Şimdi Ara

Atatürk camileri yıktı kuranı ezanı türkçe okuttu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
8.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Böyle konuşan tarih bilgisiz naylonları bir kez daha etmiş atam.Bir dini öğrenmen için kutsal kitabını türkçe yapıyor ezanı bil diye Türkçe yapıyor yetmiyor gavurun yıktığı ibadethaneyi kendi cebinden yaptırıyor (halkın vergisi ile değil) sonra kafir ateist oluyor BAKIN DALGANIZA

    Atatürk camileri yıktı kuranı ezanı türkçe okuttu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • salyalar saçarak gelen sazanlar yine ağlayarak sayfayı kapattılar


  • salyalar saçarak gelen sazanlar yine ağlayarak sayfayı kapattılar






  • Başlığı okuyunca güle oynaya gelen sazanlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 4 Mayıs 2020; 1:53:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delimi kullanıcısına yanıt
    Bu arap kültürüne olan nefret nedir merak ediyorum. Mesela sen niye sevmiyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • General Tao kullanıcısına yanıt
    Türk insanının karakter yapısı Arap kültürüne uymaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pisina kullanıcısına yanıt
    Elbette uymaz. Birisi bozkır göçebesi, birisi çöl halkı. Ama nefret nereden geliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • General Tao kullanıcısına yanıt
    Asırlardır bir kısım yönetici konumundaki Türklerin, arapçılık yapmasından geliyor.Covid19 bahane edilip, her akşam 10 dakikalık arapçaya maruz kalıyoruz.
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Yani gerekçen bu mu ? Cidden mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aksini gösterir o kadar belge varken. Talimatnameler, Resmi gazeteler, Meclis Zabıtları gibi. Adamın kaynak olarak gösterdiği kıytırıktan belgeye bakar mısın? Şaka gibi ya. Azıcık araştırın efendiler. Koyun olmayın.

    Çin' in gönderdiği test kitlerinin parasınıda ödemiş diyorlar.
  • General Tao kullanıcısına yanıt
    ee birader senin dilin belli geleneklerin belli.Ne diye arapçayı ve arap geleneklerini asırlardır halka empoze edersin? Din hariç.

    adamlar resmen ülkeyi nasıl araplaştırsak diye pusuda bekliyor.
  • General Tao kullanıcısına yanıt
    Galiba sen Osmanlıya ihanetlerini unuttun. Nickin tao, bence türk tarihini araştır bir çin tarihinden önce. Belki orada başka ezeli düşmanlarda bulursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ms_coskun -- 4 Mayıs 2020; 13:8:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • General Tao kullanıcısına yanıt
    Pedofili olmaları ve daha bir sürü olaylar var.
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Bunun arap kültürünü kötü yapan, sevilmeyecek yapan tarafı ne onu anlamıyorum. Arap olarak evet halkları oldukça ilkel ona bir şey demiyorum. Ama neden nefret var kültürlerine ? Açıkçası müzikleri, mimarileri, edebiyatları hoş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19 Şubat 2020!!!!

    Bıkmadılar bu fake hesaplardan.

    Donanımhaber admine duyuru!


    Foruma girişler 2 aşamalı cep telefonu mesajı onaylı olarak yapılsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delimi

    Bu mesaj silindi.
    İlk cümlene kaynak gösterir misin. Bir de arap kültüründen nefret ettiğine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • General Tao kullanıcısına yanıt
    Kültürlerinin, bizlere zorla empoze edilmek istenmesi.Daha düne kadar metrobüs durakları arapçadan geçilmiyordu.İçerideki monitörler de keza öyleydi.Burası resmi dili Türkçe olan Türkiye Cumhuriyeti devletidir.Sen kalkıp arapçayı dayatırsan halk nefret eder tabi.
  • RundeLL kullanıcısına yanıt
    İnsanlar, sürfeler gibi sulardan çıktılar ilk önce... İlk ceddimiz balıktır. İşler daha ilerledikçe o insanlar, primat zümresinden türediler. Biz maymunlarız; düşüncelerimiz insandır. [Kaynak: Evrim Ağacı | Atatürk ve Evrim]
    "Şunu söyleyelim ki, insanların bütün bilgileri ve inanışları, insan zekası eseridir. Zeka tabii olan dimağdan çıkar. Bundan, tabiatı anlamakta zekanın en büyük cevher ve müessir olduğu anlaşıldığı gibi tabiatın fevkinde ve haricindeki bütün mefhumların insan dimağı için kendi tarafından uydurma şeylerden başka bir şey olmayacağı meydana çıkar. Natür (Doğa) insanları türetti; onları kendine taptırdı da. Ancak, insanların Dünya'da yaşayabilmeleri için, onların doğaya egemenliğini de şart kıldı. Doğaya egemen olmasını bilemeyen yaratıklar, varlıklarını koruyamamışlardır. Doğa onları, kendi unsurları içinde ezmekten, boğmaktan, yok etmekten ve ettirmekten çekinmemiştir." [VikiSöz] Ve daha çok sözü var ama hepsini atamam.
    Zaten söyledikleri sözlere bakacak olursak adam bir dininin olmadığını belirtiyor.
    Arapların kültüründen ilkel oldukları için, Recm ve benzeri şeylerden dolayı nefret ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delimi -- 4 Mayıs 2020; 16:47:43 >




