Şimdi Ara

İnternet Kopması ve Sıklıkla Yaşanan Yavaşlıklar (Fiber)-HG253s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yaklaşık 1 senedir kullandığım sol fiber'de ilk kez geçen hafta çarşamba (06.05.2020) gününden beri sorunlar yaşıyorum.

    Evimde 35 mbps ont+router şeklinde olan eve kadar fiber ile hizmet alıyorum. Router olarak da HG253s var. Cihazın wlan kapsama alanı harici pek de sorunum olmamıştı bu zamana kadar.

    Bahsettiğim çarşamba akşam eve gelip modemi açtıktan sonra işlerimi hallettim ve baktım ki router üzerindeki intrnet ışığı yanmıyor. Router'ı yeninden başlattım ışık geldi her şey çok iyi derken geri gitti ve müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalışırken sürekli 30'ar saniye civarında ışık gelip gitti. Müşteri hizmetleri hiçbir problem göremedi ve modem resetletmek dışında da bir yol önermedi. Modem resetlemek de (her ne kadar ben istemesem de) yapıldı ve o da pek bir işe yaramadı ve sürekli kopma, drop, hız düşüklüğü ve hız yüksekliği (evet malesef o da var) gibi sorunlar olmaya devam etti. İnternet bir bakıyorum 100/100 simetrik hale gelmiş, bir bakıyorum hız 1 mbps altında bir bakıyorum internet komple gitmiş. Stabil bir bağlantı yok.

    İnternet Kopması ve Sıklıkla Yaşanan Yavaşlıklar (Fiber)-HG253s
    İnternet Kopması ve Sıklıkla Yaşanan Yavaşlıklar (Fiber)-HG253s


    MH'yi tekrar aradığımda da eve ekip gönderelim dediler ancak hem ortalık malum virüs dolu, eve pek yabancı insan sokmayı istemiyorum hem de gelecekeleri zamanı uyduramadığımız için gelemediler ancak o gece ont ve router'i fişten çıkarıp bir saat kadar sonra tekrar açınca dün (09.05.2020) öğlene kadar hiçbir sorunla karşılaşmadan kullandım ancak dün öğlen de yine drop sorunu almaya başladım. Sadece router'i açıp kapayınca internet ışığı benzer şekilde bir gelip bir gitmeye başlıyor. Ont ve router'ı çekip takınca biraz daha iyi olur gibi oldu ancak bu sefer de yine hız sorunu almaya devam ediyorum. Şu ana kadar devam ediyor, bir düzeliyor bir bozuluyor.

    İnternet Kopması ve Sıklıkla Yaşanan Yavaşlıklar (Fiber)-HG253s İnternet Kopması ve Sıklıkla Yaşanan Yavaşlıklar (Fiber)-HG253s


    Router'ın log kayıtlarında sıklıkla tekrar eden parse fail isimli bir hata görüyorum.

    2020-05-10 14:18:29 Voice Notice voice 1 DNS[ankres13.ims.superonline.com] Parse Result:213.74.66.193
    2020-05-10 14:18:29 Voice Notice voice 1 DNS SRV[_sip._udp.ankres13.ims.superonline.com] Parse Fail.
    2020-05-10 14:12:46 Voice Notice voice 1 DNS[ankres13.ims.superonline.com] Parse Result:213.74.66.193
    2020-05-10 14:12:46 Voice Notice voice 1 DNS SRV[_sip._udp.ankres13.ims.superonline.com] Parse Fail.
    2020-05-10 14:02:56 Voice Notice voice 1 DNS[ankres13.ims.superonline.com] Parse Result:213.74.66.193
    2020-05-10 14:02:56 Voice Notice voice 1 DNS SRV[_sip._udp.ankres13.ims.superonline.com] Parse Fail.
    2020-05-10 14:00:58 User Management web 1 User admin expire and logout from 192.168.1.21.


    Bir de bazen olan drop error hatası var.

    2020-05-10 12:43:25 Kernel Alert klog 104602 104602 Drop Error packet,may be PS or DA. SRC=92.242.40.239 DST=176.234.140.151 LEN=40 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=243 ID=40087 PROTO=TCP SPT=57466 DPT=5389 WINDOW=1024 RES=0x00 SYN URGP=0 MARK=0x8000000



    Routerdan kaynaklandığı kanaatindeyim sizce sorun ne olabilir? Huawei routerlardan herkes şikayetçi, Hg253s'ten de şikayetçi olan çok ben de kapsama alanı gibi özelliklerinden memnun değildim ancak şu olay komple can sıkıcı bir hal aldı. Bu router'i alsalar da yerine en iyi ihtimalle hg255s verecekler ondan da memnun olacağımı düşünmüyorum. Kendime yeni bir router alıp malum yöntemlerle kullanıcı adı ve bilgilerimi edinip onu kullansam sorunu çözer miyim sizce?

