstan itibaren sıcaklıklar artıyor, eylül-ekim hatta kimi şehirlerde kasıma kadar sıcaklar devam ediyor. Terlememek adına fileli ve kumaş daha iyi olacaktır. Yukarıda bir arkadaş yazmış, Nurus Me Too gibi bir koltuk veya benzeri bir model gerçekten süper olur.
  • Takip

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence altına sağlam döküm sünger çok sert değil ama. Üst katmana visco olsun. Böylece oturumu rahat ve sağlam olur.

    Çıkarılabilir yıkanabilire gerek yok, silinbin yeter zaten isteyen sulu elektrik süpürgesi ile yıkar
    Kesinlikle kafa kısmına kadar uzasın. Kafayı da çıkıntılı kısım olsun desteklesin. Kendinde olsun ama çıkıntı ekstra minderi lastikle tutturarak değil.

    Deri kullanılacaksa değmediğimiz kenarlarda şerit halinde olsun şekil için ama olmasa da olur. Temel renk siyah, gri antresit olabilir.

    Ayak beyaz nikelaj kahlama yerine siyah metal mıdır alüminyum mudur sağlam malzemeden olsun. Ama beyaz parlak olmasın ki kirlenme dökülme olmaz.

    Tamam kumaş koltuk olsun ama böyle çirkin basit duranlardan da olmasın. Bilgisayar derslerinde okulda oturduğumuz.
    Sefes Oyucu Koltuğu Projesi
    Tam olması gereken bu hocam
    https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Gaming-Chairs/T3-RUSH-Gaming-Chair/p/CF-9010031-WW
    Sefes Oyucu Koltuğu Projesi
    Sefes Oyucu Koltuğu Projesi
    Sefes Oyucu Koltuğu Projesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi picasso16 -- 16 Mayıs 2020; 9:1:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yerimi alayım burası degerlencek gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dükkan nerde hemşerim kargo ücretsiz dükkanda alısak ürünü daha bir indirimli olur sanki. pazarlığı ürün başında yaparık:)
  • paraya bak be.
    Ekonomi ne hale gelmiş, iki aydır koltuk alamıyorum. En çöpü bile 200 lira olmuş.

    Asgari ücretli koltuk alamasın mı yani? 400-500 fiyat çekmişler bir de.
  • Takip

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alırız hocam
  • boyun ve sirt destegi cok onemli bence iki ayri model uretilebilir, birisi ekonomik birisi luks, eger sirt ve boyun destekli kollari yukseklik ayarli, malzeme kalitesi iyi ve celik ayakli olursa bende bir tane almayi dusunurum.
  • +
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.