  • General Tao kullanıcısına yanıt
    Atatürk'ün Arap'lardan nefret ettiğini sanmıyorum. Tepki verenlerin de aslında gerçekten "nefret" ettikleri Arap'ın kültürü değil bence.

    Fakat son zamanların bir hastalığı, kültür farkını çok hafife almak. Hatırlarsak, kendilerinden başka kimsenin ayırd edemeyeceği Sloven'lerle Çek'ler bir arada yapamadılar... Sosyolog olan Slavoj Zizek son zamanlarda doğu Avrupa ve özellikle de Yugoslvaya'nın dağılmasını inceleyebilmiş, oradaki olaylara ve toplumsal çatışmalara, ayrışımlara referansla bunu söylemişti. Bence de çok haklı. "Tolerans" gibi tekerlemeleri sürekli kullanırken gerçek ve terim anlamlarını görmezden gelmeye başlıyoruz. (Gerçek bir toplumsal alanda kişiler tolere edilmezler, hayvanlar tolere edilir. Tolerans sürekli gerekiyorsa oradaki grup ilişkileri bir "toplumun" örneği değildir.)

    Ne var, kapalı toplum gelsin, yapsın, kendi çocuklarını örtsün bana ne zararı var... ABD'de olduğu gibi gerçek bir toplum değilseniz pek bir farkı da olmaz gerçekten. Ama burada bazı farklar oluyor. Mesela okullarda "yüzme dersleri" soru bile değil burada. Beden eğitimi dersleri de git gide neredeyse hiç yapılmaz hale geldi. Spor Bayramı tamamen politik bir şova dönüştü.. Bazı şehirlerde kadın/erkek otobüsleri ayrıldı. Bunların ardında farklılıklarına rağmen hadi canım, yaparsınız.. biraz daha tolerans diye zorlanmak var. Kültür farkı asgari paylaşım alanını küçültür ve toplumun önceki halindeki ilişkilerini azaltır, komşuluk ve arkadaşlıklarını çalar. Kıvanç ve kederdeki birliklere zarar verebilir (ki bence Türkiye'de vermiştir).

    Yani "kültür farkı" kolay sarfedilse de öyle küçük bir tamlama değil. Arap toplumu ile çok temel farkımız Arap'ların poligamik, yani çok eşli bir toplumdan geliyor olmaları. Nerede kapalı toplum, nerede açık olunacak, doğru ve yanlışın ayırdı, nerede ferdiyetçi olunacak nerede empati kurulacak... bütün bunları en baştan çocuk yaşta ve temel psikolojide ayıran şey bence budur. Bu epey bir kültür farkı. Birine bıraktığın mesafe saygısızlık veya kabul edilmemek iken diğeri için aynı mesafe kişilik hakkına temel saygıdır. Dilbirliği ve ortak gibi görünen dinle örtülenler, dinin günlük yaşamdan düşmesiyle ortaya çıkmaya başladı.

    * * *

    Ayrıca Roma'dan beridir birbirleriyle en çok analaşamayacak, en zıt yapıdaki toplumları yanyana getirip birbirleriyle uğraşırken uzaktan yönetmek gibi bugün için insanlık suçu sayılan köklü bir gelenek de var. Bilebildiğimiz kadarıyla Osmanlı'da da devam etmiş, hatta modern Türkiye'de de benzerleri var. Aslında, "nefret" kendi başında bir suç olsa da genç kişinin kendisine çağlar boyu yapılmışları irdeleyebilme ve sakince karar verme şansı az olduğundan ancak yansıtılmış bir nefreti anlatabiliyor. Tam olarak belki kedinisisn de nefret ettiği şey Arap değil ama onun manzarasında şimdi Arap var.

    Bütün hür ülkelerin şehirciliklerinde kültürel tandanslara özellikle dikkat edilip planlamalar yapılırken, burada çok daha büyük farklılıkları olan toplumlar karşı karşıya getiriliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 4 Mayıs 2020; 17:30:33 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.