    Şimdiden yardım için teşekkürler.







  • ethernettende bak... %99 routerdan kablosuz ağdan kaynaklı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: detanaoq

    ethernettende bak... %99 routerdan kablosuz ağdan kaynaklı...
    Şu anda evde ethernet kablosu yok ancak sipariş ettim geliyor, onu da denerim ancak daha önemlisi internetin kullanıcı adı ve şifresini edinip adam akıllı bir routera geçeceğim. Kapsama alanından da memnun değilim, bunu değiştirseler zaten verecekleri modem en baba hg255s olacak ki o da bundan beter.
  • ont cihazınada dikkat et koptuğunda alarm ledi yanıyor mu? + ont ile HG253s arasındaki ethernet kablosunuda değiştir...
  • Hocam postunuzu tamamen okudum ve aynısı bende de var iki kere modem değişti. Bugün yine geldiler yarın tekrar gelip kabloları değiştirecekler portu kontrol edecekler bakalım. Ben açıkcası modemden değil hatlardan olduğunu düşünüyorum. Çünkü huawei den sonda zyxel di sanırım ondan da taktilar hiçbirisi değişmedi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2.5 yıldır sorunsuz kullandığım superonline 2-3 haftadır safari adres çocuğundan arama bile yapamaz oldu. Çoğu sitede açılamıyor bir kaç defa yenilediğimde belki açılıyor. 35mb Fiberin ki suanda 50mb hiç bir espiri kalmadı. Testte 50mb gösteriyor ama sanırım pinglerle alakalı birşey. Özellikle safari adres çubuğu google araması özellikle engellenmiş gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: detanaoq

    ont cihazınada dikkat et koptuğunda alarm ledi yanıyor mu? + ont ile HG253s arasındaki ethernet kablosunuda değiştir...
    Alarm isimli bir led yok ancak tahminim LOS yazan led o işe yarıyor olsa gerek ancak o yanmıyor hocam, sadece LAN ışığı yanıp sönüyor. Ancak ont tv'nin arkasında durduğu için öncesinde yanıp sönüyor muydu, olması gereken bu mudur ondan emin değilim açıkçası. Ethernet kablosu bugün geldi, özellikle cat-6 kablo aldım yarın değiştirip deneyeceğim bakalım ne olacak göreceğiz.

    Ont'nin durumu şu şekilde:https://streamable.com/y7vut6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 16 Mayıs 2020; 2:4:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xrage77

    Hocam postunuzu tamamen okudum ve aynısı bende de var iki kere modem değişti. Bugün yine geldiler yarın tekrar gelip kabloları değiştirecekler portu kontrol edecekler bakalım. Ben açıkcası modemden değil hatlardan olduğunu düşünüyorum. Çünkü huawei den sonda zyxel di sanırım ondan da taktilar hiçbirisi değişmedi
    Hocam ben çok büyük sorun yaşamadığım için belki de dış kaynaklı bir sorundur diye ortam da kötü olduğu için eve gelinmesini istemedim henüz ancak böyle giderse ben de ekip talep edeceğim. Şimdilik kopma olmuyor ancak download hızında ciddi azalmalar oluyor, akşamları genelde netflix'ten içerik izliyorum 1.5 mbps yayını full hd'de tutmakta yeterli olduğu için pek üstelemedim ancak 5-6 gün evdeyim normal kullanımda bu şekilde iş ilerlemiyor. Siz çözebildiniz mi sorunu son aşamada?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Discovery_

    2.5 yıldır sorunsuz kullandığım superonline 2-3 haftadır safari adres çocuğundan arama bile yapamaz oldu. Çoğu sitede açılamıyor bir kaç defa yenilediğimde belki açılıyor. 35mb Fiberin ki suanda 50mb hiç bir espiri kalmadı. Testte 50mb gösteriyor ama sanırım pinglerle alakalı birşey. Özellikle safari adres çubuğu google araması özellikle engellenmiş gibi.
    Hocam benzer durumu ben de yaşıyorum, direkt açılmama gibi bir durum olmuyor son zamanda ancak bahsettiğiniz o yavaşlığı ben de hissediyorum. Mesela, bir linke tıkladığımda şıp diye açılmıyor da sanki yüksek ping varmış gibi biraz gecikmeli oluyor her şey. Ancak test yaptığımda kablosuzda 6-7 ms ping ve 50 mbps civarı download hızı alabiliyorum bu yavaşlık durumunda. Hız ve ping testini başka yerden yapmak lazım galiba, speedtest en çok kullanılan hız testi sitesi olduğu için iss'ler oraya özel çalışıp güzel değer görmemizi sağlıyor olabilir.

