Şimdi Ara

iTopya PC sorularınızı cevaplıyor! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
1
Favori
11.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu video için ne kadar para aldıysanız söyleyin parası neyse verelim şu firmanın adını bir daha anmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ya bende sipariş verecektim ama karar sız kaldım şimdi sipariş vereyim mi acaba
  • sergengüney S kullanıcısına yanıt
    şikayetvar.com a gir orada ki yorumlara rağmen hala vereyim mi acaba diye kararsız kalıyorsan hayatın boyunca seni cok üzerler alış

  • Çözümü : Kapasitenin üzerinde iş yapma. Yoksa madara olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar İtopya'dan anakart, kasa, ram, fare siparis verdim anakart, ram, kasa 5 gün içinde kargolandı fareyi 10 gün bekledim.Bence sahibi haklı.Ama bir hataları var bence kapasitenin üzerinde sipariş almak.
  • 1 Mayıs akşamı verdiğim Kulaklık siparişi 6 Mayıs Çarşamba kargoya verildi.UPS haftasonu çalışmadığı için Pazartesi teslim alacağım.Burda ve ekşide yazılanlardan ötürü bayağı korktum ama sıkıntısız sipariş oldu gibi.Yukarıdaki yorumlarda da denildiği gibi çok fazla sipariş aldıkları için muhtemelen yetiştiremiyorlar bu da mağduriyetlere sebebiyet veriyor.Bu konuda sipariş kotası mı veya personel sayısında düzenlememi ne gerekiyorsa yapmalılar.Ek olarak UPS kargonun sadece haftaiçi çalışmasıda tahminimce işleri aksattırıyordur. Neyse umarım sıkıntılı geçen bu dönemi herkes sağlıklı bir şekilde atlatır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'deki işletmelerin sanki bazı şeyleri hayrına yapıyormuş gibi davranmasını anlamıyorum, diğer anlamadığım şey ise insanların buna mantıklı bir açıklama kondurma çabası. İşletmeler para kazanmak için mevcutturlar ve sattıkları üründen gelir elde ederler, bu yüzden ticaret yapıyorlar. Yok Covid19 yok o yok bu, bırakmak lazım bunları, bunların hepsi bahanedir. Kendi üzerine düşeni yapmayanlar her şeye bahane bulabilir.

    Ürünü alıyorsun haftalar geçiyor kargolanmıyor, sonra geliyor ürün ama bozuk, iade edilmeye çalışılıyor muhattap yok. Sorsan COVID-19 ciddi bir durum bütün ticareti etkiledi. Evet etkiledi ama bu durumları değil. Parayı bekleten firma, kargoyu geç çıkaran firma, bozuk ürün gönderen firma, iletişim kurulamayan firma, işi yokuşa süren firma ama lanet olsun COVID-19 ticareti çok etkiledi.

    Hem insanlar madur ediliyor hemde şirketler sanki kendi mağdur gibi davranıyor. Ticaret ahlakını çarpıtmaktır. Bu olayın tek çözümü vardır dürüst ve ahlaklı satıcı.

    Temelde basit bir iş ticaret.

    Ürünü verirsin, parayı alırsın.
    Ürün elinde yoksa o ürünü stok dışı yaparsın, gelince stok açarsın.
    Elindeki hatalı veya hasarlı ürünleri satmazsın, tedarikçi ile görüşürsün. Tedarikçi sana yardımcı olmazsa tedarikçi değiştirirsin. (yada ürün grubunu)
    Ödemeyi aldıktan sonra kargoya verirsin, kargo 1 hafta sonra ulaştırsa bile artık muhattap kargodur.
    Bir problem çıktığında müşteriye yardımcı olunması gereklidir. YARDIMCI OLMAK BİR TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUKTUR.

    Firmalar genelde böyle karşıt düşünceleri göz ardı ederler, sanki ahlaklı çalışan tek satıcı onlar gibi üzerlerinde kumpas kuruluyor izlenimi uyandırırlar. Ama bakarsınız mağduriyetler hiç azalmaz. Bu tarz firmalara en iyi çözüm yolu oradan alışveriş yapmamaktır. Eğer siz başkalarının mağdur edildiği siteyi hiç bir şey yokmuş gibi kullanmaya devam ederseniz, bir gün siz mağdur olduğunuzda diğerleride sizin mağduriyetinizi önemsemez. Kendi başınıza gelmeden bunların hepsi yaşanabilir şeyler olarak görürsünüz.