    Yalnız bu yavaşlık sorununu hissettiğimde speedtest'te test yapacağım zaman en yakın konum olarak Kayseri'den bir server gösterip oradan test yapıyor Ankara'da oturmama rağmen. İşin uzmanı değilim ancak bağlantıyı biraz dolaştırıyor olabilirler. Bir de cgnat'a dahil ip bloklarında böyle sorunları yaşayanlar olduğunu okumuştum. Özellikle her gün kontrol ediyorum cgnat'a girip girmediğimi, şahsen gördüğüm kadarıyla cgnat'a da henüz dahil değilim belki sizde o durum olabilir, bir kontrol etmekte fayda var.




  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    LAN sönüyorsa router şüpheli... ethernet kablosunuda değiştir... modem için arızalı diye şikayet yaz baksınlar...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam Bilgi için teşekkürler. Yarın Etherneti değiştirince de devam ederse artık tek çare ekip çağırmak olacak. Umarım hg253s’ten daha iyi bir cihaz bağlarlar. Tavsiye ettiğiniz bir Router var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Şu An için PORT değişti dün kontrol edemedim bugün gün içinde bakacağım. Akşama kadar test edip burdan yine bilgilendirme yaparım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğiniz cgnat nedir nasıl kontrol edilir dahil olup olmadığımız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xrage77 X kullanıcısına yanıt
    Hocam anladığım kadarıyla açıklayayım, ipv4 bloklarının az kalması ve tasarruf gibi sebeplerle cgnat denilen olayla birçok kullanıcıyı aynı ip üzerinden internete çıkartıyorlar. Bunu anlamanın yolu da modem arayüzünde gördüğünüz wan ip ile internete çıktığınız ip'nin aynı olup olmadığına bakmanız. Eğer wan ip'niz internete çıktığınız ip ile aynı ise bu olaya dahil değilsiniz. Ancak wan ip'niz farklı internette gördüğünz ip farklıysa bu olaya dahilsiniz demektir. İnternette bariz kalite düşüşü oluyor cgnat'a dahil kullanıcıların yorumuna göre.

    Modem arayüzünden wan ip'nize bakın.
    İnternet Kopması ve Sıklıkla Yaşanan Yavaşlıklar (Fiber)-HG253s
    https://www.whatismyip.com/ üzerinden ip'nize bakın.
    İnternet Kopması ve Sıklıkla Yaşanan Yavaşlıklar (Fiber)-HG253s

    Bende bu ikisi aynı olduğu için bu olaya dahil olmadığımı anlıyorum.




  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım ben bahsettiğiniz duruma dahilim ve internetim Hala kötü. Bu durumla ilgili ne tavsiye edersiniz? İzmirde yaşıyorum bina da Superonline kendi switch kutu ve hattı var. PORT değiştirmekten kasitlari yedek swifch demişim sözde. Asıl olana aldılar ethernet kablosunu bir alttan çıkarıp bir üste taktılar.

    İnternet Kopması ve Sıklıkla Yaşanan Yavaşlıklar (Fiber)-HG253s

    İnternet Kopması ve Sıklıkla Yaşanan Yavaşlıklar (Fiber)-HG253s

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Xrage77 X kullanıcısına yanıt
    Hocam şu konuyu bir araştırın, kimisi port yönlendirme ile çözmüş kimisi değişik şeyler denemiş vs. Ben yaşamadığım için bu konuda fazla bir tecrübem yok açıkçası.

    https://forum.donanimhaber.com/superonline-gercek-ip-alamama-sorunu-ve-cozumu-cgn-ip--119483888

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Araştırdım anladığım kadarıyla Temsilciyede ilettim durumu. port numarasını 4 haneli istedi 5555 dedim ama bu sefer de ip istedi benden ? kafadan attığımız 2 ip de olmadı link vermiş oluğunuz konuda hiç ip den bahsedilmemiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.