    Video'ya gelincede açıkçası ilgimi çekmiyor bu kadar insanda mağduriyet yaratan bir firmanın hiç bir savunması beni tatmin etmeyecektir. Para yada rica karşılığı çekilmiş bir video olabilir ama amacı belli gaz almak. Firma sahibininde veya videodaki her kim ise konuşmasında, kendince durumu anlatmasında bir sakınca yok kimsenin ağzına kilit vuramayız, ama samimi bulmamak veya inanmamakta insanlar özgürdür.
  • yaw bu adamı zaten pek sevmezdim ama yıllardır bu işlerin içerisinde bilgisi tecrübesi çok diye saygı duyuyordum da şu hareketinden sonra iyiyce baydı artık. Bu kadarına pes doğrusu.
  • Aşırı dereecde DH ye reklam veriyordu zamanında. Pek çok kullanıcının başını ağrıttı bu yüzden. Şimdide ucuz reklam oyunları yine.
  • theimortal1314 T kullanıcısına yanıt
    sizi gidi itopya yandaşaları sizi yermi burdaki anadolu çocukları senin yandaş olmadığını

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İtopya hep böyleydi siz yeni fark ettiniz.
  • Genelde elektronik ürünleri hep mağazasından görerek almak isterim. Ayrıca itopya'nın kargo süreci çok sıkıntılıymış. Okumuştum. Bu yüzden Black Friday zamanı gidip mağazasından toplamıştık bilgisayarı. Tabi bazı ürünler stokta yoktu. Isim yaptıktan sonra yerinde saymak gibi bir hataya düşmüşler. 1 tane mağazaları var sanırım. Bunu yükseltmek yerine kargoya yüklenmişler ki onu da beceremedikleri ortada. Mağaza sayılarını yükseltmeliler. Stoklarını fazlalaştırmaları gerek. Bütün stokları internet mağazalarına koymuşlar. Bir an önce Avrupa Yakası tarafında işlek bir yere mağaza açmaları. Anadolu yakasında otoban yanına mağaza açmak nedir la
  • itopyadan iki sipariş verdim. biri 29 nisan diğeri 6 mayıs 6 mayısta verdiğim sipariş dün kargoya verildi. eski sipariş hala hazırlanıyor.

    Başka bir yerden işlemci siparişi verdim aynı gün kargo garantisiyle onlarda kargoya verdiklerini söylüyorlar. siparişe baktığımda hazırlanıyor gözüküyor aradım adamların dediği aşırı yoğunluk olduğunda kargocuların bir nevi yeni mal kabul etmedikleri zor dönemler itopya da masum değil tabii ki de her yer sıkıntılı galiba.
  • darkwingducker kullanıcısına yanıt
    Yok be hocam, inanmazsam alisverislerin ekran goruntusunu atayim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VS18 isimli üyenin İtopya lehine yazdığı mesajı en beğenilenlerde tutmak için benim mesajımı en beğenenilenlerden düşürmüşler. Ayak oyunlarınıza yetişmek mümkün değil.
    Attığım mesaj:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/143314515

    Ekleme: Bu mesajı attıktan sonra mesajım görünmeye başladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 10 Mayıs 2020; 14:1:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine bir video ve yine boş konuşan mesut çevik.Oyun videolarında falan daha da boş konuşuyor.Bilgisi yok fikri var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DburakKoc

    Sürat kargoyu kullanıyorlar demek ki. Bir kargo 10 gün aktarma şubesinde neyi bekler biri açıklayabilir mi

    Yoğunluk falan diye de bahane uydurmayın. Aynı paketi Aras ülkenin öteki tarafına 3 günde şak diye ulaştırıyor.
    Yurtiçi Kargo'da taşımıyor, İstanbul'dan aldığım ürün bir haftadır gönderici şubede bekliyor, alıcı şube kargo kabul etmediği için. Kimse Aras kargo kullanmıyorsa, yoğunluk yoksa dediğiniz doğru olabilir.
  • theimortal1314 T kullanıcısına yanıt
    adamlar 1400 şikayet almış şikayet var com da aradan senin çıkman sencede tuhaf bi durum değilmi hoca ?
  • Farklı tedarikçiler üzerinden bir sistem topladım. Bu sistemde Türkiye'nin dört bir yanındaki tedarikçilerden ürün siparişi verdim. Kayseri, Adana gibi şehirlerde bulunan tedarikçilerden ürünlerimiz 3 iş günü içerisinde, sorunsuz, düzgün ve özenle paketlenmiş şekilde teslim edildi.

    Sistemin kasa ve PSU'sunu ise hadi bir deneyeyim diyerek İtopya'dan sipariş verdim. Siparişi verdiğim tarih 28 Nisan 2020. İtopya'nın sitesinde "montaj gerektirmeyen ürünleriniz 3 gün içerisinde kargoya verilir" ibaresi var, dolayısıyla beklemeye koyuldum.

    Müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmeleri ve tarafıma verilen bilgiyi aşağıya özet olarak yazmadan önce şunu söylemek istiyorum, çağrı hacmini karşılayacak yeterli çalışana sahip değiller ve santrallerinde 60 dakika sınırı var. Yani her ne olursa olsun, 60 dakika sonunda çağrı otomatik olarak kapanıyor. Örneğin, 59 dakika 50 saniye sıra beklediniz, müşteri temsilcisine bağladınız, 60dk olduğunda çağrı görüşmenizin ortasında sonlanıyor. Firmanın yapabilecekken yapmadığı aksiyonlara aşağıda değineceğim.

    Dönelim konumuzai, sipariş tarihimi takiben üçüncü iş günü olan 30 Nisan 2020 itibariyle müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmelerin özeti şöyle:

    30 Nisan 2020: müşteri hizmetlerini 3 kere aradım, üçünde de yaklaşık 80 kişi sıra bekledim. Tabii yukarıda bahsettiğim kısıtlama yüzünden telefon hep yüzüme kapandı. Bir noktada ulaşmayı başardım. Siparişteki ürünlerden "kasa"nın tedarik edileceğini ve 4 Mayıs 2020 tarihinde kargoya ulaşacağını ilettiler. Peki dedim. Bu görüşmeyi yapabilmek için ortalama 5-6 saat arasında bir süre harcamış oldum.

    4 Mayıs 2020: müşteri hizmetlerini sabah mesai başlangıcında aradım, 50 kişi sıra bekledim. Müşteri temsilcisine siparişimin durumunu sorduğumda, pakedimin hazır olduğunu ve gün sonunda kargoya iletileceği bilgisini aldım. Peki dedim. Kargo gün sonunda hala çıkmamıştı.

    5 Mayıs 2020: müşteri hizmetlerini sabah mesai başlangıcında aradım. 50+ kişi sıra bekledim. Müşteri temsilcisine ulaştığımda siparişim ile ilgili 6 Mayıs 2020 çarşamba günü kargoya çıkacağı bilgisi verildi. Peki dedim.

    6 Mayıs 2020: burada bir ara bilgi vermek istiyorum. İtopya'nın sahibi arkadaşımız, sponsor oldukları sitelerden birisi ile sipariş durumlarını konu alan bir röportaj yayınladı. İçeriğe ulaşmak isteyenler YouTube'dan kolaylıkla ulaşabilir ve dinleyebilir. Burada özetle şunları söyledi; millet evde canı sıkıldı diye bilgisayar almaya başladı, coronavirus nedeniyle mesai saatlerini kısalttık, 1 Mayıs tarihinde çalışmadık, haftasonları çalışamıyoruz. Kampanyalar yapıyoruz. Bu yüzden siparişler kargoya verilemiyor. 8 Mayıs 2020 cuma gününe kadar bekleyen tüm kargoları temizleyeceğiz.

    Ara bilgiden sonra yaptığım görüşmeye geçiyorum, yine 50 kişinin üstünde sıra bekledim. siparişin 8 Mayıs 2020 cuma günü kargolanacağı bilgisini verdiler.

    8 Mayıs 2020: müşteri hizmetlerini sabah mesai başlangıcında aradım. 50+ kişi sıra bekledim. Müşteri temsilcisine ulaştığımda siparişim ile ilgili verdiği bilgide 27-28 Nisan tarihlerinde verilen siparişlerin tamamının gün sonunda kargoya çıkmış olacağı bilgisi iletildi.

    Bugün 10 Mayıs 2020, ürünüm hala kargoda değil, İtopya tarafından verilen bilgilerin tamamı da özet olarak yukarıda yer alıyor.

    Bu firma neden kötü bir firma? Operasyon tarafında yaşanan aksaklıktan ötürü mü? Kesinlikle değil. Nedenleri sıralayalım.

    1- operasyon yönetimi nasıl yapılır, stratejik planlama nasıl yapılır zerre fikirleri yok. Bütçenin büyük bir bölümü streamer ve abuk sabuk youtuberlara yaptırılan pazarlama aktivitelerine giderken, operasyon ve müşteri deneyimi tarafına asla yatırım yapılmamış. Kriz döneminde, çağrı hacmine bakıp, en azından dış kaynak çağrı merkezi çözümleri ile dönemsel ortaklık yapılarak, bu sıkıntılı dönemde yaşanan sorunlar ile ilgili müşterilere hizmet verilebilir, müşteri deneyimi biraz olsun iyileştirilebilirdi.

    2- amatör ve ukala personel. Yukarıdaki bilgilerden de anlayabileceğiniz gibi, kurum da personel de alenen müşterilere yalan söyleyerek durumu idare etmeye çalışıyor. Bunun yerine insanlara gerek e-mail, gerek telefon ile doğru şekilde bilgilendirme yapılarak, tahmini teslim süreleri verilebilir, süreç daha iyi yönetilebilirdi.

    3- yukarıda bahsettiğim röportajda şirketin sahibi şuna benzer bir cümle kuruyor; "sürekli sipariş alıyoruz. Ben ne yapayım? Siteyi kapatamıyorum, fiyatları arttırsam fırsatçı diyecekler. Biz hala kampanya yapıyoruz ve sipariş gelmeye devam ediyor." Bu o kadar komik ki. Siparişlerin teslimatını planlarken backlog oluştuysa, sipariş adede ve kargo şirketinin kotasına göre planlama yapılabilir, 3-4 gün süre ile siparişleri durdurularak backlog temizlendikten sonra tekrar hizmet verilmeye devam edilebilirdi. Ancak açgözlülük dünyanın en kötü şeyi. Hele bir de bilgisizlik ile birleşince, işte ortaya bu tablo çıkıyor.

    Sonuç olarak, şu anda hala ben ve benim gibi bir sürü insanın ürünlerinin akıbeti belli değil. İnsanlar iade süreçleri bundan bin kat daha beter olur diye iade yapmaktan dahi korkuyorlar ve ürünlerinin kendilerine gelmesini bekliyorlar. Sağlam ve sorunsuz gelecek mi orası bile meçhul, hatta gelip gelmeyeceği bile meçhul şu aşamada. Karşıda bir muhatap yok, doğru bilgi alabileceğiniz kimse yok.

    Bu gibi işini beceremeyen, bahanelerin arkasına sığınan ve insanların zaten teknoloji ürünlerinin ateş pahası olduğu bu dönemde, kimbilir ne zorluklar ile aldıkları ürünleri hevesle beklerken, bu tip bir duruma düşüren ve en önemlisi uçtan uca rezalet bir müşteri deneyimi yaşatan tedarikçilerden uzak durun. Klasik olacak fakat, 200 lira fazla verip, itibarı iyi olan, müşteri deneyimine önem veren tedarikçiler ile çalışın. Unutmayın, YouTube'da, Instagram'da ve diğer sosyal medya mecralarında bulunan yayıncıların/influencerların tamamına gerekli ücreti ödeyen her şirket reklam yaptırabilir. Bu tuzağa düşmeyin.

    Bu siteden alışveriş yapmak gibi bir düşüncenin kırıntısı dahi aklınızda varsa, yazdıklarım size yardımcı olacaktır. Kararınızı bir kere daha düşünün.

    Dip not: Technopat'ın önerdiği QP bilişim'den de monitörümü almıştım sistemi toplarken. 3 iş gününde, sorunsuz ve pırıl pırıl şekilde geldi. Bunu da belirtmek isterim.

    Vakit ayırıp okuduysanuz ne mutlu, umarım benim yaşadıklarımı başkalarının yaşamaması için bir faydası olmuştur.

    Sağlıkla kalın!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhumax -- 10 Mayıs 2020; 19:23:31 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.